Zverev má v Hamburku na dosah první letošní finále, jednička Ruud schytal kanára a končí

28. 7. 2023, 19:41
Aktuality 2
Alexander Zverev (26) neztratil set na domácím antukovém podniku ATP 500 v Hamburku ani ve třetím zápase a postoupil do semifinále. Bývalý druhý hráč světa si poradil 6:3, 6:4 s debutantem ve čtvrtfinále na nejvyšším okruhu Lucou Van Asschem (19) a zahraje si o své první finále po dlouhé zdravotní pauze a od loňského května. V sobotním semifinále změří síly s Arthurem Filsem (19), který deklasoval 6:0, 6:4 nasazenou jedničku Caspera Ruuda (24).
Alexander Zverev (© Profimedia)

Alexander Zverev si loni na French Open v těsné semifinálové bitvě s Rafaelem Nadalem při dokluzu ošklivě zranil kotník, musel na operaci a sezona pro něj skončila. V té aktuální si navzdory půlroční pauze vede velmi slušně, ale stále čeká na první letošní skalp TOP 10 a také už přes rok nebyl ve finále.

V Hamburku si i přes druhé obvinění z domácího násilí počíná suverénně. Set nepovolil Alexovi Molčanovi, krajanovi Maximilianovi Martererovi ani talentovanému teenagerovi Lucovi Van Asschemu, který absolvoval své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Bývalý druhý hráč pořadí si semifinále v Hamburku zahraje už potřetí a bude útočit na první finále v tomto dějišti.

Statistiky zápasu Zverev - Van Assche

Proti mladému Francouzi nastřílel osm es a na podání prohrál dohromady jen 10 bodů. Přesto musel ve druhé sadě likvidovat manko brejku. S nepříznivým stavem 1:4 si ovšem poradil fenomenálně, v následujících pěti gamech povolil soupeři jen tři fiftýny a za hodinu a půl slavil postup.

Majitel 19 trofejí z podniků ATP je v probíhající sezoně v semifinále už popáté, do další fáze se nepodíval v Dubaji, Ženevě, na French Open ani na domácím pažitu v Halle. O první finálovou účast od loňského května bude usilovat proti rozjetému Arthurovi Filsovi.

Dvojnásobný finalista French Open Casper Ruud v Hamburku svůj 11. kariérní titul a první na akcích vyšších než ATP 250 nezíská. Nejvýše nasazený nepůsobil přesvědčivě už v úvodních dvou kolech a ve čtvrtfinále schytal výprask a kanára od Arthura Filse, který zůstává ve čtvrtfinále na nejvyšším okruhu neporažen a po výborném výkonu zaznamenal svůj premiérový skalp TOP 10. V utkání nastřílel 35 vítězných úderů a spáchal jen 12 nevynucených chyb.

Francouzský teenager odehrál před startem aktuální sezony pouze jeden zápas hlavní soutěže na nejvyšší tour. Letos je ovšem už počtvrté v semifinále, poprvé mimo domácí půdu a na turnajích větších než ATP 250. Těsně před French Open ovládl domácí antukový podnik ATP v Lyonu.

Možná už postupem do semifinále si zajistil debut v TOP 50 světového hodnocení, na začátku roku figuroval až na 251. místě. V sobotu proti domácí hvězdě Alexanderovi Zverevovi zabojuje o druhé finále na této úrovni.

Ve druhém semifinále dojde na souboj nenasazených. Laslo Djere přehrál obhájce titulu Lorenza Musettiho a postoupil na této úrovni do svého prvního semifinále od loňského srpna, kdy neúspěšně bojoval o trofej ve Winston-Salemu. Jeho soupeřem bude Zhizhen Zhang. Číňan vyřadil domácího Daniela Altmaiera a na pátý pokus zvládl čtvrtfinále na okruhu ATP.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.831.515 eur
páteční výsledky (28. 7. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fils (Fr.) - Ruud (1-Nor.) 6:0, 6:4
Djere (Srb.) - Musetti (3-It.) 7:5, 6:3
Zverev (4-Něm.) - Van Assche (Fr.) 6:3, 6:4
Zhizhen Zhang (Čína) - Altmaier (Něm.) 6:4, 6:4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
To Jirka prohrál aspoň se ctí.
Reagovat
smazaný uživatel
Špatně naprogramovaný robot obdržel krutý výprask. Arthur Fils hrál velmi atraktivní tenis. Takové hráče tenis potřebuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist