Zverev: Načasování Davis Cupu je šílené. Já hrát nebudu

10. 10. 2018, 19:44
Aktuality 11
Alexander Zverev rozhodně vyloučil, že by v příštím roce nastoupil na finálovém turnaji Davisova poháru, pokud se do něj Němci z kvalifikace dostanou. Aktuálně pátý hráč světového žebříčku prohlásil na turnaji v Šanghaji, že po radikální změně soutěže je termín finálového klání pro osmnáctku týmů v druhé polovině listopadu pro něj nepřijatelný.
Profily hráčů
Alexander Zverev

"To načasování je šílené," řekl Zverev v Šanghaji. "V listopadu už hrát nebudu. Myslím, že to tak budou mít všichni špičkoví hráči. Máme v sezoně jeden a půl měsíce pauzu, a to je od listopadu do prosince. Všichni jsme unavení," prohlásila německá jednička.

Účast na finálovém turnaji, který bude od 18. do 24. listopadu hostit Madrid, mají zatím jistou letošní semifinalisté z Francie, Španělska, Chorvatska a USA, divoké karty dostaly Argentina a Velká Británie. Dalších dvanáct týmů včetně českého bude hrát o postup v únorovém kvalifikačním kole. Německo se utká s Maďarskem, Česko s Nizozemskem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
letityfanousek
Jedna na začátku roku v Austrálii a na konci roku ve Španělsku? A vlastně ještě jedna, ten Laverův pohár nebo co. Sponzoři by nejraději chtěli aby hvězdy hrály jen exhibice. Můžou udělat nějaký cirkus (jako na ledě) a ovečky hvězdičky by hrály před snobákama za tučné love - hnus velebnosti. Zabít stoletý formát DC nějakým paskvilem, to se může stát jen v dnešní době, kde $$ válcují všechno. A kdo tam vlastně bude hrát? Nějací nezranění s prominutím saláti. To teda bude atmoška.
Reagovat
Krisboy
Výborně, Sašo. Doufám, že budou tvého příkladu následovat i ostatní špičkoví hráči.
Reagovat
letityfanousek
a na DC kakají.
Reagovat
a.magerova
Jj.... to je udělané hlavně pro Rafu... ;-)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1030730-novy-davis-cup-kdepak-to-neni-nic-pro-nas-rikaji-nejvetsi-hvezdy.html
Reagovat
darek.vrana
To je jen dobře. Tomuhle paskvilu úspěch nelze přát. Doufám, že tam budou hráči druhé kategorie a podmazaná ITF se vrátí zase k Davis Cupu.
Reagovat
ivecka
Přesně, já to vidím stejně. I když si myslím, že se k původnímu formátu nevrátí, když už do toho někteří vrazili tolik peněz. Ještě že ženy to budou mít alespoň příští rok stejné a naše holky budou první kolo hrát v Ostravě. Z toho mám velkou radost!
Reagovat
Kozoroh
Spíš předpokládám úplný zánik DC.
Reagovat
blixa
Taky myslím, že to umře. Měli to zabalit už teď.
Reagovat
Nenela
Aby ses nepos..l mladíčku.
Reagovat
EllNino
Reagovat
Nola
:DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist