Zverev potřetí v řadě utekl ze stavu 1-2 a je poprvé ve čtvrtfinále grandslamu

3. 6. 2018, 14:47
Aktuality 35
FRENCH OPEN - Alexander Zverev na French Open postoupil poprvé v kariéře do čtvrtfinále grandslamu, i když ve třetím zápase po sobě musel otáčet ze stavu 1-2 na sety. Rusa Karena Chačanova dnes 21letý Němec udolal 4-6 7-6 2-6 6-3 6-3 a může se chystat na souboj s Rakušanem Dominicem Thiemem.
Alexander Zverev

Alexander Zverev má ve sbírce už tři tituly z turnajů Masters 1000, na grandslamech si ale zahrál pouze jedno osmifinále. Dnes na Roland Garros své maximum překonal, cesta do čtvrtfinále ale byla pořádně trnitá. 

Jednadvacetiletý Němec sice začal drtivou výhrou nad Litevcem Berankisem, ale další tři soupeře zdolal až po pětisetovém boji a pokaždé musel otáčet vývoj ze stavu 1-2. Po Srbovi Lajovičovi a Bosňanu Džumhurovi, kterému utekl dokonce z mečbolu, dnes udolal i o rok staršího Rusa Karena Chačanova.

Druhý nasazený Zverev za stavu 1-2 na sety a 2-2 na gamy čelil dvěma brejkbolům, kritickou situaci však ustál a zbytek utkání zvládl lépe.

"Jsem ještě mladý, nemám problém s tím být dlouho na kurtu a bavit vás," žertoval po tříapůlhodinovém zápase s diváky. "Ty hodiny každý den v posilovně se rozhodně vyplácejí," dodal Zverev.



Ve čtvrtfinále Němce čeká o tři roky starší Dominic Thiem, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 2-4 a prohrál i jediný grandslamový souboj před dvěma lety v Paříži. Nedávno ve finále Masters v Madridu však uspěl Zverev.

Čtyřiadvacetiletý Rakušan Thiem, který obhajuje semifinále z předchozích dvou let, dnes porazil 6-2 6-0 5-7 6-4 Japonce Keie Nišikoriho, s nímž si ve třetím vzájemném souboji poradil poprvé. Připsal si tak osmou výhru v řadě, přičemž v šesti ze sedmi posledních duelů ztratil jeden set.

Djokoviče vyzve Cecchinato
Novak Djokovič si v dnešním osmifinále poradil 6-3 6-4 6-2 se Španělem Fernandem Verdaskem, který nedokázal navázat na předchozí výkon proti Dimitrovovi, a devátý rok po sobě a podvanácté v kariéře je v pařížském čtvrtfinále.

"Výsledek rozhodně neodpovídá průběhu hry. Odehráli jsme tři vyrovnané sety a byl to hodně náročný zápas," komentoval bývalý první hráč světa Djokovič po jubilejní 200. antukové výhře.



O semifinále bude srbský šampion z roku 2016 hrát s největším překvapením soutěže Marcem Cecchinatem. Pětadvacetiletý Ital, který až dosud nebyl na grandslamu nikdy ani ve druhém kole, na Roland Garros vybojoval už čtvrtou výhru a překvapivý postup do čtvrtfinále. Na skalp světové jedenáctky Pabla Carreña-Busty navázal vítězstvím 7-5 4-6 6-0 6-3 nad Belgičanem Davidem Goffinem, proti kterému si připsal první skalp hráče Top 10.

"Je to pro mě jako sen. Tohle jsem nečekal a asi ani nikdo jiný. Jsem velmi, velmi šťastný," radoval se 70. hráč světa Cecchinato.

• FRENCH OPEN 2018 •
Francie / Paříž, antuka, 39.197.000 eur
nedělní výsledky (03. 06. 2018)
• Dvouhra mužů  - osmifinále •
A. Zverev (2-Něm.) - Chačanov (Rus.) 4-6 7-6 2-6 6-3 6-3
Thiem (7-Rak.) - Nišikori (19-Jap.) 6-2 6-0 5-7 6-4
Cecchinato (It.) - Goffin (8-Belg.) 7-5 4-6 6-0 6-3
Djokovič (20-Srb.) - Verdasco (30-Šp.) 6-3 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už má na to, aby udělal nějaký slušnější výsledek na GS. Ta jeho bilance za poslední roky na GS je tristní.

Letos by to mohl svou hrou dotáhnout celkem daleko. Ale jeho los je složitý. Nejdříve Thiem a potom Nole. Proti Nolemu mu možná věřím více, než proti Thiemovi.

Pravděpodobně to ale dopadne tak, že Saša rupne s Domem, Nole se dopinká do finále, kde prohraje po devíti hodinách s Rafou 6:2 6:2 6:1
Reagovat
turista
Pokud se Novak dohrabe do finále tak ho i vyhraje!
Reagovat
smazaný uživatel
Cim dal tim vic mne pripomina Sira Andyho Muru...
Ani se nedivim, ze si ho Tomasinho vybral jako nastupce na tlaceni po Murovi...
Reagovat
Ereinion
Tak pokud Cechinato porazil Bustu a Goffina, tak si prostě to QF zaslouží...navíc se mi líbí, že to je antukový specialista, tak by to ěmlo být...
Reagovat
Marduch
Přesně tak, byť zkušenostmi z velkých turnajů Cecchinato zrovna neoplývá, tak čistě herně podle toho co tady zatím předvádí, se jako Djokofan určitě neraduji dopředu. Cecchinato mi totiž hrou silně připomíná Wáwru, což už samo o sobě musí znamenat zvýšenou pozornost:) Jako správný antukář disponuje vyrovanými údery hranými dál od baseline, přičemž BH crossem ven z kurtu si často otevírá kurt, z FH zase umí vystřihnout parádní winner i z krajně defenzivních pozic, do toho občas přimixuje kvalitní kraťas. Takže v zápase s Nolem neočekávám min. v prvních dvou setech nic jednoznačného.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Rafovi vsetko najlepšie k narodkám.

32, do prdele ;)...Letí to...

V kútiku duše dúfam, že sa Rafa bude lúčiť na OH 2024 v Paríži na kurte, na ktorom zvíťazil najviackrát..To by bolo symbolické..Tak teda hlavne vela zdravia, ostatné príde samo, to tvrdím stále..
Reagovat
COMEON
v roku 2024 bude mať Rafa 38, myslím, že môžeme byť vďační za to, že hrá ešte teraz po všetkych jeho zraneniach, a čo sa týka odchodu do dôchodku v Pariži'24 je to skôr zbožné prianie
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné...

Ale vsetko záleží od zdravia a výkonnosti. Ak budu stále členmi top 10 a hrať o trofeje, nemyslim si, ze velká trojka skončí len preto, lebo vek...

Ak vypadnu z TOP 10 v jednej sezóne a v tej ďalšej sa do nej nedokazu vratit. Tak potom je odchod aktualny..
Reagovat
Franky
Hrozi to bud. rok Djokovicovi? :O
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, ak sa do konca sezóny 2019 nevráti do top 10, nebude vyhrávat trofeje. V 2020 moze ukoncit kariéru..
Reagovat
Kozoroh
No1e předvedl dobrý výkon, bez větších komplikací, které jsem před tímto duelem očekával.
Ve čtvrtfinále má snadného soupeře z Itálie, byl by hřích následující zápas nevyhrát.
Semifinále Djoker-Thiem by byla bomba na pátek!
Reagovat
woody
S tim dobrym vykonem rozhodne nesouhlasim,tak to vypadalo pouze z vysledku. Kdyz bude hrat takto Thiem si z nej udela trhaci kalendar!
Reagovat
Pe3k
Suhlas s drevakem.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdascovi to dneska nepadalo, Nole prumer a pokud proti nemu bude hrat Thiem jako dnes, tak mu da 3:0 na sety hodne rychle.
Reagovat
turista
Cecchinata prostě Djoker porazit musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkial mate, ze sa QF muzov tejto casti pavuka bude hrat v utorok?..

Nehralo sa muzské QF minulý rok komplet v stredu, rozdelené do utorka a stredy je to len v Austtálii, či?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, David...To fakt mohol postúpit Gael, toto je velká blamáž..

Djokovic, ked vypadával skoro, mal pravidelne tazký zreb. Thiem, Klizan, Edmund v prvych kolách, pred rokom velakrát Delpo, Kyrgios...Tento darcek v podobe Verdasco a ten taliansky outsider si v podstate karmicky zaslúzil. Zaroven vsak treba dodat, ze ho to prd preverí, tychto superov by na 3 vitazne zdolal aj počas krízy.
Reagovat
Kozoroh
Že nebyl prověřen... Asi jsi přehlédl mač s Bautistou.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol preverený, tak na tretie kolo.

V 4.kole a vo stvrtfinále sa očakávala previerka top 10 hrácom, nie Bautistom.
Reagovat
Nola
toho DelPa by som vylucila, ten ho vlani neporazil....
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ale tá OH, to bol tricky draw...

Chcel som len povedat, ze Djokovic mal tazké zreby, alebo vypadol s reťaze odtrhnutým súperom,
ktorý mal vysoko nadštandardný deň..
Reagovat
Nola
scasti mas ale pravdu, ja som ocakavala zapas s Grigorom a Goffinom, Grigora aom videla hrat iba v uvodnom zapase s LL, ziadny oslnivy vykon nepodal, Grigor ho nedokazal porazit, ani ked bol v krize, skor som sa obavala Goffina, ten si ho vlani podal
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor ho porazil na antuke, ked bol Nole na vrchole, niekedy po roku 2011..

Urcite by bol tazsim súperom, nez Nando. Ten to má uz dávno za sebou. Ale to je jedno, na ceste do finále aj tak bude musiet prejsr zrejme cez Thiema alebo Zvereva...No ak ak bude vo finále Nadal, tak bude musiet ist na dno síl...
Reagovat
Nola
ten zapas si pamatam velmi dobre - Madrid a publikum.... ten Talian co ho caka, vyradil Bustu aj Goffina, je na vlne
Reagovat
smazaný uživatel
Goffin mal uz vyletiet z Haasem, Monfilsom, neni vo forme.

Carreňo može byt rád, ze nevypadol s Kovalíkom.

Na vlne može byt akokolvek, QF GS je obrovská zhoda okolností a tipujem, ze sa tam Talian uz nikdy nedostane. Mozno Fognini :)
Reagovat
kada.tom
tvl, Cecchinato v QF GS :-D
Goffin se dneska opravdu vyznamenal
Reagovat
Kozoroh
Pro Novaka na úterý dobrý trénink :-)
Reagovat
kada.tom
Jakožto duel Serena X Sharapova bude očekáván v zítřejším programu, duel Doma se Zverevem bude jistojistě tahákem mužských QF :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Až v úterý ale tahákem mužských QF :)
Reagovat
kada.tom
jo, z toho mýho souvětí to vyzní všelijak, samozřejmě vím, že zítra QF mužů nebude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev, najuhalezenejsi postup ever, 3 lucky 5-setaky, uplne na Federera 2017...Hlavne Dzumhur mal vyhrat..
Reagovat
Herbert_Hoover
Saša dnes na pána hlavně ty smeče, ala Djokovic nebo Nishi :)
Reagovat
Kozoroh
Idemo No1e!!!
Reagovat
Kozoroh
Dom hrál skvěle a celkem zbytečně přišel o třetí set. Ve čtvrtfinálovém souboji se Zodem je favoritem, Zod se na premiérový postup do ČF musel strašně moc nadřít. To, co jen tak tak stačilo na Džumhura aspol., bude na Doma málo. Zod může uhrát set, ale to bude maximum.
Reagovat
letityfanousek
I jeho hra se mi líbí, spolu s Thiemem záruka světlých zítřků tenisu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist