Zverev si poradil s Shapovalovem a neprohrál už 16 setů v řadě

13. 5. 2018, 09:37
Aktuality 12
ATP MADRID - Jednadvacetiletý Němec Alexander Zverev ve druhém semifinále na antukovém Masters v Madridu porazil o dva roky mladšího Kanaďana Denise Shapovalova a svou neporazitelnost prodloužil na 8 zápasů a 16 setů. O třetí titul z turnajů Masters 1000 se utká s Rakušanem Dominicem Thiemem.
Alexander Zverev

Alexander Zverev letos na antuce odehrál 12 zápasů a jedinou porážku utrpěl v semifinále turnaje Masters v Monte Carlu. Minulý týden slavil první letošní turnajové vítězství, když na domácí půdě v Mnichově poprvé úspěšně obhájil titul, a nyní se mu daří i na Masters v Madridu. 

Jednadvacetiletý Němec v sobotním večerním semifinále porazil 6-4 6-1 o dva roky mladšího Kanaďana Denise Shapovalova, který usiloval o své první finále na okruhu ATP, a ani ve třetím vzájemném duelu s ním neztratil set. 

"Odehrál jsem dobrý zápas, hlavně druhý set byl opravdu povedený. Jsem rád, že jsem nemusel v tuhle noční hodinu nemusel ztrácet zbytečně moc sil a můžu si odpočinout před zítřejším finále," řekl Zverev.

Svou neporazitelnost třetí hráč světa prodloužil na 8 zápasů, což je jeho druhá nejdelší série v kariéře. Dokonce 16 setů po sobě vyhrál vůbec poprvé. 

V celkově 12. finále bude Zverev hrát o 8. titul, z toho třetí z turnajů Masters 1000. Loni triumfoval v Římě, kde bude v příštím týdnu triumf obhajovat, a Montrealu.

Zverevovým finálovým sokem bude čtyřiadvacetiletý Rakušan Dominic Thiem, s nímž vyhrál pouze jeden z pěti vzájemných soubojů. Na antuce dokonce odešel jako poražený ze všech tří duelů. Thiem v prvním semifinále vyřadil Kevina Andersona.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.190.930 eur
sobotní výsledky (12. 05. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
A. Zverev (2-Něm.) - Shapovalov (Kan.) 6-4 6-1
Thiem (5-Rak.) - Anderson (6-JAR) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Herbert_Hoover
Dominic by měl mít výhodu nejen psychickou vzhledem k pozitivní bilanci, ale i pro přirozenější antukové cítění. Měl by se snažit co nejvíce nabourávat Sašův rytmus (dropshoty). Ukáže se, jestli je mu Masters opravdu začarován nebo ne. Pokud by si Saša připsal první antukové vítězství nad Domem zrovna v tento moment, bylo by to špatné. Na druhou stranu již dvě finále Masters uhrál, a to proti absolutním šampionům, čímž dokázal, že je opravdu zvíře a velké zápasy umí ukočírovat. Hrát se to jinde, než v Madridu, nebyl bych si asi tak jistý Thiemem, ale dnes nemám až takové obavy, že by se Dom neradoval, byť třeba po boji, který se dá očekávat. Počasí by mělo podpořit jeho úspěch. Jinak si začínám poměrně všímat, že Saša, ačkoliv vyhraje první set a zdálo by se, že by měl vyhrát i ten následný a ukončit zápas poměrně snadno, ztratí momentum/soustředění a jde to s ním z kopce.
Reagovat
Kozoroh
Sašův problém je též to, že když jeho protivník trochu pozmění svou hru, sází údery, které předtím nedával, tak se Saša tomu neumí přizpůsobit. Jeho tenisové myšlení se ukazuje býti stereotypní. K tomu nepříliš silná mentální stránka. Tím vším se vysvětluje, proč na GS ještě nebyl ve ČF.
Reagovat
Kozoroh
Z tenisového hlediska by nebylo košer, aby Zverev měl dvě antuková Masters a Thiem žádné. Proto očekávám, že Dom si dnešní finále pohlídá.
Reagovat
Krisboy
Jestli bude hrát jako v pátek a včera, mělo by to stačit. I když Zvereva jsem hrát neviděl.
Reagovat
Pe3k
Já ano a bude to hodně těžké, Šáša je ve formě.
Reagovat
Krisboy
Takže nesázet? :)
Reagovat
Pe3k
Já nesazim třeba vůbec a dnes bych ani nevěděl na koho..?
Reagovat
Krisboy
Přemýšlel jsem, že dám znovu na Thiema, když to vyšlo včera :)
Reagovat
Pe3k
Přeju Domovi, vsadil bych na Zoda.
Reagovat
Herbert_Hoover
Thiem a větší počet gemů.
Reagovat
smazaný uživatel
To preto, lebo sa nerozumieš tenisu :)
Reagovat
kada.tom
Doufám, že dnes vyhraje Dominic, strašně bych mu ten titul z masters přál :-)

A ještě jedna věc - pakliže dnes vyhrají Bob s Mikem titul v Madridu, znovu po čase se vrátí na tenisový trůn ve čtyřhře :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist