Thiem je v Madridu po roce znovu ve finále

12. 5. 2018, 17:40
Aktuality 40
ATP MADRID - Dominic Thiem si na turnaji ATP Masters 1000 v Madridu zahraje o svůj jubilejní desátý titul. Rakušan, jenž včera ve čtvrtfinále přehrál Rafaela Nadala, si v dnešním semifinálovém klání poradil hladce 6-4 6-2 s Kevinem Andersonem a obhájil tak finále z loňského roku. O svůj dosud nejcennější titul si zahraje s Alexanderem Zverevem.
Dominic Thiem

Dominic Thiem si ve čtvrtfinále prestižního podniku ATP Masters 1000 v Madridu připsal cenný skalp světové jedničky a antukového krále Rafaela Nadala a postoupil do semifinále.

V něm dnes pátého nasazeného Rakušana vyzval šestý hráč turnaje Kevin Anderson, kterého Thiem v předchozích osmi utkáních ani jednou neporazil. Dnes však Thiem potvrdil svou výbornou formu a s Jihoafričanem si na španělské antuce poradil hladce ve dvou setech.

Sedmý hráč světa čelil v utkání, jenž trvalo hodinu a půl hry, třem brejkbolů, Anderson však ani jednu šanci nevyužil a sám v průběhu zápasu na servisu třikrát zaváhal. Thiem tak po hodině a půl hry zvítězil hladce 6-4 6-2 a postoupil tak do svého druhého letošního finále.

Thiem v Madridu zopakoval postupem do finále svůj loňský výsledek a zítra bude usilovat o svůj dosud nejcennější titul a celkově již jubilejní desátou trofej.

Na únorový titul z Buenos Aires se Thiem bude snažit navázat v nedělním utkání s Alexanderem Zverevem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 4-1, z toho 3-0 na antuce.

Jednadvacetiletý Němec Zverev ve večerním semifinále porazil 6-4 6-1 Kanaďana Denise Shapovalova a svou neporazitelnost prodloužil na 8 utkání a 16 setů.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.190.930 eur
sobotní výsledky (12. 05. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
A. Zverev (2-Něm.) - Shapovalov (Kan.) 6-4 6-1
Thiem (5-Rak.) - Anderson (6-JAR) 6-4 6-2

 

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

40
Přidat komentář
Tornes
Saša příliš dobrý, Denis po pár výborných hrách na servisu špatný. Ve druhém setu se vyhazoval strašně, proti Zverevově konzistenci nestačil. Nevadí, i tak výborný a velmi neočekávaný turnaj, nasazení na FO se bude hodit.

A aspoň mám jasno, komu fandit ve finále. Aby měl Zverev 2 antukové Masters a Thiem žádné, to by nešlo. Dom to musí zvládnout ;)
Reagovat
insanezy_
Ten jednorucni BH je stejne dost mozna nejhezci uder v tenise
Reagovat
dunphy
To je. Třeba Dom podle mě rozhodně nejlepší techniku nemá, ale když mu to sedne, tak je to naprostá paráda. A když naopak ne, tak je to naprostý děs, při kterém se vždycky krčím za monitorem :D I když mám Doma nejradši, tak objektivně musím říct, že nejzajímavější a nejlepší ze všech jednoručných BH mi přijde Wawrinkův. Ale to je jen osobní pocit. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Pro mě je zase nejkomplexnějším ten Richardův. :) Ale z hlediska razance a demoličního efektu jasně vede ten Stanův.
Reagovat
dunphy
Já právě Richarda moc nakoukaného nemám, ale vím, že se to o jeho bh často říká. Musím zkouknout nějaké highlights :D
Reagovat
spaniel
Mozna byste meli vzit v uvahu, ze backhand neni jen topspin.
Reagovat
smazaný uživatel
No proste by mali vziat do uvahy, ze najlepsi bh ma Feder, fanatik :)
Reagovat
insanezy_
Tak slice má Fedu asi nejlepší, i když mu konkuruje Dolgo, každopádně ten ho tak často nehraje.
Reagovat
spaniel
Viz dole Tornes. Ale pro takoveho tenisoveho prvoka jako ty, je to kvantova fyzika.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhľadom na tvoj erudovaný postreh včerajšieho zápasu s Nadalom, môžeš považovať moju pozornosť k tvojej osobe za lichotivú.
Reagovat
smazaný uživatel
Divam se na jeho hru a musim zasnout, co za lidi se na to divaji se zalibenim. Zadne winnery, jen beha a heka jak retard. Pulka forehandu jsou haluze co sotva prelezou sit. I kdyz ziska bod, ten zpusob je spis ostuda
Reagovat
spaniel
Pravda se spatne posloucha. Prvoku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, je to pravda. Si upocený hejter a opat to vyšlo na povrch..Nemáš úroveň, si primitív. :)

11.05.2018 18:34Od: spaniel
Dopal klasicky jen lita v ochozech jak spinavy hadr a doufa, ze souper se vyhaze. Tentokrat ne :)
[ Reagovat ]
Reagovat
spaniel
Primitiv je nekdo, kdo tady roky rozseva zast a pal nezvlada, kdyz se mu to vraci :) A ted neunasis, takova mala krysecka jsi uboha.
Reagovat
smazaný uživatel
No tá zast k Nadalovi prisla na TP o moc skor ako FH, a ty si bol jeden z priekopníkov. Ale to by si musel vediet do 10 narátat, primitiv :)

Ukludni sa, vynadaj Nolke, zmláť ženu a vsetko bude fajn, uvidis..:)
Reagovat
spaniel
Haha, jak se to snazis presmerovat. Proc ty nejdes vynadat magerce? Ha, pokrytecek. Dva roky si tady psal hejty ke kazdemu clanku, a ted jsi ublizene decko. Bud pro jednou chlap, principale.
Reagovat
smazaný uživatel
Je rozdiel žene argumentovat a nadávat jej ako poslednej špine..Ale to nerieš, otvor si pivo ústami, ako správny primitív a flasku odhoď kade-tade ako ten tvoj guru pre ovečky..
Reagovat
dunphy
Mimochodem z obouručáků nejvíc naprosto obdivuji La Goffa. Na jeho backhandy bych se klidně mohl taky dívat celý den.
Reagovat
gigin
Nejlepší bh obouruč má Můra a pak Gulbis. Nejelegantnější provedení Andrej Kuznětsov.
Reagovat
Pe3k
Nalbandian.
Reagovat
gigin
Musím se podívat, nemám ho zkouklého.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/odkPtGvB6ck
https://youtu.be/6XBdNRP2J9k
Reagovat
gigin
Ale jo, uleze to :)) a díky za odkazy.
Reagovat
Tornes
Ze současných BH je to podle mne mezi Wáwrou (obrouvská síla, když se daří, ale zároveň obrovská nekonzistence, potřebuje čas), Gasquetem (mnohem stabilnější než u Wáwry, méně síly, víc spinu, mírně univerzálnější, ale taky spíš na pomalejší povrchy) a Federerem (nejuniverzálnější z nich, díky slajzu a kratší přípravě nejlepší na rychlejší povrchy (rychlý hard, tráva), mírně zaostává na antuce a pomalejších hardech, kde se projevuje jeho nedostatečná konzistence (oproti Gasquemu, takže se obvykle neudrží ve výměně tak dlouho) a síla (oproti Wáwrovi, takže méně často zakončí/zatlačí z BH soupeře).
Uvidíme, jak se vyvrbí Denis (mohl by být výborný na rychlejších površích) a Stefan (na antuce vypadá jeho BH luxusně).

V současnosti - tráva + rychlý hard Federer, antuka + pomalý hard buď Wáwra ve formě, nebo Gasquet.
Reagovat
Pe3k
Mě se líbí Almagruv bh.
Reagovat
Nola
Dom je najsympatickejsi z tych mladikov, verim, ze sa konecne docka, vyradil antukoveho krala, kto sa tym moze pochvalit? dokonca to zvladol celkovo 3 x
Reagovat
Kozoroh
Bude zajímavé do budoucna sledovat, jestli pokoří Novakův rekord sedmi antukových výher nad Býkem.
Reagovat
gigin
Ano. Osmou výhru dosáhne, když bude Býkovi 51 let. Bude se to hrát v sanatoriu pro feťáky na jednom španělském ostrově.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tou dobou už ale Rafa bude mít k ruce přilepenou raketu, protože by ji jinak přes extrémně roztřesenou ruku neudržel. Bude shrbený jako Hitler na sklonku dubna 1945 a Fuentes se bude ďábelsky smát v ředitelně sanatoria.
Reagovat
Padme
snad se zítra zadaří a Dominik tu trofej ukořistí...
Reagovat
Pe3k
Žádné také Padmenko! Ze zbývajícího ansámblu fandím Šapovi, Dennys the menace! Nic proti Domovi, ale ten těch titulů z cihly vyhraje ještě dost...
Reagovat
Krisboy
Dennis thé Menace je o dost mladší, titulů získá taky po cocot :) Přeju Domovi, ale Dennis by mi taky nevadil. Hlavně ať je to pěknej tenis.
Reagovat
Pe3k
Titulů ano, ale masters z antuky, řekl bych, že ne.
Reagovat
gigin
Pome Domi :)
Reagovat
Kozoroh
Když ji má Zverev, měl by ji mít i Thiem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Porazit podruhé v úhrnu dvou sezon na antukovém Masters Rafu a přesto nevyhrát trofej, to už by nebylo něco, čím by se měl chlubit. Z tohoto pohledu mu to přeju, ale musí si to zasloužit na kurtu. Dennis je pro mě překvápko jako hrom po všech jeho dosavadních antukových výsledcích, fandit mu vyloženě budu asi jen dnes, každopádně hru má atraktivní. Souboj jednoručáků ve finále by byl famózní.
Reagovat
Tornes
No i kdyby prohrál, tak tím že dvakrát porazil na Masters 1000 Rafu se chlubit rozhodně může. To kromě něj dokázali pouze 3 další hráči, a všichni na to potřebovali víc pokusů než Dom, všichni členové big4. To že už pak nevyhraje je zas jiná věc. Ale vítězství nad Nadalem už mu nikdo nesebere.

Jinak Denis je obrovské překvapení, to jistě. Na druhou stranu ještě nehrál proti top hráči, trošku se bojím že Saša na něj bude příliš. Ale fandit budu a uvidíme. Ať Madrid vyhraje kdokoli, pokud bude jeho jméno začínat na D, budu spokojen ;)

A btw, Denis je s jedním n, ne se dvěma. Původem ruské jméno.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasně, bylo to myšleno tak, že navzdory vítězství nad Rafou nevyhrát turnaj není nic k chlubení. Samozřejmě, že olemovat období Rafova rekordu v počtu vítězných setů je senzační. Nedotáhnout to do konce přesto, že překoná zdánlivě nejvyšší překážku už ale tak fajn není, pro korunního prince.
Zase tak moc zahraničních Denisů neznám ve sportovní říši, asi jsem byl dostatečně navyklý na Dennise Rodmana, slavného baskeťáka (mimo jiné), který je skutečně se dvěma N. :)
Reagovat
Tornes
Já myslím, že Dennis jako anglické jméno je skutečně se dvěma n, ale jelikož je Denis původem Rus, tak tam má jen jedno.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo mě hodně mate to, že má kanadské občanství, ale původem je odjinud. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist