Zverev si v Paříži přetrhal postranní vazy v kotníku, odhalila první vyšetření

4. 6. 2022, 19:24
Aktuality 9
Německý tenista Alexander Zverev, který se zranil v semifinále Roland Garros, má podle prvního vyšetření potrhané postranní vazy na pravé noze. Další vyšetření podstoupí po návratu domů v pondělí. Třetí hráč světa o tom informoval na svém Instagramu.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© Instagram)

"Nyní jsem na cestě zpět domů. Podle prvních lékařských kontrol to vypadá, že jsem si přetrhl několik postranních vazů na pravé noze. V pondělí letím do Německa, abych podstoupil další vyšetření a rozhodl se pro nejlepší a nejrychlejší způsob léčby," napsal na sociální síti pětadvacetiletý Zverev.

Olympijský vítěz z Tokia a finalista předloňského US Open se zranil v semifinálovém zápase Roland Garros s třináctinásobným šampionem Rafaelem Nadalem. Za stavu 6-7 a 6-5 se Zverevovi při zahrávání vítězného míčku zasekla noha při skluzu na antuce a nekoordinovaně spadl na zem. Kurt opustil na vozíku, později se vrátil na hřiště o berlích a utkání vzdal. Ze hřiště ho vyprovázel potlesk.

Podle jeho bratra a manažera Mischy Zvereva bude pondělní vyšetření klíčové pro další plány. "Navštíví několik lékařů a poté budeme vědět víc. Pondělí je rozhodujícím dnem. Nevypadá to sice dobře, ale stále je naděje," řekl Mischa Zverev.

Po Zverevově skreči postoupil do finále Nadal, který může v Paříži zaútočit na rekordní 22. grandslamový titul v kariéře. Šestatřicetiletý Španěl vyzve v nedělním finále od 15:00 Nora Caspera Ruuda.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
panzer.dragon
je reálný tohle vyléčit do stavu před zraněním?
Reagovat
Rafaeoli25
A proč by nešlo? Víš kolik tohle mělo sportovců?
Reagovat
Tennisfan77
Nadal je hodný, potřeboval ho odstranit z jednoho zápasu jenom. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Saša se odstranil sám. Hodně to připomínalo Alcarazův pád z jejich souboje v Madridu, ten ale nedopadl tak špatně.
Reagovat
Tennisfan77
Hlavně zbytečný zranění úplně.
Reagovat
aligo
A ono je nějaké užitečné?
Reagovat
Tennisfan77
6:2 v TB a zranění by nebylo smile
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, jak souvisí zranění na konci druhého setu s prohraným setem prvním?
Reagovat
Tennisfan77
Kdyby vyhrál TB, pochybuji, že by si rozsekal nohu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist