Zverev udolal Simona v dvousetové bitvě, Tsonga a Džumhur vítězí i ve Vídni

25. 10. 2017, 22:35
Aktuality 18
ATP VÍDEŇ - Alexander Zverev ve Vídni potvrdil roli favorita proti Gillesu Simonovi, na dvousetové vítězství se však pořádně nadřel. Nyní vítěz pěti letošních turnajů čeká na svého čtvrtfinálového soka, který vzejde z duelu ve formě hrajících Tsongy a Džumhura.
Alexander Zverev

Alexander Zverev porazil o dvanáct let staršího Francouze Gillesa Simona i ve čtvrtém vzájemném duelu, ovšem už potřetí se na výhru pořádně nadřel. V hale ve Vídni sice nejvýše nasazený Němec vyhrál ve dvou setech 7-6 6-4, vítězství ale vybojoval až po bezmála dvou a půlhodinách boje.

V prvním setu Zverev otočil z 0-2 na 5-4 a při svém servisu měl setbol. Jenže ho nevyužil a v tie-breaku musel setbol odvracet. byl úspěšný a nakonec se po hodině a čtvrt ujal vedení. I druhá sada trvala přes hodinu a dvacetiletý Němec musel dvakrát dohánět manko brejku. Za stavu 2-4 přežil tři brejkboly, získal čtyři hry v řadě a bitvu ukončil.

"Už jsem se Gillesem pár zápasů odehrál, takže jsem věděl, že mě nečeká nic lehkého. To se dnes potvrdilo a jsem moc rád, že jsem nemusel do třetího setu, který by byl fyzicky hodně náročný," komentoval pátý hráč světa Zverev, který se na výhru nadřel i v prvním kole, v němž porazil Srba Troického až ve třech setech.


Ve čtvrtfinále Zverev čeká na lepšího z dua Jo-Wilfried Tsonga a Damir Džumhur, kteří vyhráli turnaje minulý týden a dnes prodloužili svou neporazitelnost. 

Francouzský šampion z Antverp Tsonga, který ve Vídni v roce 2011 triumfoval a loni prohrál finále s Andymu Murraym, zdolal 6-7 6-4 6-3 ruského mladíka Karena Chačanova a svou letošní bilanci v hale vylepšil na 17-2. 

Bosenský vítěz z Moskvy Džhumhur dnes přidal už 11. halovou výhru v řadě, když si stejně jako před třemi dny ve finále Kremlin Cupu poradil s Litevcem Ricardaem Berankisem. V rakousku zvítězil 6-4 6-2 a vzájemnou bailnci vyrovnal na 3-3.

 

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.621.850 eur
středeční výsledky (25. 10. 2017)
• Dvouhra 1. kolo •
Tsonga (8-Fr.) - Chačanov (Rus.) 6-7(2) 6-4 6-3
Džumhur (Bosna) - Berankis (Lit.) 6-4 6-2
Schwartzman (Arg.) - Fognini (It.) 6-1 2-6 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Zverev (1-Něm.) - Simon (Fr.) 7-6(6) 6-4
Kohlschreiber (Něm.) - Herbert (Fr.) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Fandina
Určitě jsou někde statistiky, kdo hraje nejdelší zápasy a věřím tomu, že mezi nimi musí být Simon. Milovník výměn a přitom se na to jeho běhání na základní čáře docela dobře dívá.
Reagovat
turista
Simon je mezi těmito hráči a patří mezi ně i Djoker.
Reagovat
Fandina
A bezpochyby Rafa a Andy.
Reagovat
Tornes
Konkrétně takovou statistiku nemám, ale pár podpůrných by se našlo. Třeba dvousetové zápasy, které trvaly alespoň 2 hodiny:
Roger 6 (4 s Rafou, Novakem nebo Andym) - nejdelší 2:15
Rafa 45
Novak 25 - nejdelší 2:55
Andy 24 - nejdelší 2:23
Simon 15 (v poměru k celkovému počtu zápasů to bude alespoň na úrovni Andyho/Novaka) - nejdelší zápas 4:01

Takže asi jo, asi k takovým hráčům patří. A dost možná má za sebou nejdelší dvousetový zápas historie, protože překonat 4 hodiny za dva sety, to už je opravdu kumšt. Pokud to není nějaká chyba v databázi.
Reagovat
Tornes
Ale podle počtu odehraných míčů to vypadá opravdu spíš na chybu v databázi, asi tam mělo být 2:01... Nevadí, ale bylo by to drsný :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na druhou stranu i v další databázi, co znám, tam mají psaný 4 hodiny. Takže těžko říct.
Reagovat
sprchon
4 hodiny? :D co to bylo za zápas?
Reagovat
Tornes
Zverev Simon, to byl zápas opravdu pro labžníky. 30x přes sít, hlavně nezkazit (a na konci stejně zkazit) nebo nedejbože zahrát rychlejší úder, to by soupeř nemusel vrátit a s kým já bych si tady pinkal?

Zverev prostě nemá dostatečně razantní údery, aby přetlačil obranáře typu Simon. Naštěstí pro něj je jako pinkálista celkem dobrej, cca na úrovni toho Simona, a podání má kvalitnější, takže to nakonec upinkal. Medvěděv-Kuzněcov v Brestu byl ovšem zajímavější tenis.
Reagovat
Pe3k
Hlavně musí zlepšit ten Forehand. Backhand má jeden z něj na okruhu. Simona ve svých časech nepretlacil ani Federer, či Nadal. Byl to hráč top 10.
Reagovat
a.magerova
Jj památnej rok 2008... rok, kdy jsem začala Simonovi fandit, přestože mi v něm 2x porazil Rogera.... ale teda porazil i Rafu... a od té doby už to nikdy nezopakoval...
Reagovat
Pe3k
Tjn.on je určitě taky talent a i sympaťák, ale ta jeho pinkana není nic pro mě, možná fandům Můry či Nadala by se to mohlo zamlouvat...a do top 10 už se asi nepodívá, ale tak pořád lepší on než takový Mónaco.
Reagovat
turista
Simona mají rádi i příznivci Djokera.
Reagovat
turista
Ano, Simon i když není momentálně ve formě je vysoce kvalitní baseliner. Ale Saša Zverev taky.
Reagovat
a.magerova
Jj Simon je na TO odborník... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=rLDm254jtZA
Reagovat
sprchon
Meanwhile, Federer has won 6-1 the set at the same time?.
Reagovat
sprchon
Bez toho otazníku. :)
Reagovat
Torn
Zverem určitě není pinkálista, ale hraje docela na příměřené riziko. Mne se jeho hra líbí. S jeho postavou by mohl vyznávat klidně styl a lá Karlovič, ale on je docela univerzální hráč. Na to, jak je vysokej je docela obratnej a pro mě osobně je jeho hra zajmavější, než třeba uhekanej Djokovič s Nadalem.
Reagovat
EllNino
no ... jako Karlovic :D to si mě docela pobavil ...

A jinak, jestli dosáhne někdy takových výsledků jako uhekanej Djokovic a Nadal, tak to bude hodně dobrá kariera
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist