Zverev v rodném Hamburku slaví první titul od triumfu na Turnaji mistrů 2021

30. 7. 2023, 18:28
Aktuality 13
ATP HAMBURK - Alexander Zverev (26) na antukovém turnaji ATP 500 v rodném Hamburku porazil ve svém prvním finále od loňského května a následného vážného zranění kotníku 7:5, 6:3 Srba Lasla Djereho (28) a získal první trofej od triumfu na Turnaji mistrů 2021. Německý tenista zaznamenal jubilejní 20. titul a stal se teprve druhým domácím šampionem v open éře po Michaelu Stichovi.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© Profimedia)

Alexander Zverev si loni na French Open v těsné semifinálové bitvě s Rafaelem Nadalem při dokluzu ošklivě zranil kotník, musel na operaci a sezona pro něj i kvůli dalším zdravotním potížím skončila.

Po návratu na kurty ještě neporazil hráče TOP 10, prohrál s nimi všech osm zápasů a jeho maximem bylo semifinále. Sérii šesti semifinálových porážek uťal až tento týden na domácí antuce v rodném Hamburku, kde nakonec v pěti zápasech neztratil ani set.

V prvním finále od loňského května si poradil 7:5, 6:3 se Srbem Laslem Djerem, kterého porazil bez ztráty setu i ve třetím vzájemném střetnutí.

Bývalý druhý hráč světa a aktuální světová devatenáctka Zverev v celkově 31. finále vybojoval jubilejní 20. titul, na který čekal od triumfu na Turnaji mistrů 2021.

"Tohle je můj domov, tady jsem vyrůstal, tady jsem začal hrát tenis. Bylo to pro mě neuvěřitelně emotivní. Nedokážu to popsat slovy, jsem teď prostě super šťastný," radoval se Zverev. "Tohle je znovu skoro jako první titul. Už utekla spousta času (od posledního triumfu), asi 18 měsíců," vypočítával německý tenista.

V Hamburku triumfoval jako teprve druhý Němec v open éře (od roku 1968), jediným předchozím šampionem byl Michael Stich (1993).

Osmadvacetiletý Srb Djere si finále na turnaji ATP zahrál pátý rok po sobě, třetí titul a opět z antuky ale nezískal.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1,981.470 eur
nedělní výsledky (29. 07. 2023)
• Dvouhra - finále •
Zverev (4-Něm.) - Djere (Srb.) 7:5, 6:3
• Čtyřhra - finále •
Krawietz/Pütz (3-Něm.) - Gille/Vliegen (4-Belg.) 7:6 (7:4), 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Tennisfan77
20 titulů je celkem solidní počin, navíc Zverev má "teprve" 26 let. I ta skladba se dá, 5 Masters, turnaj mistrů, zlato z OH.

Chce to nějaký úspěch na GS a bude to hodně solidní kariéra.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
JohnB
Jakou asi musi mit moralku clovek, co ho udala dalsi buchta za domaci nasili. A on si v klidu hraje tenis. Lidsky odpad a snad na nej brzy dojde. Tomuhle smejdovi prat nic jineho nejde.
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
A navíc je to původem ruSSák a to je definitivní důkaz viny, že...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Výjimečně to bude spíš černá ovce rodiny.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rozhodně to nevylučuju, ale na druhou stranu, tenhle typ zlatokopek má dnes zelenou. A následky fyzického násilí jsou obvykle docela dobře viditelné, takže "mlátičku" nebývá těžké usvědčit.

Tak snad se najde pravda. Padni komu padni.
Reagovat
Pe3k
No Saša naštěstí dospěl a udělal to, co by udělal každý "rozumný" člověk . Pracovat na sobě a přestat se takhle chovat? To není jeho styl. On si raději našel ženu, co to má takhle ráda...
Reagovat
turista
I ty syčíš jako had?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ironie... smile
Reagovat
turista
Tak to beru.
Reagovat
Patik
Ďalšia ho udala.. Tak sa zdá ze kade chodí tade bije ženy.. Ale naozaj sa to len zdá... Médiám a hlavne zlatokopkam citiacich jeho tučné konto..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist