Zverev v Ženevě začal nejhladší výhrou v sezoně. Dimitrov zůstává v krizi

21. 5. 2019, 22:41
Aktuality 43
ATP ŽENEVA - Alexander Zverev na antuce v Ženevě zkouší najít herní pohodu před Roland Garros a začal s tím dobře. V úvodním zápase smetl Lotyše Ernestse Gulise, proti kterému si připsal nejhladší letošní výhru. Naopak už potřetí v řadě vypadl v prvním kole svěřenec Radka Štěpánka Bulhar Grigor Dimitrov.
Alexander Zverev

Alexander Zverev odehrál letos na antuce šest turnajů, ale pouze jednou vyhrál dva duely po sobě. Porážky utrpěl s Munarem, Fognini, Jarrym, Garínem, Tsitsipasem a Berrettinim.

A tak se málo vytížený Němec rozhodl hledat formu a sebevědomí ještě v týdnu před Roladn Garros. Ve švýcarské v Ženevě plní díky divoké kartě roli nasazené jedničky.

Do soutěže vstoupil dvaadvacetiletý Zverev svou nejhladší výhrou v sezoně, když porazil 6-2 6-1 Lotyše Ernestse Gulbise. Méně jak čtyři gamy v jednom utkání ztratil naposledy loni v srpnu na začátku cesty za titulem z Washingtonu.

O teprve druhé letošní semifinále si pátý hráč světa Zverev zahraje s Hugem Dellienem. Šestadvacetiletý Bolívijec dnes porazil 7-6 6-3 Srba Janka Tipsareviče, když v první sadě využil až šestý setbol a v závěrečném maratónském gamu dokonce až osmý mečbol, a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP.

Naopak z krize se nedostal Grigor Dimitrov. Také bulharský tenista se na poslední chvíli rozhodl pro start v Ženevě, ale zavděk musel vzít za divokou kartu do kvalifikace. V té se představil poprvé od podzimu 2012 a dva kvalifikační zápasy zvládl, ale v hlavní soutěži skončil už potřetí v řadě v prvním kole.

Ve Švýcarsku bývalý třetí hráč světa a vítěz předloňského Turnaje mistrů Dimitrov, který druhým týdnem spolupracuje s Radkem Štěpánkem, podlehl 6-1 4-6 2-6 Argentinci Federicu Delbonisovi.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 586.140 dolarů
úterní výsledky (21. 05. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
A. Zverev (1-Něm.) - Gulbis (Lot.) 6-2 6-1
Ramos (Šp.) - Mannarino (6-Fr.) 6-7(2) 6-3 6-2
Delbonis (Arg.) - Dimitrov (Bulh.) 1-6 6-4 6-2
J. Sousa (Portug.) - Mayer (Arg.) 6-2 6-7(6) 6-4
Džumhur (Bos.) - F. López (Šp.) 6-7(2) 6-4 7-5
Dellien (Bol.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
Pe3k
Nejprve Gulbise smetl Zverev a ted Gigina smetou povodně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych antuku stejně zrušil.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem, chápem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapes. Pouze se domníváš a jako vždy špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže, ako povieš..

Milovník tenisu, mimo antuky. Zhodou okolností..:)
Reagovat
smazaný uživatel
A to vadí? Tenis začal na trávě, která nemá Masters. Paradox?
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku. A hokej začal na jazerách.

Doba sa mení..Modernizuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezero je pořad voda, jako led.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis začal na tráve ako hrat gentlemanov, kde sa hralo o guličky a hralo ju pár skalných na jednom kurte.

Dnes, o 100 rokov neskor je tenis a jeho značka ATP v prvom rade jedna obrovská mašinéria na peniaze, s jasným cielom. Zisk. Čo mozno najvacsí.

Takze nikto dnes nebude stavať drahé trávnate kurty, absolútne nerentabilné, čo sa hospodárnosti a údržby týka. Navyše s dnešnou modernou technológiou rakiet sa z tohto špoetu na tráve stalbum bum tenis, ktorý neni pre masy atraktívny.

Tenis prechádza evolúciou a nebyť pozoruhodného zmyslu pre tradíciu, ktorú tenisové vedenie stále ctí, Wimbledon je už dávno mŕtvy a stvrtý GS by sa hral niekde v Šenzene na tvrdom povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 3/4 příspěvku s tebou i souhlasím, ale nemůžeš rikat, ze je wimbledon mrtvý.

SW je nejprestižnější GS a top turnaj, který si přeje každý hráč, každé dítě jednou vyhrát. Všechna cest k USO, AO, nebo RG, ale tohle je v prestizi druhy sled.
Reagovat
spaniel
lol
Proti antuce je bum bum tenis cokoliv. A moderni rakety jsou tady uz pres 20 let. A Wimbledon je porad svatek tenisu. Vyzaduje trochu jinou techniku. Vymeny ktere jinde nevidis.
Reagovat
Kozoroh
Wimbledon je srdce tenisu. Byl, je a bude.

Forehand - atraktivita tenisu krom jiného spočívá v rozmanitosti. Travnaté turnaje své místo na slunci mají, obohacují tenis a mimochodem, Stuttgart před několika lety přešel z antuky na trávu, to je co.
Reagovat
turista
No Zverev se snad konečně zvedne nahoru. Ten pacholek Wawrinka ještě ne, když dnes vyhučel s Džumhurem - svět už opravdu není v pořádku.
Reagovat
Kozoroh
Dnes má Novak 32. narozeniny :) Tak vše nejlepší, Serbinátore a přeju ti, abys ještě přidal do sbírky kupu titulů a mezi nimi GS trofeje :)
Reagovat
Kozoroh
Na letošek připadá 20. výročí bombardování Srbska vojsky NATO. Jak tyto události formovaly Djokera v jeho úsilí stát se šampionem a světovou jedničkou přibližuje tento článek od BBC:
https://www.bbc.com/sport/tennis/47284539
Reagovat
smazaný uživatel
Slunce v duši
Reagovat
turista
Přidávám se. Všechno nejlepší, Novaku.
Reagovat
panzer.dragon
Federer by 32d birthday 17 Grand Slam singles titles. 21 Masters 1000 singles titles. 302 weeks No. 1

Nadal by 32d birthday 16 GS singles titles. 32 Masters 1000 titles. 175 weeks No. 1

Djokovic by 32d birthday 15 GS singles titles. 33 Masters 1000 titles. 252 weeks No. 1
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je comeback master.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, kdo z BIG3 vyhraje po 32/33 narozeninách 3GS a 7 Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer 35y, 17gs.
Nadal 32y, 16gs..
Djokovic 32y, 16gs..

Tik-tak, tik-tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djo 15
Reagovat
panzer.dragon
Akorat pokrucujes statistiky, vezmes jasnou statistiku a zmenis ji a dopises tam k fedexovi vek, kterej aktualne neni platnej pro nikoho z trojice, jenom ze se ti hodi ho tam napsat..
Reagovat
SwissMaestro
Je to jen demnostrace toho, že Nadal či Djokovič nepotřebují chytit formu po 35 roku, ale stačí když využijí ty 3 roky sucha co Federer měl mezi lety 32-35.
Reagovat
panzer.dragon
ok, s tim že rafovi chybí jeden gs a djokerovi dva aby teda byly všichni na stejný úrovni a ty dva mohli využívat "fedexovo období sucha"
Reagovat
panzer.dragon
teda djokovi dva chybí a rafa už by do plusu šel.. tyhlety "kdyby" :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ma dnes 17 GS..

Federer vyhral 18GS, ked ma 35.5 rokov..

Nadal bude mat 35.5 rokov počas Australian open 2022...Akýkolvek GS, ktorý by teoretcky vyhral pred rokom 2022 ho okamzite katapultuje pred Federera.
Reagovat
panzer.dragon
v této debatě před ukončením kariéry ano :-)

ale laťka dlouhověkosti a top úrovni v pozdním věku je nastavená fedexem velmi vysoko
Reagovat
turista
Asi nepřekonatelně.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám víš, ze bude velké štěstí, když Nadal vyhraje RG. Mimo RG má velmi malou šanci na to, aby vyhrál GS. Od roku 2011 má mimo antuku 2x USO a tím skončil. Muže se stát cokoliv (USO17), ale byla by to velká nahoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne ako píše Swiss..

Federer vyhral 4GS po 30ke.
Nadal a Djokovic zatial 3..Maju velký priestor s tým niečo ešte urobit, kedze su o 5-6 rokov mladsi..

Ked mal Federer 33, neprajníci písali, ze sú zvedaví ako budu hrat po 30ke zvysní dvaja..Dnes to uz vidia, vyhrávajú Grandslamy..Nie sú o nič menej výnimoční. Naopak..

Raz sa to zastaví, ale dal by som kludne ruku do ohna, ze aj v roku 2021 a neskor uvidime v kolonke vitazov GS niekoho z dvojicky...
Reagovat
panzer.dragon
to zase nějak otáčíš, já nepíšu něco o vyhrávání po 30ce.. ve stejných věku 32 let, což je dneska djokovi, měl fedex lepší skore než djok nebo rafa.. neřešim jestli je vyhrál někdo jako teenager nebo mezi 20-30 nebo 30-32, prostě v jeden konrkétní věk na tom fedex byl líp..

když už teda chceš psát o vyjímečnosti fedexe, tak já osobně jí spatřuju v těch třech posledních vyhranejch GS, to znamená nějak 35let a dále, to je podle mě něco unikátního
Reagovat
smazaný uživatel
Unikátne to je.

Ale vyhrat 0 GS medzi 32-35 je uz unikátne na takého hráca menej.
Reagovat
panzer.dragon
jj, to je divný období.. ale hlavní je, že chytil druhej dech potom, pro mě jako fanouška RF je ten comeback po 35 roce velmi přijemnej na sledování a krásně zamíchal s GOAT debatama
Reagovat
panzer.dragon
ruku do ohně bych dal když už tak za djoka :-), u rafy bych byl opatrnější..

djok je mladší oproti rafovi
Reagovat
smazaný uživatel
2019 - Nadal hral finále GS mimo svoj povrch, po zraneni, tusim bez straty setu...dalsie tri ma este pred sebou..2021 nie je zas az tak daleko, aby si vedel garantovat neuspech..Navyse kazde RG, na ktorom bude do konca kariéry startovat moze vzdy vyhrat. Kazdé.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdé, myslené "hociktoré".
Reagovat
panzer.dragon
souhlasim, že se to může stát, že rafa se objeví mezi GS vítězi, ale na mě už začíná bejt starej :-) na nějakou velkou důvěru v něj
Reagovat
turista
To ano. Ale myslím si, že to po OH v Tokiu 2020 utne ze zdravotních a rodinných důvodů. Letos na podzim se přece má oženit a avizoval, že s dětmi už cestovat po turnajích nechce.
Reagovat
spaniel
Nikdy nevis co se stane. Viz RF krize 2013, RN 2015-2016, Nole 2016-2017. Klidne se muze objevit dalsi a zjistis ze 2 roky a 0GS. Moc jsme si na ty uspesne navraty zvykli.
Reagovat
spaniel
Ernie v top forme by mu jinak zatopil.
Reagovat
SwissMaestro
e slzou v okou vzpomínám na Ernieho 2014 sezónu :/
Reagovat
turista
Promarnil svůj obrovský talent na tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist