Zverev vyhrál s Molčanem i třetí souboj za poslední dva měsíce, Musetti úspěšně odstartoval obhajobu

25. 7. 2023, 16:17
Aktuality 4
Alexander Zverev (26) narazil potřetí za necelé dva měsíce a druhým týdnem po sobě na Alexe Molčana (25) a vyhrál i třetí vzájemný souboj. Na domácí antukové akci ATP 500 v Hamburku smetl Slováka 6:0, 6:3. Lorenzo Musetti (21) úspěšně odstartoval svou premiérovou obhajobu titulu na nejvyšším okruhu.
Alexander Zverev (© Profimedia)

Alexander Zverev se letos vrací po půlroční pauze zaviněné zraněním a operací kotníku a stále nemůže najít nejlepší formu. Bývalý druhý hráč světa a grandslamový finalista pořád čeká na první finálovou účast v probíhající sezoně a v žebříčku se i vinou dlouhé zdravotní přestávky propadl na konec nejlepší dvacítky.

Majitel 19 trofejí z turnajů ATP navíc v posledních dnech řeší další nepříjemnosti. Zatímco prvního obvinění z domácího násilí byl pro nedostatek důkazů zproštěn, teď ho vznesla jeho bývalá partnerka Brenda Pateaová, s níž má roční dceru.

Statistiky zápasu Zverev - Molčan

Na jeho výkonech se ale zatím trable mimo tenisové kurty nijak výrazněji nepodepisují. Před týdnem v Bastadu prohrál až ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem Andrejem Rubljovem a další postup mezi nejlepší osmičku má na dosah na domácí antuce v Hamburku.

Už potřetí za poslední dva měsíce narazil na Alexe Molčana. Zatímco ve druhém kole na French Open mu povolil pouhých sedm gamů, v úvodním zápase v Bastadu zvítězil až poměrem 7:5 v rozhodující sadě. V německé metropoli však znovu dominoval, soupeři nenabídl jediný brejkbol a na centrálním dvorci se zdržel jen 63 minut.

O již šesté letošní čtvrtfinále si zahraje s Maximilianem Martererem, který dostal divokou kartu od pořadatelů a svého úspěšnějšího krajana vyzve poprvé.

 

Musetti úspěšně odstartoval první obhajobu

Lorenzo Musetti v Hamburku úspěšně odstartoval svou premiérovou obhajobu titulu na hlavním okruhu. Nasazený Ital, který v loňském finále přemohl aktuální světovou jedničku Carlose Alcaraze, si poradil snadno 6:4, 6:1 s kvalifikantem Eliasem Ymerem.

Vstup do utkání se švédským reprezentantem měl pomalejší, ale za stavu 1:3 se chytl a čtyřmi gamy v řadě nepříznivý vývoj otočil. Ve druhém dějství slavil celkem tři brejky a získal ho za pouhou půlhodinu.

Musetti loni prožil nejlepší sezonu kariéry, ovšem v té letošní se dlouho trápil. Aktuálně 18. muž pořadí nezvládl sedm z úvodních devíti duelů na individuálních turnajích. Zlomem bylo vystoupení na dubnovém Masters v Monte Carlu, kde si v osmifinále vyšlápl na Novaka Djokoviče.

O čtvrtfinále na už čtvrtém podniku ATP v řadě bude usilovat proti Jozefovi Kovalíkovi. Slovenský lucky loser, jenž právě s Ymerem prohrál finále kvalifikace, se do hlavní fáze turnaje dostal na poslední chvíli a vyřadil senzaci nedávného French Open Thiaga Seybotha Wilda.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.831.515 eur
úterní výsledky (25. 7. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Musetti (3-It.) - E. Ymer (Švéd.) 6:4, 6:1
Zverev (4-Něm.) - Molčan (SR) 6:0, 6:3
Hanfmann (Něm.) - F. Cerúndolo (5-Arg.) 4:6, 6:2, 4:2 / skreč
Davidovich (7-Šp.) - Cachín (Arg.) 2:6, 7:5, 6:2
Lajovič (Srb.) - Kecmanovič (8-Srb.) 3:6, 6:4, 6:3
Marterer (Něm.) - Molleker (Něm.) 7:6 (7:2), 6:2
Garín (Chile) - H. Dellien (Bol.) 6:7 (3:7), 6:1, 6:3
Kovalík (SR) - Seyboth Wild (Braz.) 7:6 (8:6), 6:4
Fils (Fr.) - Galán (Kol.) 7:5, 7:5
Zhizhen Zhang (Čína) - Choinski (Brit.) 6:4, 7:5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Největší bláznivství dne: Předpokládaní, že tragéd Molčáneček uhraje set proti Zverevovi! To jsem celý já! Ke skvělým tipům na tiket přidám vždy jeden úplný nesmysl! https://www.tipsport.cz/tiket?idu=-78243244845&idb=-1&hash=7f20bba3&affid=GcjoUssFBVLwq7coZ_LQKw
Reagovat
Tennisfan77
Na challengeru ve Veroně prohrával 2:5 0:40 a před poslednim fifteenem duel s Trungellitim skrečoval.

Šílený lidsky odpad tahle francouzská krysa.smile
Reagovat
vergus
Takovým chováním si vyloženě řekl o prošetření, o to víc, že to bylo proti Trungellitimu, který proti sázkové mafii bojoval
Reagovat
Tennisfan77
To určitě bude mít dohru a nevím, zda pro Gastona nějak pozitivní.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist