Bjorkman Jonas

Bjorkman Jonas

52
muž
Švédsko
Datum nar.:
23. 3. 1972
Výška:
182 cm
Váha:
83 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 7.
čtyřhra: - / 1.

Hewitt vyhrál hlasování fanoušků o uvedení do Síně slávy

Dvojnásobný grandslamový šampion Lleyton Hewitt vyhrál hlasování fanoušků o zařazení do tenisové Síně slávy a dostane tak maximální tříprocentní bonus k hlasům od hlavní skupiny volitelů. Na druhém místě skončila Lisa Raymondová a jedno procento získá Jonas Björkman. O vstup do Síně slávy se letos ucházejí také Juan Carlos Ferrero a Sergi Bruguera.

Ivaniševič vyhrál hlasování fanoušků o přijetí do Síně slávy. Porazil Martínezovou či Björkmana

Wimbledonský vítěz z roku 2001 Goran Ivaniševič vyhrál hlasování fanoušků o zařazení do Síně slávy. Chorvatský tenista tak dostane maximální tříprocentní bonus k hlasům, které v hlavní fázi volby obdrží od komise novinářů, historiků a členů Síně slávy.

Trenérka Plíškové Martínezová znovu aspiruje na uvedení do tenisové Síně slávy

Španělé Conchita Martínezová a Sergi Bruguera, Chorvat Goran Ivaniševič a Švéd Jonas Björkman jsou kandidáty na uvedení do tenisové Síně Slávy v Newportu pro rok 2020. Všichni čtyři byli v nominaci už vloni, do elitní společnosti ale nakonec uvedeni nebyli.

Čilič a Björkman mají letos své cíle. Chorvat se však herně trápí

Marin Čilič a jeho superkouč Jonas Björkman mají pro letošní sezonu stanovené cíle. Chorvat se chce znovu probojovat na Turnaj mistrů a vylepšit své žebříčkové maximum, kterým je šesté místo. Bude to ale zřejmě běh na dlouhou trať, jelikož osmadvacetiletý rodák z bosenského Međugorje se letos ne a ne dostat do formy, jež ho provázela v závěru loňské sezony.

Čilič našel náhradu za Ivaniševiče, bude ho trénovat Björkman

Jen necelý měsíc byl bez kouče chorvatský tenista Marin Čilič, který v červenci ukončil spolupráci s krajanem Goranem Ivaniševičem. Čtrnáctého hráče světa bude od příštího týdne koučovat Švéd Jonas Björkman, pod jehož vedením se Čilič pokusí na US Open zopakovat svůj předloňský úspěch.

Murray už si našel náhradu za Mauresmovou. Bude ho trénovat Björkman

Minimálně do letošního US Open rozšíří trenérský tým Andyho Murrayho Švéd Jonas Björkman. Někdejší nejlepší deblista světa převezme po Wimbledonu vedení přípravy od hlavní trenérky Amélie Mauresmové, která v srpnu porodí své první dítě.

Murrayho bude trénovat vedle Mauresmové i Björkman. Zatím jen týden

Trenérský tým Andyho Murrayho by mohlo rozšířit další jméno z řad bývalých špičkových hráčů. Někdejší nejlepší deblista světa Jonas Björkman si v dubnu na týden vyzkouší spolupráci s aktuálně čtvrtým hráčem žebříčku ATP, kterého by mohl vést spolu s Amélií Mauresmovou.

Berdych začal famózně, ale Murray vyhrál zaslouženě, hodnotí semifinále Novák

Skvělý začátek, ale pak zasloužená výhra soupeře. Tak hodnotil dnešní prohru Tomáše Berdycha s Britem Andym Murraym v semifinále Australian Open bývalý pátý hráč světa Jiří Novák, který před třinácti lety v Melbourne v bitvě o finále také neuspěl.

Stockholm: Vítězný Johanssonův comeback po dvou a půl letech

ATP STOCKHOLM - Ve Stockholmu se po dvou a půl letech na kurty vrátil obávaný bombarďák Joachim Johansson. A jednatřicetiletému Švédovi se daří, neboť včetně kvalifikace vyhrál už čtyři zápasy a neztratil v nich set, ani podání. V boji o čtvrtfinále vyzve Kanaďana Raonice.

Björkman si v 41 letech zahraje čtyřhru na turnaji ve Stockholmu

Na turnaji ve Stockholmu se k tenisu vrátí bývalý čtvrtý hráč singlového žebříčku Jonas Björkman. Jednačtyřicetiletý Švéd bude hrát za necelé dva týdny čtyřhru po boku krajana Roberta Lindstedta, více turnajů ale v plánu nemá.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist