Čilič našel náhradu za Ivaniševiče, bude ho trénovat Björkman

18. 8. 2016, 11:18
Aktuality 0
Jen necelý měsíc byl bez kouče chorvatský tenista Marin Čilič, který v červenci ukončil spolupráci s krajanem Goranem Ivaniševičem. Čtrnáctého hráče světa bude od příštího týdne koučovat Švéd Jonas Björkman, pod jehož vedením se Čilič pokusí na US Open zopakovat svůj předloňský úspěch.
Marin Čilič

Marin Čilič spolupracoval s Goranem Ivaniševičem téměř tři roky, během kterých dokázal získat grandslamovou trofej. Krátce po jejich rozchodu angažoval Ivaniševiče do svého trenérského týmu Tomáš Berdych, a sám nezůstal dlouho ani Čilič, který se nyní domluvil na spolupráci s někdejším čtvrtým hráčem světa Jonasem Björkmanem.

Čtyřiačtyřicetiletý Švéd donedávna působil v týmu Andyho Murrayho. "S Marinem jsem se znal už v době, kdy jsem ještě sám hrál. Je to cílevědomý kluk," řekl bývalý nejlepší světový deblista. Ve čtyřhře Björkman vyhrál 54 turnajů na okruhu ATP, v singlu šest.

Sedmadvacetiletý Čilič dosáhl největšího úspěchu právě na US Open v roce 2014, kdy vybojoval titul. Nyní se připravuje na newyorský grandslam v Cincinnati a dnes v osmifinále nastoupí proti Berdychovi.

"Čekají nás nové výzvy a já doufám, že i úspěšné období v kariéře," řekl Čilič pro web ATP ke spolupráci s Björkmanem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist