Burrage Jodie Anna

Burrage Jodie Anna

24
žena
Velká Británie
Datum nar.:
28. 5. 1999
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 98. / 85.
čtyřhra: 164. / 147.

Ostapenková pokračuje ve skvělém vstupu do sezony, Potapovová titul v Linci neobhájí

WTA LINEC - Jeden titul ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a za leden zápasová bilance 18:3. Jelena Ostapenková (26) zaznamenala skvělý vstup do sezony na obou frontách a formu nyní prodává i po návratu z Austrálie. V hale v Linci po jedné vydřené a jedné hladké výhře postoupila do semifinále, v němž vyzve bývalou šampionku, nicméně oblíbenou soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou (32). Ve čtvrtfinále naopak skončila loňská vítězka Anastasia Potapovová.

Boulterová uspěla v prvním britském finále po 46 letech a v Nottinghamu dosáhla na první trofej

Katie Boulterová (26) zvládla na domácím pažitu v Nottinghamu první britské semifinále na nejvyšším okruhu od roku 1975 a také první britské finále na této úrovni po 46 letech. V souboji finálových debutantek přehrála 6:3, 6:3 krajanku Jodie Burrageovou (24), zajistila si posun na nové žebříčkové maximum a stala se druhou domácí šampionkou místního podniku WTA.

Boulterová a Burrageová budou hrát první čistě anglické finále WTA od roku 1977

Angličanka Katie Boulterová (26) postoupila na turnaji Rothesay Open v Nottinghamu do svého prvního finále na okruhu WTA v kariéře, když krajanku Heather Watsonovou (31) porazila v semifinálovém utkání ve dvou setech 6:4 a 7:5. Finále bude také čistě anglická záležitost, Jodie Burrageová totiž zdolala Alize Cornetovou 7:5 a 7:5.

V Nottinghamu jsou v semifinále nenasazené hráčky. Cornetová a tři Britky z druhé stovky

WTA NOTTINGHAM - V Nottinghamu se během prvních dvou kol z turnaje WTA 250 poroučelo všech osm nasazených tenistek a už před pátečními čtvrtfinálovými duely bylo jasné, že o titul budou hrát žebříčkově hůře postavené hráčky. Do semifinále se prodraly Francouzka Alizé Cornetová a poprvé od roku 1975 trio Britek, navíc všechny až z druhé světové stovky: Heather Watsonová a poprvé Jodie Anna Burrageová i Katie Boulterová.

Martincová opět neuspěla v prvním kole, v oblíbeném Nottinghamu prohrála bitvu s Burrageovou

Tereza Martincová (28) pouze jednou v letošní sezoně překročila první kolo hlavní soutěže na nejvyšším okruhu. A ani na trávě v oblíbeném Nottinghamu, kde si v posledních dvou letech zahrála čtvrtfinále a semifinále, tuto mizernou bilanci nevylepší. Po třech hodinách boje prohrála 6:7, 6:3, 6:7 s domácí nadějí Jodie Burrageovou (24), která se o své první čtvrtfinále na turnajích WTA utká s nasazenou trojkou Magdou Linetteovou (31).

Obrat z 1-5, skalp jedničky i odvrácené mečboly! B. Fruhvirtová, Bejlek a Svrčina jsou ve 3. kole kvalifikace AO

AUSTRALIAN OPEN - V kvalifikaci Australian Open o sobě dnes dali vědět hned tři čeští tenisté a postoupili do závěrečného třetího kola. 15letá debutantka na grandslamovém turnaji Brenda Fruhvirtová dnes v rozpáleném Melbourne předvedla parádní obrat proti Ukrajince Darje Snigurové, proti které překonala nepříznivý vývoj 5-7 a 1-5 i potíže s lýtkovým svalem. 16letá Sára Bejlek po obratu z 5-7 a 2-4 zaskočila nejvýše nasazenou Američanku Alyciu Parksovou a 20letý Dalibor Svrčina dokonce odvrátil dva mečboly proti Argentinci Nicolási Kickerovi.

Siniaková v Portoroži stále neztratila set a teprve podruhé za poslední rok prošla do čtvrtfinále

WTA PORTOROŽ - Kateřina Siniaková ani ve druhém zápase ve slovinské Portoroži neztratila set, po nasazené čtyřce Martině Trevisanové si poradila 7-5 6-1 s britskou kvalifikantkou Jodie Burrageovou. Šestadvacetiletá Češka tak teprve podruhé v sezoně a za poslední rok prošla do čtvrtfinále turnajů WTA. O první semifinále na této úrovni od loňského června bude usilovat proti obhájkyni titulu Jasmine Paoliniové.

Livesport Prague Open: Krejčíková, Siniaková a Martincová potvrdily roli favoritek, Bouzková ani Havlíčková neuspěly

WTA PRAHA - Nasazené Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Tereza Martincová na Livesport Prague Open neztratily set, potvrdily role favoritek a prošly v pražské Stromovce do druhého kola. Neuspěly naopak nasazená čtyřka Marie Bouzková ani 16letá juniorka Lucie Havlíčková, které prohrály třísetové bitvy..

Martincová už popatnácté v řadě vyhrála úvodní zápas kvalifikace turnaje WTA

WTA LINEC - Tereza Martincová opět potvrdila, že první kola kvalifikací jsou v poslední době její oblíbenou fází turnajů. Minimálně z pohledu výsledků. Za posledních šestnáct měsíců v něm totiž vyhrála všech patnáct zápasů, naposledy dnes v Linci začala třísetovou výhrou nad Britkou Jodie Burrageovou. O postup do hlavní soutěže se utká s Němkou Sabinou Lisickou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist