Date Kimiko

Date Kimiko

53
žena
Japonsko
Datum nar.:
28. 9. 1970
Výška:
163 cm
Váha:
53 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 4.
čtyřhra: - / 28.

Dateová se ve 46 letech rozloučila s kariérou. Ve svém posledním vystoupení neuhrála game

WTA TOKIO - Šestačtyřicetiletá Kimiko Dateová před necelým měsícem avizovala, že kvůli zdravotnímu stavu ukončí mnohaletou kariéru profesionální tenistky. Pro konec velmi úspěšné kariéry, během níž se dostala na pozici světové čtyřky, třikrát si zahrála semifinále grandslamu a vyhrála osm titulů na okruhu WTA, si vybrala domácí turnaj WTA v Tokiu, kde získala čtyři ze svých osmi trofejí.

Veteránka Dateová ukončí kariéru. Poslední turnaj odehraje v Tokiu

Japonská veteránka Kimiko Dateová-Krummová oznámila, že krátce před svými 47. narozeninami skončí s profesionálním tenisem. Bývalá světová čtyřka se v květnu vrátila po více než rok a čtvrt dlouhé pauze zaviněné operacemi kolen, ale jak uvedla na svém blogu, zdravotní problémy už jí nedovolí hrát na nejvyšší úrovni a v září se na domácí půdě v Tokiu rozloučí.

Dateová se ve 46 letech vrací na kurty

Je vidět, že Kimiko Dateová tenis prostě miluje. Japonská veteránka se po dalších zdravotních problémech opět vrací na kurty. Poslední soutěžní zápas odehrála loni v kvalifikaci Australian Open. Poté musela podstoupit dvě operace kolene a po několika měsících tréninku se rozhodla do tenisového kolotoče vrátit. Na začátku května bude šestačtyřicetiletá Japonka startovat na domácím podniku ITF 80k v Gifu, kde v roce 2012 získala titul.

Ani ve 46 letech nekončí. Dateová-Krummová plánuje další návrat

Jeden velký comeback už má za sebou, další chystá v příští sezoně. Japonská veteránka Kimiko Dateová-Krummová ani krátce před 46. narozeninami nechce pověsit raketu na hřebík a doufá, že se zotaví po dubnové operaci kolena a v roce 2017 se znovu zapojí do tenisového dění.

Plíšková ve Stanfordu začala výhrou nad Dateovou, jednička Wozniacká dohrála

WTA STANFORD - Karolína Plíšková úspěšně zahájila přípravu na US Open. Nastupující hráčka Top 10 si ve Stanfordu poradila stejně jako před rokem s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou. Svůj úvodní zápas naopak nezvládla nasazená jednička Caroline Wozniacká, jež podlehla Lepchenkové.

Cibulková po měsíci vyhrála, ani si nevšimla zemětřesení

Poprvé od srpnového podniku v Montréalu se slovenská tenistka Dominika Cibulková dočkala vítězství na okruhu WTA. Šestá nasazená hráčka ukončila sérii čtyř porážek v úvodním kole turnaje v Tokiu, kde si bez problémů poradila s Belgičankou Flipkensovou. Během utkání ani nepostřehla zemětřesení, které japonskou metropoli postihlo.

Lisická v Hongkongu deklasovala Američanku Minovou a vyrovnala své letošní maximum

WTA HONGKONG - Sabine Lisická ve druhém kole turnaje v Hongkongu deklasovala Američanku Minovou a teprve podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. O své letošní maximum se utká s domácí Saisai Zheng.

Záhlavová-Strýcová si deblové finále na US Open nezahraje

US OPEN ŽENY - Barbora Záhlavová-Strýcová se do finále ženské čtyřhry na US Open neprobojovala. Při prvním startu v grandslamovém semifinále s Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou prohrály se čtvrtým nasazeným ruským párem Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová, byť měly zápas dobře rozehraný.

Makarovová porazila Azarenkovou a je poprvé v semifinále grandslamu

US OPEN ŽENY - Jekatěrina Makarovová na US Open porazila finalistku posledních dvou ročníků Viktorii Azarenkovou a na pátý pokus se dostala přes grandslamové čtvrtfinále. Ve svém prvním semifinále se ruská tenistka utká s dvojnásobnou obhájkyní titulu Serenou Williamsovou.

VIDEO: Včela útočí na Dateovou

Nejstarší hráčka na okruhu WTA Kimiko Dateová-Krummová včera na US Open nečelila jen své soupeřce Venus Williamsové. Na 43letou Japonku mezi výměnami zaútočila včela, která zkušenou tenistku začala pronásledovat. Nakonec z toho byla úsměvná scénka, včelu totiž naháněli tři sběrači míčků a snažili se Dateovou ochránit.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist