Hernych Jan

Hernych Jan

44
muž
Česká republika
Datum nar.:
7. 7. 1979
Výška:
188 cm
Váha:
83 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 59.
čtyřhra: - / 70.

Hernych o Vondroušové: Žasnu, jak to zvládla. Paradoxně jí pomohl zraněný kotník

Svou povahou se do tenisu snad ani nehodí. Jan Hernych (44) je naprostý kliďas, skromný a tichý chlap. Při svém wimbledonském triumfu ho ale měla po boku Markéta Vondroušová (24), a tak si i on mohl po letech vychutnat opojné pocity vítězství. Hru na trávě miloval, také na ní vyhrál svůj jediný turnaj na okruhu ATP.

Hernych si musel dát po triumfu Vondroušové sprchu. Sázku s tetováním hodlá splnit

Trenér Jan Hernych nevěřil po triumfu Markéty Vondroušové ve Wimbledonu vlastním očím. Nečekanou cestu grandslamovým turnajem na dosud neoblíbené trávě završila čtyřiadvacetiletá hráčka dnešním vítězstvím nad Tunisankou Ons Jabeurovou dvakrát 6:4. Podle kouče rozhodlo psychické nastavení obou finalistek. Po utkání si musel dát sprchu a novinářům řekl, že dodrží i vzájemnou sázku o tetování.

Trenér Hernych: Věřil jsem, že Maky bude tráva sedět. V semifinále musí hrát agresivně

Jako hráč měl Jan Hernych travnatý povrch v oblibě. A nyní ve Wimbledonu s radostí sleduje, jak na něm našla zalíbení i jeho tenisová svěřenkyně Markéta Vondroušová. Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova prošla letos v All England Clubu nečekaně mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje a ve čtvrtek se utká o postup do finále proti Ukrajince Elině Svitolinové. Hernych českým novinářům řekl, že pokud Vondroušová vydrží v agresivní hře, má šanci i proti ní.

Hernych ocenil silné nervy Vondroušové, bývalý kouč Fuchs odhodlání

Trenér Jan Hernych ocenil, jak silné nervy ukázala Markéta Vondroušová v dnešním semifinále Roland Garros. I když v úvodním gamu udělala dvě dvojchyby a prohrála deset míčků za sebou, nezpanikařila a v koncovkách obou setů byla klidnější než její osmadvacetiletá soupeřka. Díky tomu devatenáctiletá Češka postoupila do finále pařížského antukového grandslamu.

Trenér Hernych: Maky má silnou hlavu, v téhle formě dokáže porazit kohokoliv

Novopečená semifinalistka Roland Garros Markéta Vondroušová je podle trenéra Jana Hernycha nepříjemná pro každou soupeřku. Má výborný pohyb a cit pro míč, škodí soupeřkám zkrácenými míči i liftovaným forhendem a umí v průběhu zápasu upravovat herní strategii. V současné formě je schopná porazit kohokoliv, řekl kouč českým novinářům v Paříži.

Rosol se vrací po zranění. V Plzni vyhrál halové mistrovství republiky

Lukáš Rosol potřetí v kariéře vyhrál halové mistrovství ČR. Český tenista, který v závěru minulé sezony laboroval se zraněním achilovky, ve finále porazil Jana Hernycha a navázal tak na své triumfy z let 2006 a 2010.

Veselý na trávě v Nottinghamu postoupil, Rosol s Hernychem vypadli

Jiří Veselý zahájil generálku na Wimbledon vítězně. Na travnatém turnaji v Nottinghamu dnes porazil Argentince Zeballose 6-4 6-3 a postoupil do druhého kola. Hůř dopadli Lukáš Rosol a Jan Hernych, kteří se s turnajem loučí hned v jeho úvodu.

Prostějov slaví osmý titul v řadě, ve finále ztratil jediný set

TENISOVÁ EXTRALIGA - TK Agrofert Prostějov vyhrál poosmé v řadě Tenisovou extraligu družstev. Hvězdami nabitý tým porazil ve finále v domácí hale I. ČLTK Praha 6-0 na zápasy, když se o body postarali Petra Kvitová, Lukáš Rosol, Barbora Strýcová, Dominic Thiem, Tomáš Berdych a Jiří Veselý.

Hernych boj o semifinále po pár minutách vzdal, poranil si koleno

ATP NEWPORT - Boj o první semifinále od roku 2009 skončil pro Jana Hernycha po pouhých pár minutách a sedmi fiftýnech. Šestatřicetiletý Čech si na trávě v Newportu už ve druhém gamu utkání s domácím Jackem Sockem poranil koleno a čtvrtfinálové klání musel za stavu 1-0 a 0-30 skrečovat.

Hernych odvrátil mečbol a po tie-breakovém maratónu s Fallou je po dvou letech ve čtvrtfinále

ATP NEWPORT - Jan Hernych na trávě v Newportu odvrátil mečbol proti Kolumbijci Alejandru Fallovi a po bezmála tříhodinové tie-breakové bitvě postoupil přesně po dvou letech do čtvrtfinále turnaje ATP. O první semifinále od roku 2009 si zahraje s domácím Jackem Sockem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist