Hingis Martina

Hingis Martina

43
žena
Švýcarsko
Datum nar.:
30. 9. 1980
Výška:
170 cm
Váha:
59 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 1.
čtyřhra: - / 1.

Enormní talent, předčasný konec a pak návrat. Které tenisové hvězdy zvolily podobnou cestu?

Byla to rána, když v březnu Ashleigh Bartyová oznámila světu, že končí s tenisem. Navíc jako aktuální světová jednička i šampionka z Australian Open - a v pouhých 25 letech. „Ashleigh je hodně mladá, když se za pár let rozmyslí, že se bude chtít vrátit, proč ne?“ řekla nedávno pro TenisPortal.cz Lucie Šafářová. A nebyla by první. Kdo z tenistek a tenistů se také rozhodl brzy skončit a v budoucnu se k tenisu vrátil? Tady je několik vybraných jedinců.

Nejmladší světová jednička v historii. Hingisová slaví 40. narozeniny

Ještě než se Martina Hingisová narodila, byla její matka přesvědčena o tom, že z ní bude profesionální tenistka. Jméno dostala rodačka z Košic po Martině Navrátilové, raketu poprvé držela ve dvou letech a v 16 se stala nejmladší světovou jedničkou v historii. Už o šest let později vítězka pěti grandslamů ve dvouhře poprvé ukončila kariéru, ale na kurty se ještě dvakrát úspěšně vrátila. Švýcarská hvězda s československými kořeny dnes slaví čtyřicátiny.

Hingisová je maminkou. Holčičce dala jméno Lia

Bývalá nejlepší singlistka i deblistka světa a majitelka celkově 25 grandslamových trofejí Martina Hingisová se stala maminkou. Osmatřicetiletá Švýcarka s manželem Harrym se dcerou pochlubili fotografií na sociálních sítích.

Bývalá tenisová jednička Hingisová je těhotná

Bývalá světová tenisová jednička Martina Hingisová je těhotná. Švýcarka s českými kořeny oznámila očekávání prvního potomka v neděli v den svých osmatřicátých narozenin na sociálních sítích.

Hingisová se podruhé vdala, po dvouleté známosti si vzala sportovního lékaře

Bývalá světová jednička Martina Hingisová se v pátek ve švýcarském městě Bad Ragaz podruhé vdala. Sedmatřicetiletá Švýcarka s českými kořeny si vzala o rok mladšího sportovního lékaře Harryho Leemanna, s nímž se seznámila před dvěma lety. Proslýchá se, že právě její nová láska a touha po dítěti stály za jejím loňským ukončením kariéry v době, kdy ještě byla nejlepší hráčkou ve čtyřhře.

Hingisová se po čtyřech letech vrátila do Prahy a věří v zázrak

Téměř po čtyřech letech se tenistka Martina Hingisová vrátila do Prahy. Sedmatřicetiletá bývalá světová jednička, která má česko-slovenský původ, přicestovala se švýcarským fedcupovým výběrem k víkendovému zápasu 1. kola Světové skupiny proti domácímu celku a poprvé zastává roli týmové trenérky. Věří, že jejím svěřenkyním se v O2 areně povede malý zázrak a favorita dokážou zaskočit.

Myslela jsem, že je konec, řekla Hlaváčková o zranění Babosové

Andrea Hlaváčková se bezprostředně po špatném došlápnutí parťačky Timey Babosová obávala, že pro ně semifinále Turnaje mistryň skončilo. Vzpomněla si na loňskou olympiádu, kdy ji o šanci na úspěch proti Martině Hingisové připravilo zranění oka po nástřelu míčem od švýcarské tenistky. Historie se ale neopakovala. Maďarka po zatejpování pokračovala a zápas proti Hingisové a Chan Yung-jan dotáhly s Hlaváčkovou do vítězného konce.

Hlaváčková s Babosovou ukončily kariéru Hingisové a postoupily do finále Turnaje mistryň!

TURNAJ MISTRYŇ - Andrea Hlaváčková a Maďarka Timea Babosová zakončí první společnou sezonu zápasem ve finále Turnaje mistryň! V dnešním semifinále si poradily s nejlepší dvojicí současnosti Tchajwankou Yung-jan Chan a Švýcarkou Martinou Hingisovou, pro kterou to byl poslední zápas kariéry.

Hingisová odejde na vrcholu. Rozloučí se jako světová jednička

Martina Hingisová ukončí po Turnaji mistryň kariéru jako světová jednička ve čtyřhře. WTA dnes potvrdila, že sedmatřicetiletá Švýcarka uzavře spolu se svou deblovou partnerkou Chan Yung-jan z Tchaj-wanu sezonu na prvním místě žebříčku bez ohledu na výsledky dalších zápasů.

Hingisová se po Turnaji mistryň rozloučí s tenisem

Světová jednička ve čtyřhře Martina Hingisová ukončí po Turnaji mistryň v 37 letech tenisovou kariéru. Švýcarská hvězda, která v minulosti vedla 209 týdnů i singlový žebříček a získala pět grandslamových titulů ve dvouhře, třináct grandslamových trofejí ve čtyřhře a sedm v mixu, se loučí s turnaji již potřetí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist