Linette Magda

Linette Magda

32
žena
Polsko
Datum nar.:
12. 2. 1992
Výška:
171 cm
Váha:
59 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 48. / 19.
čtyřhra: 49. / 26.

Stephensová v Rouenu slaví první trofej na evropské antuce

WTA ROUEN – Sloane Stephensová (31) vyhrála turnaj WTA 250 ve francouzském Rouenu a získala druhou antukovou trofej. Šestá nasazená porazila ve finále nenasazenou Polsku Magdu Linettovou (32) po třísetové bitvě 6:1, 2:6, 6:2. Američanka získala svůj celkově 8. titul a první od února 2022.

Fruhvirtová a Bejlek zabojují o první výhru na grandslamech, v akci budou Djokovič a Sabalenková

V rámci prvního hracího dne letošního ročníku Australian Open zahájí své působení v hlavní soutěži úvodního majoru sezony čtyři české naděje. Brenda Fruhvirtová (16) a Sára Bejlek (17) budou usilovat o svou první výhru v hlavních soutěžích podniků velké čtyřky. Úvodní kolo odehrají také Barbora Krejčíková (28) a Tomáš Macháč (23). Do akce půjdou oba obhájci titulu, s 10 triumfy nejúspěšnější hráč turnaje Novak Djokovič a Aryna Sabalenková. Šlágr obstarají loňská semifinalistka Magda Linetteová a bývalá šampionka Caroline Wozniacká.

Krejčíková už si na WTA Elite Trophy nezahraje. Její přemožitelka Kasatkinová přehrála i Linetteovou

Barbora Krejčíková (27) zakončila svůj debut na "malém Turnaji mistryň" v čínském Zhuhai už ve skupinových bojích. Nasazená jednička prohrála ve středu s Darjou Kasatkinovou (26) a potřebovala, aby Magda Linetteová (31) ve čtvrtek ruskou hráčku porazila. Kasatkinová však potvrdila roli favoritky a po vítězství 6:3, 6:4 si jako první zajistila postup do sobotního semifinále.

Krejčíková si postup do semifinále WTA Elite Trophy sama nezajistila a potřebuje výhru Linetteové

Barbora Krejčíková (27) skvěle rozehrála i druhé utkání skupinové fáze na WTA Elite Trophy, ale postup do semifinále v čínském Zhuhai si vinou kolapsu v úvodním setu nezajistila. Nasazená jednička prohrála 5:7, 6:1, 1:6 s Darjou Kasatkinovou (26), kterou před několika dny smetla v Zhengzhou. Jediná česká zástupkyně na turnaji tak bude potřebovat, aby Magda Linetteová (31) ve čtvrtek ruskou tenistku porazila.

Krejčíková v Zhuhai překvapení nepřipustila, WTA Elite Trophy zahájila výhrou nad Linetteovou

Barbora Krejčíková (27) v úvodním zápase na WTA Elite Trophy žádné překvapení nepřipustila a vede Azalkovou skupinu. Nasazená jednička si v čínském Zhuhai poradila v souboji debutantek 6:2, 6:4 s Magdou Linetteovou (31), se kterou vyhrála i třetí vzájemný duel. Postup do semifinále si může zajistit už ve středu v utkání s Darjou Kasatkinovou (26).

Preview: Krejčíková se ve skupině na WTA Elite Trophy utká s Kasatkinovou a Linetteovou

V úterý startuje letošní ročník "malého Turnaje mistryň", akce pro jedenáct nejlepších hráček aktuální sezony a jednu divokou kartu, které se neprobojovaly na Turnaj mistryň do mexického Cancúnu. České barvy bude hájit pouze Barbora Krejčíková (27), jež se v Azalkové skupině střetne s Darjou Kasatkinovou (26) a Magdou Linetteovou (31). Podnik WTA Elite Trophy se do kalendáře vrátil po čtyřech letech a v neděli pozná zbrusu novou šampionku.

Xiyu Wang vyhrála domácí akci v Guangzhou. Při finálové premiéře smetla jedničku Linetteovou

WTA GUANGZHOU - Xiyu Wang (22) na domácím turnaji WTA 250 v Guangzhou slaví premiérový triumf. Dvaadvacetiletá Číňanka v titul proměnila hned své první finále, v němž deklasovala 6:0, 6:2 nejvýše nasazenou Polku Magdu Linetteovou (31).

Vondroušová a Bouzková jsou ve Wimbledonu ve třetím kole. Pět Češek vypadlo

WIMBLEDON - Markéta Vondroušová (24) pokračuje ve svém letošním působení ve Wimbledonu bez ztráty setu a po vítězství 6:3, 6:4 nad světovou dvanáctkou Veronikou Kuděrmetovovou (26) si poprvé zahraje třetí kolo nejslavnějšího turnaje. Za obhajobou loňského čtvrtfinále pokračuje Marie Bouzková (24), jež ukončila kariéru bývalé světové dvojky Anett Kontaveitové (27) z Estonska. Ve druhém kole naopak neuspěly Kateřina Siniaková (27), Barbora Krejčíková (27) ani Barbora Strýcová (37), jež odehrála svou poslední dvouhru v All England Clubu. Dokonce hned po svém úvodním vystoupení se ze soutěže poroučely Karolína Muchová (26) s Lindou Noskovou (18).

Bouzková jde v Římě po parádní otočce dál. Plíšková znovu skončila na první soupeřce, dohrála i Nosková

WTA ŘÍM - Marie Bouzková vyhrála 12 z posledních 15 gamů, do římského turnaje WTA 1000 vstoupila vítězstvím nad Caty McNallyovou a postupem do třetího kola vylepšila své zdejší maximum. Vítězka ročníku 2019 a finalistka z let 2020-21 Karolína Plíšková skončila stejně jako loni hned na první soupeřce, letos nestačila na kvalifikantku Annu Bondárovou. Do další fáze neprošla ani debutantka Linda Nosková, která prohrála s Magdou Linetteovou.

Šok v Madridu: Trojnásobná šampionka Kvitová vypadla hned na úvod. Dohrály i Fruhvirtová, Vondroušová a Muchová

WTA MADRID - Petra Kvitová letos poprvé nezvládla vstup do turnaje a stejně jako loni skončila v Madridu hned na první soupeřce, se třemi triumfy nejúspěšnější hráčka turnaje nestačila na trápící se Jule Niemeierovou. Ve druhém kole dohrály i Linda Fruhvirtová, která získala jen tři gamy proti Jeleně Ostapenkové, Markéta Vondroušová po bitvě s Magdou Linetteovou a také Karolína Muchová, jež nestačila na Rumunku Irinu Beguovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist