Sampras Pete

Sampras Pete

52
muž
USA
Datum nar.:
12. 8. 1971
Výška:
185 cm
Váha:
77 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 1.
čtyřhra: - / 502.

VIDEO: Přehled deseti nejdéle vládnoucích mužů žebříčku ATP

Novak Djokovič tráví 311 týden v čele světového žebříčku, čímž překonal rekord Rogera Federera. Zajímá vás, kterých dalších osm tenistů setrvalo nejdelší čas na pozici světové jedničky? Pak je tu pro vás povedený desetiminutový sestřih s počty týdnů strávených na 1. místě žebříčku ATP.

Djokovič překonal Samprase, světovou jedničkou je 287. týden

Novak Djokovič zahájil 287. týden v roli světové jedničky a překonal tak bilanci Američana Petea Samprase. Třiatřicetiletý rodák z Bělehradu se osamostatnil na druhém místě historického pořadí. Před ním už je pouze Roger Federer, který byl v čele žebříčku ATP Tour 310 týdnů.

VIDEO: 'Superschopnosti' tenistů

Výkony a schopnosti tenistů jdou někdy až za hranici lidského chápání. I proto patří k nejlepším na světě. Až neuvěřitelnou pružností se může pyšnit Novak Djokovič, dokonalou prací rukou udivuje Roger Federer, svou obratností baví fanoušky Gaël Monfils, famózní duch bojovníka provází kariéru Rafaela Nadala, účinnou ležérnost do tenisu vnesl Nick Kyrgios. I další tenisté mají či měli své 'superschopnosti': jedinečnou smeč ve výskoku proslavil Pete Sampras, bekhendem jednoruč vyniká Stan Wawrinka, drtivým forhendem si pomáhá Juan Martín Del Potro, na sílu často spoléhá Dominic Thiem, rychlostí udivuje mladík Alex De Minaur, servis je dominantou Johna Isnera a předvídavost s rychlými reakcemi zdobí hru Andyho Murrayho.

VIDEO: Nejlepší údery a výměny ze soubojů Samprase s Agassim

Především v 90. letech minulého století patřily jejich bitvy k tomu nejsledovanějšímu v tenisovém světě. Američané Pete Sampras a André Agassi odehráli celkem 34 vzájemných soubojů a předváděli skvělé výměny a údery. Zde je krátký výběr toho nejlepšího z jeiich duelů na turnajích ATP.

VIDEO: Rivalita Samprase s Agassim

Jejich rivalitu po pár letech vyměnily souboje Rogera Federera s Rafaelem Nadalem. Vzpomínáte si ještě na bitvy Američanů Peta Samprase a Andrého Agassiho? V sezonách 1989 až 2002 odehrály bývalé světové jedničky 34 vzájemných zápasů, bezmála polovinu z nich ve finále. Dvacetkrát se z výhry radoval o rok mladší Sampras, naposledy ve finále US Open 2002. Připomeňme si jejich velkou rivalitu.

Federer při premiéře v IPTL řádil, nezastavil ho ani Berdych

IPTL - Nová série exhibičních turnajů IPTL se dočkala dalších hvězdných jmen. V indickém Novém Dilíí se dnes v barvách domácího týmu Micromax Indian Aces představil poprvé Roger Federer, který - i za pomoci dvou deblových parťáků - během necelé hodiny a půl zaznamenal tři výhry a zisk osmnácti gamů. Nejvíce práce měl s Tomášem Berdychem, ale i českým tenistou si poradil. Naopak Pete Sampras či Novak Djokovič prohráli.

Světový den tenisu: Berdych v Hongkongu prohrál s Hewittem

Necelé dva dny po finálové bitvě v Dubaji se tenista Tomáš Berdych představil na exhibici v Hongkongu proti Lleytonu Hewittovi z Austrálie a bývalé světové jedničce podlehl 4-6 5-7. V rámci Světového dnu tenisu, jenž dnes nabídne podívanou fanouškům také v Londýně a New Yorku, hráli Berdych s Hewittem na novém hongkongském velodromu.

Samprase uchvátila Nadalova hra. Předvídá mu až 18 grandslamů

Vyrovnat jeho rekord v počtu vyhraných grandslamů se mu dnes nepovedlo, přesto Rafael Nadal na Australian Open svou hrou nadchl americkou legendu Peta Samprase. Jeho pohyb a hra, to je něco neuvěřitelného, chválil bývalý nejlepší tenista planety současnou světovou jedničku.

Lendl si zopakuje wimbledonské finále s Cashem

Vyhrál všechny velké tituly, až na ten z Wimbledonu. Jedním ze dvou hráčů, kteří Ivana Lendla připravili ve finále slavného turnaje o titul, byl Pat Cash, a právě s ním se osminásobný grandslamový vítěz utká na jaře příštího roku v Londýně znovu. Jejich zápas v hale Earl's Court bude součástí exhibiční akce World Tennis Day, na které se představí i někdejší velcí rivalové Andre Agassi a Pete Sampras.

Ze hry se vytrácí smeče. Je to nejslabší úder dneška, říká Gilbert

Útočného tenisu je jako šafránu a při současném stylu od základní čáry bývá problémem už i smeč. U tenistek je ve Wimbledonu vidět více nabíhaný liftovaný volej než razantní hra nad hlavou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist