Shelton Ben

Shelton Ben

21
muž
USA
Datum nar.:
9. 10. 2002
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 15. / 14.
čtyřhra: 93. / 79.

Lehečka začal po pauze úspěšnou odvetou. Menšík má skalp Dimitrova, Macháč v Madridu vypadl

ATP MADRID - Jiří Lehečka (22) kvůli problémům se zády zahajuje antukové jaro až na Masters v Madridu a v úvodním zápase si poradil 7:5, 6:4 s Hamadem Medjedovičem (20), kterému oplatil porážku z konce loňské sezony. Postup do třetího kola slavil také Jakub Menšík (18) po výhře 6:2, 6:7, 6:3 nad světovou desítkou Grigorem Dimitrovem, vypadl naopak Tomáš Macháč (23) po výprasku od Bena Sheltona.

Menšík a Macháč vyzvou soupeře z TOP 15, Lehečka do turnaje vstoupí. Nadal se pokusí o odvetu

V rámci sobotního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open se v utkáních druhého kola mužské dvouhry poperou o postup tři Češi. Jakub Menšík vyzve nasazenou devítku Grigora Dimitrova, Tomáše Macháče čeká souboj s turnajovou čtrnáctkou Benem Sheltonem a Jiří Lehečka v úvodním zápase narazí na kvalifikanta Hamada Medjedoviče. Znovu po týdnu se ve stejné fázi potkávají Alex de Minaur a Rafael Nadal, který se pokusí australské jedničce oplatit porážku z Barcelony.

První antuková trofej pro Sheltona, druhý titul slaví v Houstonu

ATP HOUSTON - Ben Shelton (21) podruhé v kariéře vyhrál turnaj ATP. Americký mladík potvrdil roli nasazené jedničky na domácí půdě v Houstonu, kde ve finále zdolal 7:5, 4:6, 6:3 krajana a obhájce titulu Francese Tiafoea (26) a vítězně zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce.

Shelton v Houstonu překonal antukové maximum, ke čtvrtfinále mu stačila jediná výhra

ATP HOUSTON - Nejvýše nasazený Američan Ben Shelton (21) na úvod domácího klání v Houstonu porazil 3:6, 6:4, 6:3 Belgičana Zizoua Bergse (24) a jediná výhra ho posunula do prvního čtvrtfinále turnaje ATP na antuce. Naopak ze hry venku je hned po úvodním vystoupení druhý nasazený Argentinec Francisco Cerúndolo (25), proti kterému si Ital Luciano Darderi (22) připsal životní skalp.

Lehečka v Indian Wells zničil i Tsitsipase a poprvé si zahraje čtvrtfinále na Masters

Jiří Lehečka (22) vyřadil po výborném výkonu ve třetím kole v Indian Wells světovou pětku Andreje Rubljova a šanci nedal ani 11. hráči pořadí Stefanosovi Tsitsipasovi (25). Nejlepší Čech v žebříčku zvítězil jednoznačně a bez ztráty servisu 6:2, 6:4 a zajistil si svou premiérovou čtvrtfinálovou účast na prestižních podnicích Masters. O své největší semifinále bude usilovat proti letos neporaženému Jannikovi Sinnerovi (22).

Poloviční úspěšnost proti domácím. Lehečka otočil duel s Nakashimou, Menšík neudržel vedení

ATP INDIAN WELLS - S padesátiprocentní úspěšností absolvovali čeští muži v pátek zápasy ve druhém kole Masters 1000 v Indian Wells proti domácím soupeřům. Zatímco Jiří Lehečka (22) v repríze předloňského finále Next Gen ATP Finals otočil souboj s Brandonem Nakashimou (22), Jakub Menšík (18) v boji o druhý nejcennější skalp neudržel vedení proti světové šestnáctce Benu Sheltonovi (21) a premiéra na 'tisícovce' pro něj skončila.

Menšíka čeká souboj talentů. Na třetí kolo zaútočí také Vondroušová, Lehečka, Nosková a Bouzková

Páteční program letošního ročníku BNP Paribas Open obohatí hned pětinásobná česká účast. Jakub Menšík se o třetí kolo na tisícovce v kalifornském Indian Wells utká v souboji mladých talentů s domácím Benem Sheltonem, Markéta Vondroušová s Bernardou Peraovou, Jiří Lehečka s Brandonem Nakashimou, Marie Bouzková s nasazenou Anastasií Potapovovou a Linda Nosková s Camilou Giorgiovou.

Hvězdnou exhibici v mixu vyhráli Shelton s Navarrovou. Po 53 fiftýnech získali šek na 200 tisíc dolarů

Na předvečer prvního dne 'pátého grandslamu' v Indian Wells pořadatelé připravili fanouškům předkrm v podobě exhibičního turnaje pro osm smíšených dvojic. Každý zápas Tie Break Tens se hrál na deset vítězných bodů a šek na 200.000 dolarů získali po odvrácení mečbolu a třech výhrách domácí Ben Shelton a Emma Navarrová. Ve finále porazili španělsko-řeckou dvojici Paula Badosaová a Stefanos Tsitsipas.

Obhájce De Minaur přerušil sérii 10 proher s Tsitsipasem, Rune a Ruud si zajistili semifinálový šlágr

Alex de Minaur (25) pokračuje na pětistovce v Acapulcu v obhajobě svého zatím jediného triumfu na turnajích větších než ATP 250. Australan ve čtvrtfinále porazil po obratu 1:6, 6:3, 6:3 bývalého finalistu Stefanose Tsitsipase (25), s nímž prohrál posledních 10 soubojů a vzájemnou bilanci upravil na 2:11. Jeho semifinálovým protivníkem bude rozjetý Jack Draper (22). Druhé semifinále obstarají Holger Rune (20) s Casperem Ruudem (25).

Tsitsipas nezaváhal a čeká ho souboj s De Minaurem. S obhájcem titulu vyhrál posledních 10 duelů

Stefanos Tsitsipas (25) může i při svém třetím startu v Acapulcu projít do semifinále. Finalista ročníku 2021 zdolal ve druhém kole po dvou hodinách 6:3, 7:6 rozjetého kvalifikanta Flavia Cobolliho (21) a postoupil do čtvrtfinále, v němž vyzve obhájce titulu Alexe de Minaura (25). S Australanem vyhrál 11 z 12 oficiálních soubojů a posledních 10 duelů. Do čtvrtfinále se v mexickém městě dostali také Holger Rune a Casper Ruud.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist