Australané řešili složitou nominaci na semifinále. Tomic hrát bude, Kyrgios nikoliv

9. 9. 2015, 17:39
Aktuality 4
Australský tenis se v poslední době může pochlubit řadou velmi talentovaných tenistů. Ale má s nimi i dost starostí. Před nominací na semifinále Davis Cupu se hodně mluvilo o tom, zda se v sestavě objeví dva nejlepší Australané v aktuálním světovém žebříčku. Bernard Tomic se nakonec se svazem domluvil, naopak prostořeký Nick Kyrgios po vzájemné dohodě na britských ostrovech hrát nebude. Ještě nedávno to přitom vypadalo opačně.
Bernard Tomic a Wally Masur

Australský tenis zaznamenává generační proměnu. S tenisem se pomalu loučí čtyřiatřicetiletý Lleyton Hewitt, současně se však začínají čím dál více prosazovat jeho mladí krajané. Je o nich slyšet díky jejich tenisovému umu, ale i kontrovezním výstřelkům. 

I proto má současný kapitán daviscupového týmu Wally Masur neobvyklé starosti s nominacemi na jednotlivé zápasy. A jiné to nebylo ani při skládání sestavy na semifinále, které Austrálii čeká příští týden na britských ostrovech. 

Týmovou jedničkou nakonec bude 24. hráč světa Bernard Tomic. Přitom dvaadvacetiletý tenista, který měl už několikrát pletky s policíí (kvůli dopravním přestupkům, rvačce na hotelu, příliš hlučnému večírku), přišel z disciplinárních důvodů o čtvrtfinále z Kazachstánem, protože ostře slovně napadl vedení svazu. Ten se snažil situaci uklidnit, tenista ale smír odmítl. A vypadalo to tak, že nepomůže ani v semifinále. 

Tomic ale nakonec společnou cestu se svazem našel a v nominaci se objevil. "Prokázal vůli na změny, ale v budoucnu už nemá prostor pro chyby," řekl kapitán Wally Masur.


Tan naopak nepovolal australskou dvojku a 37. hráče světa Nicka Kyrgiose, nad nímž se snažil držet ochranou ruku. Dvacetiletý tenista
čelil kritice za vypuštěný zápas ve Wimbledonu i za další hanlivé výroky, doplatil však především na incident během nedávného turnaje v Montrealu. Na Rogers Cupu v srpnu pronesl urážlivé výroky směrem ke Švýcarovi Stanu Wawrinkovi ohledně jeho přítelkyně a dostal se pod palbu kritiky ze všech stran.


Od ATP za nevhodné poznámky Kyrgios dostal pokutu i podmíněný trest zákazu startu na turnajích. Masur sice nejprve prohlásil, že s Kyrgiosem na Davis Cupu počítá, ale nakonec se dohodli jinak. "V zájmu jeho osobního a profesního rozvoje. Takhle jsme se dohodli s Nickem i jeho týmem," vysvětlil jeho absenci Masur.


S Tomicem tak do Británie odletí čelit Andymu Murraymu další mladík devatenáctiletý Thanasi Kokkinakis, Sam Groth a Lleyton Hewitt, který už nyní fugnuje jako poradce v týmu Kyrgiose a v příští sezoně má převzít funkci daviscupového kapitána. 

V britské nominaci jsou se světovou trojkou Murraym jeho bratr a deblový specialista Jamie, dále Kyle Edmund a Dominic Inglot.

Zápas se bude hrát příští víkend 18. - 20. září v hale v Glasgow.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc to přeju Australanům
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, být tam Kyrgios tak bych možná tipnul i Australany, ale takhle si to zřejmě Britové pohlídají. Případný debl ať už ve složení bratrů Murray nebo Andyho s Inglotem, který chytil formu za pačesy, by měl na Hewitta s Grothem stačit. Zase ale je to jiná soutěž, takže jejich výkonnost z deblu z nedávné doby se může přetransformovat ve vyšší bytost a zničit Brity na jejich půdě.
Reagovat
Chrenda
Tak pokud Andy odvede svou práci, tak rozhodně debl, kde je to 50 na 50. Myslím, že postouí Britové.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist