Azarenkovou ze simulování obvinila také Šarapovová

18. 5. 2012, 21:32
Aktuality 88
Světová tenisová jednička Viktoria Azarenková si postěžovala, že kvůli pravidlům WTA Tour musela hrát na turnaji v Římě i se zraněním, aby neohrozila své postavení v žebříčku. Její výroky však nenašly příliš pochopení u druhé hráčky světa Marie Šarapovové, jež svou rivalku nepřímo obvinila ze simulování. Přidala se tak k nedávnému výroku Radwaňské.
Maria Šarapovová a Victoria Azarenková

Azarenková ve středu na římské antuce hladce vyhrála svůj první zápas proti Izraelce Šahar Peerové, bezprostředně poté však kvůli zranění pravého ramena z turnaje odstoupila. Dnes Běloruska na Twitteru uvedla, že musela k prvnímu utkání nastoupit, aby ochránila své první místo v žebříčku. 

"Byla jsem rozpolcená a zklamaná z toho, že jsem se musela z Říma odhlásit. Snažila jsem se, co to šlo, ale nebyla jsem zdravá," uvedla vítězka Australian Open. "Kdyby byla pravidla WTA jiná, soustředila bych se na to, abych se uzdravila, ale nemohla jsem si dovolit nezapočítat turnaj," dodala Azarenková. Narážela na pravidlo, že hráčky musí zahrnout určité turnaje do svých žebříčkových kalkulací a pak je nesmějí nahradit jinými.

Šarapovová ovšem Azarenkovou na tiskové konferenci po svém čtvrtfinálovém vítězství nad Venus Williamsovou kritizovala. "Je zraněná častěji než kdokoli jiný a stále je jednička. Myslím, že loni měla nejvíc zranění ze všech hráček. Občas se odhlásí a pak ji za dva dny vidíte, jak trénuje," rýpla si Ruska do své mladší soupeřky.

Trojnásobná grandslamová vítězka Šarapovová musela vynechat téměř rok po operaci ramena, a proto považuje zdraví za důležitější než body. "Když jsem zraněná, tak bez ohledu na to, jak velkou pokutu můžu dostat, prostě nehraju. Moje tělo a zdraví jsou nejdůležitější věci a je mi jedno, jestli přijdu o body nebo o peníze," dodala pětadvacetiletá rodačka ze Sibiře.

Mezi nejlepšími tenistkami světa tak nejspíše narůstá rivalita. Letos se spolu střetly již třikrát ve finále a zatímco na Australian Open a v Indian Wells triumfovala Běloruska, před třemi týdny ve Stuttgartu už uspěla Ruska. V posledním utkání na německé půdě se při výměně stran srazily rameny a nyní se zdá, že srážka asi náhodná nebyla.



Azarenkovou už letos ze simulování jedna hráčka obvinila: v Dauhá se na Bělorusku hněvala aktuálně třetí hráčka světa Polka Agnieszka Radwaňská.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

88
Přidat komentář
ezpana
Máša u mňa stúpla teraz, ja už dávno tvrdím, že lazarenka je simulantka a odstupuje z turnajov a skrečuje zápasy kvôli vymysleným zraneniam. Jej posledné seriózne zranenie bolo na US Open 2010, keď odpadla v zápase s Dulko a odvtedy je precitlivelá. Ja by som zaviedol pravidlo, že hráčky by museli mať lekárske potvrdenie od turnajového doktora, že hráčka je skutočne zranená a nemôže nastúpiť. No Azarenka poľahky porazí Peer a vzápätí odstúpi z turnaja pre zranenie?!, takto to až také vážne zranenie asi nebude, simulantka!
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by hráčky nemohly odstoupit, kdy chtějí? Nemusí být zraněná tak, že nemůže udržet raketu v ruce, může to být malé zranění, nebo jen únava a je snad jasné, že zdraví je přednější. Kdyby odehrála celý turnaj byť jen s malým zraněním, tak by se ji to mohlo v budoucnu vymstit a tělo by ji to mohlo oplatit ještě hůř. A i kdyby odstoupila jen kvůli únavě a přípravě na další větší turnaj, tak proč ne? Je to její věc, to ona mohla dojít daleko a připsat si více bodů, které si nepřipíše. Nevím, proč zrovna tohle musí diváci tolik řešit.
Reagovat
ezpana
Keby to bol niekto iný, tak by sa to tak neriešilo, ale lazarenka je najčastejšie "zranená" hráčka. Minulý rok odstúpila alebo skrečoval 8 krát - vždy išlo o iné zranenie. Rok predtým to bolo 7 krát - opäť vždy išlo o niečo iné. Azarenka je mladá hráčka, ale aby mala 15 rôznych zranení za dva roky to nie je možné a ako Sharapova povedala "Občas se odhlásí a pak ji za dva dny vidíte, jak trénuje" - nejde o žiadne seriózne zranenia. lazarenka si týmto svojim správaním vytvára len viac nepriateľov medzi fanúšikmi tenisu, skutočne zranenými hráčkami, organizátormi atď. Zaslúži si všetku kritiku, ktorá je jej venovaná.
Jej zranenia: http://www.matchstat.com/PlayerInjuries/-5416
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to nedělá v rozporu s nějakými pravidly, pokud se jen sama ochuzuje o možné body, tak kritiku tak docela nechápu. To, že to vadí ostatním hráčům, oukej, některým hráčům zdá se, že vadí hodně věcí. Já, jakožto tenisový divák, se dívám na zápasy, to, jestli někdo na někoho ukazuje prstem a říká, že je simulant, jde mimo mě. Myslím, že Vika je jedna z těch hráček, která cokoli udělá, tak se to u části publika projeví negativně.
Reagovat
smazaný uživatel
No Hekna z Ruska jenom závidí, stejně jako závidí Radwaňská, Hekna si myslí o sobě bůh ví co a že jí bude každej uhýbat! Hekna je nafoukaná, arogantní a hloupá, poměrně dost obyčejně vypadá. Moc chce být první a dělá pro to vše, primitivně se chová, heká a spoustě hráčkám to ještě vadí. Nestydí se využít i nesportovní praktiky, je to taková husička. Má za sebou tým lidí, kteří si uměle vytvořili slávu a prachy. Tyhle lidi (manažeři apod.)uměj zblbmout lidi natolik, že jim vnutí ( hlavně reklamou, článkama, všude jí cpou) koho chtějí, bez ohledu, jestli ti fanoušci o to stojí. A plno lidí se nechá ovlivnit. Neznám nikoho, kdo by jí fandil! To je tak, prachy vládnou světem, a sport už dávno není tím čím byl. Jinak myslím, že by si každý mohl hrát turnaje , jaké chce. To už si stěžovali i Rafa, Fed. i Djoko.
Reagovat
pepin
Jeden ji fandí - Monty25
Reagovat
smazaný uživatel
A co třeba haitik1 a skott? :) Určitě by se našlo víc lidí... Ale holt jsem tady první na ráně. :D
Reagovat
dadaft
poněkud naivní představy.
Reagovat
Heather_Fedex
ja taky masi fandim ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, že jsem na tebe zapomněl. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já Marii taky fandím.... ;) Nafoukaná být může, má být na co.. ale ona taková není...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to. Já jsem si pořád říkal, že jsem někoho důležitého vynechal... Jinak s tebou naprosto souhlasím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy vite jak se chova jo tak to ste dobry podle me ani nevi kde je CR
Reagovat
smazaný uživatel
to si nemyslím, když mezi TOP10 jejich oblíbnených měst patří Praha... :)
Reagovat
smazaný uživatel
plus jako mladá zde hrála turnaje menší kategorie ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš Cechrep, stát s nejubožejším názvem v Evropě? Z takový stupidity je mi mdlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :)
http://www.mariasharapova.com/off-the-court/top-10-lists/top-10-favorite-cities.aspx
Reagovat
Heather_Fedex
dokonce i tommr fandi masi ;)) takze je nas tady 5, co se hrde priznavaj k fandovstvi masi ;))
Reagovat
smazaný uživatel
tommr fandí Marii? Já myslel, že tommr fandí aktuálně té, aby to z pohledu Petry bylo pro ni co nejlepší....úsměv!
Myslím, že zítra si nemusí nikdo dělat vrásky. Sharapova to vyhraje. Když odstoupily Azarenka a Serena, tak jí to zklidnilo a s Li Na si poradí.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jak napsal Oskar, tommr je starý lišák. :D Ale zase musím uznat, že když nehraje Masha proti Češkám, tak jí přeje docela často. Toho si samozřejmě velmi vážím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že je Marie hloupá, arogantní, primitivní, z jejího chování nic takovýho nemůžu vyvodit, naopak si myslím, že má ve vystupování jistou úroven, poměrně ji fandím, nebojí se říct svůj názor.
Vadí mi na ní to její řvaní při hře, ale ne zas tak zásadně, abych ji nepřála. Líbí se mi její cílevědomost, protože vrátit se po zranění a navázat na minulé úspěchy není lehké.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět s tebou souhlasím, Emičko. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a jeje, nejakej primitiv tu zacal psat nazory
Reagovat
matesdc
...prosím Tě děláš ve svém životě,také něčo užitečnějšího než,že tu vysedáváš a obhajuješ neustále ty své oblíbenkyně?? Také bych chtěl mít takového času!! Můžu se zeptat kolik ti je? Jelikož,se chováš jak malé dítě,které se neustále snaží ospravedlňovat své idoly!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsi první, kdo se mě tady takhle ptá... Ano, dělám to, že studuju. A je mi 21, jestli tě to zajímá.
Určitě by se našli diskutující, kteří sem píšou mnohem víc (třeba v průběhu zápasů). Ve srovnání s nimi sem píšu míň, ale o to delší komentáře. :D Jinak si nemyslím, že bych dělal něco špatného. Nebo jsem snad horší než ti, kteří tady po každé prohře všemožně shazujou Petru?
Reagovat
tommr
určitě neděláš nic špatnýho. Nenech se od těch rejpalů nějak otrávit. Když se jim to co píšeš nelíbí tak to můžou klidně přeskočit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky pravda. Já jsem zareagoval jenom proto, že byl ten dotaz směřovaný přímo na mě. Příště se tomu pokusím vyhnout... Jinak jsem rád, že se mě zastáváš právě ty. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to za hloupý a stupidní příspěvek?!!!
Každý tady někomu fandí, o tom tenis je, je to individuální sport a nevidím nic divného na tom, když někdo ve vší slušnosti píše o svých favoritech. Nikdo tě nenutí to číst.
Koneckonců proto je to portál o tenise, aby se tady o něm diskutovalo. Kdyby všichni fandili jednomu a měli stejné názory, tak tu není té diskuze třeba.
Monty není žádný "troll" a jeho reporty ze zápasů "oblíbených hráček", mohou být dobré pro ty, kteří neměli možnost zápas sledovat.
Příspěvky takovéhoto typu a lustrace kolik je komu let a co dělá, mají vypovídající hodnotu spíše o tobě.....
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem si pročetl celou diskuzi. A na to, že je Montymu 21 let, tak se snaží komentovat s určitým odstupem a nadhledem a nevyšiluje jako někteří "rádoby fanoušci", když vylétne jejich favorit. A každý, když se podíváme do svého svědomí, tak zjistíme, že máme tendence si své favority idealizovat a jsme v tom i někdy naivní a nedokážeme být objektivní.
Koneckonců málokterý fanoušek toho "svého koně" zná osobně, takže na základě toho, že ho více sleduje než ostatní tenisty, má pocit, že ho zná a že je hodný, charakterní, pracovitý atd.....
To vše píši samozřejmě s určitou nadzáskou.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. :) Naprosto s tebou souhlasím. Zajímavé na tom je, že jsem tady takový dotaz nedostal poprvé... Asi to nějak přitahuju nebo někomu ležím v žaludku. :D Můžu říct, že mně je úplně jedno, komu je tady kolik let. Zaprvé mě to nezajímá a zadruhé to v diskusi o tenise není vůbec rozhodující. No a tvůj příspěvek v 15:56 je parádní. :) Líp bych to nenapsal... Ať mi nikdo nevykládá, že fandí tomu, o kom si myslí, že je zlý a bezcharakterní. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Leda že by ten fanoušek byl také "zlý a bezcharakterní" a v tom daném tenistovi se viděl.....
Něco v tom stylu "vrána k vráně sedá".:D
Asi Tvé příspěvky v některých lidech něco evokují, když se Tě na takové věci ptají. Ale máš pravdu, věk v diskuzi o tenise nehraje žádnou roli a proč by také měl.....
No, máš to teď dobré, Tvá favoritka zítra získá titul a ještě větší sebevědomí pro nadcházející RG.:D To myslím vážně! Po odpadnutí největší soupeřky (už starší tenisové dámy) se zády, se Maria nemusí ničeho bát.;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, mám to dobré od začátku roku. :) Skoro na všech turnajích je některá z mých favoritek ve finále (někdy i dvě). Většinou to teda jsou Masha nebo Vika, v Kodani byla Caro. Aně se to zatím nepovedlo, ale taky hraje dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stejně to máš dobré, že máš rovnou čtyři favoritky. To máš velkou šanci, že nebudeš na žádném z turnajů do posledních kol smutný.;)
A to opravdu fandíš všem čtyřem úplně stejně? To snad ani nejde někoho nefavorizovat......Co když hrají proti sobě? V poslední době se to stalo několikrát......
To já mám jednu favoritku a favorita. Pak následují oblíbenci v dalším sledu. To z různých důvodů....A pak se v jednotlivých zápasech, kde nikdo takový nehraje, většinou přikloním na něčí stranu z důvodu, že se mi jeho tenis líbí nebo že je mi sympatičtější.
Reagovat
smazaný uživatel
Už tady máme opět vyšinuté psaní Tě, Ti, Tvé, Tvůj, Tebe s velkým písmenem. Neuvěřitelný. Kam internetoví pisálkové dali rozum?
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsem dva příspěvky. V jednom jsem to použil a v druhém ne. Mám za to, že ani jedno není špatně a může se to v psané formě používat. S malým "t" je to neformální, s velkým "T" formálnější. Pouč mě však, jestli se tak domnívám špatně, rád uznám chybu a opráším vědomosti.....
Reagovat
smazaný uživatel
Dřív jsem měl těch favoritek víc. Některým jsem fandil víc a některým míň. Pak jsem to postupně zúžil na čtyři a fandím jim všem stejně. Když hrajou proti sobě, tak fandím jenom pěknému tenisu. :)
Broze bych neřešil, to je kapitola sama pro sebe. Divím se, že si radši nezaloží vlastní blog, kde by mohl rozdávat rozumy o pravopisu, satelitech apod. Místo toho to cpe do diskusí... Já myslím, že to je kontraproduktivní. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Staci se podivat kolikrat skrecovala zapas a za jak dlouho byla zpatky
Reagovat
smazaný uživatel
1. bodování je opravdu trochu divné, letos na to docela doplatila Petra
2. zdraví je přednější
3. Vika se o svůj post momentálně moc obávat nemusí, takže se fakt nemusela přemáhat a na Řím se vybodnout
4. U Viky si člověk nikdy nemůže být jist, jak vážně je vlastně zraněná. Ale za to si může sama, pokud má zapotřebí sem tam si na kurtu vystřihnout ochotnické divadlo..
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysl. Nula by tam zůstala celý rok, to už brzo může mít velký význam. Vypadl by jí 16. výsledek, což je dost podstatných 320 bodů. Není tak hloupá jako Kvitová, které tam dvě nuly budou trčet až do února 2013.
Hlavně že se při totálně zbytečném FC mohla přetrhnout, aby urvala body. Důsledky s poškozeným zdravím si ponese hodně dlouho.
Reagovat
ludolf
Ani se mi nechce věřit, že by tak "vševědoucně" vystupující Brož nevěděl, že Azarenka má letos penalizaci už za Dubai. A pokud je mi známo, počítají se maximálně dvě penalizace, takže by momentálně o nic nepřišla (má ještě penalizaci za loňské Cincinnati).
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že penalizací může být více. Serena odehrála za posledních 52 týdnů fakticky 11 turnajů(nepočítám ještě Řím). A v žebříku k 14. 5. má započítaných 15 turnajů.
Reagovat
tommr
je třeba rozlišovat penalizace za nepovinný turnaje a započítaný nuly za povinný turnaje (tj. GS a premier-mandatory turnaje) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč má tedy Serena v aktuálním žebříku 4 nuly? Její ranking se skládá z 15 položek - hrála na 11 turnajích, nehrála 4x: RG, Tokio, Peking, Indian Wells.

Proč tam Venuše má 5 nul? Je tam 11 položek - hrála na 6 turnajích, nehrála 5x: RG, Cincinnati, Peking, AO, Doha.

Proč tam Petkovic má 4 nuly? Je tam 16 položek - hrála na 12 turnajích, nehrála 4x: AO, IW, Miami, Madrid.

Proč tam Clijsters má 7 nul? Je tam 13 položek - hrála na 6 turnajích, nehrála 7x: Wimbledon, Cincinnati, USO, Tokio, Peking, IW, Madrid !!!!!

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Pravidla do detailů neznám. Měl jsem ale dojem, že účast na čtyřech turnajích Premier 5 se nahlásí už na začátku sezony. Řím by pak byl pro ni povinný (z toho vyplývá trest nula bodů), i když nepatří mezi mandatory turnaje. Proč by jinak Viktorka dávala prohlášení, že k účasti byla donucena i přes zranění?
Reagovat
smazaný uživatel
O penalizacích za povinné turnaje vím. Vím také, že se hráčky musí přihlásit na čtyři turnaje Premier 5. Proto jsem to pochopil jako Broz, že Victoria na ten turnaj musela, protože se na něj povinně přihlásila.
Ale neznám ta pravidla tak do detailů. Překvapilo mě, že i když jsou hráčky dlouhodobě nemocné a nikde nehrají třeba 3/4 roku, tak že se jim přesto započítávají nuly za povinné turnaje.
A za jakých podmínek, případně s jakým předstihem, je možno se z turnaje odhlásit a nedostat nulu? Lze to vůbec?
Reagovat
ludolf
Jak psal tommr, je třeba rozlišovat povinné a nepovinné turnaje. Povinné (GS, Premier mandatory) se započítávají ať už se jich hráčka zúčastní nebo ne (pak má pochopitelně nulu), takže nemá smysl mluvit o penalizaci. Do počtu 16 turnajů se pak započítávají nelepší další výsledky z nepovinných turnajů. Tady to mohou ovlivnit penalizace - pokud ji hráčka dostane, tak se nepovinný turnaj započítá (s 0) i když má k dispozici leší výsledky. Fakticky je to totéž, jako by se jí snížil o 1 počet započítávaných turnajů. S omluvami jsem to přesně nepochopil (je to na více místech a formulováno přes různé výjimky) ale pokud jsem pochopil, nelze to po začátku kvalifikace a pro Top hráčky je to ještě nějak komplikovanější - ty se někdy omluvit nemohou. U Azarenkové mohly být oba tyto důvody.

Jinak jsem se spletl, mohou být až 3 penalizace.
Reagovat
tommr
přesný pravidla pro odhlašování neznám - zřejmě to řeší nějaký interní směrnice a já se po tom nikdy ani nijak nepídil ...
U povinnejch turnajů se snad ani odhlásit nejde. Když má hráčka žebříčkový postavení na to, aby do povinnýho turnaje postoupila přímo, tak se jí výsledek (nebo nula v případě neúčasti) prostě započítá bez ohledu na to jestli tam bude hrát nebo ne a bez ohledu na to jaký má k tý neúčasti důvody ...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odpovědi.:)
Mně právě v hodnocení do žebříčku přijde divné, že se při neúčasti na GS, Premier mandatory a případně TM z důvodů dlouhodobé nemoci, započítává také nula (proto mi to vlastně přijde jako penalizace), i když ve skutečnosti to penalizace není.
Ale je to tak, pravidla jsou holt tak nastavená a je to pro všechny stejné. Hráčky jsou tím ale pod velkým tlakem. Nelze se na jednu stranu divit, že to některé udělají jako Azarenka. Možná by se raději místo hašteření mezi sebou, mohly snažit vyvinout na WTA trochu tlak, aby nebyly nuceny hrát v sezóně tolik turnajů. Ale jsou i takové, kterým to vyhovuje a honí body (ale i ty to mohou jednou poznat). A chlapi si stěžují také. Volno mezi sezónami je krátké a možnost různých zdravotních problémů je už i tak velká. A mnohdy se právě hráči přemáhají a hrají i přes zranění a to pak někdy vede k ještě větším obtížím.
Reagovat
Heather_Fedex
je mi celkem jasny, ze azarenka je dost na prachy
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo není? :D
Reagovat
Mark976
by si mohla s Rathem založit stranu na podporu Tymošenkové:o)
Reagovat
Heather_Fedex
treba kdyby se venovala charite, jako jeji ruska kolegyne, ale jinak...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se o Viku asi moc nezajímáš... Ona pomáhá onkologickému centru v Minsku a často hraje na dobročinných exhibicích.

Mark976: Politické fórum je jinde...
Reagovat
Mark976
Monty25: to je zakázané se tady zmínit o něčem jiném, než o tenise? teď jsi se zachoval zrovna jako politik
Reagovat
Heather_Fedex
tak to je dobre ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti nic nezakazuju (od toho je tady možná nějaký admin), jen mi to přišlo pěkně trapné... Jinak samozřejmě nemusíš psát jenom o tenise. Třeba já tady v poslední době píšu o hokeji. :D
Reagovat
Mark976
no to počkej trapné?.....když někdo hodí narážku na prachy, tak se kde kdo chytá s vtipem na Ratha. To je spíš trapné od Tebe, že si to tak zabíráš ( to zavání trošku socdem fanatismem)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mě trochu nechápeš... Já vím, že je ta kauza hodně populární a taky se nad tím bavím. Jenom se mi prostě nelíbí, když se na sportovní diskuse tahá politika. Není to tak dávno, co sem jeden pomatenec pořád tahal politiku (naštěstí už ho asi zablokovali). Můžu tě ujistit, že rozhodně nejsem fanatikem do žádné politické strany (ani do tebou zmiňované partaje). Já jsem fanatik možná tak do Viky. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Slova Mashy bych rozdělil na dvě části:
1. "Je zraněná častěji než kdokoli jiný a stále je jednička. Myslím, že loni měla nejvíc zranění ze všech hráček. Občas se odhlásí a pak ji za dva dny vidíte, jak trénuje." Myslím, že to je věc Viky. Tohle Masha nemá zapotřebí... Jak už jsem psal hodněkrát, podle mě má Masha velký charakter. Zároveň se ale nebojí říct, co si myslí a ráda si občas rýpne (to je trochu i součást jejího humoru). Takže asi tak. :)

2. "Když jsem zraněná, tak bez ohledu na to, jak velkou pokutu můžu dostat, prostě nehraju. Moje tělo a zdraví jsou nejdůležitější věci a je mi jedno, jestli přijdu o body nebo o peníze." V tomhle má Masha naprostou pravdu. Sama ví nejlíp, o čem mluví... Já nevím, jak jsou nastavená ta pravidla. Jestli ale Vika už před turnajem věděla, že to v Římě na víc než jeden zápas nepůjde, tak mi přijde zbytečné tam jezdit. Sám jsem byl z jejího odstoupení trochu v šoku... Na druhou stranu, Vika nikoho nepodezřívá a jestli odstoupí kvůli zranění, to je čistě její věc. Přesto mají slova Mashy určitě větší váhu než slova Agy, která Viku taky podezřívala a pak si jela do Malajsie zahrát dva zápasy jen tak (přestože byla zraněná).

Nevím, co k tomu dál říct. Jako fanouška Mashy i Viky mě to po prvním přečtení samozřejmě mrzelo... Holt každý nemůže milovat každého, to se nedá nic dělat. Ale nemyslím si, že by se holky nějak nesnášely. Masha řekla svůj názor, na který má právo (navíc nevím, jakým stylem se jí na to zeptali) a Vika odstoupila kvůli zranění, na což má taky právo. Víc bych to neřešil. A co se týče spojování té drobné srážky ze Stuttgartu s tímto problémem, tak to je podle mě slušně řečeno přehnané. Doufám, že se z tenisportálu nestává tenisbulvár. :D Kdybyste radši vydali článek o dnešních zápasech v Římě...
Reagovat
smazaný uživatel
Monty 25 > nejsi náhodou pisatel do periodika Moderní žena ?
Reagovat
smazaný uživatel
Takové periodikum neznám. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy po ruce a zaručeně najde řešení na "malé" problémy. Opravdu ne ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, já znám akorát jenpromuze.cz :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky dobrý oddíl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rivalita se nám rozjíždí..
Reagovat
Mark976
nemám rád Sarapovu, ale ted ma docela pravdu, ony ty CCCP holky jsou vsechny stejne - asi to bude minulosti.... kdo si vzpomene na Kurnikova, Safina + tyto 2 a Kuznecova, Petrova - skoro vsechny Grand Slam vitezstvi a nikdy stabilita a tim padem odduvodnena vetsinou zranenim, nebo syndromem vyhoreni... to Henin, Clisters, Williams,...dal Graff, Seles, Davenport - trochu jiny kafe!
Reagovat
duhove_hovinko
Další omáčník :-)
Reagovat
Mark976
omáčky mám rád i na talíři - rainbow shitlilly:o)
Reagovat
smazaný uživatel
:D Maria má nepochybně pravdu a zároveň to vidím jako dobrou taktickou přípravu před RG. Vika si z WTA dělá holubník a bohužel, její tiskové konference zatím neberu moc vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na RG chci finále Masha vs. Vika :D třeba se tam holky i porvou :D

Jsem zvědav, jestli bude Azarenka nějak odpovídat... Jsem teda rozhodně na Marii straně :-))
Reagovat
dadaft
myslím, že hráčky (Radwanská, Šarapovová) vědí své.
Máša to jen zase jednou řekla nahlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ne. :D Já věřím, že to Vika nebude nějak hrotit. Když se dokázala povznést i nad slova Agy...

dadaft: Rozdíl mezi váhou slov Mashy a Agy jsem už popsal ve svém komentáři...
Reagovat
dadaft
víš monty, já s tebou skoro vždycky souhlasím.
ale když si vzpomenu, jak ještě nedávno Vika se slzami v očích mezi výměnama kulhala, aby tam vzápětí sázela winner za winnerem, tak...
*
podle mě zatím nejtrapnější kaňka na letošní sezóně. (((
*
ale je pravda, že Viku nemusím, takže jsem asi zaujatý...
Reagovat
dadaft
ovšem Aga to s tou Malajsií taky přehnala, v tom máš recht.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj názor ti samozřejmě neberu. Podle mě zase bylo trapné, co potom předvedla Aga (napřed kritika Viky a pak "zájezd" do Malajsie). Ale to je věc názoru.
Reagovat
baggik
Já myslim že to Veictorie může brát od Šarapky jako kompliment a zároveň maličko žárlení to vyjádření "Je zraněná častěji než kdo jiný a pořád je jednička" :-D Jinak je to úplně normální, zrovna Azarenková neni hráčka která by nějak často skrečovala.
Reagovat
dadaft
proč by skrečovala, když ji většinou nic není?
Reagovat
duhove_hovinko
To asi sleduješ jinou Azarenku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ved Azarenkova do minuleho roka bola pomaly najviac skrecujuca hracka na okruhu.Na svoj vek mala tych skrecov neskutocne vela.
Reagovat
LubosZabloudil
Reagovat
Heather_Fedex
loni mnela desitku skrecu ;)
Reagovat
rib
jj, dokonce byla na listině hráčů prověřovaných ze spojení se sázkovými kancelářemi...
Reagovat
baggik
ok, hoši nemusíte mi to psát každý zvlášť. :-D Asi tam bylo v její psychice něco co jí blokovalo soustředit se na každý zápas a když se necítila dobře, tak skrečla. Ale letos je to jiná Azarenka, mnohem silnější psychicky. To že odstoupila tady v Římě já chápu, všichni víme jak byl loni na konci sezony opotřebovanej Djokovič. Neni třeba hrát turnaj každý týden, bohužel teď ja série Madrid, Řím, Paříž, chápu že by do Říma nejradši nejela. Zato Šarapová která už na výhru na Grand slamu letos jen těžko dosáhne je letos výjimečně zdravá tak objíždí co se dá a tím musí i Victorie aby nepřišla o č.1. Toť vše.
Reagovat
ludolf
Podle mne je to pravidlo trochu jiné - nestihla by se odhlásit včas, takže kdyby nenastoupila, nejenže by dostala za tento turnaj nulu, ale tu nulu by nemohla (přestože Řím není mandatory) nahradit. Takhle dostala 1 bod, který může nahradit lepším výsledkem.
Reagovat
VlS
Proč by dostala 1 bod, má body za 3. kolo. 1 bod by měla, kdyby se Sahar prohrála.
Reagovat
Andrew89
já bych tomu věřil....;)
Reagovat
duhove_hovinko
já taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist