Cuevas si proti Wawrinkovi připsal nejcennější výhru a vyrovnal maximum na Masters

20. 4. 2017, 15:58
Aktuality 8
ATP MONTE CARLO - Na centrálním kurtu v Monte Carlu se dnes zrodila dvě velká překvapení. Necelé dvě hodiny po světové jedničce Murraym skončil i třetí hráč světa a bývalý šampion Stan Wawrinka, kterého vyřadil Pablo Cuevas. Uruguayský tenista si proti Švýcarovi připsal nejcennější skalp a bude hrát o své největší semifinále.
Pablo Cuevas

Pablo Cuevas se v období od loňského července do letošního února trápil. V průběhu téměř osmi měsíců, během nichž odehrál čtrnáct turnajů, vyhrál jen sedm zápasů a ani jednou neporazil dva soupeře po sobě.

Krizi zlomil až začátkem března na antuce v oblíbeném Sao Paulu, kde triumfoval třetí rok po sobě. A z nabytého sebevědomí těží dál. V Indian Wells si poprvé v kariéře zahrál ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 a stejného výsledku už dosáhl i tento týden v Monte Carlu, kde startuje teprve podruhé v kariéře.

Mezi nejlepší osmičku se jednatřicetiletý Uruguayec dostal bez ztráty setu, když po Srbovi Troickém a Portugalci Sousovi zaskočil šampiona z roku 2014 Švýcara Stana Wawrinku. Trojnásobného grandslamového vítěze přehrál v prvním vzájemném duelu dvakrát 6-4.



Cuevas si proti světové trojce připsal svůj dosud nejcennější skalp. Hráče Top 10 porazil počtvrté v kariéře, v minulosti si vyšlápl také na Andyho Roddicka (v Miami 2011 světovou osmičku), Tomáše Berdycha (v Pekingu 2015 světovou pětku) a Rafaela Nadala (v Riu 2016 světovou pětku). 

"Tohle je rozhodně jedna z mých největších výher. Jsem šťastný, protože takové zápasy se nevyhrávají každý den. Na kurtu jsem se cítil dobře, se svým výkonem mohu být spokojený," řekl Cuevas, který byl v žebříčku nejvýše na 19. místě.

"Hrál opravdu dobře. Je to velmi dobrý tenista, obzvlášť na antuce je hodně silný," řekl Wawrinka. "On už si letos na antuce zahrál v únoru, takže byl na povrch lépe připravený. Z mé strany to nebyl nejlepší zápas, měl jsem těžké nohy a byl jsem pomalý. Jsem zklamaný, protože jsem chtěl hrát lépe a dosáhnout tu lepšího výsledku."

27. hráč světa Cuevas se o své největší semifinále v kariéře utká v prvním vzájemném duelu s Francouzem Lucasem Pouillem, kterému dnes vzdal kvůli zranění kyčle už po třech odehraných gamech krajan Adrian Mannarino

"Připravoval jsem normálně na celý zápas. Ale už po pár výměnách mi došlo, že se něco děje. (Mannarino) se snažil hrát neobvyklé údery, protože se nemohl dobře pohybovat. Je to pak těžké, když vám nefungujou nohy a musíte hrát jen rukama," řekl Pouille.

Třiadvacetiletý Pouille, jenž je 17. hráčem světa, je ve čtvrtfinále turnaje Masters podruhé. Loni v Římě došel jako lucky loser až do semifinále, shodou okolností mu k tomu stačilo vyhrát jen dva zápasy.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
čtvrteční výsledky (20. 04. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Čilič (5-Chorv.) - Berdych (9-ČR) 6-2 7-6(0)
Ramos (Šp.) - Murray (1-Brit.) 2-6 6-2 7-5
Djokovič (2-Srb.) - Carreño-Busta (13-Šp.) 6-2 4-6 6-4
Cuevas (16-Urug.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-4 6-4
Nadal (4-Šp.) - A. Zverev (14-Něm.) 6-1 6-1
Goffin (10-Belg.) - Thiem (6-Rak.) 7-6(4) 4-6 6-3
Pouille (11-Fr.) - Mannarino (Fr.) 3-0 skreč M.
Schwartzman (Arg.) - Struff (Něm.) 6-3 6-0
Čtvrtfinálové dvojice:
Čilič - Ramos
Pouille - Cuevas
Nadal - Schwartzman
Djokovič - Goffin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Nola
Novak, Careno je sice antukar, nehral vobec spatne. ale mne pripada, ze prilis casto stracas sustredenost, ono to nepojde same, ako v minulosti, strata koncentracie moze priniest zbytocne natahovanie zapasu, nabuduce moze priniest aj iny vysledok, Rafa, by s nim zamietol kurt v dvoch setoch....
Reagovat
Mayo
Gooooool, Liška fenomén svojej doby.
Reagovat
mkubis17
tak to vypadá že ve druhym setu dostane obloženýho :)
Reagovat
svetova.dvojka
Tak rodák z Argentiny, tam se rodí tenisté jako víno..., moje oblíbená země, fandím jim v Rugby,fotbale i basketu.
Reagovat
EllNino
Uruguay ...
Reagovat
svetova.dvojka
Ale narodil se v Argentině..., a to že reprezentuje Uruguay na tom nic nemění...
Reagovat
EllNino
narodil se v Montevideu

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pablo_Cuevas
Reagovat
EllNino
aha tak ne, nevím proč tam mají nejdřív v Montevideu a pak v Concordii ..pardon
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist