Haas angažoval Waskeho jako trenéra. O víkendu chce hrát proti Španělsku

29. 1. 2014, 10:27
Aktuality 4
Tommy Haas bude v letošním roce spolupracovat s novým trenérem. Pětatřicetiletého Němce bude připravovat o tři roky starší krajan Alexander Waske,s nímž je domluven na sezonu 2014.
Profily hráčů
Tommy Haas

Tommy Haas měl ještě na konci loňské sezony teoretickou šanci postoupit na Turnaji mistrů. Od říjnového triumfu v hale ve Vídni ale na čtyřech turnajích po sobě vypadl v prvním kole a navíc ho, ostatně jako skoro celou kariéru, trápí zdravotní problémy.

Naposledy se nejstarší hráč v první světové stovce žebříčku ATP představil na Australian Open, kde však ve svém úvodním utkání kvůli zranění ramena vzdal v průběhu druhého setu duelu se Španělem Garcíou-Lópezem.

Ovšem i když mu 3. dubna bude už 36 let, na konec kariéry nepomýšlí. To potvrdil angažováním nového trenéra, kterým je krajan Alexander Waske. Osmatřicetiletý Němec býval 89. hráčem světa a v žebříčku deblistů byl nejvýše na 16. místě.

Rainer Schüttler a Alexander Waske"S potěšením oznamuji, že Alexander Waske se mnou bude v sezoně 2014 pracovat jako můj nový hlavní trenér. Těším se na to," napsal Haas na sociálních sítích. S o tři roky starším Waskem během kariéry odehrál čtyři deblová utkání v Davis Cupu, z toho tři po pětisetových bitvách vyhráli, a nyní doufá, že mu pomůže udržet motivaci a dobrou náladu.

"Vidí svět pozitivně a pomůže mi dostat se v tréninku na maximální hranici," řekl Haas, co si slibuje od nové spolupráce. "Tommy je skvělý hráč a chceme ho posunout na vyšší úroveň a být velice úspěšní," uvedl Waske.

Waske, který předloni ukončil kariéru, v roce 2010 s krajanem Rainerem Schüttlerem založili ve Frankfurtu vlastní tenisovou akademii. V té trénovali například Janko Tipsarevič, Benjamin Becker či Jelena Dokicová, a aktuálně se v ní připravuje například Andrea Petkovicová a desítky nadějných německých tenistů.

Dvanáctý hráč světa Haas se tento týden připravuje v hale ve Frankfurtu, kde na Německo čeká zápas 1. kola Davisova poháru proti Španělsku. Haas je týmovou jedničkou a rád by pomohl alespoň v jednom singlovém utkání.

"Stále není jisté, jestli v pátek proti Španělsku nastoupím, ale budu tvrdě bojovat, abych odehrál alespoň jeden zápas," je odhodlaná bývalá světová dvojka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
držím palce, ať se daří.
Reagovat
Padme
Je to sympaťák, snad bude brzy ok.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně potřebuju, aby si už hrál ano? :) A ať se ti daří. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Tommy ešte na kurte ukáže, prečo nepatrí do starého železa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist