Hlasujte v březnových anketách WTA. Hráčkou měsíce může být Karolína Plíšková

4. 4. 2017, 12:12
Aktuality 5
Stejně jako každý měsíc i v březnu mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA Tour zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Mezi nominovanými na Hráčku měsíce je i současná česká tenisová jednička Karolína Plíšková, jež se probojovala na prestižních turnajích v Indian Wells a v Miami do semifinále.

V březnu budou největšími favoritkami na prvenství v kategorii Hráčka měsíce určitě vítězka Indian Wells Jelena Vesninová a šampionka z Miami Johanna Kontaová. Mezi nominovanými je stejně jako v předchozích dvou měsících Karolína Plíšková.

Finalistky jednotlivých kategoriích vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.

Hráčka měsíce

1) Johanna Kontaová
Britská tenistka se na dvou ze tří posledních akcí série WTA Premier Mandatory probojovala do finále. A v Miami nakonec vybojovala svůj nejcennější titul. Během turnaje vyřadila například Venus Williamsovou a ve finále Caroline Wozniackou. Ve včerejším vydání žebříčku se objevila na svém maximu - 7. místě.

2) Jelena Vesninová
Svůj nejcennější titul získala i Vesninová. Také Ruska vylepšila díky triumfu v Indian Wells své žebříčkové maximum. Ve světovém hodnocení poskočila na 13. pozici, nyní je čtrnáctá. Třicetiletá Ruska v kalifornské poušti porazila tehdy ještě světovou dvojku Angelique Kerberovou, Venus Williamsovou, rozjetou Kristinu Mladenovicovou a ve finále v jednom z nejkvalitnějších zápasů dosavadního průběhu letošní sezony krajanku Světlanu Kuzněcovovou.

3) Venus Williamsová
Pětinásobná wimbledonská šampionka letos prohrává jen s pozdějšími vítězkami a rozhodně si zaslouží mezi nejlepší pěticí figurovat. Na Australian Open ve finále podlehla sestře Sereně, v Petrohradu Kristině Mladenovicové, v Indian Wells Jeleně Vesninové a v Miami Johanně Kontaové. Díky březnovým úspěchům se vrátila do elitní desítky.

4) Caroline Wozniacká
Bývalé světové jedničce v Indian Wells jen o chlup utekl postup do semifinále. Dánka díky finále v Miami zkompletovala své finálové účasti na všech podnicích WTA Premier Mandatory. Premiérový letošní titul přesto ani na třetí pokus nevybojovala.

5) Karolína Plíšková
Česká jednička je mezi nominovanými stejně jako v lednu a únoru. Rodačka z Loun se v Indian Wells a v Miami probojovala do semifinále. Anketu ale s největší pravděpodobností ani tentokrát nevyhraje.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: Serena Williamsová (USA)
Únor: Jelina Svitolinová (Ukr.)

Největší průlom měsíce

1) Kayla Dayová
Sedmnáctiletá Američanka zazářila v Indian Wells, kde ve třech setech přehrála semifinalistku letošního Australian Open Mirjanu Lučičovou-Baroniovou a blízko k vítězství měla i proti loňské vítězce French Open Garbiñe Muguruzaové. Díky úspěšnému tažení v kalifornské poušti je v žebříčku už na 151. příčce.

2) Risa Ozakiová
Dvaadvacetiletá Japonka se blýskla hlavně postupem do osmifinále v Miami, kde při svém debutu prošla kvalifikací. V hlavní soutěži poté přehrála domácí Louisu Chiricovou, Kiki Bertensovou a Julii Görgesovou. Její cesta turnajem skončila na raketě světové jedničky Angelique Kerberové.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: CoCo Vandewegheová (USA)
Únor: Kristina Mladenovicová (Fr.)


Úder měsíce

1) Kirsten Flipkensová
Belgičanka předvedla v prvním kole Indian Wells úžasný pohyb a výborný přehled. Její soupeřka CiCi Bellisová prostě míč na síti zabít nedokázala. Flipkensová ji nakonec prohodila výstavním forhendem po čáře.

2) Jelena Vesninová
Vesninová v ruském derby ve finále v Indian Wells úspěšně probourávala výbornou obranu své krajanky Světlany Kuzněcovové. Ruska na síti navíc ukázala, proč patří mezi nejlepší deblistky světa.

3) Bethanie Matteková-Sandsová
Ptáte se, proč je Američanka deblovou světovou jedničkou? Podívejte se, jak nádherný halfvolej vystřihla ve třetím kole v Miami proti Anastasii Pavljučenkovové. Skvělá odpověď na agresivní bekhend Rusky.

4) Venus Williamsová
Ne nadarmo má hrající legenda čtrnáct grandslamových trofejí ze čtyřhry. Američanka kromě agresivní hry od základní čáry zvládá i těžké voleje, což předvedla ve třetím kole v Miami proti Patricii Marii Tigové.

5) Caroline Wozniacká
Obrana je jednou z největších kvalit bývalé světové jedničky. Dánka se ve čtvrtfinále úspěšně bránila nátlaku Lucie Šafářové a na okruhu by mohla obranu vyučovat. Kvalitní výměnu zakončila parádním lobem.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky
Leden: Agnieszka Radwaňská (Pol.)
Únor: Angelique Kerberová (Něm.)

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
baggik
Za me Vesnina, Ozaki a Wozniacká.
Reagovat
Fandina
dtto, ale líbily se mi i údery Venus a Flipkens
Reagovat
d@ve
Podobně: Vesnina, Ozaki, Flipkens
Reagovat
VlS
Hráčka Johanka
průlom Kayla
úder Kirsten
Reagovat
smazaný uživatel
za mne:
hracka mesice Johanka (za vyhru ve skleniku v Miami)
prulom Kayla
shot Betka
(ale ani Vee, nebo dokonce Karolajna nebyly marne:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist