Hopman Cup: Kvitová a spol. dostanou pokutu. Zaplatí ji pořadatelé

12. 12. 2011, 16:01
Aktuality 10
Pokutu za porušení pravidel WTA dostane Petra Kvitová a všechny ostatní tenistky, které se na přelomu roku zúčastní Hopmanova poháru. Jak uvedly servery Daily Tennis News a 10sballs, pokutu za hráčky uhradí organizátoři tradičního turnaje smíšených dvojic v Perthu.
Petra Kvitová

Tenistky startující na Hopman Cupu poruší podle zmíněných webů pravidla WTA tím, že budou startovat na exhibiční akci v době, kdy se hraje turnaj WTA kategorie Premier v Brisbane. "Tohle je záležitost mých manažerů," citoval světovou dvojku Kvitovou, která bude hrát Hopman Cup společně s Tomášem Berdychem, server iDnes.cz.

"Nenazýváme to pokutou, ale kompenzací, na které se dohodli organizátoři Hopman Cupu s ženskou asociací WTA," řekl ČTK Karel Tejkal z agentury České sportovní, která Kvitovou zastupuje.

Spolu s wimbledonskou šampionkou Kvitovou budou v Perthu hrát rovněž světová jednička Dánka Caroline Wozniacká, vítězka Roland Garros Na Li z Číny, Francouzka Marion Bartoliová, Španělka Anabel Medinaová, Australanka Jarmila Gajdošová, Bulharka Cvetana Pironkovová a Američanka Bethanie Matteková.

Wozniacká se 1. ledna zúčastní v Thajsku exhibice spolu s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, ale za tu pokutu nezaplatí, jelikož dostaly s Azarenkovou od WTA výjimku. Mluvčí WTA Andrew Walker vysvětlil pro Daily Tennis News, že důvodem výjimky je jiný formát počítání zápasu a fakt, že výtěžek utkání, kterého se zúčastní i Paradorn Srichaphan a Američan John Isner, půjde na dobročinné účely.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
VlS
Monty, jde o profesionální sport podle pravidel asociace profesionálních hráček. Je hezké, že nesouhlasíš s pokutou, co dál? Holky neonjíždí exhibice pro srandu fanoušků, ale protože je to jejich job. Tenisem se živí. Vážíš si prodavačky v sámošce, protože prodává rohlíky? Nebo je to normální?
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi, že jsem asi nejčastějším adresátem tvých reakcí. To mě máš tak rád? :D Ano, nesouhlasím s tím. Co dál? Dál bych hledal nějakou dohodu mezi WTA a pořadateli Hopman Cupu. Pokud se lidi chtějí domluvit, tak to vždycky jde. Jenže tam ta snaha asi bohužel není, a proto holky dostávají pokuty, což je pro mě dost nepochopitelné. To tam hrají jako za trest? Hopman Cup je turnaj smíšených dvojic s dlouholetou tradicí a nevím, co na něm WTA vadí. V tomto případě by bylo vážně dobré, aby se našel nějaký kompromis... Jinak s těmi exhibicemi mě zase nechápeš. Kdybys to sledoval podrobněji, tak víš, že ta exhibice zdaleka není jenom samotný zápas. Na exhibicích jde hlavně o to, aby se pomohlo dobré věci. Často se navštěvují nemocné děti. Třeba teď na Barbadosu navštívili Vika, Venus, Gael a John dětskou kliniku. Proto si vážím tenistek a tenistů, kteří se zúčastňují takových akcí. Jsou to skvělí sportovci a ještě k tomu mají srdce na pravém místě.
Reagovat
smazaný uživatel
V dnešním světě jde především a jen o prachy. Kdyby WTA neudělovala pokuty hráčkám za start na Hopman Cupu, nevyrazila by ty peníze z pořadatelů Hopman Cupu. Prostě tam sedí nějaký bezpáteřní manager, který odpovídá nějakým majitelům něčeho, k čemu přišli bůhví jak... A ten aby si vydělal ještě o něco víc, tak musí ze všeho vyrazit ještě o něco víc peněz. Je to hnus, ale je to tak...
Reagovat
VlS
Nejsi, vede Pes a Sojka a bohužel už ne Matěj. Ale mě nedá nezareagovat ta tvoje naivita a bezelstnost, se kterou vnímáš svět - asi ti to závidím.
Organizátoři akcí a la Barbados musí milovat diváky, jako jsi ty. Proto přece tu návštěvu dětský nemocnice organizují. Charitativní náklady se odečtou z daní, takže to nic nestojí a ještě to dobře vypadá.
Fakt ti ten krásnej pohled na svět závidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i třetí místo je hezké. :D No nemyslím si, že jsem zrovna naivní a nezkažený optimista... Ale rozhodně nehledám na dobrých věcech za každou cenu něco špatného. Pro mě je důležité, že se pomůže těm, kteří to potřebují. Pamatuju si, jak byly Vika a Caro zhruba před rokem na exhibici v Minsku a navštívily tam děti v onkologickém centru. Vika z toho byla hodně dojatá a díky té exhibici se získalo spoustu peněz, které těm nemocným dětem můžou pomoct. Podle mě se před takovým činem sluší smeknout klobouk!
Reagovat
misoSK
Tak na exhibiciu v Thajsku dostanu vynimku a na tradicny Hopman cup nie, to je celkom hlupe
Reagovat
smazaný uživatel
"důvodem výjimky je jiný formát počítání zápasu a fakt, že výtěžek utkání, kterého se zúčastní i Paradorn Srichaphan a Američan John Isner, půjde na dobročinné účely."

nejdříve si přečti celý článek a pak komentuj ;) a jestli ti ani tohle nestačí jako vysvětlení, tak napiš na dabljů tý ej ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to sice stačí na vysvětlení, ale stále nechápu myšlenku povinných turnájů.
Kurnik ať si každý hraje kde chce a co chce, tohle mi opravdu můj liberální mozek nikdy nepochopí:(...
Reagovat
smazaný uživatel
To už by bylo doslova pro dobrotu na žebrotu, aby za dobročinnou exhibici někdo dostával pokutu. Já ale vůbec nesouhlasím ani s tou pokutou (kompenzací) za účast na Hopman Cupu... Jinak si všímám, že právě Caro, Vika a ještě Venus objíždí těch exhibic asi nejvíc. Vika je teď na Barbadosu právě s Venus, Johnem Isnerem a taky Gaelem Monfilsem. Venus byla ještě v Miláně a myslím v Kolumbii se Serenou, Caro byla v Bratislavě a Antverpách. Moc si toho na holkách vážím!
Reagovat
misoSK
Ja som ten clanok precital cely a netvrdim ze nemaju dostat vynimku na exhibiciu v Thajsku, ale ze je nezmysel ze ju nedostali na Hopman cup, co je tradicny turnaj, ktory by mal mat svoje vysostne postavenie, ale nie, namiesto toho sa seru s povinnymi turnajmi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist