Jsem pořád ta stejná Angie, jako jsem byla, míní Kerberová

15. 1. 2017, 20:49
Aktuality 2
Obhájkyně titulu Angelique Kerberová je dle svých slov na Australian Open připravená postavit se výzvě a bojovat o setrvání v čele žebříčku WTA. Německá hráčka se na úvodní tiskové konferenci rozpovídala o tom, jak ji loňská sezona změnila život i o tom, jak sama vnímá post světové jedničky. Jsem pořád ta stejná Angie, jako jsem byla předtím, míní aktuálně nejlepší tenistka světa.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová si poprvé na grandslamovém turnaji zahrála již v roce 2007 a první výraznější úspěch na turnajích velké čtyřky zaznamenala až v roce 2011, kdy si v New Yorku zahrála své premiérové grandslamové semifinále. O rok později pak přidala semifinálovou účast i ve Wimbledonu, následně se ale tři roky na grandslamech trápila.

Průlom přišel až minulý rok. Německá tenistka z Brém vlétla do sezony 2016 jako uragán a na Australian Open, kde do té doby hrála jen dvakrát osmifinále, vybojovala svou první grandslamovou trofej. A nezůstala jen u toho. Na londýnské trávě sice v boji o titul prohrála se Serenou Williamsovou, na US Open ale znovu zazářila, získala druhý grandslamový titul a po životní sezoně se dostala do čela žebříčku WTA.

"Byl to úžasný rok, který mi změnil život. Odehrálo se toho opravdu hodně, ale i přesto se snažím zůstat stále ta stejná Angie, jako jsem byla předtím," řekla na úvodní tiskové konferenci po příletu do Melbourne aktuální světová jednička. "Je skvělé sem přijet v pozici jedničky, ale uvědomuju si, že se tím dostávám pod tlak, neboť od jedničky se vždy něco očekává. Mám letos mnohem více věcí na práci, moje dny vypadají jinak než minulý rok, ale jak říkám, snažím se zůstat pevně na zemi. Myslím, že jsem realistka, nelétám v oblacích," dodala Němka.

"Je to samozřejmě něco, o čem každá z nás sní. Každá chce vyhrávat grandslamy a být světovou jedničkou, pak ale člověk zjistí, že je to vlastně jen číslo. Zní to zvláštně, ale je to tak. I světová jednička musí pravidelně trénovat a hrát zápasy jako všechny ostatní," konstatovala sympatická Němka. "Beru to jako velkou výzvu a udělám maximum, abych se v čele udržela co nejdéle. Myslím, že jsem na tuhle výzvu dobře připravená, ale uvidíme, jak to všechno půjde."

"Je to úplně jiný svět, na který jsem si musela zvyknout. Nyní jdu do restaurace nebo na letiště a cestou mě zastaví spousta lidí, kteří mě poznají a chtějí se vyfotit nebo chtějí podpis. Je to příjemné, ale na přístupu k tenisu to absolutně nic nemění. I tak musím dřít a dřít, abych hrála dobrý tenis a udržela si svou pozici. O tom to je."

"Když jsem se sem letos vrátila, všechny ty krásné vzpomínky se mi vrátily. Když jsem přišla do šatny, chvíli jsem tam jen tak seděla a koukala kolem sebe. Nikdo tam nebyl a já si připadala, jako bych tu byla naposledy včera. Je to krásné, povzbuzující, ale letos může být vše jinak."

"Je tu nový rok, nový turnaj a nová šance pro nás všechny. Všichni začínáme znovu od nuly a v tom je to spravedlivé. Až teprve na kurtu v zápase se ukáže, kdo půjde dál. V tom se na 'jedničku' nehraje. Já ale udělám maximum, abych hrála co nejlepší tenis," dodala vítězka deseti turnajů na okruhu WTA, jež svou cestu za obhajobou loňského titulu zahájí proti 61. hráčce světa Lesje Curenkové, s níž má bilanci 1-0.

Komentáře

2
Přidat komentář
janek_da
Není stejná. To je zajímavé, co s hráčem udělá vyhraný Major. A Angie to ustála a i když hraje v podstatě pořád stejný tenis, tak naráz poatří mezi největší favoritky.
Reagovat
vrabejka
No uvidíme. Angie minimálně musí dát čtvrtfinále aby udržela 1.misto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist