Kvitová byla zvolena Hráčkou měsíce červen

11. 7. 2014, 18:15
Aktuality 26
Úspěch Petry Kvitové leží některým závistivým Čechům v žaludku, ve světě však má wimbledonský titul velkou sílu. U fanoušků i u vedení WTA byla česká tenisová jednička zvolena Hráčkou měsíce červen, k čemuž jí pomohl právě druhý grandslamový titul.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová v posledních dnech čelí výhrůžkám či názoru politiků, že by kvůli změně trvalého bydliště měla přijít o občanství. Sama tenistka se tím ale rozhodit nenechává a naopak sklízí další uznání.

Dnes totiž byla zvolena Hráčkou měsíce června. K triumfu v anketě WTA čtyřiadvacetileté Češce pomohl především suverénní triumf ve Wimbledonu, kde získala druhý grandslamový titul v kariéře.

V hlasování fanoušků obdržela 42 procent hlasů a těsně tak porazila svou finálovou soupeřku Eugenii Bouchardovou z Kanady (38 procent). Třetí skončila Srbka Ana Ivanovičová. Hlas lidu ale o konečném pořadí přímo nerozhoduje, poslední slovo má nakonec stejně vedení WTA, které vítězku vyhlásí dle vlastního uvážení.

"Juchuuu. Wow, díky," reagovala Kvitová na sociálních sítích, když se o triumfu v anketě dozvěděla. V roce 2011 byla po premiérovém triumfu ve Wimbledonu a na Turnaji mistryň zvolena dokonce hráčkou roku WTA.

Letos získaly cenu pro hráčku měsíce dvakrát Maria Šarapovová, Serena Williamsová, její sestra Venus a Na Li.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=Hr2b5b5Pv3E&feature=youtu.be Moc pěkný video a písnička jakbysmet :D ...
Reagovat
misa
Hezké a musím pochválit skvělý pohyb Petry během celého turnaje. Některé míče by dříve doběhla jen ve snu. Příště by se nemusela omezovat jen na Wimbledon, jsou i jiné grandslamy :-)
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=931438476871663&set=a.129105197104999.24606.126966253985560&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Cico93
Jj tak sorry som si nevšimol momentálne tp moc nečítam ;)
Reagovat
Frick
Již je ve Fulneku na zítra připraven pranýř a místní voliči KSČSSD mají připravenu zásobu shnilých rajčat?
Reagovat
VlS
Fricku, jsi trapnej
Reagovat
Frick
Z toho už si musí začít dělat srandu. Musíme věřit v to, že Huml najde na autě, baráku nebo na dveřích bytu indiánské slunce...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve světě hračka měsíce, doma podle něktrych podvodník měsíce. Velká gratulace, jen tak dál.
Reagovat
PetaM
No, spíše mi přijde, že je to minimálně největší zlodějka zatím probíhajícího století ....
Reagovat
VlS
Peto, až si to po sobě přečteš znova, tak ti možná dojde, že je to napsaný jako tvoje prohlášení a ne jako ironie, jak jsi to, předpokládám, myslel. Nevyznívá to tak, takže s tim jdi ba nějaký relevantní místo, třeba do .....
Reagovat
PetaM
To už není ironie, to je sarkasmus :D :D A jestli to někdo bere jako mou reakci, tak proč ne :D Co s tím zmůžu, obhajovat se nebudu, kdo pochopil, pochopil, kdo nepochopil, nepochopil :D :D
Reagovat
VlS
Kdo tě nezná a neví jak to myslíš to z toho pochopit nemůže. Pochopí to přesně opačně, protože jsi to tak napsal.
Reagovat
PetaM
Nevadí :D Tady mě všichni znají :D A nikdo nový sem nechodí :D :D :D
Reagovat
blixa
Já tě neznám ale myslím, že by to nepochopil jen b...c ;-)
Reagovat
rib
Dost bych se divila, kdyby WTA po všech superlativech, které zazněly ohledně Petřiny hry a výhry z úst slavných hráček i hráčů, zvolila nějakou jinou. Petra je prostě HVĚZDA!!!
Reagovat
Jabadu
To zas bude Huml nas.anej!
Reagovat
darek.vrana
To už jsi Petro ale vážně přehnala ;)
Reagovat
slacker
Jasna provokace v kontextu poslednich 2 dni :-))
Reagovat
Frick
No, nic moc. V 1. setu ztratit podání gem před TB, ve 2. setu už tak nějak to bylo celkově špatný. Ale plus za to zdramatizování. Nakonec, i odvrátit 4 mečboly je taky pěkný.

Nicméně koukám, že kurzy byly téměř fifty-fifty, takže Bobina takřka nebyla favoritkou...
Reagovat
Frick
Tak ono to asi tak bude vždy, ne?
Leden - vítězka AO
Květen - vítězka RG
Červen - vítězka Wimbledonu
Září (/srpen?) - vítězka USO
Ŕíjen - vítězka TM

Asi "zajímavější" je to v případě února (vítězka Paříže či Dubaie), března (vítězka IW nebo Miami?), dubna (tam skutečně otázka - zřejmě vítězka Stuttgartu, příp. Charlestonu), července (vítěz nějaký 220k, ale jaký?) a srpna (Montreal nebo Cinci).
Reagovat
Frick
Tak pardon - v únoru je nejlepší Doha, takže jeho vítězka...
Reagovat
smazaný uživatel
ale vítězka Dauhá nemusí být hned hráčka měsíce je to sice největší turnaj měsíce ale když př. Kvitová bude hrát v únoru SF Paříž, Vyhraje Dubaj a ČF Dauhá ale Azarenka do Paříže nepojede v Dunaji vypadne v prvním kole sice vyhaje Dauhá ale hráčka měsíce by byla Petra protože uhrála hodně dobré výsledky asi tak to WTA bere ale Grandslam a TM je něco jiného
Reagovat
smazaný uživatel
v Dunaji:))
Reagovat
smazaný uživatel
v Dubaji :))
Reagovat
slacker
super
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist