Plíšková bude světovou jedničkou! Mezi singlistkami první z Česka

11. 7. 2017, 20:00
Aktuality 158
Pětadvacetiletá Karolína Plíšková se v pondělí stane první českou světovou jedničkou v ženské dvouhře. Rozhodla o tom dnešní porážka Simony Halepové ve čtvrtfinále Wimbledonu, kde ji od výhry nad domácí Kontaovou dělily pouhé dva fiftýny.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Pětadvacetiletá Plíšková sice vypadla ve Wimbledonu už ve druhém kole, ale na kontě bude mít v novém vydání žebříčku dvouhry 6855 bodů. Současná jednička Němka Angelique Kerberová neobhájila body za loňské finále a s 5957 body se propadne. Halepová bude mít díky účasti ve čtvrtfinále 6670 bodů a zůstane druhá.

"Jsem nesmírně šťastná, splnil se mi sen. Být světovou jedničkou je pro mě obrovská zodpovědnost. Cítím velké odhodlání, budu dál tvrdě trénovat a chci ukázat, že si tenhle status právem zasloužím," uvedla Plíšková na svém webu.

"Bylo by hezký se tam dostat," uvedla Plíšková před startem Wimbledonu. Raději by ale získala grandslamový titul, který jí chybí. "Nechci to dávat (první místo světa) na stejnou úroveň jako grandslam, ale je to pro mě hned za ním," konstatovala loňská finalistka US Open.

"Radši bych si to samozřejmě uhrála než tohle," řekla po vyřazení ve 2. kole po prohře se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou.

Světovými jedničkami byli z českých tenistů dosud jen Ivan Lendl a Martina Navrátilová, ale té se to povedlo už v barvách USA, kam emigrovala v roce 1975. O československé občanství přišla a získala ho zpět až o 33 let později.

"Samozřejmě je to hezký. Hraje celý rok vyrovnaně, asi má z těch holek nejvyrovnanější výsledky, tak si to zaslouží," řekl wimbledonský šampion Jan Kodeš. "Teď bude o to těžší to obhájit a udržet," dodal.

Ve čtyřhře se z Češek na první místo žebříčku dostala trojice Helena Suková, Jana Novotná a Květa Peschkeová.

Plíšková je od vzniku žebříčku WTA v roce 1975 třiadvacátou jedničkou a šestou, která v době, kdy usedla na trůn, neměla grandslamový titul. Před ní byly v podobné roli Dánka Caroline Wozniacká, Ruska Dinara Safinová, Srbka Jelena Jankovičová, Francouzka Amélie Mauresmová a Belgičanka Kim Clijstersová. Jen Mauresmová a Clijstersová grandslamový vavřín později získaly.

"Být jedničkou je nejvyšší vyznamenání v našem sportu. Karolína je příkladnou sportovkyní na kurtu i mimo něj a tenhle fantastický moment kariéry si zaslouží," řekl šéf WTA Steve Simon.

Halepovou dělily od výhry a postu jedničky dva míčky. V tie-breaku druhého setu vedla 5-4 a měla dva servisy, ale situaci nezvládla. Začala hrát příliš opatrně, Britka naopak odvážně, a ztratila čtyři body v řadě a tím i druhou sadu. Ve třetím setu přišla Halepová o servis v páté hře a sama nedokázala prorazit výborné podání Kontaové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

158
Přidat komentář
drabona
Polemika o tom kdo si co zaslouží či ne, je naprosto zbytečná systém hodnocení je pro všechny stejný a spravedlivý. Body, které Kar. získala za ni nikdo neuhrál. Bude daleko těžší se tam udržet, jsou hráčky na okruhu, které by to také zasloužily,/např. Kvitová / ale zatím se jím to nepovedlo, přejme jim stejně jako KAROLINĚ.
Reagovat
Herbert_Hoover
No ale prostě má větší efekt, když hráčka ten status získá tím, že vyhraje velký turnaj, než prohrát ve druhém kole a čekat, zdali jí k tomu ostatní dopomohou či nikoliv. Navíc se tak stane bezprostředně po turnaji, kde nepřelezla druhé kolo. Paradox. :)
Reagovat
Frick
Mohla se jí stát i po turnaji, kde by dostala v prvnim kole dva kanáry :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Ovšem, to je takový nešvar, utěšovat se horším možným scénářem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ti co tvrdí že Petra je lepší hračkou mají absolutní pravdu pliskove 1 absolutně nesluší a když vemu ten propadák letos ve Wimbledonu tak už radši mlčím:-))
Reagovat
Lunej..
nekvěšovať :)
Reagovat
gigin
Jo no, za to vystoupení Kvítí na Wimblíku byla pecička.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodarilo sa to Novotnej, ani Kvitovej...

Ale Pliskovej..

Quo Vadis, zensky tenis..
Reagovat
petrulinka
Singlový žebříček z roku 2011, kdy byla Petra na druhém místě. Trošku jiný bodový i hráčský level než dnes:
1. Wozniacki Caroline Dánsko 7485
2. Kvitová Petra Česká republika 7370
3. Azarenka Viktoria Bělorusko 6520
4. Sharapova Maria Rusko 6510
5. Li Na Čína 5720
6. Stosur Samantha Austrálie 5585
7. Zvonareva Vera Rusko 5435
8. Radwanska Agnieszka Polsko 5250
9. Bartoli Marion Francie 4710
10. Petkovic Andrea Německo 4580

Takže ano, ať si to Karolína užije, přej a bude ti přáno. Protože v té bídné konkurenci, která momentálně v ženském tenise je, si to snad ani nikdo jiný nezaslouží.
Reagovat
jirkomar
Větší vyrovnanost neberu jako bídnou konkurenci, spíš naopak. Když se dívám na ta jména, tak v tom roce Aza, Petra, Aga a Caro byla ještě mláďata a hvězdy se z nich teprve stávaly.
Reagovat
Herbert_Hoover
Caro byla na svém vrcholu :)
Reagovat
lars
zebrickovym
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak to je logické, když byla světovou jedničkou :D bavím se o herním levelu :) a vlastně i výsledkovém, největší tituly získala do té doby, než se stala no. 1 nebo velmi krátce poté.
Reagovat
lars
Caro ale nemela v 2011 herni vrchol
Reagovat
Herbert_Hoover
Ono je to vlastně docela paradoxní..zpravidla se hráčky dostanou na trůn poté, co vyhrály velké tituly a pak už je to často horší. Od Karol se čeká, že teprve s trůnem přijdou ty velké tituly. :))
Reagovat
PetaM
Taky jsem si na to včera vzpomněl. Sokonce po AO měla 7.690 bodů. Káje na jedničku dnes stačí "jen" 6.855 bodů. Což je o 835 bodů méně, než měla Petra. Bohužel, Petře tohle stačilo jen na druhé místo. Takže i ona byla těch 12 měsíců celkem dost konzistentní (nebo si prostě jen vyhrávala velké turnaje :D :D ) Je to smůla, ale tak to je :)

Na druhou stranu měla Vika na konci roku 2012 10.595 bodů. A Serena na konci roku 2013 dokonce 13.260 bodů. Neskutečná čísla ...
Reagovat
Frick
No, tak to je vidět, že je jednička a jednička....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, myslím si, že bychom to ve vší pokoře neměli moc rozebírat. Ten systém bodování a sestavování tenisového žebříčku je dlouhé roky daný, dle mého ? třeba jsem naivní ? je geniální a spravedlivý. A pro každou tenistku stejný. Všichni včetně nás fanoušků , sázkařů a nevím koho ještě ? jsme si zvykli. Lepšího nic zatím nikdo nevymyslel.
Karolína Plíšková je zcela zaslouženě No1. Ať se to komu líbí nebo ne. Čekáme na to už pár měsíců a její tým, který předpokládám, že je kvalitní / ?!/ - konec konců včetně Hrdličky ? A že si bude umět poradit s tím, jak tento post obhajovat co nejdéle. Jestli chce Halepová honem rychle vyhrát Bukurešť nebo co a taky ?ochutnat? co je to být první, tak ať to udělá. Co s tím ? Navíc si myslím, že jako dvojka si to asi nemůže tak úplně dovolit rychle do svého programu vmezeřit nějakej malej turnaj. Jen proto, aby nahnala nějaký nepředpokládaný body. Nevím. Buďme spokojeni. A že by někde v jiných zemích Káju komentovali s výsměchem nebo do ní ryli ? To bych vůbec nevnímal.Plíšková neheká, chová se profesionálně a ZATÍM vypadá jako sportovkyně, kterou by si každý příznivec tenisu přál.
Reagovat
sprchon
Nevím, jak to Simona má, ale počítám, že s WC na domácí turnaj jak ona, tak pořadatelé tak trochu počítali.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá grandslam tzn.neni absolutní 1 tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravda, absolutní 1 není, ale teď se teprve ukáže. Vůbec si netroufnu hádat jak to bude. Vadí mi ten Hrdlička. Nic o něm nevím a nechci se ho dotknout, ale pokud jí jakkoliv ovlivňuje nemusí to být právě v daných časech dobře. Třeba se mýlím.
Jinak Halepová - tedy pokud to bude hrát - vloni Bukurešť vyhrála, takže pokud to vidím správně nebude ani z případného vítězství letos mít bodově nic.
Reagovat
avos
Už je to odečtený, takže by měla +280.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, Halepová už má body za loňskou Bukurešť pryč. Takže pokud to znovu vyhraje - pouze finále a méně nestačí - je pro Káju No 1 fuč po týdnu. Musela by jet do Gstaadu ? ... nevím. Uvidíme.
Reagovat
Chrenda
No a pak hned odečtou Halepový 1000 bodu a další tyden bude jedničkou zase Kája. Aby vám z těch počtů nejeblo lidi. Místo toho aby jste oslavivali, že máme No.1, tak se tady do ní jenom navážíte ubožáci. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak ... :-)
Reagovat
FulnekUltras
USO to rozsekne
Reagovat
lars
12.11.2016
Od: petrulinka
Furt to říkám, že Karolína je marná, není schopná zvládat důležité okamžiky, viz ty 4 dvojchyby. A teď ten závěr...

12.11.2016 16:26
Od: petrulinka
Na to zapomeň, Karolína se sesypala a jestli se teď zvedne, tak před ní smeknu

http://www.tenisportal.cz/zpravy/cesko-francie-duel-pliskove-s-mladenovicovou-rozhodne-treti-set-19390/

petrulinka je hater Karoliny, ktery nekolikrat neodpovedel na uvedenou otazku.
Reagovat
gigin
Však ona vylezla jenom proto, aby si plivla. Kveš v sukni. Jestli to není jeho ségra nakonec.
Reagovat
smazaný uživatel
Přej a bude ti přáno.
Občas se tím řiď :-)
Jinak hezký pohled na žebříček :-)
Reagovat
Frick
Tím výbuchem (jakkoliv to tomu roztomilému modrohnědému ptáčku přeju) ve 2. kole prostě ukázala, že té pozice no. 1 není hodna. No, ale nějakou shodou okolností bude mít v pondělí nejvíce bodů a tak jí stane. A je to zkrátka zvláštní. Jedničkou bude hráčka, co 10 měsíců nebyla schopna dojít na žádném z celkem 11! velkých turnajů ani do finále, o to méně je vyhrát. Pravda, Murray u chlapů na tom není v tomto o moc lépe, když "eviduje" osm měsíců. Jedničkou bude hráčka, jejíž největší kariérní (a ojediněný) titul je jakési "polomasters", tj. Premier 5. Petra měla od 11/2011 do 4/2012 v zápise TŘI cennější trofeje (a navíc - co by se asi fakt že mělo vypíchnout - byly ze třech různých prostředí - antuka, tráva, hala) a stejně to nestačilo. Bohužel ale je třeba si říct, že si to prohrála sama tím, že byla tenkrát v powimbledonské Americe příliš jalová. Jestli ji tehdy skutečně Černošek nadměrně marketingově ždímal... nědělám si iluze, že by na tom něco být mohlo.

Takže tedy máme jedičku, která neměla to štěstí se jí stát po nějakém svém velkém vítězství přímo na kurtu, na místo toho se jí stala na dovolené s tím, že její poslední zápas lze onálepkovat termíny jako "blamáž", "šok", "zklmání", "mentální selhání" atp.

Lehký nádech frašky tomu může dát Halep, pokud přijme WCMD do Bukurešti a vyhraje jí. Být stát se premiérově jedničkou jen na týden, to by skutečně nebylo marný.

Bejt Kája jiný národnosti, tak by to tady teď dostávala sežrat strašně. Tím jsem si skoro jist.

Člověk by neměl bejt pokrytec - pokud špatně snášel Carol na 1. místě před Petrou, neměl by nyní pohlížet jinak na Káju. I když... je tu jeden protiargmument. Tehdy Petra přirozeně byla odpovědí na otázku "Když by na trůně neměla bejt Carol, tak kdo tedy?". Dnes je odpověď na takovouto otázku velice problematická.
Reagovat
Chrenda
Ty jsi ale blb vážně světového formátu. Kdyby se vedl žebříček blbů, s přehledem mu budeš vladnout řadu let.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že byl byl 2. Protože je to takovej blb, že by ani v tomhle nebyl první... :D
Reagovat
blixa
No hlavně má v Česku brutální konkurenci :D
Reagovat
smazaný uživatel
Copak v Česku, jenom na TP jaká je konkurence... :D
Reagovat
Frick
Od jednoduchého prosťáčka mi to nevadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Hned v prvních dvou souvětích jsi napsal dva totální nesmysly: 1. "Tím výbuchem ve 2. kole prostě ukázala, že té pozice no. 1 není hodna." A která hráčka je toho teda hodna když ne ta, která za poslední rok nasbírala nejvíc bodů? Vyřazení ve 2. kole Wimbledonu na tom vůbec nic nemění... 2. "No, ale nějakou shodou okolností bude mít v pondělí nejvíce bodů a tak jí stane." Jakou shodou okolností? Prostě je za poslední rok nejlepší hráčkou. Nehraje se na počet GS ani jiných titulů (BTW: Za poslední rok vyhrála čtyři a přestože to asi nebereš jako velké turnaje, tak to teda rozhodně nebyly žádné pouťáky), počítají se nasbírané body na VŠECH turnajích.

Ty jsi prostě ukázkovým příkladem negativní části českého národa. To jsou lidi, co se blbě vyserou a nadávají, že se nevysrali rovně... Místo abys měl jako čistě národní fanoušek radost, že ČR má poprvé světovou jedničku v tenisu, tak řešíš, jestli je zasloužená a jestli není nejslabší v historii. Já v tomhle (nejen) tvém přemýšlení vidím prapůvod v době, kdy byla světovou jedničkou Caro a nepustila na trůn Kvitovou. Tam vznikaly ty perly jako "Jednička je jenom číslo" a další hovna...
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatá slova......
Reagovat
Frick
"Shoda okolností" je minimálně to, že post no. 1 je tak neuvěřitelně za levno.

Takže mi vyčítáš, že nejsem pokrytec, kterej by v roce 2011 shazoval Caroline a nyní velebil Karolínu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím, co je horší. Jestli pokrytec nebo blb. :D
Reagovat
FulnekUltras
a není to žádná náhoda - i když nepřeceňujme. Sport je hlavně o pozitivních emocích z vítězství přímo na hřišti. Co má třeba oštěpař Veselý z toho, že mu po x letech přivezli nějakou LOH medaili? ;) Káje zatím pořád k vrcholu chybí jeden zápas, s Kerber loni na USO. Teď už ale taky na ni fučí až dost, takže jsem sám zvědav, co to s ní udělá v USA a dál.
Reagovat
pockerface
Na vrchol tě to někdy vystřelí ani nevíš jak, ale udržet se tam to bude ten těžký úkol pro Karolínu. Lucka Š. by mohla vyprávět, před rokem byla v desítce, pak stačí jedna blbá nemoc a kde je dnes. Hrabe se z toho už druhý rok. Takže Karolíně přeji pevné nervy, ale hlavně velkou formu na betony do USA.
Reagovat
Chrenda
Karolíně k dosažení postu světové tenisové jedničky. Je to grandiózní úspěch, ať si závistivci píšou co chtějí. Jsem hluboce přesvědčený, že stejně jako Lendl, přidá i řadu GS a jiných titulů. Zraje jako víno a má dalších 8-10 let, ve kterých může dosáhnout, a taky dosáhne, na řadu titulů a dalších úspěchů.

Zároveň se těším, že se postupně do TOP 10 vrátí Petra Kvitová a v příštích 2 letech ještě Kristýna Plíšková a Markéta Vondroušová. U Siniakové to moc nevidím, i když taky šanci mám. Do dvou let bychom mohli mít v první desítce 4-5 tenistek. To by byl fakt hukot. :-)
Reagovat
Frick
A pak se Chrenda vzbudil a vyměnil si pyžamo.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))))
Reagovat
Chrenda
Dočkej času, jako husa klasu.
Reagovat
Ondra979
tak jo, stalo se to trochu blbe, ale na to se historie nepta, jde o to, co bude dal, Karolina ma skvelou sanci potrvdit, ze si to zaslouzila, ted se to bude ocekavat o to vic...btw jeste je klika, ze to nevyhraje Ostapenko - to by byl trochu velky kontrast (2 GS vs Karolina 0)
Reagovat
Pavol
Pred 2 rokmi som tu napísal že bude Karolína česká jednotka. Veľká gratulácia k svetovej jednotke. A to že je Konta Angličanka s Maďarskými koreňmi znamená len to že hrá fér. A to že si prehrala zo Slovenkou tiež nič neznamená. Uži si to si svetová jednotka. Dĺžku trvania určuješ ty sama.
Reagovat
Pavol
Halepová nech si zvyká. Tiež nezvláda kľúčová zápasy. Aj dvojka je dobrá.
Reagovat
pockerface
Petra byla jen kousíček od trůnu, navíc hrála v době, kdy se v plné síle po kurty proháněla Šarapka a hlavně Serena. Uvidíme příští rok, jak to Karolíně půjde až se doufejme v plné síle vrátí Petra, Serena, Azarenka, Mášena to bude ta pravá konkurence. Ale než se holky uzdraví a Serena porodí, tak ať si to užívá a hlavně se z toho nepodělá jako Angie, které to tak svázalo ruce, že od té doby co byla No,1 hrála totální tužku.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena se v té době určitě neproháněla na kurtu v plné síle!!! V 2010 prodělala vážnou nehodu a v 2011 odéhrala jen několik málo turnajů.
Reagovat
VlS
A Marie se vracela po operaci ramene, ale to je totiž úplně jedno. Hrají ty, které hrají a ve formě, v jaké prostě právě jsou. Shazováním Karolíny nepřibude Petře ani bod.
Reagovat
bIbec
v prvé řadě řeknu, že Karolínu neberu jako "nejlepší hráčku světa", přesto být v žebříčku první je veliký úspěch, za kterým stojí 12 měsíců dřiny, kvalitních, konzistentních výsledků a je to rozhodně ZASLOUŽENÝ úspěch. Snad to Karolínu spíš zdravě namotivuje, to bych si přál ze všeho nejvíc.. Tak držím palec :-) A gratulace :-)
Reagovat
lars
tak k tenis. uspechum Seriny ma pomerne daleko
Reagovat
bIbec
dá se to brát z vícero pohledů to "nejlepší". I v rámci té celé kariéry, ale tak sem to nemyslel. Spíš za těch 12 měsíců. On žebříček se dá počítat různě (ježiš nechci znít jako iqe, žádné jiné hráčce nepřeju úspěch víc jak Karolíně).. ale ty tituly sou prostě tituly. A tak se na to dívám já.

Můžete říct, Karolína je nej za 12 měsíců a já to respektuju. V mých očích ale ne. To je celé.
Reagovat
misoSK
Byť jednotkou v rebríčku neznamená byť najlepší, stačí byť najkonzistentnejší za 12 mesiacov. A práve preto je víťazstvo na GS turnaji pre každého viac ako post jednotky. Predsa len, byť najlepší na Wimbledone alebo na Roland Garros je viac ako byť 12 mesiacov stabilne medzi top 8.
Reagovat
Pavol
Ja tvoj názor považujem za blá blá blá. Najlepšia hráčka sveta ma najviac bodov. Nič menej nič viac.
Reagovat
blixa
Vypadá to, že Kája má radost ! ;-) :D

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/19944367_1464340866984587_724042251536484989_o.jpg?oh=c8a71f34b7cfb3745742175054ecb05b&oe=59C46753
Reagovat
avos
https://www.sport.cz/vasenazory/236804
Reagovat
svetova.dvojka
Co je výživného na tom, číst názory nějakých primitivů, to je možná tak pro masochisty...
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném čtvrtfinále Wimbledonu. Všem hráčkám už byly odečteny body za lonský Wimbledon a za lonské turnaje v Bukurešti a v Gstaadu ...
Hvězdička (*) znamená, že se hráčka dostala do semifinále Wimbledonu ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Karolínu Plíškovou ...

------------------------------------
1. Plíšková, Karolína 6855
------------------------------------
2. Halep 6670 (-185)
3. Kerber 5975 (-880)
4. Konta 5110 (-1745) *
5. Svitolina 4935 (-1920)
6. Wozniacki 4780 (-2075)
7. Kuznetsova 4500 (-2355)
8. Radwanska, Aga 3985 (-2870)
9. Williams, Venus 3941 (-2914) *
10. Muguruza 3770 (-3085) *
11. Cibulková 3710 (-3145)
12. Ostapenko 3530 (-3325)
13. Mladenovic 3155 (-3700)
------------------------------------
14. Kvitová 3135 (-3720)
------------------------------------
15. Williams, Serena 2810 (-4045)
16. Keys 2353 (-4502)
17. Sevastova 2235 (-4620)
18. Pavlyuchenkova 2160 (-4695)
19. Vesnina 2121 (-4734)
20. Garcia 1955 (-4900)
...
33. Rybáriková 1479 (-5376) *
...


Karolína Plíšková už má jistotu, že bude po Wimbledonu minimálně na jeden týden nová světová jednička.
Ztráta Halepový je ale jen minimální takže by se za určitých okolností mohlo stát, že o tuto pozici zase brzo příjde ...

Petra Kvitová klesla z 12. na 14.místo ...

Magda Rybáriková by se v případě postupu do finále dostala poprvé v kariéře do první dvacítky ...
Reagovat
gigin
Tak to prostě je! S tím nic nenaděláš... Jsi borka jak cyp!
Reagovat
gigin
Pičuš na idnesu mele o hluchém období a žes nic nedokázala... ale prd. Jsi borka Kájo!! Vyhraješ USO určo. Anebo taky ne no... to je fuk :DDD Jedeme!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Borka bez grandslamu a po ostudě ve Wimbledonu????
Reagovat
VlS
Po ostudě na Wimbledonu? Nevšiml sis, že je Magda v SF?
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká Magda mluvím o pliskove
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že ostuda myslím že Navrátilová to řekla dost jasně.
Reagovat
gigin
Ta toho nakecala. Ještě větší kraviny, jak ty.
Reagovat
rusedski
Každá má nějakej výbuch...Kerber na FO, Halepka v Austrálii, další zas jinde. Ona bývá často tendence dávat větší váhu posledním výsledkům (tahle tam nemá co dělat, protože teď hraje blbě, tamta teď válí, ta by měla být jednička....), ale žebříček se prostě počítá za 12 měsíců a všem to sečte spravedlivě...
Reagovat
letityfanousek
sice by to chtělo Velký titul, ale to časem přijde
Reagovat
svetova.dvojka
Dám Káji zahrát Čardáš a Gipsy swing
Ono být nejlepší na světě, to je něco...
Reagovat
fialka
no, kukám, že nielen mne, ale aj p. Zabloudilovi vypadli písmenká. :)

vylepila, posoupila

Už som sa zľakla, komuže vylepila, ale od nej ťažko. :)
Reagovat
sosna
Když se tu po losu vášnivě diskutovalo o možným finále Petra vs. Kája, tak si tu někdo z bratrů Slováků stěžoval, že Slováci takové hráčky nemají. Magda ukázala, že mají...gratulka! A ať to tam celé vyhraje, hraje pěkně, koncetrovaně, chytře. Paráda!
Reagovat
FulnekUltras
když už je takhle daleko... bomba!!!!!
Reagovat
tommr
Halepová má i přes dnešní selhání stále velkou šanci usednout brzo na světovej trůn. Její ztráta na Karolínu je totiž jen minimální a k získání postu jedničky by jí tudíž stačilo zažádat si o WC do Bukurešti a získat tam titul což v jejích silách rozhodně je. Jsem proto hodně zvědavej jak se rozhodne ...
Jsem samozřejmě zvědavej i na další program Karolíny. Začne letošní americkou šnůru už ve Stanfordu nebo až v Torontu? I to může v přetahování o pozici jedničky hrát svou roli ... :)
Reagovat
Nola
ako moze psychicky labilna hracka - vid. tvoj prispevok nizsie bojovat o tron?

zi pritomnostou, otvor sampus, oslavuj....
Reagovat
tommr
to se nijak nevylučuje. Kerberová je ještě labilnější a přesto se na trůn dostala a ještě k tomu vyhrála dva GS. Halepová má ted prostě další šanci a je jen na ní jestli jí využije nebo ne ...
Reagovat
com
taky nad tím teď přemýšlím, jestli bude za týden hrát.. Každopádně by tam na post jedničky musela vyhrát titul, a tak když by se nezadařilo, akorát by se ztrapnila :D
Reagovat
tommr
svým způsobem by se ztrapnila i kdyby ten titul získala, protože by bylo každýmu jasný, že se stala jedničkou jen díky titulu z malýho turnaje na kterým neměla konkurenci ... :)
Reagovat
historik
no je to zajímavý. Pořád se mluví o tom, kolik toho bude Karolína v Severní Americe obhajovat, ale Halep tam má taky dost bodů...ten Montreal, semi Cinci, čtvrtfinále na US Open. Bude to zajímavé a Kája bude mít teda pořádnou práci vydržet tam.
Reagovat
tommr
v Kanadě obhajuje titul Halepová, v Cincinnati Karolína takže to se vlastně vyruší. Rozhodující bude proto výsledek na USO kde bude situace přesně opačná než byla ve Wimbledonu - Halepová půjde po odečtech lonských výsledků automaticky do čela a Karolína se bude muset snažit udělat lepší výsledek, aby jí zase předstihla ...
Reagovat
aligo
Taky to neplatí, kdyby Simona prohrála v Torontu v 1 kole a Kája třeba vyhrála Toronto i cincineti tak by se to hodně promichalo
Reagovat
tommr
to jsou extrémní varianty, který nejspíš nenastanou. Já počítám spíš s tím, že v Torontu a v Cincinnati uhrajou Karolína a Halepová zhruba stejně bodů a rozhodovat se mezi nima bude až na USO. Překvapení se ale vyloučit nedají a do boje o jedničku se můžou zamíchat i další hráčky (Konta, Svitolina, Wozniacki) ...
Reagovat
lars
asi v Torontu
Reagovat
Chrenda
za 2 týdny přijde o skoro 1000 bodů. Karolína bude mít náskok jak před ní, tak i před Kerber víc jak 1000 bodů. Do US open Karo nikdo z pozice jedničky nesesadí. Pak bude záležet, jak Karolína obhájí finále na US Open.
Reagovat
svetova.dvojka
Nejlepší tenistka světa, no co k tomu říct...
Reagovat
Marduch
"Jaký je to pocit stát se No.1?", "Co se ted změní ve Vašem zivote?" "Jak moc jste si prala byt No.1?"
Jako chudák Kája :D
Reagovat
gigin
Přesně. Vysrat na to.
Reagovat
Torn
Hejtovat Káju je zcela mimo. Ona pravidla nevytvářela pro žebříček a sama řekla, že se jí tahle situace nelíbí. Nevím, co někteří od ní chtějí. Srovnávat,že nehraje teď ta a ta je zcela irelevantní. To je jako tvrdit, že Ostapenko neměla vyhrát FO, protože nehrála s žádnou pořádnou ranařkou nebo že Djokovič se dostal do ČF v podstatě za nic. Na tohle se nikdo neptá. Snad jí to pomůže, třeba i o něco lepší los z pozice jedničky.
Reagovat
Mayo
Magdaaaaaaaaaaaa (:

Chcem sympatické finále Magda vs Venus
Reagovat
fialka
hej, obe veľké sympošky
Reagovat
fialka
Sympatická, skromná deva si to zaslúžila. Coco síce pomohla, ale Magda trpezlivejšia a to je základ úspechu. Nielen trepať, ale tenis hrať.
Reagovat
fialka
ups, Magda!!

to je tak, ak človek píše v eufórii
Reagovat
tommr
sice mě trochu naštvala tím jak vyřadila Karolínu, ale už mě to pomalu přechází a ani by mi proto moc nevadilo kdyby ten titul nakonec získala. Hru na to rozhodně má ... :)
Reagovat
fialka
Vyradenie Karolíny už prebolelo, tak aspoň nejaká radosť.
Reagovat
lars
Karol mela smulu na los , ze s Rybkou ( SF Wimblu) hrala uz v 2. kole. Kdyby s ni hrala pozdeji , treba v OF tak by mela vetsi sanci na vyhru
Reagovat
freeteepek
Tak to určitě! Rb měla odehraných mraky zápasů na trávě v tom zápase vážně neměla co ztratit. Kája měla akorát trochu blbou taktiku...
Reagovat
dadaft
je jasné, že by bylo lepší vyhrát Wimbl a stát se zároveň jedničkou,
ale No.1 se nedá koupit ani vyhrát v loterii,
a je prostě rozdíl být jednička a nebýt.

jestli má Karolína pocit, že si to musí uhrát,
nikdo ji nebrání za pár týdnů vyhrát US Open. ))))))))))))))))))

gratulace.
Reagovat
sprchon
Já myslím, že pár lidí, kteří budou proti, se najde. ;)
Reagovat
vrabejka
Velký Československý tenisový den :)
Kéž by to zítra trumfnul Tomáš vyřazením Djokovice :)
Reagovat
historik
to by byla po tom vystřízlivění, které jsme zažili během dvou státních svátků paráda:-) Snad to Tomáš zvládne hlavně psychicky!
Reagovat
vrabejka
Nehraje se na centru šance tam je. Hratelnejsi jako teď Nole asi víc nebude.
Reagovat
fialka
gratulácia do Česka. Konečne no.1.
Reagovat
VlS
bude jedničkou, protože má za 12 plovoucích měsíců nejvíc bodů. Sama si to ani nepřála, ale počty jsou počty a tečka. Není ani první, ani poslední.
Reagovat
VlS
je zázrak. Hraje tady snad nejĺp, co jsem ji kdy viděl hrát. Přejme jí úspěch a těší, že tak jasně přehrála nafučenou Coco.
Reagovat
d@ve
jj a nafrněná Coco to taky v závěru těžce neunášela..
Reagovat
sprchon
Já už je beru snad všechny... I CoCo... Včera jsem se taky přistihl, že chvílema hraju jak Tomic, když jsem prohrával ve 2. setu. Ale zase bylo po bouřce, takže u BL na antuce louže, hrozně moc komárů a hovad, prostě neregulérní podmínky. :D
Reagovat
d@ve
Ale raketu ani sebe si nejspíš nerozsekal, což? :)
Reagovat
sprchon
Obcas raketou mrsknu, ale nastesti jsem ji zatim nerozbil. Posledni dobou spis jen vyhodim do vzduchu a chytim.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že nebude prosit WTA,aby ji zbavila tohohle postu,protože k němu přišla takhle,podle mnohých kecálků,"blbě". Je světová #1 a až ti chytráci tady budou aspoň v něčem první na světě,tak smeknu! ????????????
Reagovat
sprchon
Mezitím Magda v SF! :) To si dám další sklenku.
Reagovat
Lunej..
Magda hraje skvěle a po těch zraněních jí to přeju. Takže zase další překvapení, jako mě včera udělal velkou radost můj oblíbený Gilles :)
Reagovat
sprchon
Já moc nemusel ani jeho ani Rosola. Ale co jsem viděl na Wimblu jejich zápas, tak mě Muller vyloženě štval tím, jak mu trvala příprava na servis. Nejdřív dlouhej výběr správnýho míčku, zpomalený pohyby, nekonečný ťukání o zem, první servis out a pak znova... Fakt jak u ženský. :D Zato Rosol vzal míč do ruky, hodil a práskl tam eso. Takže jsem přál víc Rosolovi. Včera jsem ale viděl celej 5. set Rafy s Mullerem a tam hrál Muller dobře, taky se mi líbil. :) Ale zejtra ho snad Marin dá, tomu fandím.
Reagovat
Lunej..
Tak od toho je tam umpire, ten má napomínat. Konta má taky delší prodlevu a nikdo to neřešil. A o Nadalovi nemluvě. To mě na těch rozhodčích štve, jakoby se báli napomenout hráče.
Marin ho asi dá, ale já Gillesovi fandím od loňska a tady na Wimblu hraje skvělý travařský tenis na to, že je mu 34. A celkově je to pro mě sympaťák, klidný. Připomíná mi vzhledově právě Lukáše :)
Reagovat
sprchon
Občas napomínají. A někdo to tu jednou počítal a ani tihle prej limit většinou nepřekračují.

Jo, mně se Muller letos na trávě líbí. Ale na tom Wimblu mě fakt štval. :D
Reagovat
Lunej..
Proč jsi mu to neřekl? :D
Reagovat
sprchon
Nemluvil jsem s ním...
Reagovat
svetova.dvojka
S jedním titulem Masters 1000 řečeno mužským okruhem ..., s maximem ve 2.kole ve Wimbledonu, Plíšková toho uhrála strašně málo na jedničku, to Petra Kvitová toho uhrála 10x víc a byla "jen" dvojkou...
Takové trochu
Reagovat
Torn
Co to meleš za blbosti, tohle není vůbec žádná pravda.
Reagovat
vrabejka
Což potvrzuje že aktuální špička je nejslabší v historii. Petra měla smůlu že měla těžkou konkurenci ve Více, Marii, Sereně. Kdyby ty výsledky měla teď tak jasně vládne.
Reagovat
lars
Petra zebrickove nestacila pouze na Caro v 2011.
Reagovat
freeteepek
Doba, kdy vládla Caro, byla dost tenisově slabá. Vždyť Caro dnes hraje líp než tehdy a kde s tím tenisem je???
Reagovat
avos
Jasně, nejasně ... Petra měla nejvíc pokud se nepletu 7690 bodů (začátek 2012), Angie měla před W 7295 bodů - ano, Petra by teď byla první, ale nic jasnýho třeba v porovnání se Serenou to taky není. Kája má momentálně 6855, což je skoro o 1000 míň. Caro měla dokonce 10 225 bodů.
Reagovat
avos
Jasně, nejasně ... Petra měla nejvíc pokud se nepletu 7690 bodů (začátek 2012), Angie měla před W 7295 bodů - ano, Petra by teď byla první, ale nic jasnýho třeba v porovnání se Serenou to taky není. Kája má momentálně 6855, což je skoro o 1000 míň. Caro měla dokonce 10 225 bodů.
Reagovat
mahycek
Nebudu komentovat, jaá bych z toho radost neměl, víre kolik je na tuto situaci, přísloví a bonmotů, děkuji nechci, já jako muzikant, i kdybych byl špičkový sportovec, tak ocenění vracím. Na hru čísel se nehraje, samozřejmě technicky ano, ale......
Reagovat
marekv
Budeš rok dřít, dosáhneš nejvyššího postu a nebudeš z toho mít rado
st...
Jestli ty nejsi spíš matýsek než mahýsek :-)
Reagovat
Marduch
Je to umelec, takze se to da chápat ;-)
Reagovat
Arcader
No nevím no.. Tak nějak jak celkově ženský tenis...
Reagovat
tommr
se stala světovou jedničkou zcela zaslouženě i když se na trůn dostala jen díky (opakovanému) selhání svojí největší konkurentky Halepový. Právě ta selhání Halepový jasně ukazujou, že momentálně není ve WTA nikdo lepší než Karolína, která má nejvyrovnanější výkony a za posledních 12 měsíců nasbírala nejvíc bodů: Serena (dočasně) ukončila kariéru, Petra, Sharapova a Azarenka ještě nejsou po dlouhých výpadcích plně konkurenceschopný, Halepová a Kerberová na to nemají psychicky a ty ostatní herně ... :)
Karolína ted bude nicméně čelit velký kritice a její hateři budou mít hotový žně. Doufám proto, že Karolína na sobě bude dál pracovat a všem těm nepřejícníkům brzo zavře hubu ... :)
Reagovat
sprchon
Jen díky selhání někoho jinýho?

Dál píšeš, že za 12 měsíců nasbírala nejvíc bodů a že je nejvyrovnanější. TO si docela protiřečí s tou první větou... ;)
Reagovat
Lunej..
Karolína tu žádné hatery nemá, krom Fulneka a jeho nesmyslnému argumentu. Kvitovka zmizla a iqe se vybíjí někde jinde.
Reagovat
lars
Ale ma napr.: Holahej, kodkar....
Reagovat
tommr
dneska jsou asi povětšinou v šoku, ale neboj se že časem zase nevylezou ... :)
Reagovat
sprchon
No, tak to dopadlo tak, jak jsem tušil v průběhu 2. setu. Ale před zápasem jsem tipoval Simonu.
Reagovat
historik
Velká gratulace!!! Doufám, že ten post Karolína zvládne lépe než třeba Kerber. Ale stejně to bude asi po zbytek sezóny mezi ní a Halep dost těsné a mohou se o ten post dost přetahovat.
Reagovat
vibbi
Coze? Proc kazdej tak Kerber shazuje! Vzdyt ona je dvojnasobna grandslamova sampionka!
Reagovat
historik
JJ ale ty grandslamy získala před tím, než se stala jedničkou. Ten tlak toho postu prostě nezvládla psychicky, to je fakt.
Reagovat
Nola
gratulka do Ciech, jednicka je jednicka, casom urcite nejaky ten GS prida, mozno uz na USO, v podobnej pozicii bol myslim aj Lendl, ak sa nemylim a GS neskor ziskal
Reagovat
d@ve
Gratulka k Magdě. ;)
Reagovat
tommr
není úplně vyloučený, že my budem po Wimbledonu oslavovat post světový jedničky a vy GS titul ... :)
Reagovat
pockerface
Spíš si myslím,že to bude Karolíně trochu nepříjemné. Protože do teď pořád slyšela otázku Kdy bude No.1 a od této chvíle zase pořád uslyší otázku KDY jako No.1 konečně vyhraje GS. Takže tlak jako prase, ale věřím, že se z toho nepodělá. Snad bude mít větší štěstí a hlavně formu na USO. V rozhovoru Jiří Hřebec řekl, že Karolína to má trošku jinak než ostatní hráčky, na to jaký předvádí tenis, který podle něj není bůh ví jaký, tak má strašně tvrdou palici, takže těžké chvíle zvládá o něco lépe než ostatní hráčky.
Reagovat
freeteepek
Myslím, že teď je to hodně příjemné. V Monaku už bouchá šampáňo. Snad si tuhle pohodu Kája přenese i na kurt. Otázky typu "kdy vyhraje GS" už dobře zná, takže nic nového ji nečeká:-)
Reagovat
vrabejka
Joop je to taam!! Před 2,3 lety jsem tohle předpovídal a vy jste se mi smáli no vida a přání se stalo realitou. Simčy je mi ale celkem líto 2x výhra od no.1 dnes dokonce jen 2 míče. Samozřejmě bych byl radši kdyby si to Kája uhrála sama, ale holt teď je situace ve WTA jiná.
Kája ale bude ve 2.polovine sezony dost prostoru dokázat že má na to vydržet na 1.miste než třeba Kerber. Halep ztrácí jen 200 bodů a Káju čeká obhajoba cca 3000 bodů možná víc. Až do konce sezony bude muset mit skvělé výsledky jinak se tam dlouho neohřeje.
Ale jsem rád, že Česko má konečně světovou jedničkou. Snad ten tlak Kaja ustojí lépe než Letos Kerber.
Reagovat
tommr
Halep bude ve zbytku sezóny obhajovat zhruba stejně jako Karolína. pro Karolínu budou větším nebezpečím hráčky jako Konta, Svitolina nebo Wozniacki ...
Reagovat
VlS
A Simoně bych za to řvaní dělil získaný body aspoň pěti. WTA žvanilo, jak to omezí a prdlejch hekalek je čím dál víc.
Reagovat
Lunej..
Siniaková taky řve a dokonce začala i Andrea, což mě teda velmi překvapilo a Lucka zase houká, takže když už tresty, tak všem ne? Včetně koťátka a dalších ječidel.
Reagovat
sprchon
Přesně, Blanka začala teprve tak rok zpátky a Simona teprve pár měsíců zpátky. Ale u těch 17 letých už to snad mizí. ;)
Reagovat
Lunej..
U Simony mi to taky vadilo, Mugu taky předtím byla ticho, nevím, proč začínají na stará kolena :)
Reagovat
VlS
Protože Fisset
Reagovat
Lunej..
Mně by tedy ke řvaní při hře nikdo nepřemluvil. Taky asi proto nikde nehraju :D
Reagovat
Marduch
Podle me to rvani pomáhá hracce dostat se souperce do hlavy a navíc to zabranuje souperce cist/slyset charakter uderu.
Reagovat
Lunej..
Jsou i názory, že hráčka tím řevem posiluje svůj úder a koncetraci, nevím. Ale Klára Koukalová říkala, že jí bylo jedno, jestli spoluhráčka řve, že ona se soustředila jen na svou hru. A jak jsem psala několikrát, naživo Mašena nebyla tak slyšet jako v televizi, takže ty mikrofony ten řev zkreslují a my diváci doma to slyšíme mnohem hlasitěji než diváci na místě.
Reagovat
lars
A jak daleko si byla od rvouci Marfusi na kurtu?
Reagovat
vrabejka
Nesmysl do konce roku to bude jen souboj Plíšková x Halep.
Reagovat
tommr
já bych ty ostatní holky tak nepodcenoval. Zejména Kontaová by mohla bejt později hodně nebezpečná pokud by se jí ted podařilo vyhrát Wimbledon ...
Reagovat
d@ve
http://www.wtatennis.com/news/karolina-pliskova-crowned-new-wta-no1-czech-tennis-star
Reagovat
d@ve
https://twitter.com/WTA/status/884835006845079552
Reagovat
Mayo
Neskutočná tenistka, skvele (:
Reagovat
pockerface
Karolína No.1
Počítají se výsledky za poslední rok, sešlo se to tak, že Kerber svůj post No.1 těžce neunášela, hrála strašně, přicházela o děsnou porci bodů a Karolína ten rok hrála stabilně a měla dobrý výsledky, tak ta No.1 zůstala na ní. Jen doufám, že to na ní nebude příliš velký tlak a nepodělá se z toho jako Kerber.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist