Zapůsobí na Kvitovou znovu wimbledonské kouzlo? Má na to, věří tenisové legendy

24. 6. 2015, 12:47
Aktuality 67
Dvě wimbledonské trofeje, 16 turnajových prvenství, tři fedcupové tituly, nepředvídatelnost a velká porce bojovnosti. To vše charakterizuje nejúspěšnější českou tenistku posledních let Petru Kvitovou. Přečtěte si, co si o české jedničce myslí ostatní tenisté, jak ona sama vzpomíná na své úspěchy a jak vidí Wimbledon 2015, který startuje již za čtyři dny.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AELTC)

Pětadvacetiletá Petra Kvitová je aktuálně po Sereně Williamsové druhou nejlepší tenistkou světa. Druhé místo v žebříčku WTA je prozatím maximem dvojnásobné wimbledonské vítězky, na vyšší metu Kvitová ještě nedosáhla. Celkem má česká jednička na svém kontě 16 turnajových prvenství. Již řadu let je vůdčí hráčkou českého fedcupového týmu, který v letech 2011, 2012 a 2014 dovedla až k vítězství.

Svůj první grandslamový turnaj odehrála rodačka z Bílovce v sezoně 2008, kdy při svém premiérovém startu postoupila na French Open až do čtvrtého kola. Poté sice více jak rok čekala na další grandslamovou výhru, na US Open 2009 se ale dočkala. Ve třetím kole v New Yorku dokonce zdolala i světovou jedničku Dinaru Safinovou a prohrála znovu až v osmifinále, v němž nestačila na Belgičanku Wickmayerovou.

V roce 2010 si Kvitová ve Wimbledonu zahrála své první grandslamové semifinále a naznačila tak, že tráva bude v budoucnu jejím povrchem. O rok později tu došla až do finále a v boji o titul senzačně přehrála favorizovanou Rusku Marii Šarapovovou.

"Byla jsem ještě hodně mladá, když jsem v roce 2011 vyhrála ve Wimbledonu svůj první grandslam. Byla jsem nezkušená a nevěděla jsem, co mám dělat. Nevěděla jsem, jak se vypořádat s tlakem okolí," vzpomíná Kvitová na své první velké vítězství. V následující sezoně si zahrála semifinále v Melbourne i v Paříži, ve Wimbledonu ale vypadla již ve čtvrtfinále a na US Open skončila v osmifinále, které zůstává dodnes jejím tamním maximem.

V letech 2012 a 2013 vypadla Kvitová v Londýně ve čtvrtfinále, minulý rok se ale znovu probojovala až do finále a v zápase o titul pak na centrálním kurtu doslova zářila. Díky razantní a téměř bezchybné hře smetla ve svém druhém grandslamovém finále Kanaďanku Eugenií Bouchardovou 6-3 6-0 za pouhých 55 minut hry a ve slavném All England Clubu si tak došla pro druhý 'talíř'. "Podruhé už to bylo mnohem lepší, už jsem věděla, co všechno mě po vítězství čeká," řekla Češka.

"Každý, kdo dvakrát vyhraje Wimbledon je skvělý," říká osminásobný grandslamový šaPetra Kvitovámpion Ivan Lendl. "Každý hráč je jiný. Někdo je více konzistentní, u někoho je to jako na houpačce. Kvitová hraje velmi dobrý tenis, hraje agresivně a rychle. Má výborné podání, a když hraje svou hru, tak je téměř neporazitelná. Problém je v tom, že nemá tak konzistentní výsledky. Na druhou stranu by pak třeba nemusela mít ty chvíle, kdy hraje naprostě skvěle."

"Po prvním wimbledonském triumfu se dostala do světa velkého tenisu, stala se z ní hvězda a musela se vypořádat se spoustou nových věcí. Zvládla to a myslím si, že už si na ten okolní svět i trošku zvykla. Je to obrovský talent," dodal bývalý kouč Andyho Murrayho.

Na jedné straně stojí velké úspěchy, na té druhé jsou ale mnohé okamžiky, na které by i sama Kvitová raději zapomněla. Patří mezi ně zejména výpadky v úvodních kolech grandslamových turnajů. Například vloni prohrála česká jednička v prvním kole Australian Open s 87. hráčkou světa Luksikou Kumkhumiovou, na US Open poté ve třetím kole nestačila na kvalifikantku Alexandru Kruničovou (v té době 145. na žebříčku WTA). "To jsou ty okamžiky, na které člověk nevzpomíná rád, ale bohužel je to tak," podotkla česká jednička.

Z Prostějova až na vrchol
Největším idolem Petry Kvitové je Martina Navrátilová, jejíž zápasy jako malá sledovala v televizi. "Můj táta mi často pouštěl její zápasy z Wimbledonu. Moc se mi to líbilo a chtěla jsem být jako ona. Je to velký sportovní osobnost, které si moc vážím nejen proto, co všechno v tenise dokázala, ale i proto, jaká je. Jsem moc ráda, že jsem ji mohla poznat."

Kvitová nemá manýry tenisové hvězdy, která by měla potřebu měnit každý rok svého trenéra. Nehledá 'superkouče', se stávajícím trenérem je spokojená. O tom svědčí i fakt, že se svým koučem Davidem Kotyzou spolupracuje již od roku 2008. Předtím trénoval českou jedničku její otec. "Táta mě naučil základy a dal mi všechno, co mohl," říká Kvitová. V pozdějším věku se ale stal vztah mezi otcem a dcerou více napjatý a Kvitová proto začala trénovat v moderním tenisovém centru v Prostějově. Právě tam poznala v roce 2008 Kotyzu.

"Velký podíl na tom všem má pan Černošek. Právě on vrátil do Čech vrcholový tenis. Je zodpovědný za to, že máme tolik skvělých hráčů, kteří mají ve své zemi dobré podmínky pro trénink," uvedl Lendl s odkazem na prostějovský klub, mezi jehož hlavní hvězdy patří vedle Kvitové i Tomáš Berdych, Lucie Šafářová, Jiří Veselý či nadějný mladík Adam Pavlásek.

"On ví, jak získat peníze, což je v dnešní době velmi důležité, co si budeme podívat. Podstatné je ale i to, že ví, kam je investovat. Nelze dotovat jen 'hotové hráče', je důležité podporovat i juniory, kteří potřebují získávat zkušenosti, a bez peněz to prostě moc nejde."

Kvitová je v České republice momentálně největší tenisovou hvězdou. Velké úspěchy si v posledních letech připsali také Tomáš Berdych, jenž si zahrál v roce 2010 finále Wimbledonu a již několik sezon je stabilním hráčem Top 10, či Lucie Šafářová, která zazářila na nedávném French Open, kde došla až do finále a vybojovala díky tomu premiérový postup do nejlepší desítky žebříčku WTA. Ani Berdych ani Šafářová však zatím na grandslamový titul ve dvouhře nedosáhli.

"Bývala jsem hodně pod tlakem, ale poslední dobou je to už o hodně lepší. Hodně mi pomáhá spolupráce s psychologem Michalem Šafářem. Děláme spolu různé dýchací techniky a další věci, díky kterým jsem v zápase více uvolněná. Tenis na vrcholové úrovni není jen o hře, ale i o hlavě, musíme tedy pracovat i na psychice," podotkla Kvitová.

Je unikání, ale nikdy nevíte, co od ní máte čekat, říká Novotná o Kvitové
Česká jednička mate svými výkony své okolí i tenisové legendy. "Je to unikátní hráčka, která má v sobě velký talent. Na druhou stranu je tajemná a zvláštní, nikdy totiž nevíte, co od ní máte čekat," komentovala se smíchem vítězka travnatého grandslamu z roku 1998 Jana Novotná.

"Prohrála v poslední době hodně zápasů, ve kterých byla favoritkou, což je určitě škoda. Je to tím, že nemá žádný náhradní plán B, když její hra nefunguje. Ona je ranařka a hraje velmi rychle, někdy to ale nejde podle jejích not a ona se pak zbytečně vyhazuje. Nikdo to neumí vysvětlit, taková Petra prostě je. Je ještě mladá, takže má spoustu let před sebou, ale tohle je jedna z věcí, na které by měla zapracovat. Vím, že se to stává, ale je zvláštní, že poté, co vyhrajete Wimbledon vypadnete v prvním kole následujícího turnaje," dodala Novotná.

"Petra odehraje dva špatné zápasy, pak se ale nastartuje a vyhraje Wimbledon. To je přeci úžasné," řekla na adresu své kamarádky a fedcupové kolegyně Andrea Hlaváčková. "Ona je velmi klidná a nepouští si všechno k tělu. V tom je její neskutečná síla."

Vzestupy i pády v sezoně 2015
To, že je její hra těžce předvídatelná, předvedla Kvitová i na začátku letošní sezony. Poté, co na úvod roku vyhrála turnaj v Sydney, kde ve finále zdolala krajanku Karolínu Plíškovou, přišla nečekaná prohra již ve třetím kole Australian Open, v němž aktuální světová dvojka nestačila na 35. tenistku světa Madison Keysovou. V Dubaji pak prohrála již v osmifinále a v Dauhá ve čtvrtfinále - v obou případech nestačila na Španělkou Suárezovou-Navarrovou.Petra Kvitová

Kvůli fyzické i psychické únavě se Kvitová odhlásila z turnajů v Indian Wells a Miami a dala si měsíc a půl pauzu.

"Pocity nebyly žádné, byla jsem taková prázdná a s tím se špatně jedná, ale slovo krize bych používat nechtěla. V každé práci, když to tlačíte přes vůli a nechce se, tak si vezmete dovolenou a přesně to jsem udělala," řekla Kvitová novinářům. "Každá hráčka na vrcholu nějakou tu pauzu měla. Nejsem v tomto ohledu ojedinělý případ, akorát jsem řekla pravdu a nevymlouvala jsem se, že jsem zraněná," doplnila.

Přiznala, že nebylo jednoduché v rozjeté sezoně najednou přestat hrát. "Takhle zásadní věc jsem v kariéře ještě neudělala. Strávila jsem nad tím rozhodnutím tím dny i noci," prozradila. Myšlenky na konec kariéry ovšem neměla. "Až takhle daleko to nedošlo, za což jsem ráda. Raketu jsem zahodila a chvilku ji nevídala, ale po tenisu mi bylo smutno. Mám tenis ráda a jsem ráda, že můžu dělat, co mě baví."

Na kurty se vrátila v polovině dubna, kdy vyhrála oba své zápasy ve Fed Cupu proti Francii a výrazně tak přispěla k tomu, že Češky počtvrté za posledních pět postoupily do finále ženské týmové soutěže.

Přechod na antuku ve Stuttgartu sice nezvládla, na turnaji v Madridu se ale rozjela - připsala si tu v semifinále vůbec své první vítězství nad světovou jedničkou Serenou Williamsovou, kterou porazila jako první hráčka v sezoně, a ve finále pak smetla Rusku Kuzněcovovou a podruhé v kariéře tak opanovala prestižní španělský podnik kategorie WTA Premier Mandatory.

V Římě pak pětadvacetiletá Češka ve čtvrtfinále potřetí v sezoně podlehla Španělce Suárezové a na French Open ji v osmifinále vyřadila Švýcarka Bacsinszká. Ještě před Wimbledonem, kde bude Kvitová obhajovat loňský triumf, měla česká hráčka v plánu odehrát travnatý turnaj v Eastbourne, kvůli nemoci se ale těsně před startem turnaje odhlásila.

"Doufám, že na Wimbledon budu v pořádku. Zůstanu tady v Eastbourne a pak se pomalu přesunu do Londýna," prohlásila Kvitová. "Samozřejmě jsem tu chtěla odehrát nějaké zápasy, ale nemělo smysl, abych tu nastoupila a pak nebyla fit pro Wimbledon. Mohlo by to pak být ještě horší."

Favoritka Wimbledonu? Serena, míní Kvitová
Podle Kvitové je největší favoritkou třetího grandslamu sezony světová jednička Serena Williamsová. "Všichni víme, jak Serena hraje. Je to velká šampionka a na každý turnaj je vždy velmi dobře připravená. Na trávě jí to sedí, Wimbledon už několikrát vyhrála a určitě tak patří mezi velké favoritky. Je úžasné, co na kurtu předvádí."

"Uspět ale může i Maria Šarapovová, s tou se také musí pokaždé počítat, protože je to velká hráčka. Vloni tu výborně hrála Simona Halepová a zapomínat bychom neměli ani třeba na Sabine Lisickou, pro kterou je Wimbledon velmi úspěšným turnajem. Sabine má skvělé podání a na trávě patří mezi ty nejlepší hráčky. To jsou všechno ale jen spekulace, ženský tenis je hodně otevřený a každá z tenistek tu může uspět," dodala Kvitová.

TenisPortal.cz, tennis.com

Komentáře

67
Přidat komentář
smazaný uživatel
S našimi miláčky to letos vidim pokud ne černě, tak aspoň bledě: Tak si to shrňme:
Šafářka - sražené seběvědomí prohraným prvním kolem v Eastbourne
Kvítí - ještě větší otazník než obvykle způsobený nemocí a výpadkem ze zápasového tempa
Strejda - poslední dobou velmi nevýrazná
Plíšek - z těchto 4 je na tom momentálně možná nejlíp, ale smetení letos poměrně vlažnou Radwaňskou taky nezahřeje
Smítko - těžko zopakuje loňskou senzaci
Sin - může překvapit, ale taky nemusí
Allert - někam se vytratila
Hrad - že by?
Reagovat
FulnekUltras
Trochu optimismu - do toho ŽENSKÉHO sportování... ;)
Reagovat
blixa
hmmm, zdatně tommruješ !!! Pochvala ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tommrování? to je co? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejtěžší stupeň pesimismu :-)
Reagovat
blixa
Nooooo, jak bych to tak řekl ... možná "extrémní pesimizmus, za účelem odvrácení porážek našich barev". V podstatě takové zaříkávání, kdy tvrdí že všechno dopadne špatně za účelem toho, aby to dopadlo dobře :D Zkus ti přečíst příspěvky nicku tommr, uvidíš ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak možná trochu jo :-); tímto způsobem sázím; když je Češka favorit, tak vsadím proti ní - tak se vyhnu zklamání - buď jsem rád, že vyhrála Češka, nebo vyhraju nemalé peníze - tento způsob všem doporučuju - výrazně mi zvýšil kvalitu života :-)
Reagovat
Jan
Jako tommrování. To je realita :)
Reagovat
Fandina
Předpověď zápasu není realita, tou se stane až po něm.
Reagovat
Jan
Jenže se předpovídá na základě předchozích výsledků.
Reagovat
Fandina
To ano, ale vždycky to nevyjde.
Reagovat
Jan
Proto to Petra vyhraje :)
Reagovat
Fandina
To by bylo super. Samozřejmě. Peti pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Moje předpověď:
Petra - finále proti Sereně, tam je to 50/50
Lucka - věřím v QF, fajn by bylo SF
Karolína - "povinnost" je 3. kolo, úspěch by bylo QF, ale nesmí jí odejít servis, pak může mít problém
Reagovat
FulnekUltras
no tohle už je lepší... ;)))
Reagovat
lars
Je to tím, že nemá žádný náhradní plán B, když její hra nefunguje.
Reagovat
Fandina
Žádám omluvu za to, že jsi to o mně psal, že neuznávám pravdu a že si nezasloužím, aby se mě někdo zastal. Dále za to, že jsi o mně psal, že mě odvlekla ochranka.
Reagovat
sprchon
Hlavně to napiš všude, to rozhodně pomůže.
Reagovat
Fandina
Podívej, permanentní urážky mojí osoby, zesměšňování a další není legrace. A já žádám, aby byla učiněna náprava. Psát o druhém, že je dement, odvádí ho ochranka a podobně je napováženou.
Reagovat
sprchon
Asi je to marný, co? Vaše dětisnký hádky tu stejně nevyřešíte a celej TP tím bude nadále zaplavenej...
Reagovat
Fandina
TP je tím zaplavený dávno. Dávno jsem tu urážena, nazývána dementem. To není nic nového. Ptám se, proč to ti lidi dělají? Proč mě urážejí, píší o mně permanentně věci, které nedělám a ani ve snu by mě nenapadly? Co je k tomu vede?
Reagovat
sprchon
To už ti tu určitě spousta lidí a spousta i opakovaně vysvětlila. Z toho vyplývá, že jsi nepoučitelná. Máš tendenci reagovat snad úplně na všechno a někdy to může bejt otravný. Pokud se to týká tenisu nebo je to nějaká sranda, tak za mě je to v pohodě. Spousta lidí taky ráda provokuje a vždycky se najde někdo (včetně tebe), kdo se s nimi začne hádat a pořád reaguje na jejich stupidní provokace. Je třeba vědět, kdy už je toho dost.

Já jsem ti to pokusil aspoň takhle ve zkratce a teď končím, protože toho mám dost. ;) Dobrou noc.
Reagovat
Fandina
Takže podle tebe to je důvod, že mi tu někdo permanentně píše, že jsem dement a uráží mě, píše se tu, že nemluvím pravdu a další věci? Děkuji za odpověď. To co si napsal, mě nějak neuspokojilo.
Reagovat
FulnekUltras
Taky bych to uspokojení viděl úplně jinak... ;)))
Reagovat
Fandina
Jak je ta česká řeč krásná, tolik významů ... úsměv
Reagovat
slacker
Taky bych to videl jinak, proc by pofiderni uspokojeni fandiny melo byt vyvazeno nasranim velke skupiny lidi?
Reagovat
Fandina
Tvým cílem, je někoho naštvat?
Reagovat
Fandina
Nehledě k tomu, že tvůj argument, do všeho mluvit mě pobavil. I kdych do všeho mluvila, jakože to nedělám, tak to přece není žádný důvod o druhém psát, že je dement. Navíc, já do všeho nemluvit. I kdybych mluvila, tak co. Je to názor jednoho člověka. Jeho věc. Když nechci, tak mu neodpovím. Tím to končí.
Reagovat
Fandina
oprava ... do všeho nemluvím ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ty máš z mých příspěvků dojem, že jsem dement, že tu urážím lidi a další?
Reagovat
Empe
Letos Petře na výhru nevěřím. Určitě Wimbledon ještě někdy vyhraje, ale letos to nebude. Samozřejmě se budu velmi ráda mýlit. :)
A hlavně je úplně fuk, co si myslím, protože Petra je Petra a dál to všichni známe! :D
Reagovat
FulnekUltras
Obhajoba by byla záležitost skoro neuvěřitelná až fantastická, ale...no prostě Petra... ;)
Reagovat
lars
A loni jsi pred Wimblem veril , ze ho Petra vyhraje ??
Reagovat
Empe
Víc, než letos. :)
Reagovat
Jan
Přeji Petře, aby nahodila robocop mód a vyhrála to. Jakoby o nic nešlo. Jako loni :)
Reagovat
FulnekUltras
První kola můžou být klidně i s mírně odřenýma prsama... ;)
Reagovat
vendulkabendulka
Hlavne aby z toho nebyly fotky, prosim :D
Reagovat
smazaný uživatel
U Petry mě nepřekvapí nic. :D Klidně může turnaj vyhrát i prohrát v prvních kolech. Trochu se bojím, koho dostane do 1. kola. Doufám, že to nebude Kiki Mladenovic, Ana Konjuh nebo jiná rising star, Lucka Hradecká, Nasťa nebo Britka. :) Snad stihne vyléčit virózu a bude OK. A pro štěstí by si měla oblepit stehno, tradice se musí v Anglii dodržovat. :-)
Reagovat
slacker
Lepit si stehno jen tak kdyz s nim nic nema? Rouhani ktere muze byt pravem potrestano
Reagovat
Jan
Klidně muže Petra vypadnout v 1. - 3. kole a ne že to není nepravděpodobné. Vždycky se začne s nějakou hráčkou hroutit a je po všem. Vítězství je také možné, když jí to půjde, ale moc to nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
11.června tě chci vidět s talířem nad hlavou!!!
Reagovat
smazaný uživatel
července, samozřejmě
Reagovat
misa
ve 14:00?
Reagovat
slacker
31. cervna
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kolik komentářů bude tady? Dostanete se přes 700? :)

Jinak teda pěkný článek, Jana má pravdu, u Petry člověk nikdy neví - o to je to krásnější. Třeba takový Tomáš - fandím mu, ale je prakticky zbytečné dívat se na jeho zápasy s hůře postavenými hráči, než je on, z 99 % stejně vyhraje. Naopak na hráče nad sebou moc neumí a častokrát s nimi vypadne. Ale někomu vyhovuje Tom, někomu Petra :) Já jsem rád, že se našim holkám tak daří - v singlu i v deblu, je skvělé, že až do konce turnajů se máme prakticky na koho koukat a komu fandit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten článek je překlad toho, co tady postoval tommr. Je hezký, ale třeba tvrzení Lendla totálně překroutili.
Reagovat
Fandina
Mně se na Petře také líbí, že u ní nikdy nevíš, jak dopadne. Dovede zahrát super údery, levácké zatáčky, nabíhané voleje, returny a také dovede prohrát nečekaně. Já myslím, že to je to, co se mi na ní nejvíc líbí. Schopnost zahrát top. To má málokdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Krucifix, když už překládáte, tak aspoň pořádně. V původním článku totiž Lendl řekl, cituji: "Some players are consistent and some are more streaky. [Kvitova] plays a high-risk game, but I really like the upside. She?s untouchable when she plays well. Maybe if she became more consistent, she might lose that upside."

Což je úplně něco jiného než:

"Každý hráč je jiný. Někdo je více konzistentní, u někoho je to jako na houpačce. Kvitová hraje velmi dobrý tenis, hraje agresivně a rychle, což je v dnešní době plus. Má výborné podání, a když hraje svou hru, tak je téměř neporazitelná. Problém je v tom, že nemá tak konzistentní výsledky. Kdyby dokázala hrát více vyrovnaně, už by byla mnohem výše. Má na to."
Reagovat
Fandina
Asi ano, asi to řekl Lendl takhle, já jsem v tom prvním překladu od tommra to ale pochopila podobně, jak je to tady nahoře v článku.
Reagovat
smazaný uživatel
No oni už to v tom článku opravili :-)
Reagovat
gigin
Dobré vyjádření.
Reagovat
gigin
Teď je otázka, proč není konzistentní.
Reagovat
gigin
Což mne trápí i u Gulbise.
Reagovat
Fandina
Není konzistentní, protože to neumí. Neumí zahrát vždycky top.
Reagovat
gigin
Ano, to jsem snad pochopil. Je se ptám na důvod, proč tomu tak je. Hlava, zranění, nějaký limit?
Reagovat
gigin
*jen se ptám
Reagovat
Fandina
Důvodů může být víc. Zdraví, celková pohoda, soupeřky, povrch, vítr, slunce, teplo. A pak straré známé, někdy na co sahneš, tak to nevyjde. Ale to ví nevíc ona a její okolí, jak to je. Na druhou stranu. Zdá se mi, že až tak poslední dobou rozdílně nehraje. Možná jí už moc dlouho sleduji a nemám odstup.
Reagovat
smazaný uživatel
Konzistentní je akorát Serena a to ještě jak kdy, nechápu, proč se speciálně u Petry z toho dělá takové drama.
Reagovat
gigin
Já z toho nedělám drámo. Nedívám se na ostatní hráčky. Petra je herně daleko před něma. Proto mne to zajímá. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že kdyby někdo věděl, jak lokalizovat a odstranit všechny slabiny a ponechat jenom přednosti tak, aby Petra nebo kdokoliv jiný vyhrával všude, kam přišel, byl by žhavý kandidát na Nobelovku..
Reagovat
Fanda67
Ten člověk by spíš byl na zabití, tenis bez chyb by byl "nekoukatelnej" sport ...
Reagovat
FulnekUltras
Hodně lidí si Petrou asi opravdu nahrazuje úpadkový fotbal a hokej. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom něco bude :-)
Reagovat
gigin
No tak já to určitě nejsu. Mi je u řiti, jak hraje. Jen se pídím po možném důvodu, protože si v tomhle podobném módu žiju s Gulbisem. Samozřejmě né na takové úrovni, jak vy s Petrou, ale tak.. :))
Reagovat
janek_da
tak to nejsem v tom fotbale a hokeji zas tak špatně
Reagovat
slacker
Podobne prognozy zalezne na vytouzenem opakovani uspechy minulych jako kdyz hrajou hokejky nebo kopacky, a ono to nefunguje
Reagovat
Fandina
Funguje. Proto vyhrála Petra opakovaně Wimbledon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist