Kostyuk Marta

Kostyuk Marta

21
žena
Ukrajina
Datum nar.:
28. 6. 2002
Výška:
171 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 21. / 21.
čtyřhra: 63. / 27.

Vondroušová prohrála semifinále s Kosťukovou, Rybakinová ve Stuttgartu zastavila Šwiatekovou

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) na antukovém turnaji WTA 500 ve Stuttgartu na skalp Aryny Sabalenkové nenavázala a čekání na první finále od wimbledonského triumfu neukončila. V boji o něj česká tenistka podlehla 6:7, 2:6 Martě Kosťukové (21), byť v prvním setu smazala manko 1:5 a 15:40. Ukrajinka si o nejcennější trofej zahraje s Kazaškou Jelenou Rybakinovou (24), která po třísetovém boji vyřadila světovou jedničku a vítězku posledních dvou ročníků Igu Šwiatekovou (22).

Vondroušová po šesti letech zdolala Sabalenkovou a ve Stuttgartu si zahraje o finále

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) po šesti letech a sérii čtyř porážek našla recept na Arynu Sabalenkovou (25). Na světovou dvojku si vyšlápla ve čtvrtfinále hvězdami nabitého antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu, kde finalistku předchozích tří ročníků zdolala 3:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:4. V prvním semifinále od wimbledonského triumfu se utká překvapivě s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21), která uspěla v třísetové bitvě se světovou trojkou Coco Gauffovou (20) z USA. Druhé semifinále obstarají Iga Šwiateková (22) a Jelena Rybakinová (24).

Šwiateková s přehledem postoupila do finále v Indian Wells, Gauffová nestačila na Sakkariovou

Světová jednička Iga Šwiateková (22) v semifinále turnaje v Indian Wells potvrdila roli favoritky proti rozjeté Ukrajince Martě Kosťukové (21) a zvítězila drtivě 6:2, 6:1. O svůj 8. titul z podniků WTA 1000 si zahraje s Marrií Sakkariovou (28), která ukončila vítěznou sérii Coco Gauffové (20) na domácích betonech.

Preview: Rozjetá Kosťuková vyzve jedničku Šwiatekovou, Sakkariová se o finále utká s Gauffovou

V rámci pátečního programu letošního ročníku BNP Paribas Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Rozjetá Marta Kosťuková (21) se pokusí ve svém premiérovém semifinále na akcích WTA 1000 zaskočit světovou jedničku a předloňskou šampionku Igu Šwiatekovou (22). Druhý semifinálový souboj obstarají předloňská finalistka Maria Sakkariová (28) a Coco Gauffová (20), která si zahraje semifinále v Indian Wells poprvé a může se stát první domáci finalistkou po osmi letech.

Šwiateková je v Indian Wells opět v semifinále, Wozniacká šlágr kvůli zranění vzdala

WTA INDIAN WELLS - Očekávaný souboj grandslamových šampionek ve čtvrtfinále turnaje WTA 1000 v Indian Wells se nedohrál. Předloňská vítězka Iga Šwiateková (22) postoupila přes vítězku z roku 2011 Caroline Wozniackou (33) poté, co Dánka za stavu 4:6 a 0:1 kvůli problémům s pravou nohou vzdala. Polku v semifinále vyzve Ukrajinka Marta Kosťuková (21).

Wozniacká jasnou výhrou obnovila rivalitu s Kerberovou a je po návratu poprvé ve čtvrtfinále

Caroline Wozniacká (33) se po téměř šesti letech utkala s Angelique Kerberovou (36), porazila ji potřetí v řadě a srovnala vzájemnou bilanci na 8:8. Souboj bývalých světových jedniček, grandslamových šampionek a vracejících se maminek v osmifinále v Indian Wells vyhrála jednoznačně 6:4, 6:2 a poprvé po obnovení kariéry postoupila do čtvrtfinále. Vítězka ročníku 2011 v něm změří síly s aktuální světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Tenisová romance. Boulterová získala nejcennější trofej den po triumfu přítele De Minaura

WTA SAN DIEGO - Katie Boulterová (27) zakončila životní týden na turnaji WTA 500 v San Diegu ziskem druhé a dosud nejcennější trofeje. Ve finále zdolala 5:7, 6:2, 6:2 Ukrajinku Martu Kosťukovou (21) a navázala na den starý triumf svého přítele Alexe de Minaura v Acapulcu, který po rychlém přesunu z Mexika podporoval svou milou během finálového duelu z hlediště. Britská jednička ve světovém žebříčku vyletí na 27. místo a o 21 příček vylepší své maximum.

Pegulaová i Navarrová v San Diegu dohrály. Překvapivé finále obstarají Kosťuková a Boulterová

Místo očekávaného domácího derby má finále podniku kategorie WTA 500 v San Diegu velmi překvapivé složení. Nejvýše nasazená a největší favoritka Jessica Pegulaová (30) totiž nestačila 6:7, 1:6 na Martu Kosťukovou (21) a ještě předtím turnajová trojka Emma Navarrová (22) podlehla 3:6, 1:6 Katie Boulterové (27), která vyřadila už tři nasazené hráčky a stejně jako Ukrajinka si zahraje své největší finále.

Pegulaová po problémech s krkem postoupila do semifinále, v San Diegu narazí na Kosťukovou

WTA SAN DIEGO - Světová pětka Jessica Pegulaová (30), jež šest týdnů laborovala se zraněním krku, dál úspěšně pokračuje ve svém prvním turnaji po Australian Open a rozchodu s trenérem Davidem Wittem. Do semifinále domácího podniku WTA 500 v San Diegu postoupila po výhře 6:1, 2:6, 6:2 nad Ruskou Annou Blinkovovou (28), s níž upravila vzájemnou bilanci na 3:0. O místo ve finále si nejvýše nasazená Američanka zahraje s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21) , jež zdolala rovněž ve třech setech Anastasii Pavljučenkovovou (32).

Kosťuková se vzdala obhajoby jediného titulu, raději zamířila mezi větší konkurenci do San Diega

WTA SAN DIEGO - Marta Kosťuková tento týden dala přednost startu na podniku WTA 500 v San Diegu před obhajobou triumfu v texaském Austinu, kde před rokem slavila jediný triumf na hlavním okruhu. V Kalifornii osmá nasazená Ukrajinka odstartovala výhrou 6:4, 4:6, 6:2 nad domácí kvalifikantkou Ann Liovou a na osmém z devíti turnajů od loňského US Open tak zvládla své úvodní vystoupení.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist