Mathieu Paul-Henri

Mathieu Paul-Henri

42
muž
Francie
Datum nar.:
12. 1. 1982
Výška:
185 cm
Váha:
74 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 12.
čtyřhra: - / 103.

Pětatřicetiletý Mathieu ukončil kariéru. Chce se věnovat rodině

Paul-Henri Mathieu odehrál svůj poslední zápas dvouhry v roli profesionálního tenisty. Pětatřicetiletý Francouz, který na okruhu ATP vyhrál čtyři turnaje a v žebříčku ATP byl nejvýše na dvanáctém místě, po neúspěchu v kvalifikaci na domácí halové akci Masters v Paříži oznámil konec kariéry.

Kohlschreiber v Hamburku vybojoval další výhru a postoupil do čtvrtfinále

Philipp Kohlschreiber vydřel na domácím podniku v Hamburku další vítězství. Nejvýše nasazený hráč turnaje zdolal v osmifinále Argentince Nicolase Kickera 4-6 6-1 6-2, připsal si už druhou třísetovou výhru a postoupil do čtvrtfinále. V něm domácího favorita vyzve další Argentinec Renzo Olivo.

Gasquet potřetí za poslední čtyři roky dobyl domácí turnaj v Montpellier

ATP MONTPELLIER - Richard Gasquet potřetí za poslední čtyři roky dobyl domácí podnik v Montpellier. Ve finále dnes nejvýše nasazený Francouz porazil krajana Paula-Henriho Mathieua 7-5 6-4 a celkově vybojoval již svou třináctou trofej na okruhu ATP.

Gasquet je v Montpellier počtvrté v řadě ve finále, čeká ho krajan Mathieu

ATP MONTPELLIER - Richard Gasquet otočil na turnaji v Montpellier semifinálový duel s Němcem Dustinem Brownem a po výhře 1-6 6-4 6-3 postoupil počtvrté v řadě do finále domácího podniku. O třetí titul za poslední čtyři roky si obhájce titulu zahraje s krajanem Paulem Mathieuem.

V Montpellier vypadli další nasazení Francouzi, Brown vyřadil Simona

ATP MONTPELLIER - Den po Monfilsovi opustili halový turnaj v Montpellier další dva nasazení Francouzi. Druhé kolo bylo konečným pro Benoita Paireho a Gillese Simona, na kterého si vyšlápl Němec Dustin Brown.

Kohlschreiber zdolal Mathieua a v Kitzbühelu získal šestý titul

ATP KITZBÜHEL - Němec Philipp Kohlschreiber si na antukovém turnaji v rakouském Kitzbühelu, kde má trvalé bydliště, připsal svůj šestý titul na okruhu ATP. Ve finále otočil nepříznivý vývoj proti Francouzi Paulu-Henrimu Mathieuovi.

Mathieu je po šesti letech ve finále, čeká ho v něm Kohlschreiber

Francouzský tenista Paul-Henri Mathieu si poprvé od roku 2009 zahraje ve finále turnaje ATP. Někdejšího dvanáctého hráče světa nezastavil v Kitzbühelu ani Španěl Almagro, kterého Mathieu v dnešním semifinále porazil 6-4 6-3. Jeho posledním soupeřem bude Němec Kohlschreiber, jenž ukončil vítěznou sérii domácího Dominika Thiema.

Thiem vyhrál podeváté v řadě, v Kitzbühelu měl namále

ATP KITZBÜHEL - Dominic Thiem zahájil útok na třetí titul v řadě vydřeným vítězstvím. Rakouský mladík měl na domácí antuce v Kitzbühelu namále v souboji s krajanem Haiderem-Maurerem, s nímž v rozhodujícím setu prohrával už 1-4. Své úvodní zápasy naopak nezvládl Martin Kližan a Andreas Seppi, který navíc nedohrál.

Robredo si v Bastadu poradil s Ramosem, jednička Goffin dohrál

ATP BASTAD - Dvojnásobný šampion Tommy Robredo na antuce v Bastadu zdolal krajana Ramose a po čtvrt roce postoupil do čtvrtfinále. To už bude bez turnajové jedničky David Goffina, kterého vyřadil Francouz Paire.

Veselý v Prostějově postupuje, Štěpánek končí v 1. kole

Jiří Veselý porazil v úvodním kole challengeru v Prostějově Maďara Fucsovicse a udělal první krok za obhajobou loňského titulu. Vedle Veselého pokračuje z českých tenistů ve dvouhře už jen Jan Hernych. Hned v prvním kole totiž skončil trojnásobný vítěz turnaje Radek Štěpánek, který dnes po více než dvouhodinové bitvě prohrál s Francouzem Mathieuem, a také loňský semifinalista Adam Pavlásek po prohře se Srbem Lajovičem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist