Muchová Karolina

Muchová Karolina

27
žena
Česká republika
Datum nar.:
21. 8. 1996
Výška:
180 cm
Váha:
80 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 12. / 8.
čtyřhra: 591. / 222.

Muchová nestihne obhajobu finále na French Open, jistotu hlavní soutěže má devět Čechů

Karolína Muchová (27) nebude startovat na grandslamovém Roland Garros, kde měla obhajovat loňské finále. Rodačka z Olomouce se zotavuje po únorové operaci pravého zápěstí a nefiguruje na seznamu přihlášených hráček pro letošní ročník. Organizátoři antukového turnaje v Paříži o tom informovali na svém webu.

Menšík po senzačním finále zaslouženě debutuje v TOP 100, Muchová vypadla z elitní desítky

Jakub Menšík (18) se po premiérové finálové účasti na turnaji ATP 250 v Dauhá posunul do první stovky světového žebříčku. V pořadí ATP si kariérní maximum vylepšil o 29 míst a aktuálně mu patří 87. pozice. Českou jedničkou je dál Jiří Lehečka (22) na 36. příčce, Tomáš Macháč (23) figuruje na 65. místě.

Muchová se rozhodla vyřešit problémy se zápěstím operací, pauza se protáhne o další měsíce

Karolína Muchová (27) se začala na US Open, kde absolvovala své poslední soutěžní zápasy, trápit se zápěstím a problém se nakonec rozhodla vyřešit operačním zákrokem. Operaci zvolila po doporučení týmu lékařských specialistů a s cílem zajistit plné uzdravení a návrat do profesionálního tenisu. Zdravotní pauza trvající od půlky září se tak ještě o několik měsíců protáhne.

Muchová zůstává se zápěstím na marodce. V Dubaji neobhájí čtvrtfinále a vypadne z TOP 10

Těmi obdobími si během kariéry prošla už několikrát. Teď je tu další z nich. Karolína Muchová (27) kvůli zranění zápěstí už téměř půl roku nehraje a plánovaný návrat na kurty neabsolvuje ani v příštím týdnu na tisícovce v Dubaji. Česká tenistka ztratí body za loňské čtvrtfinále a přijde o pozici v TOP 10, kterou si loni těžce vybojovala skvělými výkony na velkých turnajích.

20 jmen, která letos chybí na Australian Open: Ikony, Muchová, budoucí maminky i Berrettini

O drama na prvním tenisovém grandslamu sezony nebude nouze. Přesto letošní Australian Open bude v hráčském poli postrádat několik výrazných osobností. Livesport Zprávy přináší seznam hned 20 jmen, které v nedávné době udávaly trendy, ale v Melbourne chybí. Posledním odhlášeným se stal v prvním dni turnaje charismatický Ital Matteo Berrettini (27).

Muchová nestihla doléčit zraněné zápěstí. Přijde o začátek sezony včetně Australian Open

Finalistka letošního Roland Garros Karolína Muchová vynechá kvůli zraněnému zápěstí úvod sezony včetně grandslamového Australian Open. Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce se chce dál věnovat rekonvalescenci, nejdříve se vrátí na okruh WTA v únoru.

Letošní vizitka Muchové: Debut v TOP 10 a kousek od triumfu na majorech, konec už po US Open

Karolína Muchová (27) měla v letošním roce na své poměry možná o něco menší počet zdravotních problémů a prožila nejlepší sezonu kariéry, kterou ale musela uzavřít už po US Open. Talentovaná olomoucká rodačka byla kousek od svého druhého triumfu na nejvyšším okruhu a na French Open sahala po svém prvním grandslamovém titulu. Během sezony 2023 se vyšplhala ze druhé stovky až do nejlepší desítky světového pořadí.

27. 12. 2023 Téma 9 komentářů

Sportovcem roku je počtvrté tenista. Anketu ovládla wimbledonská vítězka Vondroušová

Markéta Vondroušová se poprvé v kariéře stala nejlepším českým Sportovcem roku. Letošní wimbledonská vítězka vystřídala obhájkyni prvenství snowboardistku a lyžařku Ester Ledeckou, která nezávodila kvůli zranění. Na druhém místě skončil beachvolejbalový pár Ondřej Perušič (29), David Schweiner a třetí příčku obsadil hokejista David Pastrňák. V TOP 10 se umístily také Karolína Muchová a deblistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Výsledky 65. ročníku ankety Klubu sportovních novinářů byly ve čtvrtek večer vyhlášeny v pražském hotelu Hilton.

Vondroušová vyhrála anketu Zlatý kanár. Nejlepším hráčem byl zvolen Lehečka

31. ročník ankety Zlatý kanár vyhrála Markéta Vondroušová. 24letá rodačka ze Sokolova letos jako první nenasazená tenistka vyhrála Wimbledon a sezonu zakončila na postu světové sedmičky. Cenu pro nejlepšího hráče získal třetí rok po sobě čtvrtfinalista Australian Open Jiří Lehečka.

Vondroušová je díky wimbledonskému triumfu favoritkou na zisk Zlatého kanára

Wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová (24) je hlavní favoritkou na zisk tenisového Zlatého kanára. Rodačka ze Sokolova může v prestižní anketě časopisu Tenis a Českého tenisového svazu uspět poprvé a nahradit na trůnu loňskou vítězku Kateřinu Siniakovou. Vyhlášení 31. ročníku se uskuteční ve středu v Přerově.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist