Rybakina Elena

Rybakina Elena

24
žena
Kazachstán
Datum nar.:
17. 6. 1999
Výška:
184 cm
Váha:
73 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 4. / 3.
čtyřhra: 548. / 48.

Vondroušová prohrála semifinále s Kosťukovou, Rybakinová ve Stuttgartu zastavila Šwiatekovou

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) na antukovém turnaji WTA 500 ve Stuttgartu na skalp Aryny Sabalenkové nenavázala a čekání na první finále od wimbledonského triumfu neukončila. V boji o něj česká tenistka podlehla 6:7, 2:6 Martě Kosťukové (21), byť v prvním setu smazala manko 1:5 a 15:40. Ukrajinka si o nejcennější trofej zahraje s Kazaškou Jelenou Rybakinovou (24), která po třísetovém boji vyřadila světovou jedničku a vítězku posledních dvou ročníků Igu Šwiatekovou (22).

Vondroušová po šesti letech zdolala Sabalenkovou a ve Stuttgartu si zahraje o finále

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) po šesti letech a sérii čtyř porážek našla recept na Arynu Sabalenkovou (25). Na světovou dvojku si vyšlápla ve čtvrtfinále hvězdami nabitého antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu, kde finalistku předchozích tří ročníků zdolala 3:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:4. V prvním semifinále od wimbledonského triumfu se utká překvapivě s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21), která uspěla v třísetové bitvě se světovou trojkou Coco Gauffovou (20) z USA. Druhé semifinále obstarají Iga Šwiateková (22) a Jelena Rybakinová (24).

Collinsová si poslední sezonu okořenila největším triumfem. V Miami přemohla Rybakinovou

WTA MIAMI - Danielle Collinsová (30) hraje svou poslední sezonu v kariéře a pořádně si ji okořenila svým největším a celkově třetím triumfem. Američanka ve finále prestižní domácí tisícovky v Miami přehrála 7:5, 6:3 grandslamovou šampionku a světovou čtyřku Jelenu Rybakinovou (24), která v souboji o titul na Miami Open neuspěla druhým rokem po sobě.

Rybakinová bude chtít složit finálový reparát, loučící se Collinsová zabojuje o největší titul

Sobotní program Miami Open určí šampionku letošního ročníku. Znovu po roce se do finále floridské tisícovky probojovala Jelena Rybakinová (24), která v loňském souboji o titul nestačila na Petru Kvitovou. Danielle Collinsová (30), jež absolvuje svou poslední sezonu v kariéře, si zahraje své premiérové finále na podnicích WTA 1000 a bude usilovat o svou nejcennější trofej.

Rybakinovou v Miami nejhorší set v kariéře ani kanár nezlomil, ve finále ji vyzve rozjetá Collinsová

WTA MIAMI - Jelena Rybakinová (24) uhrála ve druhém setu proti Viktorii Azarenkové (34) pouhých pět fiftýnů, čímž si stanovila nelichotivé a nové osobní maximum. Trojnásobnou šampionku přesto zdolala 6:4, 0:6, 7:6 a znovu po roce postoupila do finále floridské tisícovky. O svůj třetí titul z podniků série WTA 1000 se popere s domácí Danielle Collinsovou (30), jež v posledních 12 setech prohrála celkem jen 24 gamů.

Preview: Azarenková zaútočí na první finále od října 2021, Alcaraze čeká šlágr s Dimitrovem

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Miami Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Viktoria Azarenková bude proti loňské finalistce Jeleně Rybakinové útočit na své první finále od října 2021. Vítězka si v sobotním finále zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou, nebo Danielle Collinsovou. V mužské dvouhře se zkompletuje semifinálové obsazení, Carlos Alcaraz se ve šlágru utká s Grigorem Dimitrovem a Alexander Zverev změří síly s Fábiánem Marozsánem.

Azarenkové se v Miami opět daří. V semifinále trojnásobná šampionka vyzve Rybakinovou

WTA MIAMI - Viktoria Azarenková (34) na oblíbeném turnaji WTA 1000 v Miami poprvé od loňského Australian Open vyhrála čtyři zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále uspěla v třísetové bitvě s Julií Putincevovou (29) a může se chystat na další Kazašku. O finále se běloruská vítězka tří ročníků utká se světovou čtyřkou a loňskou finalistkou Jelenou Rybakinovou (24), která po nemoci zvládla už třetí třísetový zápas. Zastavit ji nedokázala ani Maria Sakkariová (28).

Preview: Macháče čeká premiérové osmifinále na Masters, ženy mají na programu první čtvrtfinále

V rámci úterního programu letošního ročníku Miami Open půjde do akce poslední česká naděje ve dvouhře. Tomáš Macháč se pokusí ve svém premiérovém osmifinále na podnicích Masters navázat na skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a porazit Mattea Arnaldiho. Ženy mají na programu první čtvrtfinálové duely, trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková nastoupí proti Julii Putincevové a loňská finalistka Jelena Rybakinová změří síly s kolegyní z TOP 10 Mariou Sakkariovou.

Gauffová v Miami překvapivě končí v osmifinále, Rybakinová udělala další krok k obhajobě finále

Coco Gauffová (20) překvapivě dohrála na Miami Open už v osmifinále. Nasazená trojka nestačila 3:6, 6:1, 2:6 na trápící se Caroline Garciaovou (30), která prohrála posledních sedm soubojů s hráčkami TOP 10 žebříčku. Jelena Rybakinová (24) pokračuje v obhajobě loňského finále, jedna z největších favoritek přehrála 6:3, 7:5 domácí Madison Keysovou (29) a připsala si již 20. letošní vítězství.

Sabalenková dohrála na tisícovce v Miami už ve třetím kole, Rybakinová se znovu nadřela

Aryna Sabalenková (25) se probíhajícího Miami Open zúčastnila navzdory tragické smrti bývalého partnera a s floridskou tisícovkou se rozloučila už po druhém zápase. Šampionka posledních dvou ročníků Australian Open do turnaje vstoupila výhrou nad velmi dobrou kamarádkou Paulou Badosaovou, ovšem ve třetím kole podlehla 4:6, 6:1, 1:6 Anhelině Kalininové (27). Loňská finalistka Jelena Rybakinová (24) opět potřebovala na postup všechny tři sety a přes dvě hodiny.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist