Shnaider Diana

Shnaider Diana

20
žena
Rusko
Datum nar.:
2. 4. 2004
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 61. / 58.
čtyřhra: 117. / 117.

Wozniacká na turnaji v Miami začala suverénně. Williamsová i Halepová skončily

Caroline Wozniacká (33) povolila Clare Burelové (22) jen pět her a zvládla v Miami první kolo. S druhým americkým podnikem WTA 1000 v sezóně se naopak loučí veteránka Venus Williamsová (43) a Simona Halepová (32), která se vrací na kurty po zkrácení trestu za doping. Rumunka prohrála svůj první zápas po téměř 19 měsících s trápící se Paulou Badosaovou (26).

Teenagerka Šnajderová v Hua Hin slaví první triumf, ve finále zdolala obhájkyni titulu

WTA HUA HIN - Diana Šnajderová (19) na turnaji v thajském Hua Hin slaví první triumf na okruhu WTA. Ve finále ruská teenagerka uspěla na druhý pokus, když zdolala 6:3, 2:6, 6:1 loňskou šampionku Číňanku Lin Zhu (30).

V Hua Hin jsou v semifinále tři Číňanky. Lin Zhu pokračuje v obhajobě titulu

WTA HUA HIN - Do semifinále turnaje WTA postoupily potřetí v historii a poprvé mimo čínský Nanchang tří tenistky z Číny. V thajském Hua Hin mezi kvartetem nejlepších nechybí Lin Zhu (30), která porazila dvakrát 6:3 Australanku Arinu Rodionovovou (34) a dál zvládá svou premiéru v roli obhájkyně titulu. O teprve třetí finále se utká s krajankou Yafan Wang (29). Čínskou nadvládu narušila jen ruská teenagerka Diana Šnaiderová (19), kterou čeká Xinyu Wang (22).

V Číně dojde k 11. českému finále. Po Bouzkové si boj o titul zajistila i Siniaková

WTA NANCHANG - Marie Bouzková (25) v čínském Nanchangu ve svém prvním letošním semifinále porazila 7:6, 6:2 Dianu Šnajderovou (19) a popáté v kariéře postoupila do finále podniku WTA. O druhý titul na svém posledním letošním turnaji si zahraje v ryze českém finále, Kateřina Siniaková (27) si totiž poradila s Kanaďankou Leylah Fernandezovou (21). Dvě české tenistky se do finále turnaje na okruhu WTA naposledy dostaly předloni v Praze, tehdy Barbora Krejčíková porazila Terezu Martincovou 2:0 na sety.

Siniaková porazila Gračovovou, bez boje pak postoupila do semifinále. V něm je i Bouzková

WTA NANCHANG - Kateřina Siniaková (27) na turnaji WTA 250 v Nanchangu porazila v deštěm odloženém utkání druhého kola 6:4, 6:3 naturalizovanou Francouzku Varvaru Gračovovou (23) a v Číně postoupila potřetí během čtyř týdnů do čtvrtfinále. K němu měla čerstvá finalistka z Hongkongu nastoupit ještě v pátek večer proti Lauře Siegemundové (35), Němka ale ze soutěže odstoupila a česká tenistka postoupila bez boje do semifinále. Do něj se dostala i Marie Bouzková (25), která nadělila Kolumbijce Camile Osoriové (21) kanára a zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně.

Jabeurová si v Číně dokráčela pro první trofej z hardu, ve finále nedala šanci Šnajderové

WTA NINGBO - Světová sedmička Ons Jabeurová (29) na podniku WTA 250 v čínském Ningbu získala 5. titul a první z tvrdého povrchu. V boji o něj nejvýše nasazená Tunisanka porazila 6:2, 6:1 přemožitelku dvou českých tenistek Dianu Šnajderovou (19), jež hrála finále poprvé v kariéře.

Linda Fruhvirtová do svého druhého finále neprošla, v semifinále nestačila na přemožitelku Kvitové

Linda Fruhvirtová (18) si na akci WTA 250 v čínském Ningbu své druhé kariérní finále na nejvyšší tour nezahraje. Šampionka loňského podniku v Čennaí podlehla v semifinále 4:6, 1:6 výborně hrající Dianě Šnajderové (19), která vyhrála i svůj šestý souboj s Češkami a navázala na skalp Petry Kvitové. Ruska ve svém prvním finále na této úrovni vyzve nasazenou jedničku Ons Jabeurovou (29).

Linda Fruhvirtová v Ningbu řádí a je podruhé v semifinále turnajů WTA. Kvitová a Siniaková dohrály

WTA NINGBO - Linda Fruhvirtová (18) dorazila do Ningba se sérií devíti porážek a na výhru čekala tři měsíce. Talentovaná teenagerka ovšem v čínském městě vyhrála už tři zápasy v řadě a podruhé v kariéře postoupila do semifinále na nejvyšším okruhu. V něm se mohla potkat s krajankou Petrou Kvitovou (33), která ale nečekaně prohrála s Dianou Šnajderovou (19). Noční čtvrtfinálový duel nezvládla na závěr čtvrtečního programu Kateřina Siniaková (27), jež uhrála s Nadiou Podoroskou (26) jen dva gamy.

Všem hráčkám musí být umožněno soutěžit bez diskriminace, reaguje WTA na situaci v Praze

Ženská tenisová asociace (WTA) se podivovala nad omezením startu ruských a běloruských hráček na blížícím se turnaji v Praze. Ve stanovisku na twitteru uvedla, že je proti válce na Ukrajině, přesto se pozastavila nad kroky českých orgánů, které znemožnily účast ruským a běloruským tenistkám navzdory jejich statutu neutrálních sportovců. Situaci bude dál sledovat. Na prohlášení WTA reagoval bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, který naopak kroky českých orgánů podpořil, stejně jako bývalý ukrajinský tenista Aleksander Dolgopolov.

Famózní premiéra! 19letá Nohaová Akugueová si v Hamburku zahraje o titul, poprvé je ve finále i Rusová

Noma Nohaová Akugueová (19) pokračuje v Hamburku ve snovém debutu v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Němka, která už ve druhém kole likvidovala dva mečboly a ve čtvrtfinále returnovala na setrvání v zápase, přehrála v semifinále náctiletých talentů 6:3, 6:3 svou vrstevnici Dianu Šnajderovou (19). O titul si zahraje s Arantxou Rusovou (32), jež je ve finále na této úrovni rovněž poprvé.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist