Uchiyama Yasutaka

Uchiyama Yasutaka

31
muž
Japonsko
Datum nar.:
5. 8. 1992
Výška:
183 cm
Váha:
78 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 168. / 78.
čtyřhra: 189. / 102.

Macháč úspěšně vstoupil do kvalifikace Wimbledonu, další tři Češi dohráli

WIMBLEDON - S bídnou úspěšností zahájilo kvarteto českých tenistů na trávě v Londýně třífázový boj o místo v hlavní soutěži Wimbledonu. Úspěšně odstartoval snažení o zkompletování startu na všech čtyřech grandslamech Tomáš Macháč (22), který si poradil s Japoncem Jasutakou Učijamou. Naopak ze hry venku jsou hned po úvodním vystoupení Dalibor Svrčina (20), Zdeněk Kolář (26) i Vít Kopřiva (26).

Monfils neprohrál už 22 setů v řadě, Djokovič letos vyhrál i popatnácté

ATP DUBAJ - Gaël Monfils v Dubaji smetl Japonce Jasutaku Učijamu a svou neporazitelnost prodloužil již na 11 utkání a 22 setů. Ve čtvrtfinále nechybí ani Novak Djokovič, který nedal šanci Philippu Kohlschreiberovi a vyhrál i svůj 15. zápas v sezoně.

VIDEO: Učijama vrátil smeč smečí a nastartoval finálový obrat

Pětadvacetiletý Japonec Jasatuka Učijama v dnešním finále domácího challengeru v Jokohamě prohrával s krajanem Tatsumou Item 3-6 a 0-2. V průběhu druhého setu ale předvedl skvělý úder, když smeč svého soka vrátil smečí, vypracoval si brejkbol, následně ho využil a nakonec po výhře 2-6 6-3 6-4 získal svůj druhý challengerový titul.

Češi v Melbourne: Štefková, Hradecká i Krejčíková končí. Postupuje jen Šátral

AUSTRALIAN OPEN - V kvalifikaci Australian Open dnes vypadlo i zbylé trio českých tenistek. Ve druhém kole končí při své premiéře Barbora Štefková. Stejně dopadly i Lucie Hradecká a Barbora Krejčíková. Uspěl naopak Jan Šátral, který si po obratu zahraje o postup do hlavní soutěže.

Michalička si v Ostravě vyšlápl na Tipsareviče, Kolář je poprvé ve čtvrtfinále

CHALLENGER OSTRAVA - Marek Michalička si na domácím challengeru v Ostravě připsal skalp bývalé světové osmičky Janka Tipsareviče. První challengerové čtvrtfinále si ve Slezsku vybojoval Zdeněk Koláč.

Pavlásek v Ostravě dohrál, Tipsarevič po boji vyhrál

CHALLENGER OSTRAVA - Nejvýše nasazený Adam Pavlásek na domácím challengeru v Ostravě nezvládl svůj úvodní zápas a neobhájí tak loňské finále. Naopak po dlouhé pauze se vítězně vrátila největší hvězda Prosperita Open Srb Janko Tipsarevič.

Veselý v Tokiu potvrdil roli favorita a je ve 2. kole

ATP TOKIO - Jiří Veselý úspěšně vstoupil do turnaje ATP 500 v Tokiu. Český mladík si poradil s domácím Uchiyamou a zahraje si o druhé čtvrtfinále během dvou týdnů. Až ve třech setech vybojoval postup do 2. kola domácí obhájce titulu Kei Nišikori, kterého potrápil osmnáctiletý Chorvat Borna Čorič.

Češi v Japonsku vyhráli 5-0 a s přehledem postoupili do semifinále Davis Cupu

Český tým si postup přes Japonsko do semifinále Davis Cupu zajistil už v sobotu vítězstvím ve čtyřhře. V dnešních dvouhrách, hraných na dva vítězné sety, Lukáš Rosol s Jiřím Veselým dali svými výhrami výsledku konečnou podobu 0-5.

Asijská mise splněna! Češi jsou znova v semifinále Davis Cupu

Čeští reprezentanti si potřetí za sebou zahrají semifinále Davisova poháru. Třetí vítězný bod obhájcům trofeje dnes v Tokiu zajistili Radek Štěpánek s Lukášem Rosolem, kteří ve čtyřhře zdolali Japonce Tacumu Ita a Jasutaku Učijamu třikrát 6-4

Davis Cup: Japonci budou bez Nišikoriho

Šance českých tenistů na postup do semifinále Davis Cupu výrazně vzrostla. Japonsku totiž bude ve čtvrtfinále, které začne v Tokiu v pátek, chybět kvůli zraněnému levému tříslu osmnáctý hráč světa Kei Nišikori. Tým kapitána Navrátila se sice musí obejít bez Tomáše Berdycha, ale trojice Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý je nyní favoritem utkání.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist