1. den na Roland Garros: Benešová a Hájek na centr kurtu

22. 5. 2011, 09:45
Previews 24
Patnácti zápasy mužské dvouhry a sedmnácti duely soutěže žen dnes začíná French Open. Iveta Benešová a Jan Hájek se představí v první den grandslamového Roland Garros na hlavním kurtu Philippa Chatriera. Celkově budou v neděli na pařížské antuce ve hře čtyři zástupci českého tenisu.

Iveta Benešová zahájí v 11:00 hodin program centrálního dvorce duelem s loňskou finalistkou Samanthou Stosurovou z Austrálie, se kterou prohrála před 14 dny v Římě. Osmadvacetiletá rodačka z Mostu byla v Paříži nejdál ve třetím kole (2008 a 2009), loni vypadla v úvodním duelu.

Zápas Jana Hájka, který letos v hlavní soutěži ještě nevyhrál, s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou přijde na řadu na největším kurtu jako třetí. Hájek s Francouzem loni jediné vzájemné utkání na antuce hladce prohrál.

V prvním utkání druhého největšího kurtu Suzanne Lenglenové nastoupí Renata Voráčová proti Francouzce Alizé Cornetové. Sedmadvacetiletá Voráčová od března prohrála už pět zápasů v řadě, včetně dvou na podnicích ITF. Proti o šest let mladší Cornetové ale vyhrála oba vzájemné souboje (v hale).

Lucii Šafářovou, jež od roku 2007 nechyběla v druhém kole, čeká ve třetím duelu na kurtu číslo šest Kirsten Flipkensová. S Belgičankou se utkala dosud jedinkrát - před třemi lety na antuce v Estorilu česká hráčka prohrála ve dvou setech.

- FRENCH OPEN -
program nedělních zápasů (22. 05. 2010)

Kurt Phillipea Chatriera:
Benešová (ČR) - Stosurová (8-Austr.)
Ferrer (7-Šp.) - Nieminen (Fin.)
Hájek (ČR) - Tsonga (17-Fr.)
Johanssonová (Fr.) - Görgesová (17-Něm.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Voráčová (ČR) - Cornetová (Fr.)
Hewitt (Austr.) - Montaňés (Šp.)
Jankovičová (10-Srb.) - A. Bondarenková (Ukr.)
Benneteau (Fr.) - Machado (Portug.)

Kurt č. 1:
Guez (Fr.) - Stachovskij (31-Ukr.)
Wawrinka (14-Švýc.) - Gensse (Fr.)
Rybáriková (SR) - Kuzněcovová (13-Rus.)
Lepchenková (USA) - Pennettaová (18-It.)

Kurt č. 6:
3. zápas: Flipkensová (Belg.) - Šafářová (ČR).

Kompletní program
.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sledovali jste nekdo prvni set? Hajek zatim nehral spatne, co rikate? Ale ve velmi dulezitou chvili ztratil servis a to jej stalo set. Nutno rici, ze ani Tsonga dnes nehraje to svoje top, ale v dulezitych momentech dokaze zabrat, tudiz jsem zvedavy, jakym proudem se utkani ubere dale.
Reagovat
smazaný uživatel
A Tsonga je zase o brejk nahore. Je to skoda, Hajek opravdu nehraje spatny zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Idnes neni nejprisnejsi portal, cenzor si pouze vybira, komu dukaty ubere a komu ne. Je to jednoznacne dvoji metr, banuje nepravem. Viz nektere clanky blogera Tomase Veseleho, ktere situaci vystihuji.

http://tomasvesely.blog.idnes.cz/c/191507/Mily-cenzore-mohu-mit-dotaz.html

http://tomasvesely.blog.idnes.cz/c/188247/Cenzor-svetem-vladne-aneb-idnes-je-plna-praskacu.html

Doufam, ze to neni v rozporu s pravidly diskuze, ale ja na blud uzivatele 99.9, dle ktereho je Idnes tim nejslusnejsim a nejprisnejsim portalem v republice, proste musel reagovat.
Reagovat
EllNino
Myslim ze vy byste se dost hodili do politiky takovy tady potrebujeme ze vseho nejvic a myslim ze ste si trochu spletli diskuzi, tady se vo federerovi nepise ....
Reagovat
smazaný uživatel
V politice už takovejch je.:-) Spíš by se hodili do nějaké velmi trapné estrády / klauniády.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, Lancik by se v pohode mohl zivit jako bavic na volne noze, prectete si nektere jeho blogy a date mi za pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva, to byla reakce na Mateje.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Benesova uz dohrala. Ja od zapasu nic moc necekal, favoritkou byla samozrejme Stosur, no a zapas dopadl dle mych ocekavani. Benesova uhrala s bidou jen pet her.
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, Iveta holt nemá dostatečnou páru od základní čáry, aby mohla s těmi nejlepšími hrát vyrovnané souboje (pokud teda hrajou aspoň trochu slušně).

Jinak musím říct, že herní styl Samanthy je takový dost neestetický. Dokonce i když zahraje to, co by jinak byl pěkný čistý winner, vypadá to v jejím podání dost "násilně" / nepřirozeně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak změna, Hewitt se na poslední chvíli musel odhlásit a nahradí ho lucky loser Marc Gicquel.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer uvedl, že si užívá menší tlak, ale má obavy z těžkého losu. Jak jsem uvedl již v pátek, Feliciano Lopéz je zejména antukovým specialistou, na kterého Federerovy dělové servisy nedělají žádný dojem. Španěla lze zařadit mezi nevyzpytatelné tenisty, jako je například Simon, kteří dokáží švýcarského Johna McEnroea porazit kdekoli a kdykoli. Právě Gilles Simon, bývalá světová šestka, málem porazila Rožéra ve druhém kole Australian Open. Když Federer s odřenýma ušima vyhrál, bylo všem jasné, že nemá šanci dojít do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze te to bavi. Anebo je to pro tebe nejaky zpusob sebeuspokojeni, kdyz ctes reakce na sve komentare, kde te vsichni maji za deb*la?
Reagovat
smazaný uživatel
ty si ale težkej komouš !!
Reagovat
smazaný uživatel
Takoveho blbecka jako jsi ty nema ani smysl se ptat. Ty evidentne s nazory toho vysinuteho deb*la souhlasis...
Reagovat
smazaný uživatel
..."vysinuteho deb*la... . Vidíš jaky si Prase ! Pan Lancik nikoho neurazil, uz vubec né Tebe. Nic jineho než tě jmenovat Schizofrenikem, zkrachovalcem, žebrakem, Fanatikem si nezasloužiš.
Reagovat
Pe3k
Jen první věta dává smysl, zbytek je žumpa. Hlavně napsat že Lopez může Federera kdykoliv a kdekoliv porazit když mají h2h 8:0 pro Rogera je vrchol absurdity. Stejně tak může kdykoliv a kdekoliv Isner porazit Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys radeji drzel hubu, ty demente! Nemas v hlave poradne srovnane ani to, komu vlastne fandis! O tvem tenisovem "rozhledu" nemluve...

Pan Lancik nikoho neurazil? Vazne? Tos tady asi nebyl minuly rok, kdyz tady nechutne urazel vsechny uzivatele (i Nadalovce!) a pral tady Federerovi lepru! Navic na idnes.cz se pohybuje stale, je to placeny provokater a je mu jedno, jestli ho nekdo zna, provokovat jej proste bavi.
Reagovat
smazaný uživatel
Apelujem na armstrongovu výzvu pre Admina. Zbavte sa tejto škodnej, ktorá tu nezmyselne uráža hráčov, nedá sa to čítať.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že ma povoleny vstup na Idnes, jen potrzuje jeho vysokou uroven přispěvku....( Idnes je nejpřisnější portal ! ). Neumiš použit ten spravny argument. A prosim-koho zajima co před rokem-bud aktualni
Reagovat
smazaný uživatel
kdybych sečetl všechny tve uražky, tak sedíš v Lochu
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi blb. On je na idnes.cz placeny provokater!!! Nerikej, ze jsi o nem nikdy neslysel! Potvrdi ti to skoro kazdy z internetove komunity.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty id*ote! Jak můžeš napsat, že Lopez je antukový specialista, když právě jako jeden z mála Španělů antuku moc nemusí? Jsou dvě možnosti: Buď jsi pouhý provokatér, který se baví reakci na své tupé příspěvky. A nebo jsi pouhý id*ot, a protože se letos antuková sezona Lopezovi celkem povedla, hned jsi z něj udělal antukového specialistu.
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2011 uz termin Antukovy specialista neexistuje !!!! a pokud Ano, tak je to frajer pod 200. Nevim, co se tim tak zabejvate
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je nadpis článku, jenž je zveřejněn na tenisovém zpravodajském serveru Tenis info.cz.

Federer uvedl, že si užívá menší tlak, ale obavy z těžkého losu. Jak jsem uvedl již v pátek, Feliciano Lopéz je zejména antukovým specialistou, na kterého Federerovy dělové servisy nedělají žádný dojem. Španěla lze zařadit mezi nevyzpytatelné tenisty, jako je například Simon, kteří dokáží švýcarského Johna McEnroea porazit kdekoli a kdykoli. Právě Gilles Simon, bývalá světová šestka, málem porazila Rožéra ve druhém kole Australian Open. Když Federer s odřenýma ušima vyhrál, bylo všem jasné, že nemá šanci dojít do finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist