10. den v Melbourne: Poslední česká naděje Plíšková se o semifinále utká s Linetteovou. Djokoviče vyzve Rubljov

24. 1. 2023, 18:00
Previews 138
V rámci 10. hracího dne Australian Open poznáme druhou půlku semifinalistů letošního ročníku. Poslední česká naděje Karolína Plíšková se utká s Magdou Linetteovou, vítězka si zahraje s Arynou Sabalenkovou, nebo Donnou Vekičovou. Největší favorit a nejúspěšnější hráč turnaje Novak Djokovič nastoupí proti Andrejovi Rubljovovi, překvapivý semifinalista vzejde z derby mezi Benem Sheltonem a Tommym Paulem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Kar. Plíšková (30-ČR) - Linetteová (Pol.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (1:00 SEČ)
• Další čtvrtfinále žen •
Sabalenková (5-) - Vekičová (Chorv.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (3:00 SEČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Shelton (USA) - Paul (USA) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (4:30 SEČ)
Rubljov (5-) - Djokovič (4-Srb.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (9:30 SEČ)


• Češi v akci •
Karolína Plíšková (31.) - Magda Linetteová (45.) | Rod Laver Arena (1:00 SELČ)
Karolína Plíšková dál živí naději na premiérový grandslamový titul a dnes má velkou šanci vyrovnat své melbournské maximum, protože ani ve čtvrtfinále nenarazí na zástupkyni Top 20 žebříčku. O první semifinále na majorech od finálové účasti ve Wimbledonu 2021 se utká se svou vrstevnicí Magdou Linetteovou, která se do druhého týdne podniků velké čtyřky probojovala vůbec poprvé. Třicetileté Polce může oplatit pár měsíců starou porážku z BJK Cupu, ve vzájemné bilanci vede 7-2 a šest ze sedmi výher slavila po jednoznačném průběhu.

Česká "Ace Queen" si užívá návrat formy a i to, že není po propadu do čtvrté desítky rankingu tolik na očích. Ale hlavně hraje tam, kde to má nejraději. "Loňský rok byl pro mě těžký. Lidi, co mě sledují, tak vědí, že jsem vlastně nikdy nebyla zraněná. Ale hlavně mi chyběla Austrálie, to je moje oblíbená země a moc ráda tu hraju turnaje," vyprávěla na tiskovkách po svých zápasech. Za pravdu jí dávají fakta, třikrát vyhrála generálku v Brisbane a na grandslamu v Melbourne hrála dvakrát čtvrtfinále (2017, 2018) a jednou semifinále (2019).


Další polské eso v rukávu
Linetteovou chválí média po celém světě, postupem mezi osm nejlepších v Melbourne dosáhla ve svých 30 letech osobního maxima. Cestou do čtvrtfinále porazila tři hráčky z Top 20 - Jekatěrinu Alexandrovovou, Anett Kontaveitovou a v osmifinále i vítězku loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaovou. Ač figuruje na 45. místě světového žebříčku, vítězství nad aktuálně čtvrtou hráčkou světového rankingu nevypadalo jako náhoda.

Lichotivá slova o své krajance říká i bývalá světová dvojka Agnieszka Radwaňská. "Fyzicky byla Magda vždy dobře připravená, její výsledky mě nepřekvapují. Když jde na kurt, vidíte na ní, jak si věří, že vyhraje. Od začátku do konce hraje svůj nejlepší agresivní tenis. Od prvního kola hraje opravdu fenomenálně,” tvrdí vítězka Turnaje mistryň z roku 2015.

Právě duel s Garciaovou byl pro Linetteovou dosavadním vrcholem. Francouzskou hráčku zlomila v tie-breaku první sady, i když v ní prohrávala 0-3 a 3-5. "Myslím, že to byl zatím nejlepší zápas, který jsem tu odehrála. Hlavně první set mi vyšel skvěle. Cítím tu dobře míče, to mi pomáhá a jsem za to ráda," vyprávěla Linetteová.

Pro Polsko je zpráva o úspěšném tažení Magydy Linetteové velmi příjemná. Iga Šwiateková i Hubert Hurkacz sice v Melbourne už dohráli, ale v rukávu se objevilo nové eso.

A Plíšková svou soupeřku nepodceňuje: "Tento týden jsem Magdu trochu sledovala, myslím, že svou hru opravdu hodně zlepšila. Začala si věřit. To je na ní samozřejmě vidět. Je to bojovnice, hraje opravdu dobrou hru od základní čáry. Nemůžu jí dát čas na hru, kterou chce hrát," ví česká tenistka. Už se navíc dobře znají, na grandslamech spolu hrály dvakrát na US Open a loni to bylo v úvodním kole obrovské drama.

Sama Plíšková ale tuší, že má letos zbraně i na to, aby šla pavoukem ještě dál. Během čtyř zápasů neztratila set a zapsala dva kanáry. "Pokud budu hrát jako dnes, bylo by pro kohokoliv těžké se mnou hrát," vyprávěla po osmifinálovém souboji s Číňankou Shuai Zhang. Tu vyřídila díky 12 esům a 33 vítězným úderům. "Bylo těžké dostat se zpátky do formy, ale jsem ráda, že hraju zase na úrovni, na které chci být. Vždycky je skvělé dostat se do druhého týdne na grandslamu a doufám, že si to ještě trochu prodloužím," říkala po osmifinále.

Když se před Australian Open rozneslo, že se bude hrát míčky, které dobře létají při tvrdých a plochých úderech, bylo to pro Plíškovou dobré znamení. Její základní hrou jsou spíše údery bez rotace. "Ano, cítím, že jsou tady mé údery čisté. Je to o načasování, někdy se to tak prostě sejde," přiznává česká tenistka, která na letošním grandslamu hraje s minimem nevynucených chyb oproti předchozím vystoupením.


Druhá šance trenérovi
Před Australian Open udělala Karolína Plíšková ještě jednu podstatnou změnu. Poprvé v kariéře dala druhou šanci trenérovi, se kterým se rozešla. Po jejím boku tak opět stojí Sascha Bajin: "Měli jsme spolu opravdu úspěšné období, věřím mu. I proto jsem ho vzala zpět. Měl nabídky od jiných hráček ze špičky, ale asi věděl, že ve mně pořád něco je. Věřím, že nás čeká spousta dalších turnajů a že spolu konečně něco pěkného vyhrajeme."

Na to, zda to může být i grandslamová trofej, která jako jedna z mála na seznamu úspěchů chybí, odpovídá Plíšková nerada. Na svém profilu na webové stránce WTA však má uvedeného jako svého oblíbeného spisovatele mystického filozofa Paula Coelha. A jeden z jeho citátů zní v tomto ohledu velmi nadějně. "Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit."

Plíšková má na letošním Australian Open výbornou formu, snaží se hrát agresivně, soupeřku chce dostat okamžitě pod tlak a hlavně skvěle servíruje. Pokud si udrží výkonnost z předchozích zápasů, měla by postoupit do dalšího kola. Linetteová však nebude jednoduchou soupeřkou, což potvrzují poslední dva souboje. V BJK Cupu měla jasně navrch a na loňském US Open padla s Plíškovou až 8-10 v tie-breaku rozhodujícího setu. Navíc v posledních dnech přemohla tři nasazené hráčky, včetně světové čtyřky Caroline Garciaové.

Tip na vítězku: Karolína Plíšková

Aktuální forma
Plíšková o loňské australské léto kvůli zlomenině ruky přišla, na kurty se vrátila až v březnu a sezona pro ni rozhodně povedená nebyla. Navíc ji zakončila čtyřmi porážkami v řadě a s nelichotivou bilancí 21-21. Po celý loňský rok střídala lepší a horší období a pouze dvakrát se podívala do semifinále. Nedařilo se jí ani v úvodu letošního roku, na obou podnicích v Adelaide skončila hned v prvním kole po jasných prohrách s Jelenou Ostapenkovou a Danielle Collinsovou.

Cesta turnajem
Na Australian Open ovšem už při osmém startu v řadě prošla do třetího kola a po cestě do osmifinále bez ztráty setu a po velmi solidních výkonech přehrála Xiyu Wang, Julii Putincevovou a Varvaru Gračovovou. Ve skvělé formě pokračuje ve druhém týdnu, v osmifinále povolila jen čtyři gamy světové dvaadvacítce a bývalé čtvrtfinalistce Shuai Zhang.

Historie na Australian Open
Do druhého týdne se podívala až při pátém startu v hlavní soutěži a po čtvrtfinále v letech 2017-18 uhrála v roce 2019 semifinále. Obě následující účasti zakončila ve třetím kole, loni do Melbourne Parku nedorazila.

Karolína Plíšková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 6-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 6-2
Bilance proti hráčkám Top 50: 2-2 (kariérní 192-155)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 4-6)

Karolína Plíšková - Australian Open
Kariérní bilance:
26-9
Nejlepší výsledek: semifinále (2019)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 1-2
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (1K)
Cesta turnajem: Xiyu Wang (6-1 6-3), Putincevová (6-0 7-5), Gračovová (6-4 6-2), (23) Shuai Zhang (6-0 6-4)

Aktuální forma
Linetteová prožívá v posledním půlroce skvělé období a na tvrdých površích na své poměry exceluje. V Čennaí, na WTA 125k v Tampiku a na domácí akci W100 prošla až do finále a dále uhrála čtvrtfinále na Livesport Prague Open, v Clevelandu a Soulu. Navíc si na listopadovém finálovém turnaji BJK Cupu vyšlápla na Karolínu Plíškovou a Madison Keysovou. Letos pomohla své zemi do semifinále United Cupu a na generálce v Hobartu vypadla hned v prvním kole.

Cesta turnajem
Na Australian Open válí, po Majar Šarífové vyřadila nasazené Anett Kontaveitovou a Jekatěrinu Alexandrovovou. Tím to neskončilo, v osmifinále si vyšlápla na jednu z největších favoritek a světovou čtyřku Caroline Garciaovou, proti níž zaregistrovala svůj čtvrtý skalp Top 10.

Historie na Australian Open
Hlavní soutěž absolvuje posedmé, při všech předchozích účastech vypadla v prvním týdnu a jejím maximem bylo třetí kolo z roku 2018.

Magda Linetteová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 7-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 7-2
Bilance proti hráčkám Top 50: 4-1 (kariérní 41-80)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Magda Linetteová - Australian Open
Kariérní bilance:
7-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: United Cup (3-1), Hobart (1K)
Cesta turnajem: Šarífová (7-5 6-1), (16) Kontaveitová (3-6 6-3 6-4), (19) Alexandrovová (6-3 6-4), (4) Garciaová (7-6 6-4)


• Další čtvrtfinále žen •
Aryna Sabalenková (5.) - Donna Vekičová (64.) | Rod Laver Arena (3:00 SELČ)
Jedna z největších favoritek Aryna Sabalenková bude o své čtvrté grandslamové semifinále a vyrovnání svého maxima na podnicích velké čtyřky usilovat v souboji letos neporažených hráček s Donnou Vekičovou, která je na majorech takto daleko podruhé (US Open 2019) a dál se zatím nedostala. Pro 24letou Bělorusku není o dva roky starší Chorvatka oblíbenou soupeřkou, ve vzájemné bilanci s ní prohrává 1-5 a nestačila na ni ani v posledním střetnutí nedávno v San Diegu.

Sabalenková má jedinečnou šanci vedení Vekičové ve vzájemné bilanci snížit. V letošní sezoně totiž hraje výborně, všechny čtyři zápasy v Melbourne Parku zakončila s vysoce pozitivním poměrem vítězných úderů a nevynucených chyb, dohromady pouze třikrát zaváhala na vlastním servisu (vždy jednou v posledních třech utkáních) a v této fázi grandslamů je neporažena (3-0), dokonce neztratila set. Vekičová sice letos neokusila porážku, nicméně její soupeřky byly slabší, z Top 50 potkala jen Alizé Cornetovou a Ljudmilu Samsonovovou. S hráčkami Top 10 se na grandslamech potkala osmkrát a porazit zvládla jen Sloane Stephensovou ve Wimbledonu 2018.

Tip na vítězku: Aryna Sabalenková

Aktuální forma
Sabalenková se v úvodních měsících loňské sezony trápila s obrovským počtem dvojchyb a na první solidnější výsledek dosáhla až na konci dubna. V uplynulém roce si zahrála třikrát finále (Stuttgart, Hertogenbosch a Turnaj mistryň), ale pokaždé se musela spokojit s trofejí pro poraženou finalistku. Zatímco loni na žádný titul nedosáhla, letošní tenisový rok odstartovala triumfem. V Adelaide neztratila ve čtyřech duelech jediný set a získala svou 11. trofej, první od předloňského května.

Cesta turnajem
V dominanci pokračuje v Melbourne, kde nedala šanci Tereze Martincové, dvojnásobné grandslamové čtvrtfinalistce Shelby Rogersové, své bývalé deblové parťačce Elise Mertensové ani sedm zápasů neporažené Belindě Bencicové.

Historie na Australian Open
Letošním postupem do čtvrtfinále vylepšila své zdejší maximum, tím předchozím bylo osmifinále posledních dvou ročníků. Jedná se o její šestý start v hlavní fázi tohoto turnaje.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (T)
Bilance: 8-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 8-0
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 3-0 (kariérní 66-29)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 3-0)

Aryna Sabalenková - Australian Open
Kariérní bilance:
12-5
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (T)
Cesta turnajem: Martincová (6-1 6-4), Rogersová (6-3 6-1), (26) Mertensová (6-2 6-3), (12) Bencicová (7-5 6-2)

Aktuální forma
Vekičová si před rokem prošla další zdravotní pauzou a návrat jí dlouho nevycházel. Od půlky září se ovšem rozjela a zvládla 16 z 19 utkání. Toto povedené období zahrnuje čtvrtfinále v Tallinnu, postup z kvalifikace až do finále v San Diegu, druhé kolo na WTA 1000 v Guadalajaře, tři vítězství v United Cupu (María Carléová, Alizé Cornetová a Despina Papamichailová) a její působení na letošním Australian Open.

Cesta turnajem
V prvním týdnu měla v Melbourne Parku potíže akorát v úvodním kole s kvalifikantkou Oksanou Selechmetěvovou (porazila ji až v tie-breaku třetího setu), pak smetla nasazenou Ljudmilu Samsonovovou i Nurii Párrizasovou. Další komplikace musela řešit v osmifinále s teprve 17letou Lindou Fruhvirtovou, dokonce v rozhodujícím dějství prohrávala o brejk.

Historie na Australian Open
V minulosti se na úvodním grandslamu sezony představila 10krát a jejím předchozím maximem bylo předloňské osmifinále.

Donna Vekičová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 7-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 7-0
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-0 (kariérní 10-27)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-1)

Donna Vekičová - Australian Open
Kariérní bilance:
13-10
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: United Cup (3-0)
Cesta turnajem: Selechmetěvová (6-2 2-6 7-6), (18) Samsonovová (6-3 6-0), Párrizasová (6-2 6-2), L. Fruhvirtová (6-2 1-6 6-3)


• Čtvrtfinále mužů •
Ben Shelton (89.) - Tommy Paul (35.) | Rod Laver Arena (4:30 SELČ)
Dlouhých 14 let čekaly Spojené státy na semifinálovou účast ve dvouhře mužů na Australian Open a toto čekání překvapivě ukončí 20letý Ben Shelton, nebo o pět let starší Tommy Paul. Mladší z Američanů dokonce v Melbourne debutuje a sbírá tady své první výhry v hlavních soutěžích grandslamů. Rovněž starší z aktérů je ve čtvrtfinále majorů poprvé. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.

Shelton je jistě velkým talentem, nicméně v Melbourne Parku měl velmi snadnou cestu do čtvrtfinále (#96 Zhizhen Zhang, #154 Nicolás Jarry, #113 Alexej Popyrin, #67 Jeffrey John Wolf), a přesto musel dvakrát do rozhodující páté sady. Teprve až Paul bude jeho prvním opravdu těžším soupeřem na turnaji. Druhý jmenovaný tady dokázal v uplynulém týdnu vyřadit Alejandra Davidoviche, Jensona Brooksbyho a Roberta Bautistu. Paul disponuje lepší formou a měl by potvrdit roli favorita.

Tip na vítěze: Tommy Paul

Aktuální forma
Shelton začal mezi profesionály působit předloni v červnu a teprve až letos startuje mimo domácí turnaje. Loni exceloval na challengerech, v listopadu vyhrál tři během tří týdnů, zajistil si debut v Top 100 pořadí a také mohl přenechat divokou kartu do hlavní soutěže Australian Open krajanovi Christopherovi Eubanksovi, jelikož už ji nepotřeboval. Na generálkách se mu moc nedařilo, v Adelaide vypadl v kvalifikaci a v Aucklandu ve druhém kole po porážce s Quentinem Halysem.

Cesta turnajem
Na Australian Open, kde debutuje v hlavních soutěžích na grandslamech, začal pětisetovou bitvou se Zhizhen Zhangem a pak bez ztráty setu přehrál Nicoláse Jarryho a Alexeje Popyrina. Další maraton absolvoval v osmifinále s krajanem Jeffreym Johnem Wolfem.

Historie na Australian Open
Debut.

Ben Shelton - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 5-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 5-2
Bilance proti hráčům Top 50: 1-0 (kariérní 2-2)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Ben Shelton - Australian Open
Kariérní bilance:
4-0
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (Q), Auckland (2K)
Cesta turnajem: Zhizhen Zhang (4-6 6-3 6-2 2-6 7-6), Jarry (7-6 7-6 7-5), Popyrin (6-3 7-6 6-4), Wolf (6-7 6-2 6-7 7-6 6-2)

Aktuální forma
Paul se v předchozí sezoně celkem 10krát probojoval do čtvrtfinále turnajů ATP, včetně dvou Masters, ale pouze jednou prošel ještě dál. V semifinále v Delray Beach však neuspěl a na finálovou účast čeká od listopadu 2021, kdy ve stockholmské hale slavil svůj jediný dosavadní triumf na této úrovni. Nový tenisový rok odstartoval na druhém podniku v Adelaide, kde si poradil s Christopherem O'Connellem a vzápětí prohrál s Jackem Draperem.

Cesta turnajem
Na Australian Open si zatím vede výborně, Jana-Lennarda Struffa porazil bez ztráty setu, pak v pětisetové bitvě udolal nebezpečného Alejandra Davidoviche a ve třetím kole nepovolil set krajanovi Jensonovi Brooksbymu, přemožiteli nasazené dvojky Caspera Ruuda. V osmifinále si připsal ještě cennější skalp, když vyřadil světovou pětadvacítku Roberta Bautistu.

Historie na Australian Open
V hlavním losu startuje počtvrté, jeho předchozím nejlepším výsledkem byla účast ve třetím kole z roku 2020.

Tommy Paul - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 5-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 5-1
Bilance proti hráčům Top 50-100: 1-0 (kariérní 44-28)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Tommy Paul - Australian Open
Kariérní bilance:
8-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Adelaide 2 (2K)
Cesta turnajem: Struff (6-1 7-6 6-2), (30) Davidovich (6-2 2-6 6-7 6-3 6-4), Brooksby (6-1 6-4 6-3), (24) Bautista (6-2 4-6 6-2 7-5)


Andrej Rubljov (6.) - Novak Djokovič (5.) | Rod Laver Arena (9:30 SELČ)
Novak Djokovič bude pokračovat v útoku na jubilejní 10. triumf na Australian Open a 22. grandslamovou trofej, kterou by dorovnal rekordmana Rafaela Nadala. Nejúspěšnější hráč v historii Australian Open se utká se svým žebříčkovým sousedem Andrejem Rubljovem, který už měl šest příležitostí postoupit do semifinále podniků velké čtyřky a žádnou nevyužil. Za sebou mají tři souboje, na Turnaji mistrů v obou případech dominoval Djokovič, Rubljov se radoval jen loni ve finále v Bělehradu, kde soupeř ještě nebyl v nejlepší formě.

Pokud nebude Djokoviče ani tentokrát limitovat zranění zadního stehenního svalu, pak by neměl v semifinále chybět. Pětadvacetiletý Rus bude jeho asi nejtěžším dosavadním protivníkem na turnaji, nicméně bývalého lídra žebříčku vyzve ve formátu na tři vítězné sety poprvé a bude to mít ještě těžší. Už v předchozím kole proti Holgerovi Runemu bylo vidět, že má problém proti lepším soupeřům udržet stabilní a kvalitní výkon po delší dobu. A Djokovič to bude trestat ještě více než dánský teenager. Navíc tu máme Rubljovovu nulovou úspěšnost ve čtvrtfinále grandslamů (0-6, jeden uhraný set), kdežto 35letý Srb má v této fázi bilanci 42-10 a konkrétně v Melbourne 9-3.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Aktuální forma
Rubljov má za sebou další povedený rok. Svou sbírku titulů rozšířil o další čtyři kousky, poprvé prošel skupinou Turnaje mistrů a posbíral celkem 10 minimálně semifinálových účastí. Jeho maximem na grandslamech je ovšem už nějakou dobu pořád čtvrtfinále. Před Australian Open se objevil na obou podnicích v Adelaide a měl celkem smůlu na los. Recept nenašel na Roberta Bautistu, který o týden později prošel do finále, ani na obhájce titulu Thanasiho Kokkinakise.

Cesta turnajem
V úvodním týdnu si až na jeden ztracený set s nebezpečným Emilem Ruusuvuorim vedl výborně, na úvod nedal šanci grandslamovému šampionovi Dominicovi Thiemovi a ve třetím kole po famózním výkonu deklasoval Daniela Evanse. V osmifinále byl však dvakrát jediný míček od porážky s Holgerem Runem, ačkoli dvakrát vedl o set. Nervy drásající super tie-break, v němž prohrával už 0-5 a 3-7, vyvrcholil nechytatelným "prasátkem".

Historie na Australian Open
Jedná se o jeho sedmý start a potřetí je ve druhém týdnu. Předloňská a letošní čtvrtfinálová účast je jeho maximem.

Andrej Rubljov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (ČF)
Bilance: 4-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 4-2
Bilance proti hráčům Top 10: 1-0 (kariérní 19-27)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-6)

Andrej Rubljov - Australian Open
Kariérní bilance:
16-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021, 2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-1
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (2K)
Cesta turnajem: Thiem (6-3 6-4 6-2), Ruusuvuori (6-2 6-4 6-7 6-3), (25) Evans (6-4 6-2 6-3), (9) Rune (6-3 3-6 6-3 4-6 7-6)

Aktuální forma
Djokovič odehrál loni kvůli odmítavému postoji k očkování jen 11 turnajů, po deportaci přišel o kompletní australské léto a zúčastnit se nemohl ani sezony amerických betonů včetně US Open. Přesto posbíral pět titulů, posedmé vyhrál Wimbledon a sezonu zakončil prvenstvím na Turnaji mistrů a v Top 5. Od začátku travnaté části sezony prohrál jediný z 35 duelů na individuálních akcích. Do nového roku vstoupil triumfem v Adelaide a ziskem 92. titulu dorovnal Rafaela Nadala. Na australské půdě zvládl už 38 zápasů v řadě, poslední porážku zaznamenal na Australian Open 2018.

Cesta turnajem
V Melbourne si letos až na jeden ztracený set suverénně poradil s Robertem Carballésem, Enzem Couacaudem i Grigorem Dimitrovem. V osmifinále zničil Alexe de Minaura, domácí naději povolil po fenomenálním představení jen pět gamů.

Historie na Australian Open
S devíti triumfy je nejúspěšnějším hráčem úvodního grandslamu sezony. V Melbourne startuje poosmnácté a pouze třikrát se nedostal do druhého týdne. Dvakrát slavil hattrick, naposledy v letech 2019-21. Loni se kvůli chybějícímu očkování zúčastnit nemohl.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (T)
Bilance: 9-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 9-0
Bilance proti hráčům Top 10: 1-0 (kariérní 241-107)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 42-10)

Novak Djokovič - Australian Open
Kariérní bilance:
86-8
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011 - 2013, 2015 - 2016, 2019-21)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 9-3
Generálka: Adelaide 1 (T)
Cesta turnajem: Carballés (6-3 6-4 6-0), Couacaud (6-1 6-7 6-2 6-0), (27) Dimitrov (7-6 6-3 6-4), (22) de Minaur (6-2 6-1 6-2)

AUSTRALIAN OPEN 2023 - PROGRAM 10. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Kar. Plíšková (30-ČR) - Linetteová (Pol.)
2. Sabalenková (5-) - Vekičová (Chorv.) / nejdříve ve 3:00 SEČ
3. Shelton (USA) - Paul (USA) / nejdříve ve 4:30 SEČ
4. Rubljov (5-) - Djokovič (4-Srb.) / nejdříve v 9:30 SEČ
5. Gadecká/Polmans (Austr.) - Stefaniová/Matos (Braz.)
• COURT 3 • (od 1:00 SEČ)
3. Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Krawczyková/Schuursová (6-USA/Niz.)
• COURT 5 • (od 1:00 SEČ)
4. T. Valentová (2-ČR) - Kinošitaová (16-Jap.)
• COURT 13 • (od 1:00 SEČ)
5. Moyanová/Šmejkalová (6-Arg./ČR) - Mesterová/Zhiyenbayevaová (Rum./Něm.)
• COURT 14 • (od 1:00 SEČ)
6. Fix/Kalina (Něm./ČR) - Cina/Edengren (It./Švéd.)
• COURT 16 • (od 1:00 SEČ)
2. Filip (ČR) - Tien (USA)
4. Frusina/Hrazdil (USA/ČR) - H. Jones/Panarin (5-Austr./-)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport / Tomáš Rambousek

Komentáře

138
Přidat komentář
GaelM
https://www.sport.cz/clanek/tenis-australian-open-bizarni-moment-na-australian-open-to-je-divne-fakt-divne-reagoval-rozhodci-3929913

Trošku fail u systému, který je založen na tom, že je to 100% technika které můžou hráči věřit smile Vždycky se to může stát nějakou chybou stroje nebo člověka. Ale kdyby se to opakovalo, budou se pak hráči i fanoušci oprávněně ptát, jak se tomu dá věřit u milimetrových rozhodnutí...
Reagovat
Vlk-v-trave
už má tři gemy, ...jdu oslavovat;)
Reagovat
Krisboy
Jj, dneska mu to nějak nejde, asi se zrodí překvapení smile
Reagovat
Vlk-v-trave
řekl bych, že to je hlavně tím dobrým soupeřem;)
Fakt si myslím, že se snaží, co může...tedy, krom toho meltdownu, tam mu to klasicky ujelo...ale nedivím se;)
Reagovat
mahycek
Ne a ne ho zabít. Jak řekl Commodus své sestře
ve filmu Gladiátor o Maximovi. Samozřejmě to
tady myslím sportovní terminologií.
Reagovat
Patik
Niekedy mi príde ze taktika Rubleva spočíva len v mlateni.. A keď to nevychádza namiesto toho aby našiel nejakú alternatívu tak on do toho začne mlátiť ešte silnejšie..a keď to nevychádza tak sa rozsype..čakal som ze to bude vyrovnanejsi zápas ale teraz sa pýtam sám seba ze prečo som si to vlastne myslel..jehi šance sú omnoho lepšie na antuke tam Djokovic nemá taky pohyb a stabilitu.
Reagovat
Pe3k
No hodně si to zjednodušil, ale řekněme, že máš pravdu. I když Rublev nemá žádný plán B a jeho hra se dá snadně kritizovat (hlavně dnes), tak stále je třeba si uvědomit, že je světová 6, takže na světě není téměř nikdo, kdo by byl schopen přijít s něčím lepším, s "lepší hrou"...
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvělé.
Reagovat
soloo
Novak musí hrať rychle aby ho nebolela noha smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ja rozmyslam, ci by nebolo Rublevovi lepšie, ak by bol priemerným hráčom top 30-40. Sem tam by uhral 3-4 kolo Grandslamu, niekedy menej, niekedy viac. Jeho vypadnutia by nepriniesli nejakú velkú emóciu, mal by mozno o niekolko miliónov na konte menej, ale aspon by nevbudzoval takú lútost a beznádej..

Na to sa už aj zle pozerá. On keby hra s Djokovicom 100krát, podla mna je schopný 100krát prehrat; naozaj. On sám to vie, je to z neho cítiť, ako je vnútorne z toho rozložený. Verím, že ho dnes ktosi privinie do deky, pritúli si ho a dá mu trochu lásky, ktorou dá zabudnút na jeho trpký tenisový osud.
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Tennisfan77
Tak vyhrál hodně titulů, je v TOP10, sám ví, že to nikdy lepší nebude, ale co víš. Ten zápas s Runem byl pro něj vrchol turnaje.
Reagovat
Usm
Rublev má prostě své limity, je dobrý tenista, ale ne tak dobrý, aby porážel v závěrečné fázi na grandslamech top hráče
Reagovat
smazaný uživatel
Hej no, ale pri žiadnom inom hráčovi, nez Rublev necíti divák takú ľútosť, že chudák, to si snáď ani nezaslúži.

David Ferrer bol tiež "otloukankom" najlepších, výsledkovo, ale nikdy som pri ňom necítil až takýto level zúfalosti. Pramení to dozaista z hlavy, je cítiť ako moc si neverí. Pritom ide o houno, hrá proti top favoritovi, nemá čo stratiť.
Reagovat
Usm
jo s tím souhlas, Ferrer nevypadal tak bezradně, běhal jak motorová myš, makal, bojoval.
Reagovat
Usm
ale on už jednou Djokovice náhodou porazil - vloni ve finále ATP 250 v Bělehradě :-) Je fakt, že tam Djokovic dost těžce zápasil s mizernou fyzickou kondicí
Reagovat
woody
v čem by to jako bylo lepší? stupidnější komentář jsem dlouho nečetl. Tomu se říká sport, že narazíš na soupeře, který je lepší, nebo na kterého si nevěříš...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
je mi ho taky líto, ale třeba Nadala porazil na antuce, Djokoviče porazil na antuce, má i fajn skalpy a je úspěšněj na ATP 250 + 500, to GS SF jednou určitě klapne, když zlomí ten mentální blok z QF. navíc koukám, že s Top 10 to má 19-27, to není vůbec špatný, a s Top 5 to má 10-15, jenže na GS 0-5, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, ved o tom vravim. Ze on to v sebe má plus minus má a potom pride ten najdolezitejsi zapas a posobi v nom úplne bezradne az nedostojne. Dimitrov nie je lepsi hrác ako Rublev, ale prehral so cťou, Tsitsipas bude taktiez isto ocelovejší.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Andrej má holt slabou psychiku. ale zase toho Čiliče loni na RG i možná Tiafoea na USO dát měl, v tuhle chvíli mi přijde jako lepší hráč než tihle dva, Tiafoe má talent, ale nebude mít podle mě lepší kariéru jak Rublev. masakr je, že odehrál 6 QF na GS a uhrál jen dva sety (s Čiličem).
Reagovat
smazaný uživatel
Tiafoe nebude mat lepsiu karieru, suhlasim. Pri týchto hráčoch na 99% bez Grandslamu rozhoduju uspechy aj z inych podujatí, kde je Rublev o level vpredu.

Tiafoe je ale presný protipól, čo sa psychiky a sebavedomia týka. Nabuchaný típek akoby vystrihnutý z Bronxu, sťa by kriminálnik z najnovšej verzie GTA, ktorý má tak na háku, ze v rozlúčkovom zápase Federera napáli oslávenca na sieti. On nejaký rešpekt vobec nerieši a to mu vyhralo aj osemfinálový zápas s Nadalom na USO.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
určitě, Andrej je vztekloun, ale podle mě jinak hroznej slušňák...
Reagovat
Vlk-v-trave
I za Muta děkuji:)
Reagovat
Tennisfan77
- Mám vsazeno RUblev over 0.5 setů, co to znamená?

- Když mám over 22.5 gamů, kolik musí být her abych měl výhru

- Na kolik setů se hraje pls?

- Proč nemá Rublev u svého jména vlaječku

Kill me smile
Reagovat
Usm
a ví třeba někdo, proč v pořádí fiftýnů je 40 a ne 45? Ted to nemyslím ironicky, fakt to netuším, proč není 0-15-30-45, ale 0-15-30-40
Reagovat
Ondřej.Jirásek
těch verzí je víc, jedna je, že forty-five bylo moc dlouhý na výslovnost, tak to dali na forty.

druhou teorii, kterou znám, je, že se skóre pohybovalo na hodinách, 15, 30, 45 a game 60... ale oni zavedli shodu, takže 40, další bod 10 (50, dneska výhoda) a dalších 10 (60 game).
Reagovat
Krisboy
Myslím, že je přesně, jak píšeš. Hodiny + zkrácení slova.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to preto, ze niekedy ukazovali skóre ručičkové hodinky. A ako sa posúvali po stvrtinkach, tak aby nebola pri zhode "celá hodina", kedze tá evokovala vyhraný gem, tretí bod ukazovala na 40.

Toto je plus minus pointa, ktorá sa ku mne dostala, neviem čo je na tom pravdy, ale počul som to uz z viacerych zdrojov.
Reagovat
Usm
jo ta teorie s ručičkovými hodinami asi dává smysl, vzhledem k zavedeným shodám/výhodám
Reagovat
Tennisfan77
Já četl, že nejstarší verze tenisu - tehdy známá jako "Jeu de Paume" - je zodpovědná za systém bodování. Kurty měřily 45 stop na každé straně sítě. Každý hráč začínal vzadu, ale když skóroval, posunul se o 15 stop dopředu.

Poté, co se dvakrát posunuli o 15 stop dopředu, se mohli posunout pouze o 10 stop (celkem tedy o 40 stop, nikoli o 45 stop), aby se nedostali přímo k síti.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
na tohle jsem úplně zapomněl, taky jsem to někde slyšel/četl.
Reagovat
Ereinion
over 22.5 smile
Reagovat
Vlk-v-trave
už je v ráži,... bohužel to funguje u něj spíš naopak...
Nevím...možná si myslel, že mu ty prohozy nebude Djoko vychytávat. Ale je u míčku rychleji, než bys řekl švec...
Drsna frustrace,...jsem zvědavý na ten poslední set. jestli se Andrej ješťe nějak zvedne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A co hamsteing, drží, drží?smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Prosím tě, on ani neví která noha ho už bolí. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nekoukám. Občas se chytá za druhou, jo?smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Už sjíždí diváky...asi potřebuje, aby na něho bučeli a mohl se dostat do svého mentalního módu vítěze...
Reagovat
Pe3k
Posledně si ho tady obvinil z toho, že dostává na papírku nějaké instrukce během zápasu, což se ukázalo jako nesmysl a ty kecy co si kolem toho vedl to bylo teda něco Vlku...Diváci se během výměn a podání chovají jako...a Djoko si podle tebe nemá stěžovat?
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDD, obvinil...

Však jak on někoho sjíždí, tak mu to pomáhá, a co?
Kyrgios zase sjíždí svou lavičku...pravidelně.
A co jako...co se ti zas nezdá...
Reagovat
Pe3k
Nejenom, že si ho obvinil, ale hlavně si jej obvinil křivě! Tvoje obvinění se ukázalo jako nesmysl a teď se tomu zpětně směješ a ještě se mě ptáš co se mě nezdá? Napíšu ti to teda znovu. Křivě si obvinil Djokovice. Tobě připadá v pořádku něco takového udělat? Mě ne. Pokud chceš jen bohapustě hejtovat Djokovice jako ostatní místní fandové Nadala vyber si k tomu něco co se skutečně stalo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano nemyslím si, že způsob jakým to dělají je dobrý...včetně odpovědí týmu na toto téma...a kdybys to četl pořádně a nebyl na své křížové výpravě, tak by sis všiml, že jsem nabízel různé varianty...včetně toho, že pravidla na GS by měly být sjednocené,... krom toho jsou hodně složité a né vždy všem asi jasné...

Ano je toho plno po netu, na toto téma.

Chápu, že se můj způsob podaní někomu nemusí libit, ani nejsem dokonalý, ale říkám si... opravdu Ty, specilně Ty chceš mě fakt tady moralitovat?

Pochopúil bych to u Marducha, Wooda, Jiraska, Kozoroha, i u té Nolky bych to pochopil...asi nejvíce...ale u Tebe???

Zkus to možná ještě jednou promyslet.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já ti dám Jiráska :D taky ti budu odteď říkat "v trávě" :D
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Tak to víš, cítim se jak u soudu, a tam musíš podávat jména zapisovatelkám přesně...

v trávě je ok, při určitých oficiálních příležitostech...nebo soudních přelíčeních;)
Reagovat
Pe3k
Co se týče pravidel a jejich porušování já s tebou souhlasím. Ovšem to si trochu odbočil od tématu. Já sem zcela jasně a konkrétně napsal co se mi nelíbí, tak to nepřevracej proti mě! Namísto toho, aby si uznal svojí chybu, tak tady na mě hážeš nějaké břitké kecy o morálce smile lol

Teď si vyloženě k smíchu. Vysvětli mi tady, proč třeba Nolka má právo moralizovat a já ne? Já myslel, že žijeme v demokracii, ve svobodě, ale podle tebe žijeme někde kde ty máš právo někoho křivě obvinit a já nemám ani právo moralizovat...
Reagovat
Vlk-v-trave
Vzhledem k tomu, že jsou to fanoušci Djokoviče, a mohlo se jich to dotknout a ženu pochopitelně i více.
Reagovat
Pe3k
Aha, to sice dává smysl, ale já i když fanda Djokovice nejsem můžu se k dané věci vyjádřit. Jde mi o to, že to nebyla pravda, ne o Djokovice a už vůbec ne o nějaké moralizování...
Reagovat
Vlk-v-trave
Paní soudni stolice...

Post byl s otázkou, co lidé říkaji na tu láhev a vzkaz... a že v AO jsou na to pravidla...

Marduch udělal na to skvělý vtip, kterému jsem se zasmál...

Ondra na to reagoval, že nic moc nenašel, krom toho, že tam šlo o nápoj, který mu má pomoci s bolestma...a že to horlivě komentoval SPA fanoušek....jasně:0 se nedivím...

ja toho našel vice, včetně toho Millmana...
ale také jsem Ondrovi napsal, že se mě v tom nechce přehrabovat,
...neboť uznávám to, že ty pravidla jsou na prd... ale stojím si za tím, že ten způsob není fakt dobrý...budí to stále kontroverze, a není to poprvé...podle mně mu to ubližuje, ikdyby tam měl otázku, co chce k večeři jak jsem ironicky už psal:0)
Reagovat
Pe3k
Aha, tak teda nadsázku jsem tam nepostřehl, naopak se mi zdálo, že tě to hodně štve. Vypadalo to tak, že tě už dlouhodobě štve porušování pravidel a zrovna něco v tom stylu udělal Djokovic a tak si se do toho tématu pustil...Podle mě je daleko horší Tsitsipas, ale tyhle pravidla o coachingu porušuje kde kdo. Co se týče Djokovice, tak jeho trenér Goran ho během zápasu s Dimitrovem "ilegálně" koučoval zcela nepokrytě před kamerami...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
počkej, ale koučink je na AO povolený i během zápasu.
Reagovat
Pe3k
Takže ho může koučovat z tribuny? Jakože na něj během zápasu může cokoli zařvat? Ty pravidla kolem toho neznám...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, a právě proto vznikl ten virál...ale i ten koučing z tribuny má svá pravidla na AO, kde by měly být hlášeny také nápoje podávané během hrz z tribuny, s tím, že nesmí být vidět značka atd...

Když jse viděl ty články....tak vlastně těch pravidel je tolik, že to je horší než u právníka...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tsitsipas měl být vzhozen z kurtu ve Wimbledonu, psal jsem to tady, Kyrgios by za normálních podmínek nedohrál plno zápasů, psal jsem to tady...atd. atd...
Reagovat
Vlk-v-trave
A mnohem drsněji než s Djokem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Napsal jsi, že jsem křivě obvinil Djokoviče.

Pokud mě napíší jeho fans, abych se jim omluvil, a že to tak cíti, tak si to s něma proberu...sám, a rád i bez tvé asistence...pokud to nejde...

tak žádám tedy, aby sis je pčivedl jako svědky.

Děkuji.
Reagovat
Pe3k
Mě o žádnou omluvu nejde, já se nezastávám Djokovice, ale pravdy. Proto jsem ti to "celé" vyčetl, protože si jeden z mála jehož komentáře pravidelně čtu a tak už jsem asi trochu "citlivý" na to, když napíšeš nějakou blbost...Díky, že si mi trochu osvětlil svůj postoj.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nečet jsem ani jeden příspěvek od Tebe, který by aspoň trochu hodnotil pravdivě Nadala...možná dva, tři...ale chápu, že jsi zaujatý, ale pak prosím neužívej slova pravda...
...
Poslední tvá akce s McDonaldem byla nepravdivá podpásovka....možná nějaký trolling...nevím...nějaká zpětná akce v rámci vašeho tady pískovíště fedal...nevím

Ale nic moc...
Reagovat
Pe3k
"Nečet jsem ani jeden příspěvek od Tebe, který by aspoň trochu hodnotil pravdivě Nadala"

"možná dva, tři."

Takže ty něco napíšeš a hned to zase popřeš smile

O5 si úplně odbočil od tématu a taky sis sám odpověděl. Pokud jde o nějaký "trolling" jak píšeš, tak tam samozřejmě nejde o nějakou "pravdu". Navíc já se svými názory na Nadala, teda spíše jeho fanoušky nikdy netajil.
Reagovat
Vlk-v-trave
Neodbočil, píšeš, že ti nejde o Djoka, ale o pravdu.
Ja jsem to jen zpochybnil na jednom příkladě...
mimo jiné ani ses neuráčil zjistit, že koučing z tribuny ma na AO své pravidla, ale chceš mě tady psát, že bojuješ za pravdu...
Reagovat
Pe3k
Dobrá ovšem, to že mi v tomto konkrétním případě šlo o "pravdu" neznamená, že mi o pravdu jde při všech příležitostech, to je navíc nemožné... Co se týče těch konkrétních pravidel o koučingu ty neznám (zrovna si o tom čtu) a taky jsem to rovnou napsal...Pokud je tedy koučing nyní legální, jaký smysl by mělo posílat Djokovicovi během zápasu nějakou zprávu na papíře? Žádný.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ano, proto jsem se smál... nakonec se ukázalo, že je to pytlíček se solí kvůli křečím nebo něco takovýho.
Reagovat
Pe3k
Přesně a proto jsem psal Vlkovi, že Djokovice "křivě obvinil".
Reagovat
mahycek
Tak jsem na to speciálně přijel Djoko vs Rubljov. Sice bych nechtěl dva rusáky v semif,ale
srb to bude mít dnes nesmírně těžké. Nesázím,ale
tipuji rusáka. Samozřejmě, že zrovna Rubljov mi
tolik nevadí a do politiky ho nemíchám
Reagovat
GaelM
Takhle na štíru s podáním Karolína letos na AO ještě nebyla smile Fakt to nepřichází v dobrou dobu, už mohlo být hotovo.

Snad vydrží aspoň do TB a urve druhý set, to by ji mohlo nakopnout.
Reagovat
GaelM
Nevypadá to s Karolínou dobře smile V prvním setu to nebylo o nějaké náhodě, Linette je prostě lepší a Karolína se bojí o servis. Na to není zvyklá. Chtělo by to rychle přijít na to, jak ji brejnout a trochu jí srazit ve druhém setu. Jinak to může být rychlé...
Reagovat
paddy
Zítřejší zápas můžeme označit za bitvu dvou Ježíši
Ty propnuté ruce, utrpení ve tváři, chybí jen kříž smile
https://www.youtube.com/post/Ugkx4oYyNTgUpieiftapDkwl5JdSWJByPgOY
Reagovat
Torn
Já mám stejně obavy. Je vlastně v zásadě fuk, koho má v pavouku. Bylo fajn, že se mohla rozehrát na lehčích hráčkách, ale Karolína není rozhodně hráčka, která by se do finále GS dostala jen díky super losu. Tady jde spíš o ní. I kdydy se potřetí dostala do finále. Bude tam patrně zase bláznit. Bud bude neustále dotahovat, nebo se lekne náskoku. Rád bych se pletl, ale občas mi přijde, že své velké úspěchy podvědomě bojkotuje ona sama. Snad se tentokrát pletu.
Reagovat
tommr
kdyby se dostala do finále tak by to byl superúspěch bez ohledu na to jak by v něm dopadla ...
Dneska to bude pro Karolínu mnohem psychicky náročnější zápas než případné finále. Je favoritkou a případnej neúspěch proti tak "lehký" soupeřce by jí nejspíš hodně srazil už tak křehký sebevědomí ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kája bohužel umí zmrznout a také mám obavy, že se to v závěrečných kolech může stát skoro kdykoli. Už teď v předzápasovém představení vypadala napjatě. Snad jí to přejde.
Reagovat
Vlk-v-trave
Genius cvici s Klajnem v telocvicne taky;)
Trochu se mu divim... ze se mu chce...do cvicek.

Ve druhem kole si bude moct zacvicit s Humbertem... tedy pokud dokonci zapas, ktery ma rozjety celkem dobre, a v zaveru nevystrili v telocvicne diry ve stenach...;)

Ma tam take nejakeho fanouska, ktery ho zene k vitezstvi, ale giginek to neni, toho bych poznal po hlase, a toz ten by take zburil tu telocvicnu, jak by ho tlacil...

Ernie uz jede sadu paradnich pokriku v lotystine:) To mozna zburi sam tu telocvicnu;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Genius zkousi kvalitu panelu kolem kurtu, skvelym hodem raketou...jo... je to udelano z kvalitniho materialu, panely vydrzely, a dokonce nefajloval, bo letela mezi dva male sberace...
...to trebas Mmoh na outdooru mel prostoru jak na bejsbolovym hristi....a ten to nezvladl...
Reagovat
Davor1
On to hrá už len pre pobavenie a aj tak stále dokáže nejakých hráčov z okolia stovky vykostiť smile

Najväčšia sranda na tom je, že pár hodín dozadu skrečoval zápas v kvalifikácii, kde dostával hrozný debakel s nejakým domácim juniorom, a potom ako LL v dvoch setoch prejde prvým kolom easy peasy ešte v ten istý deň, a ani sa pri tom nespotí smile
Reagovat
EllNino
tak to je dobrý bizár :)))
Reagovat
Davor1
To teda je... ale keď je na okruhu človek, u ktorého to asi nikoho neprekvapí, tak je to práve Ernest...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo vsiml jsem si, ze tam je jako LL, pak jsem se koukl na pavouka, a nestacil se divit:DDD
Reagovat
lars
jj, dobry postreh 7xLL :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kam se hrabe Djokovic, ten potrebuje na regneraci zraneni min. den az dva.
Ernestek to zmakne za par hodin:)
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
lars
Mohl mit kratkodoby zdrav. problem. A mezi zapasy mel dobu asi 9 h.
Reagovat
Davor1
Týpek vyhral vôbec svoj prvý zápas v hlavnej súťaži mimo antuku na úrovni challenger a vyššie. To o Macháčovom výkone asi vypovedá dostatočne...
Reagovat
EllNino
To už by stačilo, díky :) Tomáš měl vyhrát, to ano, ale prostě mu evidentně tahle role nesedí, prohrál těch zápasů loni na podzim z pozice jasného favorita tolik, že to nebude náhoda ... je tam pořád ten milník stovky a on se tím asi nechává zbytečně pohltit ...
Reagovat
Dobry-den
Tak aspoň už to nebudeme svádět na jeho neustálé zdravotní problémy. On na to prostě nemá ani když je fit. smile
Reagovat
EllNino
Tak že na to má, ukázal v zápase s Ruudem, porazil Kwona, který pak vyhrál turnaj jako LL, tenis hrát umí, jen, jak už tu někdo psal, ty malé turnaje už chce mít co nejdříve z krku ... mně by se taky nechtělo po centrech v Melbourne do tělocvičny pro pár diváků, to má Vlk pravdu ... ale Tomáš to prostě musí teď kousnout, půl roku ještě vydržet a uhrát body a pak už bude ve stovce a nebude to muset řešit, podobně jako teď Jirka ... ten rozdíl mezi 110. a 90. místem se zdá hrozně malý, ale kolikrát je to otázka několika sezón, než se ta hranice překoná ... snad to nebude Tomášův případ
Reagovat
Davor1
Lenže asi by mu mal niekto vysvetliť, že aj keď odohral v Austrálii super zápasy s Kwonom a Ruudom, tak za ne získal menej bodov, ako keby uhral to jedno kolo na challengeri s týpkom, čo tvrdý povrch videl naživo tak tretí raz smile

Mne je jasné, že on by tie zápasy chcel vyhrávať a dostať sa tak na úroveň, kde by ho to už bavilo... ale tento kolobeh sa s ním ťahá už tak 3 roky v kuse a je najvyšší čas, aby si v hlave ujasnil, že kým sa chce pravidelne merať s hráčmi ako Ruud, Tiafoe či Kwon, tak najprv musí zvládať zápasy s týpkami o 2 triedy horšími... Pokiaľ si toto v hlave nenastaví, tak sa bude v tej druhej stovke motať do konca kariéry...
Reagovat
EllNino
Máš pravdu ... už ve stovce byl, takže mu nikdo nebude předhazovat, že se tam ještě nedostal ... on to dobře ví, jen to musí prostě začít realizovat
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja se obavam Davore, ze on to tak nastavene asi nebude mit:) A nejsem si jisty, jestli to vubec tak nastavi...tedy prestavi...
Je to proste takovy typek, ten nas Tom:)

Ale mozna se neco zmeni, az mu zacne tect do bot...mozna...nebo nejaky jiny impuls...

Videl bych, ze tam je asi vetsi nadeje nez u tech typu jak Harrison:) aaale... spis bych sazel na ty vetsi turnaje. A nebo druhy extrem putak za 75, nekde v klidku venku, kde se mu bude dobre returnovat...;)
Reagovat
Davor1
Ako ja úplne chápem, že ho bavia len veľké turnaje a top hráči, ale problém je v tom, že s rankingom okolo 120. miesta sa už na tie turnaje nedostane ináč, ako cez kvalifikácie, kde to je vždy mimoriadne náročné, keďže tam hrajú podobne motivovaní hráči na zhruba rovnakej úrovni.

Ten vývoj cez challengere je podľa mňa najprirodzenejší, ak nie si už v juniorskom veku nejaký supertalent, čo u Macháča rozhodne neplatí. Kopec hráčov, ktorí sú dnes v prvej 50tke si prešli tým vývojom, niektorých si pamätám dokonca z futures turnajov, kde sa postupne zlepšovali, až cez challengere prešli na najvyššiu úroveň a dnes už neriešia iné turnaje ako ATP. Hráči ako trebárs Van De Zandschulp, Bonzi, Griekspoor, Molčan a ďalší ešte nedávno behali po challengeroch a v Macháčovom veku dokonca len po futures turnajoch... mali ale dostatočnú morálku, aby sa cez tie turnaje vypracovali do top50. Táto morálka asi Tomášovi chýba, pretože kvalitu na to, aby sa cez challengere dostal rýchlo hore určite má, len ju nejako nie je schopný v tých zápasoch pretaviť do výkonov...
Reagovat
Davor1
Keď sa tu počas austrálskeho turné chválil Macháč, obzvlášť v tom zápase s Ruudom, a predpovedala sa mu žiarivá budúcnosť, tak som si hneď pomyslel, že príde prvý challenger po AO a tam sa ukáže skutočná realita jeho hry...
A hľa, dnes v hale proti antukárovi ako megafavorit, nie je schopný takmer uhrať game smile
Stále to môže otočiť, ale príde mi, že tieto jeho pravidelne výbuchy v zápasoch, ktoré by mal zvládať s prstom v zadku už nie sú náhodné a zvyšok sezóny sa zase povezie na podobnej vlne, ako posledné sezóny, kedy sa mu vydaril začiatok v Austrálii a ďalej nebol schopný presadiť sa ani na challengeroch... Hrá fakt tragicky.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já mám u něj pořád pocit, že dokáže hrát nejlepší tenis jen proti těm top hráčům, jak kdyby ho nedokázaly ty challengery vybičovat k tomu nejlepšímu, přestože jich už několik vyhrál. on by potřeboval hlavně zůstat zdravý a už pravidelně startovat na turnajích ATP a hlavním okruhu. to si ale musí uhrát buď na grandslamu, nebo na challengerech, když zase není ve stovce... případně přes kvalifikace ATP.

u Macháče každopádně nevidím takový potenciál jako u Lehečky. Macháče vidím stabilně tak Top 50-100, vzhledem i k chatrnému zdraví. Lehečkovi bych věřil stabilně na Top 20, ale obávám se, že to bude ten typ jako Tomáš Berdych, kterej měl obrovskou smůlu na Big Three, a podle mě Jirka bude zase paběrkovat proti Alcarazovi, Runemu, Sinnerovi a dalším mladým větším talentům, ti mu ty velké tituly nedovolí získat.
Reagovat
aape
ale tak trochu optimismu do budoucna, přece se tu nebudem topit v depce, teď, když AO našim klukům tak nad očekávání vyšlo smile
Reagovat
aape
ale tak trochu optimismu do budoucna, přece se tu nebudem topit v depce, teď, když AO našim klukům tak nad očekávání vyšlo smile
Reagovat
darek.vrana
Loni to většina z nás viděla obráceně, větší potenciál u Tomáše než u Jirky, co si tak pamatuju zdejší diskuze. Tomáš je super hráč, ale pořád se ne a ne prosadit. Taky mám pocit, že jak si vyzkoušel ty velké kurty, tak se na challengerech už nedokáže hecnout. Snad letos odehraje celou sezónu zdravý, teď už toho moc obhajovat nebude, tak by se mohl posunout a hrát na ATP. Musí ale hlavně zlepšit servis, to je slabina.
Reagovat
Davor1
Ono je úplne prirodzené, že výkon outsiderov rastie veľkosťou zápasu a konfrontácia s top hráčmi ich dokáže vybičovať k výkonom, ktoré bežne nie sú schopní podávať...

Ale keď hráč nedokáže stabilne vyhrávať so súpermi nižšej úrovne, tak potom nie je žiadna šanca na nejaké solídne umiestnenie v rankingu.

Presne mi to pripomína tie jeho minuloročné výbuchy s tragédmi ako Briand, Rehberg a Durasovič, ktorí sú všetci ITF úroveň a Macháč s nimi zvládol po otrasných výkonoch pustiť zápasy v megakurzoch, až by človeku napadlo, či si nepotreboval privyrobiť nejako "bokom". Ale zrejme len proste nemá hlavu a dostatočnú bojovnosť, aby dokázal vyhrávať aj zápasy, kde sa niekedy potrebuje nadrieť za minimálny úžitok (finančný či bodový...).
Reagovat
Ondřej.Jirásek
je to tak
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To zní tak, jakoby z Toma vyrůstal druhý Veselkasmile
Reagovat
EllNino
To si nemyslím
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Píšu, že to tak z toho, co píše Ondra, vyznívá nebo mě to aspoň napadlo, ale samozřejmě doufám, že ne. Víc bych se asi bál zdraví.
Reagovat
Davor1
Zase pozor, Veselý už mal v jeho veku ATP titul, pevné miesto v stovke a niekoľko zaujímavých výsledkov na GS turnajoch... To, že postupne išiel výrazne dole je druhá vec, k tým jeho úspechom sa ale ešte Tomáš ani len nepriblížil...
Reagovat
GaelM
smile

Tak tak, zatím by mohl být docela rád, kdyby na tom byl jako Jirka Veselý. V juniorech nic moc nepředvedl a na ATP si ohřál dva prstíčky v top100 díky pár slušným výsledkům na challengerech. A nezdá se, že by se nějak výrazně zlepšoval. Není konzistentní ani nemá na kontě nějaký velký průlom ze kterého by mohl těžit, jako předvedl např. Jirka Lehečka loni v Rotterdamu. smile
Reagovat
Davor1
Veď práve, ja u neho žiadny posun nevidím. Už 3 roky, odkedy vyhral prvý challenger a kvalifikoval sa na prvý GS, má prakticky rovnaké výsledky doteraz. Občas vyhrá challenger, občas potrápi top hráča, ale väčšinu sezóny sa len trápi s kdejakými priemerakmi a čoraz častejšie prehráva aj s totálnymi underdogmi... Zatiaľ je ďaleko aj k priemerným Veselého sezónam...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ve druhym setu už ale dominoval, on ten předchod z Austrálie z horkého počasí do haly a zimy v Evropě taky nebude žádnej med.
Reagovat
GaelM
A ve třetím opět blackout. Tohle byl hráč top100 měl zvládnout.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
Davor1
V druhom dominoval, a v treťom sa vrátil naspäť k tomu úplnému zmaru z prvého.

Ten prechod z Austrálie do európskej haly určite nie je jednoduchý, ale za mňa to absolútne nie je dôvod, ktorý by mohol za ten tragický výkon. Z Austrálie už je doma v Európe dostatočne dlho. Aj iní hráči prichádzali z Austrálie a trebárs taký Ymer či Hanfmann zvládli svoje zápasy úplne s prehľadom.
Reagovat
lars
Pochybuji, ze znas datum priletu T.M. do CR.
Reagovat
Vlk-v-trave
Spis se mu nechce v te telocvicne hrat..., ja se mu vlastne ani nedivim, jsem se ted na to chvilku koukl...a je to o nicem...
...prijde mne, ze to je spis outdoorovy hrac:)
Ta nabidka tam neni zadna pecka ted na outdoor... Spanelsko pristi tyden, ale zase jen za 75. Ale jsou tam 2 za sebou...pekne prostredi...eh...

No nastesti nemusim behat v jeho teniskach;)
Reagovat
Davor1
No to je dosť možné, že sa mu tam nechce hrať... Potom je ale zvláštne, načo tam vôbec jazdí, však je to kopec energie a času úplne vyhodených do kanála...

A či tie telocvične obľubuje alebo nie, má tam odohratých suverénne najviac zápasov aj najviac titulov. Ak nemá rád haly, mohol si zaletieť do Južnej Ameriky na antukovú tour, ako to urobil trebárs Kukučkin smile Skôr si ale myslím, že on nemá problém s tým, kde hraje, ako skôr s tým, že tá kvalita u neho proste na viac nie je, aj napriek občasným každoročným zábleskom na väčších turnajoch...
Reagovat
EllNino
Taky jsem jeho účas nepochopil, ale asi chtěl prostě nasbírat body, které ztratil v Austrálii, kde i před dobrý výkon neuhrál skoro nic z loňska (challenger win a 2. kolo GS z kvaldy), no musí bojovat dál
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak ja na jeho miste bych tam nejezdil...;)
...radeji brousil servis, a bral 2 challengery nekde na hardu v outdooru... i za 75.

Krom toho tady ta telocvicna je dost silne obsazena...tazke az tak jiste body to nejsou, kdyz uz na ten challenger potrebuje vyrazit...

Taky si myslim, ze mu moc rychly hard nesedi...
kord v tak malem prostoru, kde je to ficak...

Nechci ho nejak obhajovat:) To neee. Ja ho proste jen nechapu...:)
Reagovat
Davor1
Tak ten challenger má obsadenie ako nejaká slabšia ATP, ale zase má vysokú dotáciu ako finančnú, tak bodovú... Minimálne štvrťfinále tu s jeho kvalitami uhrať určite mal, pretože ten Misolič do prvého kola bol snáď najjednoduchší možný súper a ani v druhom nie je lepší hráč, ako on. Ja Macháčovi fandím asi najviac z českých hráčov, preto ma tie jeho fatálne prehry a neschopnosť preraziť na vyššiu úroveň už dosť irituje...

On práve v rýchlych halách nie je vôbec zlý. Bol som na zopár jeho zápasoch v Bratislave, kde je to sakra rýchle a došiel tam až do finále, aj keď cez celkom slabých súperov... Takisto tá hala, čo vyhral v Nemecku, patrí medzi najrýchlejšie na challengeroch...

Len mi príde, že má problém v hlave s tým, keď sa zápas nevyvíja podľa jeho predstáv, nemá dostatočnú morálku, aby tie zápasy dokázal pretlačiť na svoju stranu. V zápasoch, kde nemá čo stratiť naopak hrá uvoľnene a preto často podáva najlepšie výkony proti hráčom, kde sa to až tak neočakáva...
Reagovat
EllNino
Hlavně by stejně prohrál ve 2. kole s Riedim, takže asi těch 7 bodů nemá cenu řešit :) Tady by musel předvést hodně muziky za málo peněz ... vyjde to jinde :))
Reagovat
Davor1
Ale v druhom kole by ho žiadny Riedi nečakal, mal by tam jedného z dvoch domácich kvalifikantov... A za štvrťfinále už je 25 bodov, to v jeho situácii nie je zanedbateľný počet, plus by mu nejaké 2 vyhrané zápasy určite pomohli do ďalších turnajov... Vždy lepšie prehrať vo štvrťfinále s Ymerom, s ktorým by mohol odohrať dobrý zápas, ako v prvom kole s Mišoličom a ísť do ďalšieho turnaja s ešte väčším tlakom na pleciach...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja si myslim, ze on by tam nevyhral ani s hracem, ktery by mu skrecoval:D

Takhle bych ohodnotil asi jeho charakter, ale nemyslim to zle, proste kazdy hraje dle toho toho, co mu charakter povoli...prestavovat tezke...ne nerealne, ale tezke.

Takovy Kyrgios, jak by mel charakter Lendla, tak uz par let si B3 ani na ten GS poradne nesahnou...:DDD uz by trhl rekord Samprase a ted bychom se dohadovali za jak dlouho bude lamat rekordy B3 (s nadsazkou)
Reagovat
EllNino
Teř koukám Riedi odhláška a 7 LL v turnaji, tak to je slušný lazaret :) ale to se dalo čekat
Reagovat
Vlk-v-trave
V tehle telocvicne by podle mne nepomohlo ani jak by chytl do prvniho Goffina:)

K tomu charakteru pisu i vyse, podle mne to neprestavi... tyhle veci se podle mne prestavuji uplne nejhure, a pokud jeste to nejak jde, tak beh na dlouhou trat...
Reagovat
Davor1
Pozri Vlk, tiež som si myslel, že charakter ťažko nejako meniť alebo s ním pracovať. Ale pamätám si, ako som pred rokmi videl niekoľko zápasov Bublika, ktoré na challengeroch doslova odchodil, vypustil, neprejavil kúsok snahy... A on sa po tých challengeroch ťahal roky, tiež som si hovoril, že jeho bavia len tie najväčšie turnaje, sám sa nikdy netajil tým, že hrá v podstate len pre peniaze a snaží sa len na najväčších turnajoch... No potom prišla sezóna, kedy po rokoch flákania sa zrejme pochopil, že musí niečo zmeniť, ak sa nechce do konca kariéry ťahať po pralesných turnajoch za pár drobných, a v priebehu pár mesiacov vyhral snáď 4 alebo 5 challengerov (pamätám si finále v Bratislave, kde som vtedy bol na jeho zápas s Rosolom). To ho dostalo v rankingu dosť vysoko na to, aby mohol hrať len ATP turnaje bez kvalifikácii a odvtedy už okolo challengera ani neprešiel...

A keď to dokáže niekto s takým charakterom, ako je Bublik, tak verím, že Macháč by to zvládol ľavou zadnou, ak by sa len trochu posnažil...
Reagovat
Vlk-v-trave
Klíčová je ta tvá poslední věta.

Případ Bublík... no ma jiný potenciál, hru, jinak by hrál ty challengery dále. četl jsem s ním několik rozhovorů, slibů, že už kraviny dělat nebude... není schopný se toho vyvarovat ani 3 zápasy za sebou...má hlavně servis, aby se udržel v top100, Tomáš má skvělou mezihru, ale servis...ho táhne zpět na tyhle akce do těloctvičny...
Reagovat
paddy
někteří světoznámí malíři v dávných časech experimentovali s drogami, takže by v dnešní době měly dostatečnou představivost na to, aby viděli postup Rubleva do dalšího kola smile

Djo doléčil kvazi-zranění a s minimálním omezením mu nic nebrání v postupu, jak říká Fritz, 80% tenistů s něčím laboruje

Paul si to pohlídá

zavřete oči, odcházím do hyperbarické komory smile
Reagovat
paddy
opr. měli podle vzoru jmelí smile
Reagovat
paddy
Djokovič se ohradil proti tomu, že předstírá zranění

s de Minaurem to na kamarádství nikdy nebude, respektuje ho profesionálně, ale nekomunikuje s ním, na což má vliv loňský ročník a věcí kolem vakcinace
"He showed in 2022 what he thinks about me."

de Minaur obvinil média, že vyhrocují situaci
"I hate how media will always create controversy and takes things out of context to make a headline,"

Djo podle sebe "played the best match of this year so far", takže teď víme, že tam byla i vysoká motivace

na společné kafe to rozhodně už nebude a ani bych nečekal rvačku v jídelně Wimbledonu

Woodbridge hodnotil, že Djo, když potřeboval, tak volně řečeno běhal jak kamzík
Reagovat
GaelM
Nemám z toho zápasu úplně nejlepší pocit, ale snad předvede další top výkon a Polku vyřadí. Byla by hrozná škoda ten los nevyužít a nedojít aspoň do semi. Tam už se pak může stát cokoliv, Sabalenka už musí mít z těch GS SF mindrák...
Reagovat
paddy
vše jí hraje do karet, jestli to nevyužije, tak si nemůže na nic stěžovat

míče vyhovující plochým úderům, Linette vyřadila několik těžkých soupeřek, Swiatek a Pegula vypadly na druhé straně pavouka, a tak nepřekvapí, že v SF bude čekat Vekič a ve F unavená Azarenka
titul není třeba vyhrát, stačí ho převzít smile
Reagovat
aape
takže vlastně povinnost, nic jiného než titul bude zklamání smile chudinka, má to nalajnovaný, běda jestli uhne smile
Reagovat
Torn
Stejně mám o ní obavu. :(
Reagovat
lars
Kolik penez si vsadil na postup Vekic do SF AO2023 ? :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jakožto ateista musím opětovně vyzvat panenku Marii Guadalupskou, aby Novaka ochránila od obnovení zranění.smile

Rublev na rozdíl od Minotaura disponuje agresivní hrou, kterou může Novaka rozběhat... pakliže bude trefovat kurt. Rozběhaný Novak --> riziko obnovení zranění se mnohonásobně zvětšuje.

Přijde mi celkem přehnané, jak už tu někteří vidí Djokovice s trofejí v ruce. Zranění + v životní formě hrající Tsip, dozrávající Rublev či nepředvídatelný Khachanov rozhodně nejsou do počtu. A vlastně ani Amíci, protože kdyby se Novak dostal přes Rubla, ale zápas ho zničil, tak takový Paul může taktiku umě přizpůsobit. Všechno je to velké ALE. smile

Pojď si Novaku pro třetí mini GS v řadě po Grigor a Minotaur, vamos.smile
Reagovat
Pe3k
První věta pobavila. Je to otevřené, nejsem schopen posoudit do jaké míry má Djokovic problémy. Posledně sice říkal, že bolesti neměl, jenže to hrál pod hromadou léku proti zánětu a bolesti...Plácnu, že Rubleva nějak dá, ale ten Tsitsipas bude problém. Tam už bude muset Ježíšovič předvést top výkon, aby vyhrál a to mu noha nedovolí.
Reagovat
GaelM
No nevím, Tsitsipas mohl dneska klidně jít do 5 setů, kdyby byl Jirka schopný využít své příležitosti. 90% Djokovic by s tím neměl mít neřešitelný problém.

Podle mě má Djokovic velkou výhodu, že v semifinále bude papírově slabší soupeř, který bude mít co dělat s psychikou. Takže by si teoreticky mohl orazit ve snazším zápase. Kdyby měl dát Rubleva a hned po tom Tsitsipase, bylo by to výrazně horší.
Reagovat
Pe3k
Rozhodně má příznivý los, na to jak byl nasazený, Nadal byl nasazená 1 a měl los těžší. Otázka je co mu dovolí noha a Titsipase bych nepodceňoval, podle mě hraje velice dobře. Viděl sem celý zápas s Lehečkou i Sinnerem. Stačí, aby Djoka rozbolela noha a má to v kapse Řek (za předpokladu, že se oba do finále dostanou).
Reagovat
Patik
Podľa mňa Djokovic pôjde do finále ak teda postúpi tak pripravený ze ta noha ho bolieť nezacne.. To bude posledný zápas a pôjde o všetko.. myslím si ze bude pod dobrými analgetikami.
Reagovat
Ondrej2280
:)) stale propagujes pohadky o bolesti nohy u Djokera ...?:) ten keby to cital, tak sa na tom iste chutne zasmeje ako mu to žeru :)
Reagovat
Pe3k
K smíchu celému tenisportálu jsi tu jenom ty...
Reagovat
jackiec
Cicipas nebude pro srba žádný problém, je to jeho oblíbený fackovací panák, nemá na to hlavu ho porazit ve finále slamu.
Reagovat
Vlk-v-trave
šeldonový plíšek do saaba i za rubl.

Značka: nabídka aktualní jen den.
Reagovat
com
misto Saaba bych radsi veku smilesmile
Reagovat
paddy
Vlastní výkop i odvoz. Výška přes 150 cm a 80 cm. Cena za větší 300 Kč, za malou 60 Kč. smile
Reagovat
com
Karolino smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Neboj Karolína postoupí smile Spíš je blbé, že to začíná hodinu po půlnoci - snad nezaspím. Je to náročné tyto tenisové noční šichty, ale letos snad vstáváme naposledy - SF už bude v rozumnější hodinu.....smile
Reagovat
com
ja zaspim urcite, ale vikendovy finale bych si ujit nenechal smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist