11. den v Římě: Semifinále obstarají Rybakinová s Ostapenkovou a Kuděrmetovová s Kalininovou

19. 5. 2023, 06:00
Previews 56
V rámci 11. hracího dne letošního ročníku Internazionali BNL d'Italia se rozhodne o finalistkách ženské dvouhry. Jelena Rybakinová se ve svém největším antukovém semifinále utká s bývalou šampionkou French Open Jelenou Ostapenkovou. Veronika Kuděrmetovová i Anhelina Kalininová budou usilovat o své největší finále v kariéře.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále žen •
Kuděrmetovová (11-) - Kalininová (30-Ukr.) | PREVIEW LS | Center Court (15:30 SELČ)
Rybakinová (7-Kaz.) - Ostapenková (20-Lot.) | PREVIEW LS | Center Court (19:00 SELČ)


Veronika Kuděrmetovová (12.) - Anhelina Kalininová (47.) | Center Court (15:30 SELČ)
Teprve před dvěma týdny dosáhla Veronika Kuděrmetovová na své premiérové semifinále na podnicích WTA 1000 a teď ji čeká další. Její soupeřkou bude Anhelina Kalininová, která si zahraje své první semifinále na akcích vyšších než WTA 250. Vzájemná bilance je před dnešním soubojem vyrovnaná, oba předchozí souboje nabídly třísetovou bitvu.

Šestadvacetiletá Kuděrmetovová absolvovala své jediné předchozí semifinále na těchto akcích před dvěma týdny v Madridu a schytala výprask od Igy Šwiatekové. Rodačce z Kazaně se v semifinálových duelech obecně nedaří, má v nich mizernou bilanci 3:11 a prohrála posledních šest. Na dosah má své šesté finále a první od loňského dubna. Ve velmi dlouhé historii Internazionali BNL d'Italia najdeme jen tři ruské finalistky: Dinaru Safinovou, Světlanu Kuzněcovovou a Marii Šarapovovou.

Její vrstevnice Kalininová přerušila sérii šesti čtvrtfinálových nezdarů a bude hrát své teprve druhé semifinále na nejvyšší tour, předloni na antukové akci série WTA 250 v Budapešti prohrála své jediné dosavadní finále na turnajích WTA. Rodačka z Nové Kachovky stále může navázat na krajanku Elinu Svitolinovou, jedinou ukrajinskou finalistku v historii tohoto podniku, která přetavila v triumf finálovou účast před šesti lety i tu následující o rok později.

Kuděrmetovová má v posledních týdnech lepší formu a je zaslouženě favoritkou na postup. Navíc už má zkušenost s takto velkým zápasem, což jí může výrazně pomoct do dalšího kola. Pro Kalininovou je ovšem antuka nejsilnějším povrchem a s hráčkami TOP 20 má solidní kariérní úspěšnost 7:13, letos je dokonce v pozitivních číslech (3:2). Ukrajinka tak určitě není bez šance. Kuděrmetovová navíc prohrála posledních šest semifinále a má v této fázi mizernou bilanci 3:11.

Tip na vítězku: Veronika Kuděrmetovová

Aktuální forma
Kuděrmetovová si na začátku sezony vedla solidně, na čtyřech z pěti úvodních turnajů došla do čtvrtfinále a za nezdar mohla považovat jen porážku ve druhém kole Australian Open s Katie Volynetsovou. Od konce února se však začala trápit a prohrála pět ze šesti zápasů, přičemž do antukového jara vstoupila nezdary s Dianou Šnajderovou a Cori Gauffovou. V Madridu naopak zvládla čtyři třísetové bitvy v řadě a ve svém největším semifinále schytala výprask od Igy Šwiatekové.

Cesta turnajem
V Římě si po cestě mezi nejlepší osmičku poradila s Nurií Párrizasovou, krajankou Anastasií Potapovovou (ve třech setech) a Marií Bouzkovou. Ve čtvrtfinále po obratu zdolala Qinwen Zheng.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Za sebou má čtyři starty a tři z nich zakončila bez jediné výhry. Výjimkou je předloňská osmifinálová účast.

Veronika Kuděrmetovová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid, Dauhá,  Adelaide 2 (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (SF)
Bilance: 18:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 8:3
Bilance proti hráčkám TOP 50: 13:7 (kariérní 59:60)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0:1 (kariérní 0:1)
Bilance v semifinále: 0:2 (kariérní 3:11)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Veronika Kuděrmetovová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
6:3
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v semifinále: 0:0
Generálka: Charleston (2K), Stuttgart (1K), Madrid (SF)
Cesta turnajem: volný los, Párrizasová (7:5, 6:2), (23) Potapovová (7:5, 3:6, 6:1), (27) Bouzková (6:2, 6:2), (22) Qinwen Zheng (3:6, 6:3, 6:4)

Aktuální forma
Kalininová se až nyní dočkala své první letošní semifinálové účasti, čtvrtfinále si v předchozím průběhu této sezony zahrála jen v lednu v Hobartu. Letos střídá lepší a horší výsledky a do Říma přijela se sérií čtyř porážek a zápasovou bilancí 10:10. V průběhu antukového jara neuhrála set s Annou Kalinskou v Charlestonu ani Majar Šarífovou v Madridu.

Cesta turnajem
Ve Foro Italicu se však zase zvedla. Nejprve nepovolila set Anně Blinkovové ani Sofii Keninové, přemožitelce Aryny Sabalenkové, a pak po obratu přehrála bývalou finalistku Madison Keysovou. Ve čtvrtfinále udolala v nejdelším letošním zápase na okruhu WTA Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
V minulosti se v tomto dějišti představila pouze loni a nenastoupila k utkání druhého kola.

Anhelina Kalininová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím (SF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (SF)
Bilance: 14:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na antuce: 4:2
Bilance proti hráčkám TOP 20: 3:2 (kariérní 7:13)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0:0 (kariérní 0:0)
Bilance v semifinále: 0:0 (kariérní 1:0)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Anhelina Kalininová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
5:0
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0:0
Generálka: Charleston (1K), Madrid (2K)
Cesta turnajem: volný los, Blinkovová (6:2, 6:2), Keninová (6:4, 6:2), (19) Keysová (2:6, 6:2, 6:4), (12) Haddadová Maiaová (6:7, 7:6, 6:3)


Jelena Rybakinová (6.) - Jelena Ostapenková (20.) | Center Court (19:00 SELČ)
Jelena Rybakinová dnes nastoupí ke svému největšímu antukovému semifinále v kariéře a vyzve v něm bývalou šampionku antukového grandslamu Jelenu Ostapenkovou, která je na oranžové drti takto daleko poprvé právě od triumfu v Paříži v roce 2017. Všechny tři předchozí souboje skončily ve dvou setech a pokaždé se potkaly v závěrečných kolech. Ostapenková vede 2:1, ale letos na Australian Open měla jasně navrch Rybakinová.

Třiadvacetiletá Rybakinová si až letos v březnu zahrála své první semifinále na podnicích WTA 1000 a po triumfu v Indian Wells hrála finále i v Miami. V této fázi největších akcí WTA je tak neporažena (2:0) a stejnou bilanci má v antukových semifinále. V bojích o finále se jí daří celkově (13:6), od začátku předchozí sezony zvládla šest ze sedmi. V případě postupu se stane moskevská rodačka první kazašskou finalistkou tohoto podniku.

Pětadvacetiletá Ostapenková má v semifinále o trochu horší úspěšnost 13:9. Na antuce, na které se v této fázi rodačka z Rigy představí poprvé od triumfu na French Open 2017, vyhrála dvě ze tří. Na prestižních "tisícovkách" prohrála čtyři ze šesti semifinálových zápasů. Dnes bude útočit na své největší finále od vystoupení v Miami 2018. Ani Lotyšsko nikdy nemělo zastoupení v ženském finále na Internazionali BNL d'Italia.

Rybakinová je mnohem stabilnější hráčkou, ale do Říma nedorazila v ideální formě a na jedné z generálek musela vzdát. Budeme se opakovat, nicméně opět bude hodně záležet na počtu nevynucených chyb Ostapenkové. Pokud hodlá bývalá šampionka French Open předvést po většinu zápasu parádní výkon plný vítězných úderů i tentokrát, pak bude mít Rybakinová obrovské potíže, ačkoli si může pomáhat dělovým servisem. Rybakinová je v souboji grandslamových vítězek favoritkou, ale vítězství Ostapenkové by nebylo překvapením.

Tip na vítězku: Jelena Rybakinová

Aktuální forma
Rybakinové se nepovedla ani jedna z australských generálek, ovšem na Australian Open byla jediný set od druhého grandslamového vavřínu. Po zisku premiérové trofeje z akcí WTA 1000 v Indian Wells jí chyběla jedna výhra k dosažení Sunshine Doublu, ve finále v Miami podlehla Petře Kvitové. Příprava na French Open se jí i kvůli problémům se zády zpočátku nedařila, ve Stuttgartu vzdala druhé kolo a v Madridu prohrála hned s Annou Kalinskou.

Cesta turnajem
V Římě neztratila po cestě do čtvrtfinále jediný set. Po výhře nad Jasmine Paoliniovou postoupila po skreči Anny Kalinské a následně jasně přehrála favorizovanou Markétu Vondroušovou. Ve čtvrtfinále prohrávala už o set a brejk s vítězkou posledních dvou ročníků Igou Šwiatekovou, manko však zlikvidovala a světová jednička jí v průběhu rozhodující sady vzdala.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
I při třetím startu postoupila do osmifinále, poprvé se dostala dál.

Jelena Rybakinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells (T);  Miami,  Australian Open (F)
Největší úspěchy na antuce: Řím (SF)
Bilance: 28:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 5:2
Bilance proti hráčkám TOP 20: 10:5 (kariérní 30:28)
Bilance v semifinále WTA 1000: 2:0 (kariérní 2:0)
Bilance v semifinále: 3:0 (kariérní 13:6)
Grandslamy: Australian Open (F)

Jelena Rybakinová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
8:2
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0:0
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (2K)
Cesta turnajem: volný los, Paoliniová (7:6, 6:1), Kalinská (4:3 skreč), Vondroušová (6:3, 6:3), (1) Šwiateková (2:6, 7:6, 2:2 skreč)

Aktuální forma
Ostapenková dosáhla na své druhé letošní čtvrtfinále (Australian Open), první semifinále a teprve čtvrtou vítěznou sérii v probíhající sezoně. První na nejpomalejším povrchu, ve Stuttgartu i v Madridu dokázala uspět jen v jednom zápase. Její forma je tak nestabilní i v aktuálním roce. Na poslední akci stejné kategorie v Madridu deklasovala Lindu Fruhvirtovou a pak sama schytala výprask od Ljudmily Samsonovové.

Cesta turnajem
V úvodním duelu v Římě přehrála ve třech setech Soranu Cirsteaovou, pak předvedla parádní otočku v souboji bývalých šampionek French Open s Barborou Krejčíkovou a kanárem dorazila i Darju Kasatkinovou v osmifinále. Ve třech ze čtyř zápasů potřebovala rozhodující dějství, včetně čtvrtfinále s Paulou Badosaovou.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
V tomto dějišti startuje již poosmé a jejím předchozím maximem bylo čtvrtfinále, v němž neuspěla dvakrát. V roce 2018 v této fázi podlehla Marii Šarapovové a předloni Karolíně Plíškové.

Jelena Ostapenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím (SF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (SF)
Bilance: 18:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 6:2
Bilance proti hráčkám TOP 10: 2:3 (kariérní 19:28)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0:0 (kariérní 2:4)
Bilance v semifinále: 0:0 (kariérní 13:9)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jelena Ostapenková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
12:7
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v semifinále: 0:0
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (3K)
Cesta turnajem: volný los, Cirsteaová (6:3, 3:6, 6:2), (10) Krejčíková (7:6, 6:0), (8) Kasatkinová (6:4, 4:6, 6:0), Badosaová (6:2, 4:6, 6:3)

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2023 - PROGRAM 11. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT • (od 13:00 SELČ)
1. Nys/Zieliňski (Monako/Pol.) - Granollers/Zeballos (Šp./Arg.)
2. Kuděrmetovová (11-) - Kalininová (30-Ukr.) / nejdříve v 15:30 SELČ
3. Rybakinová (7-Kaz.) - Ostapenková (20-Lot.) / nejdříve v 19:00 SELČ
4. Koolhof/N. Skupski (1-Niz./Brit.) - Haase/van de Zandschulp (Niz.)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
Mony
21.stoleti a oni neumí poskytnout hráčkám hrací pláštěnky nebo skafandrysmile!?
Hlavně, že chtějí vážně létat na Měsíc.
Reagovat
aape
smile sice by to mohlo vypadat neotřele, ale jako prevence rizika zranění asi nic moc
Reagovat
Liverpool22
neodehrála se ani jedna hra a už zase smile a opět přerušeno - špageťáci jsou prostě komici smile Stačí junknout na předpověď počasí smile
Reagovat
aape
snad už je dnes nepoženou na kurt, zítra tam naducánek vymete všechny z kurtu smile
Reagovat
Liverpool22
diváci zatím zůstávají, tak to pořadatelé asi budou hrotit a doufat, že to Rybka docvakne ve 2.setech
Reagovat
aape
já doufám v opak, ostapenko by zas jednou mohla urvat nějakou tu vázu
Reagovat
Liverpool22
Tohle nahrává Ukrajince, která už je zachumlaná v posteli a jen se potutelně smile
Reagovat
aape
to sice jo, ale naducánek má zas zdravej základ smile
Reagovat
dadaft
má v pohybu něco měkkého, kočičího, ale střílet umí zvostra, pěkný tenis, na začátku sezóny jsem myslel, že něco takového letos předvede Rebecca Peterson, ale je to Anhelina.
Gratulace.
Její rodné město je okupované, takže pochopitelné nepodání ruky po zápase.
Reagovat
Liverpool22
Tento zápas byl o Carevně, který totálně nezvládla smile dělala stupidní chyby + v 1. setu promrhala mraky brejkbolů. Pokud by zahrála svůj lehký nadprůměr vyhrála 2:0 na sety.
Nicméně Anhelině gratulace k postupu do finále smile
Reagovat
hanz
Na CAREVNĚ se mi vždycky nejvíc líbí její nasranost.smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo - ona se umí zabejčit, ale taky pěkně nasr.t smile Ale i nasra.á vypadá sexy smile
Reagovat
hanz
No její hra nenadchne, je to takové upachtěné, ale mám rád, když se jí nedaří.smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile souhlas. Z Carevny jsem nikdy neměl pocit, že by vyhrála cca 3-4 GS tituly. smile
Reagovat
Nola
ja si pamatam, ze ani Angie Kerber nevyzerala, ze by mala vyhrat nejaky ten GS, nakoniec ich vyhrala 3 a bola NO1 :D
Reagovat
hanz
No, tak ta měla vždycky z pr.ele kliku na soupeřky.
Reagovat
Nola
to musela byt velka klika, schytat Viku na AO a Serenu vo finale....
Reagovat
hanz
Když se podíváš na skore, tak Serča jí vyloženě seděla. Vikouš měl SVŮJ DEN.
Reagovat
Nola
:D ked dojdu argumenty smile
Reagovat
Liverpool22
Kerber zrála jako víno - měla X-factor - dokázala z obrany přejít do útoku + měla na obranářku nadstandartní servis a hlavně dokázala porážet TOP hráčky - nebála se ani Sereny. Tohle Carevna prostě nemá - jak psal Hanz - je to vše takové upachtěné. Carevna je bojovnice - hodně zápasů tímto urve, ale bojovnost a hezká tvářička na GS tituly prostě nestačí - ona může shodou nějakých okolností urvat 1GS titul, ale tím to končí smile
Reagovat
Nola
prave, ze Angie nemala servis, vsetko si musela uhrat vo vymenach....
Reagovat
Liverpool22
Tady se pleteš. Právě díky servisu dokázala držet na uzdě i Serenu - to si pamatuji, když bylo potřeba šoupla tam eso či bod ze servisu....
Reagovat
Nola
jej, mozno ten zapas, ale Angie nikdy nemala servis, iba take uvedenie lopticky do hry
Reagovat
Liverpool22
tady se neshodneme. Po servisu uváděla do hry míček např. Halepka či Radwanská - oproti těmto dvěma obranářkám byla Kerber top servismanka....
Reagovat
Nola
nie nezhodneme, Angie si prehrala kopec zapasov prave kvoli servisu, ty si pamatas iba jej top
Reagovat
Liverpool22
Šarapka si taky prohrála mraky zápasů díky dvojchybám na servisu - takhle to brát nelze. U Kerber byl problém, že dozrála až v pozdějším věku - zrála jako moravské víno smile
Reagovat
Nola
Mashu by som s Angie nezrovnavala, Mashena bola postrach vsetkych hracok okrem Sereny, vyhrala kopec velkych titulov, uz ako tinedzerka bola topka, ma karierny GS, kedze bola najlepsie platenou celebritou sponzormi medzi tenistami, bolo potrebne tak nejak ukoncit jej karieru, to by sa Serene rozhodne nestalo.....
Reagovat
IngStavinoha
samozvaný "exemplárně sankční" neoliberální globálksindl se o Marii už postaral... smile
Reagovat
dadaft
tak úplně jen o ní to nebylo, Kalinina teď hraje dobře, nejen dneska, viděl jsem jenom třetí set a tam po pravdě Kudermetova některé míče zazdila, ale to by nestačilo, kdyby nehrála Kalinina dobře.
Podle statistik rozhodl druhý servis a využívání brejkbolů.
Reagovat
Liverpool22
Takže hodnotíš zápas z kterého jsi viděl jen konec. Jak jsem tady psal v 1. setu měla Carevna mraky brejkbolů - mohla jít do vedení 4:2 jenže kupila hloupé chyby nebo-li pokud by neměla broučky v hlavě, tak v pohodě vyhrála 2:0 na sety.
Kalinina dle mojí subjekce hraje dobře, ale je to hratelná a lehce nadprůměrná hráčka - na WTA je mraky lepších hráček s větším potenciálem.....
Reagovat
Nola
suhlas, Veronika nech sa zbavi toho svojho manzelika v hladisku a mozno jej to pojde lepsie, travit s manzelom, alebo opacne 24 hodin musi byt na palicu smile
Reagovat
Liverpool22
Ona je s ním už od cca 15-16let - takže asi první láska, ale přesně to nevím
Reagovat
Nola
zmena je zivot, nech si najma trenera - novy impulz, manzel nech sa stara o jej pohodlie a servis, trener vie vyhodnotit co robi spatne v klucovych bodoch, manzel mysli akurat na prachy, ktore mu donesie....smile
Reagovat
Liverpool22
Máš pravdu v tom, že pokud hráčku trénuje manžel a navíc od juniorského věku, tak to v určité fázi kariéry může spíše škodit. Možná nový impulz by Carevně pomohl se posunout dále - něco změnit. smile
Reagovat
dadaft
nehodnotil jsem zápas, viděl jsem Kalininu v poslední době víckrát, tak dobře ještě nikdy nehrála, jede svůj strop, porazila letos tři z pěti Top20, se kterými hrála .............. nicméně souhlas s obecným hodnocením, nad průměr ji momentálně tahá odvaha hrát, umí útočit a zakončovat, umí si to připravit,.
Finále bude zajímavé, jestli s tou anebo s tou, favoritka nebude, ale je teď zakouslá do tenisu, tak to třeba nebude tak jasné ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
aape
pěkně napsáno smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile raději bez komentáře. Prostě WTA
Reagovat
zfloyd
Carevna vstala zmrtvých
Reagovat
Liverpool22
smile Ufff - je to nervák. Kalinina se lekla výhry. Naopak Carevna v závěru 2. setu přitvrdila a hlavně seřídila mířidla smile
Carevnu je potřeba chválit za bojovnost - ona zápasy dokáže urvat bojovností - nevzdává se
Reagovat
com
to jako fakt cumim, za stavu 4:5 na 7:5, kdy kazdej micek ziskala Kudermetka smile
Reagovat
Liverpool22
Konec 2.setu se Carevně povedl, ale nyní už tam zase blbne. smilesmile
Reagovat
com
jo ted uz prohrava 0:4 smile proste WTA no smilesmile
Reagovat
zfloyd
Kalinin se do toho opřel smile
Reagovat
Liverpool22
Přesně. Tento zápas je ukázka v jakém stavu je WTA. smile Kalinina hratelná soupeřka - šedá myška typu Sevastova či Trevisan, ale Carevna to prostě nedává - jakou soupeřku by chtěla do SF na WTA 1000 - asi nějakou dorostenku smile
Reagovat
Nola
sledujem po ocku, Kalinina vsetko vrati a umiestni, velmi dobra taktika, ale co ma zaraza, ze nema sponzora na oblecko, bojovnicka Iga jej uz mala zazmluvnit svojho sponzora, bola by to pomoc, ktoru tieto dievcata potrebuju ovela viac ako kecy, ktore im financne prinesu velku nulu, naviac Kalinina by vobec nemusela byt sedou myskou, to robia tie rozgajdane tricka, teraz v tom ciernom vyzera ovela lepsie, do tvare je pohladna baba
Reagovat
dadaft
myslím že chce vypadat nenápadně, není ten typ na ukazování vnad
Reagovat
Nola
saty robia cloveka, aj ta Barbora odkedy nasla sponzora na oblecko, vyzera ovela, ale ovela lepsie....
Reagovat
tommr
pokud dneska vyhraje Kudermetova posune se do první desítky ze který vytlačí Petru Kvitovou. Takže ač nerad musím fandit Kalinině ...
Pokud má ale Petra potíže s achilovkou jak se proslýchá tak z tý desítky stejně brzy vypadne ... smile
Reagovat
Liverpool22
Carevna děs a hrůza - mraky hloupých chyb + nevyužitých brejkbolů. smile Za stavu 3:2 měla hafo brejkbolů a mohla jít do vedení 4:2 a pak 5:2. Místo toho stupidní chyby a 1.set jde za Kalininou. Prostě Carevna SF neumí a má asi nějaký psycho blok nebo nevím smile
Reagovat
zfloyd
Carevna má velké problémy s Kalininem , první set v čudu smile
Reagovat
Liverpool22
Kalinina nemusí nic dělat. Carevna je mimo - mohla úplně v klídku vyhrát set cca 6:2 nebo 6:3, ale dělá stupidní chyby smile
Reagovat
baba
postsovětské země ovládají světový ženský tenis
Reagovat
Blondie
Na jednom turnaji :D
Reagovat
Mony
A TP pomalu babysmile
Reagovat
Nola
tak ja by som rozsirila trochu viac, krajiny byvaleho vychodneho bloku smile Belinda trochu vybocuje zo standardu, ale treba vysledovat povod hracky.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist