13. den na French Open: O finále si to rozdají Nadal se Schwartzmanem a Djokovič s Tsitsipasem

9. 10. 2020, 06:00
Previews 86
V rámci třináctého dne French Open budou o finále bojovat muži. Semifinále letošního ročníku obstarají 12násobný šampion, vítěz posledních tří ročníků a největší favorit Rafael Nadal s Diegem Schwartzmanem a světová jednička a šampion ročníku 2016 Novak Djokovič se Stefanosem Tsitsipasem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále dvouhry mužů •
Schwartzman (12-Arg.) - Nadal (2-Šp.) | Court Philippe Chatrier (14:50 SELČ)
Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (5-Řec.) | Court Philippe Chatrier (17:00 SELČ)


Diego Schwartzman (14.) - Rafael Nadal (2.) | Court Philippe Chatrier (14:50 SELČ)
Zatímco Diego Schwartzman si dnes odbyde svou premiéru v semifinále grandslamů, 19násobný grandslamový vítěz, 12násobný šampion a vítěz posledních tří ročníků French Open Rafael Nadal podnikne útok na své 28. grandslamové finále. Hráči se potkávají znovu po necelých třech týdnech, ve čtvrtfinále římského Masters naprosto senzačně zvítězil Schwartzman, dokonce ve dvou setech, Nadala porazil na desátý pokus a dočkal se premiérového skalpu hráče Big Three.

Schwartzman si v Římě nakonec zahrál své první finále na Masters, celkově deváté na hlavním okruhu, a teď má na dosah finálovou premiéru na grandslamech. Posledním Argentincem, který bojoval o grandslamový vavřín byl na US Open 2018 Juan Martín Del Potro. Nadal má za sebou již 122 soubojů o titul (27 na grandslamech), ten poslední úspěšně absolvoval před pauzou v Acapulku. Konkrétně na French Open hrál antukový král finále 12krát a pokaždé uspěl.

Schwartzman sice v Římě konečně na Nadala našel recept, ale na French Open by mělo být vše jinak. Areál Rolanda Garrose i centrální dvorec Philippa Chatriera jsou chrámem španělského tenisty, vždyť ze 100 zápasů na pařížské antuce prohrál pouhé dva. Není tak divu, že je jasným favoritem. Schwartzman však nemá co ztratit a v Paříži letos hraje výborně, Nadal tak nedostane nic zadarmo a bude nejspíše muset pořádně zabojovat.

Tip: Nadal ve čtyřech setech

Aktuální forma
Schwartzman letos sbírá úspěchy hlavně na antuce. Před pauzou hrál finále doma v Córdobě a po restartu sezony a zklamání na amerických betonech se v Římě poprvé probojoval do finále podniků Masters, v němž podlehl Novakovi Djokovičovi.

Cesta turnajem
Na French Open se až do čtvrtfinále dostal s přehledem, Miomirovi Kecmanovičovi, Lorenzovi Giustinovi, Slovákovi Norbertovi Gombosovi ani Lorenzovi Sonegovi nepovolil set. Ve čtvrtfinále vyhrál napínavou pětisetovou a více než pětihodinovou bitvu s finalistou posledních dvou ročníků Dominicem Thiemem a zajistil si debut v Top 10 žebříčku ATP.

Historie na French Open
Schwartzman v hlavní soutěži antukového grandslamu startuje posedmé a podruhé je ve druhém týdnu. Postupem do semifinále vylepšil své pařížské maximum, kterým bylo předloňské čtvrtfinále, i to grandslamové. Loni již ve druhém kole prohrál s Leonardem Mayerem.

Diego Schwartzman - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím,  Córdoba (finále);  Buenos Aires (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Řím, Córdoba (finále); Buenos Aires (semifinále)
Bilance: 20-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 15-3
Bilance proti hráčům Top 10: 2-4 (kariérní 9-29)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), US Open (1. kolo)

Diego Schwartzman - French Open
Kariérní bilance: 14-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Kitzbühel (čtvrtfinále), Řím (finále)
Cesta turnajem: Kecmanovič (6-0 6-1 6-3), Giustino (6-1 7-5 6-0), Gombos (7-6 6-3 6-3), Sonego (6-1 6-3 6-4), (3) Thiem (7-6 5-7 6-7 7-6 6-2)

Aktuální forma
Nadal se rozhodl vynechat americké betony včetně obhajoby na US Open a po restartu sezony se představil až na Masters v Římě, kde byl největším favoritem. Devítinásobný šampion a vítěz předchozích dvou ročníků sice začal suverénně, když nedal šanci Pablovi Carreñovi ani Dušanovi Lajovičovi, ovšem ve čtvrtfinále ho senzačně vyřadil právě pozdější finalista Schwartzman.

Cesta turnajem
Na French Open si bez ztráty setu poradil s Egorem Gerasimovem, Mackenziem McDonaldem, Stefanem Travagliou, Sebastianem Kordou i Jannikem Sinnerem. Teprve až dnes bude čelit nasazenému protivníkovi.

Historie na French Open
Nadal je suverénně nejúspěšnějším hráčem antukového grandslamu v historii. Na svém nejoblíbenější turnaji startuje pošestnácté a pouze třikrát si z areálu Rolanda Garrose neodvezl trofej pro vítěze (2009 - osmifinále, 2015 - čtvrtfinále, 2016 - odstoupení před zápasem třetího kola). V loňském finále si antukový král poradil s Dominicem Thiemem a slavil rekordní 12. titul z pařížské antuky.

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Acapulko (vítěz)
Největší úspěchy na antuce: French Open (semifinále)
Bilance: 20-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 7-1
Bilance proti hráčům Top 11-20: 2-2 (kariérní 135-31)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 27-6)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), US Open (nehrál)

Rafael Nadal - French Open
Kariérní bilance: 98-2
Nejlepší výsledek: vítěz (2005-08, 2010-14, 2017-19)
Loňský výsledek: vítěz
Bilance v semifinále: 12-0
Generálka: Řím (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Gerasimov (6-4 6-4 6-2), McDonald (6-1 6-0 6-3), Travaglia (6-1 6-4 6-0), Korda (6-1 6-1 6-2), Sinner (7-6 6-4 6-1)


Novak Djokovič (1.) - Stefanos Tsitsipas (6.) | Court Philippe Chatrier (17:00 SELČ)
Novak Djokovič letos stále nezaznamenal standardní porážku a o protažení své "letošní neporazitelnosti" bude vítěz ročníku 2016, který v Paříži útočí na 18. grandslamový triumf, usilovat proti Stefanosovi Tsitsipasovi. Řecký mladík je v semifinále grandslamů podruhé v kariéře, loni na Australian Open v něm nestačil na Rafaela Nadala. Poslední souboj letos ve finále v Dubaji jasně ovládl Djokovič a ujal se ve vzájemné bilanci vedení 3-2.

Třiatřicetiletého Djokoviče dnes čeká útok na páté letošní a celkově 116. finále, 27. na akcích velké čtyřky a páté pařížské. Dvaadvacetiletý Tsitsipas si letos finále zahrál třikrát a bude se snažit do finále postoupit potřinácté v kariéře. Dnes se může stát prvním řeckým grandslamovým finalistou v historii.

Hodně bude záležet na tom, zda bude mít Djokovič stále zdravotní potíže. Pokud se stihne dát dohromady, pak je celkem jasným favoritem. Se závěrečnými koly na grandslamech má podstatně více zkušeností a v Paříži hraje stejně jako Tsitsipas ve skvělé formě.

Tip: Djokovič ve čtyřech setech

Aktuální forma
Djokovič letos ještě neokusil standardní porážku. Zkraje roku pomohl Srbsku k triumfu v ATP Cupu, poté ovládl Australian Open, podnik v Dubaji, Masters v New Yorku a na US Open byl při absenci svých největších rivalů jasným favoritem. V osmifinále však spáchal přestupek proti pravidlům a byl diskvalifikován. Na kurty se vrátil triumfem v Římě a získal rekordní 36. trofej z Masters.

Cesta turnajem
Na French Open povolil pouhých pět gamů Mikaelovi Ymerovi, Ričardasovi Berankisovi i lucky loserovi Danielovi Galánovi. V osmifinále si po dalším výborném výkonu bez ztráty setu poradil s Karenem Chačanovem. Ve čtvrtfinále tahal zpočátku nejspíše i kvůli zdravotním problémům za kratší konec, ale nakonec Pabla Carreña ve čtyřech setech přehrál. Letos má, pokud počítáme diskvalifikaci jako porážku, bilanci 36-1.

Historie na French Open
French Open je pro Djokoviče suverénně nejhorším grandslamem. Titul na pařížské antuce slavil jen jednou, v roce 2016 zkompletoval kariérní grandslam. Letos si odbývá svou 16. účast, v minulosti jen dvakrát nedokázal dojít do druhého týdne (2005, 2009), od roku 2010 vždy postoupil minimálně do čtvrtfinále. Loni v semifinále prohrál pětisetovou bitvu s Dominicem Thiemem.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím,  New York,  Dubaj,  Australian Open,  ATP Cup (vítěz)
Největší úspěchy na antuce: Řím (vítěz)
Bilance: 36-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na antuce: 10-0
Bilance proti hráčům Top 10: 7-0 (kariérní 212-97)
Bilance v semifinále grandslamů: 1-0 (kariérní 17-9)
Grandslamy: Australian Open (vítěz), US Open (osmifinále)

Novak Djokovič - French Open
Kariérní bilance: 73-14
Nejlepší výsledek: vítěz (2016)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v semifinále: 4-5
Generálka: Řím (vítěz)
Cesta turnajem: M. Ymer (6-0 6-2 6-3), Berankis (6-1 6-2 6-2), Galán (6-0 6-3 6-2), (15) Chačanov (6-4 6-3 6-3), (17) Carreño (4-6 6-2 6-3 6-4)

Aktuální forma
Tsitsipas se po restartu sezony vrátil semifinálovou účastí na přesunutém Masters v New Yorku, ovšem následující dva turnaje pro něj byly obrovským zklamáním. Na US Open ve třetím kole proti Bornovi Čoričovi neudržel jasné vedení a nevyužil šest mečbolů a na římském Masters se loučil hned po úvodním zápase. Podstatně lépe si vedl na poslední generálce v Hamburku, kde až ve finále prohrál s Andrejem Rubljovem.

Cesta turnajem
Na French Open měl v prvním kole namále, když s Jaumem Munarem prohrával 0-2 na sety. Od té doby další ztrátu setu nepřipustil a poradil si s Pablem Cuevasem, Aljažem Bedenem (skreč) i nasazenými Grigorem Dimitrovem a svým posledním přemožitelem Rubljovem.

Historie na French Open
Tsitsipas hraje své čtvrté French Open a každým rokem se zlepšuje. Při své premiéře v roce 2017 vypadl v prvním kole, o rok později v kole druhém a loni v osmifinále po těsné porážce se Stanem Wawrinkou.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Marseille (vítěz); Hamburk,  Dubaj (finále);  New York (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Hamburk (finále)
Bilance: 27-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 9-2
Bilance proti hráčům Top 10: 1-1 (kariérní 17-21)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-1)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), US Open (3. kolo)

Stefanos Tsitsipas - French Open
Kariérní bilance: 9-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2020)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Řím (2. kolo), Hamburk (finále)
Cesta turnajem: Munar (4-6 2-6 6-1 6-4 6-4), P. Cuevas (6-1 6-4 6-2), Bedene (6-1 6-2 3-1 skreč), (18) Dimitrov (6-3 7-6 6-2), (13) Rubljov (7-5 6-2 6-3)

FRENCH OPEN 2020 - PROGRAM 13. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE CHATRIER • (od 14:50 SELČ)
1. Schwartzman (12-Arg.) - Nadal (2-Šp.)
2. Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (5-Řec.) / nejdříve v 17:00 SELČ
• COURT SUZANNE LENGLEN • (od 11:00 SELČ)
1. Krejčíková/Siniaková (4-ČR) - Babosová/Mladenovicová (2-Maď./Fr.)
2. Guaračiová/Krawczyková (14-Chile/USA) - Melicharová/Šwiateková (USA/Pol.)
• COURT 13 • (od 11:00 SELČ)
3. Krumich/Svrčina (ČR) - Oliveira/Rodrígues (8-Braz.)
Kompletní program 13. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

86
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nezapomeň co jsem ti říkal v Halle

https://ibb.co/5rBc5fG
Reagovat
smazaný uživatel
A paradoxně měl tehdy na sobě tričko Roland Garros, kur-va to je karma. Jdu to vsadit.
Reagovat
Mayo
Myslite, že Novak Djokovic bude sledovať zápas veľkého Diega s Býkom?
Reagovat
Patik
Bude..a Rafa po zápase tiež..Moya bude priamo sedieť na tribúne..
Reagovat
Marduch
jestli mají na ošetřovně smile, tak potom ano.
Reagovat
paddy
Djokovičovi do dráhy míče smile
Reagovat
paddy
Schwarzman nezvládne porazit 2x za měsíc Rafana na antuce

Takovou pohádku by nikomu nezbaštili ani malé děti smile
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, než se Djokovič rozpinká, tak může téct 2:0.

Podle mě má Řek dost reálnou šanci RG i vyhrát, hraje z celého SF nejlepší tenis. Kromě zápasu s Munarem je jednoznačně herně nahoře, má servis, obranu, útok, FH,BH, hru na saku, myšlení.

Ten kurz 10 není asi od věci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hraje ze SF nejlepší tenis, jenže se stratégem to nebude žádná sranda. Ruka by to dala, ale dá to i hlava?
Reagovat
smazaný uživatel
To je otázka.

Nečekám, že se Tsitsipas mentálně sesype, v SF GS už byl, to je velká výhoda. Djokovič nehrál v QF ze začátku dobře. Tsitsipas je už krůček od BIG3, jednoznačně nejtěžší soupeř na turnaji pro Noleho po Nadalovi. (Thiem byl moc uspokojený).

Je to 50/50, spíše si myslím, že vyhraje Řek.
Reagovat
Marduch
Podle mě ten Covid dal next gen šanci na průlom tou absenci publika, díky čemuž tiha SF GS na mladase dolehne výrazně méně a naopak odeprel Big3 tradiční berlicku bouricich ochozu, na kterou jsou tak zvyklí, až možná závislí..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říká místní analytik "Vytesat do kamena"

Gaston,Altmaier, Sinner, Korda, nikdo z nich by nedošel tak daleko na RG.

Zverev, Šapo, Rublev, taky by nehráli takové výsledky

A ve finále - Thiem by nevyhrál USO.
Reagovat
Patik
Maximálne by som povedal že v prvom sete môže zaskočiť Rafu..ale Nadal zdvihne laťku a otočí..ale Diego mu to rozhodne nedá zadarmo..
Reagovat
Berny
Zajímalo by mě jestli je větší bahno na central kurtu v FO nebo na tenisportal.cz. Jako fanda Rafy chci vidět hodně jeho vitezstiv, ale uz ted chybi Roger, Murray, Wawrinka, Berdych.. měli bychom si užít jejich bitvy, nikdy nevíme, která bude poslední. Covid nám skoro zničil sezonu a místo, abychom si užili jejich zápasy v extremnich podmínkach, tak se tu resi na kolik Djoko simuluju a že Nadal po 150té je pomalý/neschopný/souperi slabí.. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještě sis nezvykl?smile
Reagovat
Mayo
Roger sa isto už nevie dočkať semifinálových súbojov smile
Reagovat
dako
Musí to byť celkom ťažké, keď svojho obľúbenca už nemôžeš sledovať v záverečných fázach GS.
Reagovat
George_Renel
Musel jsem to přepnout na Eurosport, ten Kozohorský se fakt nedá poslouchat.
Reagovat
smazaný uživatel
Velký tenisový den, každý chce vidět bitvy, ale klidně můžou favoriti vyhrát oba 3:0.

Nadal potřebuje vstoupit do zápasu tak, jak ukončil zápas se Sinnerem, nemůže si dovolit hrát takový srandatenis, který předváděl s Italem dva sety. Nicméně pochybuji, že Nadal začne hrát hned winnery po lajně, takže je to o Diegovi, aby do zápasu vstoupil nebojácně, což si po výhře v Římě dokážu představit, kombinace dobré obrany a dohrávání na saku bude klíč k úspěchu.

V druhém SF záleží, jak moc Djokovič simuloval, podle mě simuloval všechno, Busta ho "vyřadil" na USO, tak se jako správný Srb pomstil se vším všudy, komedie,simulování,pauzy na ošetření. Dneska nastoupí ve 100% formě, Tsitsipas bude mít problém uhrát na tom bahně sadu.

Jsem zvědavý co udělá se zápasy střecha, musí jí zavřít na oba duely, bylo by nefér kdyby měl Nadal zavřeno a Nole ne, ale zase na to jsme na FO zvyklý, tady se nadržuje domácím furt.

Když vyhraje Nadal, tak ať postoupí Djokovič, když vypadne Nadal, tak ať vypadne i Djokovič.

Jeden z BIG3 ve finále je walkover, to všichni víme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty trpíš jak prasa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne, s důvtipem a nadsázkou jsem sdělil svůj názor na dnešní den.

Ty jsi napsal

Tenisovy sviatok bez ohladu na vysledok..

2x trojsetové semi bude pre nezainteresovaného diváka velkym sklamanim.

Více méně tvůj standardní příspěvek. Nic neříkající, děláš si půdu na případné ustoupení, nechceš mít pravdu, ale hlavně se nechceš mýlit.

Máš na to hodinku a něco, jdu na oběd a kávičku.
Reagovat
smazaný uživatel
S dovtipom a čím?.:

Tvoj kŕčovitý humor je tvoj signifikantný znak ešte viac, než chýbajúca sebaúcta, kamoško..

Dobru chut a aby ti nezabehlo..
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi těžko, dal jsem si nějakou špenátovou pizzu, birell, kafíčko. Asi si půjdu lehnout.

Můžeš mi zatím napsat svůj pohled na dnešní zápasy, to mi schází, pořád jenom spekuluješ.
Reagovat
Patik
Nadal hral posledný set so Sinnerom famózne...lebo Sinner prehrával dva nula na sety a vypustil celý zápas..to už sa potom ľahko rozdávajú údery keď vieš že súper už nemá záujem o zápas..Nadal bude hrať s Diegom to isté čo hral v Ríme..rovnaká taktika rovnaké údery koniec koncov s každým hra vždy to isté lebo iné nevie..akurát že možno pridá na bojovnosti a razancii..na hru počiare si bude veriť minimálne..uvidíme s čím príde Diego..ak by potiahol Nadala do viacerých setov..môže ho dostať na fyzičku ako dostal Thiema..

Skôr mám obavy o Djokoviča..Tsitsipas je pravák jednoručný backhand..taktika je úplne jasná tam neni o čom..bude používať to čo na Rogera..tlačiť sa na backhand a zakončovať cez forehand..ale dnes pôjde skôr o to ako sa bude cítiť po fyzickej stránke..ak v pohode tak môže vyhrať vkľude 3:0 ak rovnako ako s Bustom môže vypadnúť v štyroch piatich setoch..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadalův výkon ze třetího setu nekomentuju. To umí prakticky celá TOP10 hrát winnery, když je soupeř složený na dně a ty vedeš 2:0 na sety. Podstata je taková, že do té doby Rafa hrál FH cross a Sinner ho z BH školil jako juniora, kdyby Rafa tekl 0:2, nemůžeme říct ani mák. Sinner neměl zkušenosti a i tak prohrál TB o jeden míč - s Nadalem na RG v 19ti letech.

Obrovský respekt.

Nadal měl v Římě 43% 1st serve in, na returnu uhrál po první servisu Diega 36%, po druhém 42%

Na to, že u Diega není skoro mezi 1st serve 2nd serve rozdíl, tak to je strašná bída.

Se Sinnerem (což považuji za jediný opravdový zápas na RG Nadala) podával Nadal mnohem lépe v prvním setu 61% v druhém 69%, ale i tak ty dva sety skoro projel. Zase 40% na returnu po druhém servisu Sinnera v prvním setu, 50% v druhém setu.

Fakt záleží na Diegovi, pokud bude hrát na saku a bude držet Nadala za BL, tak má šanci.
Reagovat
annah
Já tipuju, že Diego spíš neuhraje ani set.
Nole možná set ztratí. A finále vidím 50 na 50. Záležet bude na Noleho zdravotním stavu. Jestli bude OK, tak Rafu asi porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole neměl větší šanci na RG, než má letos. Herně je OK, psychicky nahoře, letos ještě neprohrál zápas. Rafa nepřesvědčivý, nehráli tady spolu 5 let.

Prdel by byla, kdyby je porazil Tsitsipas oba dva.
Reagovat
annah
To je sen, a jak známo, ze sna se vždycky probudíme... :-)
Reagovat
RF46
Ja myslim, ze Rafa rupne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zvyklý mít v SF grandslamu hráče TOP20.

Je to těžký zápas.
Reagovat
dako
Cca od 15:00 do 17:00 hlásia v Paríži prehánky, potom od tej 17:00 by mali mraky ustúpiť a malo by sa vyčasiť.

Myslíte, že to dajú od 15:00 so strechou, alebo pôjdu bez a prípadne budú zaťahovať počas zápasu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa bude hrát 100% pod střechou tak, aby se jeho zápas nepřesunoval, dosypou ještě trošku antuky, přitopí.

Když Nadal postoupí, tak se střecha otevře, Nole s Tsitsipasem budou hrát v bahně, pak díky výpadku proudu ve čtvrtém setu zápas přeruší a přeloží na zítra 18:00 tak, aby dohráli ve 22:00

Finále pak bude od 6:00 v neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
Mindráček :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vtípěček. Abyl jsi tady za 19 minut.

To ani kapřík na rohlíček tak rychle nepřiplave.

Žbluňk.
Reagovat
smazaný uživatel
Kapesníček?
Reagovat
smazaný uživatel
Z matematiky to mas dnes za 1.

Ukazal si, ze vies napocitat do 19, co je zhruba o 9 viac, nez sa vseobecne predpokladalo..
Reagovat
Marduch
Haha, to me rozesmálo, úplně to vidím. Ne vážně, já bych nedivil vůbec ničemu, Rafovi tu opravnene slouží jemu nakloněna božstva, takze očekávám kazdopadne velmi dlouhé zápasy za proměnlivých podmínek s turbulentnim prubehem smile
Reagovat
Patik
V prvom momente som sa zasmial ale si bohužial tak blízko od pravdy až som z toho náhle osmutnel..
Reagovat
Patik
ešte som k tomu chcel dodať že ak Diego náhodou vyhrá a Rafa vypadne tak Noleho zápas nebude..alebo teda bude ale už tam bude zhasnuté a nikto tam nebude počas zápasu..prázdny štadión a v pozadí len behajúca upratovačka..
Reagovat
steve79
V neděli chci vidět zápas Nadal - Djokovič.
Ve finále bych viděl jako mírného favorita Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
9. finále..islo by o rekord?
Reagovat
RF46
Pokud je Djok zranenej, mohlo by to byt i dustojne finale.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když nepočítáme předehrávku Diego-Dominic, tak dnes vlastně začíná opravdový turnaj...
Reagovat
Cico93
Oddelili sme zrno od pliev.
Reagovat
paddy
Tak je to pořád smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to může říct jenom člověk, který sleduje jenom BIG3 - sorry jako.

FO bylo perfektní právě do teď, upsety, hrál se dobrý tenis, byly skvělé zápasy i výměny, viděl jsem těch zápasů desítky.

Překvapení Sinner, Altmaier, Korda, Gaston atd. velké věci se děly.

Teď to bude stará písnička, která mi vcelku u prdele, mrknu na SF a pokud bude finále Djokovič Nadal, tak se to mrknu co hodinu na livesportu, přesně vím, jak ty výměny budou vypadat, tam není co objevovat.

V koutku duše doufám ve finále Tsitsipas - Diego
Reagovat
Stan_Borowitz
Někde jsem řekl, že předtím nebyly výborné zápasy? A kde přesně?

Výborné zápasy a upsety jsou i na divizní úrovni.

Turnaj je o tom, že někdo vyhraje. A o tom se začíná rozhodovat až dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Když nepočítáme předehrávku Diego-Dominic, tak dnes vlastně začíná opravdový turnaj...

To zní jakobys to dodnes nesledovat, vlastně vše předtím byl průměr.

Neznamená, že když je v SF Nadal s Djokovičem, tak to bude dobrý tenis. O čemž jsme se už několikrát přesvědčili.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pořád se snažíš vyvracet něco, co jsem neřekl. Zkus si ještě jednou pořádně přečíst, co jsem napsal.

Před začátkem 1 kola bylo cca 6 hráčů, kteří měli reálnou šanci turnaj vyhrát. v semifinále jsou 4 z nich. Takže s nadsázkou opravdové boje p titul (potažmo "turnaj") začínají až dnes. S kvalitou či pohledností zápasů to může, ale nemusí andulkovat. Vlastně korelovat.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě. Globálně s tebou souhlasím, ale to vyjádření ve mě evokovalo tvůj pohled, že vlastně předtím šlo o h0vno.

Co se kvality zápasů týká, tak se obávám, že zápas Thiem-Diego byl strop FO.

Pokud Nole bude zdravý, tak to dneska skončí 3:0, druhý zápas 3:0, finále 3:0 a je po problému.
Reagovat
Stan_Borowitz
smilesmile

Uvítal bych titul Tsitsipase. Je mu 22, má cca deset let na to, aby překonal Rogera v počtu GS titulů. Začít na RG by bylo symbolické.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že kromě hrstky fanatiků, by uvítalo finále Tsitsipas-Diego dost lidí.

Pokud Tsitsipas porazí Djokoviče ku příkladu 3:1, tak může porazit i Nadala, nevím proč by nemohl.
Reagovat
blixa
Świątek bude až zítra !!! smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Swiatek i svátek, souhlas. smile
Reagovat
blixa
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisovy sviatok bez ohladu na vysledok..

2x trojsetové semi bude pre nezainteresovaného diváka velkym sklamanim.
Reagovat
Cico93
Dnes budem môcť sledovať až o 18:00...tak som zvedavý aký stav bude po zapnutí TV.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tipuju 1:1 na sety a 2:1 ve třetím pro Schwartzmana...
Reagovat
Cico93
Alebo bude tb prvého setu:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Nedá se to vyloučit. Nakonec z toho může být něco jako tohle:

https://www.extrastory.cz/tancuj-dokud-nepadnes-reportaz-a-fotky-z-bizarnich-tanecnich-maratonu-30-let
Reagovat
paddy
Co na to říct, radši si přečíst diskuzi pod článkem smilesmile

https://www.sport.cz/tenis/french-open/clanek/1739834-hvezdna-serena-vydelala-desitky-milionu-presto-tvrdi-s-diskriminaci-bojuji-celou-karieru.html#section-artcl
Reagovat
Stan_Borowitz
Udělalo se mi z toho nevolno, ale hned jsem si spravil náladu dalším článkem, v němž je svět jako v Globusu, tedy v pořádku...

https://www.sport.cz/ostatni/basketbal/clanek/1739690-senzacni-odhaleni-hvezda-se-svlekla-pro-pansky-casopis-miluji-sex-priznala.html#rss
Reagovat
Krisboy
https://www.rolandgarros.com/en-us/video/justine-henin-breaks-down-mens-semi-finals
Reagovat
paddy
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvl, tu má snad půjčenou od gigina... Nebo nakupujou ve stejným jachtařství?
Reagovat
steve79
Nadal - Schwartzman: 7:6, 7:5 a 6:3
Djokovič - Tsipsipas: 4:6, 6:3, 6:4 a 6:3.
Reagovat
Mayo
Asi som chcel najskôr zápas Tsitsiho ale budis.

Nadal 3-1
Djokovic 3-1
Reagovat
woody
Co Tě přesvědčilo?
Reagovat
woody
Rozemlít na prach, setnout hlavu a další zlobří fígle.Je sakra důležité tyhle 2 matche vyhrát. Jedem bomby, žádný rameno, žádnej krk, nic. Solba jak sviňa. A čekám tři - zero. smilesmile

Tsipas je silnej jak sviňa, ale Nolda musísmile

Hop hop hop.
Reagovat
giovani
Ak sa nebude dariť Nolemu tak bude MTO, ak Tsicimu tak bude hľadať šnúrky do tenisiek ????smile
Reagovat
woody
Uvidime, doufam ze zadny MTO nebude,Novak vi s cim jde do zapasu.
Reagovat
turista
Kéž bys měl pravdu. Na antuce Tsitsipas Djokoviče nikdy neporazil. Všechny jeho výhry nad ním byly na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
A kolikrát spolu na antuce hráli?
Reagovat
turista
Finále v Madridu, které vyhrál Novak.
Reagovat
ttopi
Diego ve 4 a Djokovič skrečuje.

Další tipy?
Reagovat
Krisboy
Diego v pěti, jinak to máš dobře.
Reagovat
makro99
Diego to dnes dá ve třech...
Reagovat
turista
Pokud Diego vyřadí Nadala tak by si snad zasloužil vyhrát i to finále ať v něm bude kdokoliv. Novak je v nevýhodě, protože on jediný tzv. musí. Všichni ostatní včetně Nadala mohou. Nadal nemusí, má na RG nahrabáno 12 kousků i když on je na druhé straně takový megaloman, že chce skončit kariéru s 25 vyhranými GS jak nedávno zmínil.
Reagovat
Mayo
Kde to zmínil Rafael?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasně, Nadal nemusí ale Djokovic musí...jen proto aby měl ten tvůj skřet nejvíc GS. Nadal musí, protože je favorit turnaje, miliony lidí od něj čekají výhru. Celý svět čeká, zda dorovná Fedexe. Tohle téma překoná i případný dvojitý kariérní grandslam Srba.
Reagovat
smazaný uživatel
No, zase takové téma to není, koronavir bude pořád na první stránce. Tenis je pořád 3-4 nejoblíbenější sport světa, v USA to nikoho nezajímá, v Asii taky ne, Afričani řeší jiné věci.

Případné vyrovnání GS titulů je pořád jenom jeden vyrovnaný rekord, něco jako tituly v LM, těch má Real nejvíce a stejně to nikdo neřeší.

Je to ošemetné téma, moc to dramatizuješ. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Nejspíš jsi to nepochopil, nevadí.
Takže ještě jednou, myslel jsem pochopitelně tenisový svět. Ne babky v Jednotě ani vládu jednotlivých zemí, případně zdravotníky. Je jasné, že ti mají priority jinde, i když se nevylučuje, že i mezi nimi nejsou tenisoví příznivci, ale v této nelehké době asi nemají prostor tím tak žít. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si do tebe samozřejmě trošku rýpnul. smile

Podal jsi to jako boží slovo :D
Reagovat
turista
Djokovič nechce aby mu Nadal odskočil na rozdíl 3GS. A celý svět nečeká s nadšením na výhru Nadala. Jeho výhry tady jsou už kontraproduktivní pro tenis. Zabetonoval tenhle GS tady na 15 let jak žába na prameni. I případná výhra Tsitsipase nebo Schwwartzmana by byla dnes už zajímavější eventualita než 13.titul Nadala odsud.
Reagovat
turista
Djokovič neskrečne. Bude bojovat i kdyby měl na kurtu zemřít. Ví, že možnosti vyhrát další a další GS budou s léty mizet z dosahu. A léta běží.
Reagovat
stefankelner
aj Tsitsi vyhrajú po 3:0, po 3 hodinových bitkach. Kurz 124...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist