13. den v Miami: Ve svém prvním finále na Masters se střetnou Alcaraz a Ruud

3. 4. 2022, 12:00
Previews 85
V rámci 13. hracího dne Miami Open se rozdají poslední trofeje pro vítěze letošního ročníku. Mužský souboj o titul obstarají 18letý Carlos Alcaraz a 23letý Casper Ruud, oba nastoupí ke svému premiérovému finále na Masters. Deblovou soutěž žen uzavře utkání párů Veronika Kuděrmetovová, Elise Mertensová a Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužů •
Alcaraz (14-Šp.) - Ruud (6-Nor.) | Stadium (19:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Kuděrmetovová/Mertensová (1-/Belg.) - Siegemundová/Zvonarevová (Něm./-) | Stadium (21:00 SELČ)


• Finále mužů •
Carlos Alcaraz (16.) - Casper Ruud (8.) | Stadium (19:00 SELČ)

Carlose Alcaraze i Caspera Ruuda čeká největší finále kariéry, premiérové na Masters. Jediný předchozí souboj se uskutečnil loni ve čtvrtfinále na antuce v Marbelle, Alcaraz na silnějším povrchu svého dnešního protivníka ztratil jen šest her a zvítězil jasně 6-2 6-4.

Osmnáctiletý Alcaraz zvládl finále loni v Umagu, letos v Rio de Janeiru (obojí na antuce) i na loňském Turnaji mistrů pro mladíky. Rodák z El Palmaru se může stát třetím nejmladším šampionem turnajů Masters po Michaelovi Changovi (Toronto 1990) a Rafaelovi Nadalovi (Monte Carlo 2005). V historii Miami Open je druhým nejmladším finalistou, Nadal v roce 2005 v souboji o titul nestačil na Rogera Federera. Španělsko na prestižní floridské akci stále čeká na první triumf v této disciplíně, v minulosti ve finále neuspěli Sergi Bruguera, Carlos Moyá, David Ferrer ani Nadal.

Třiadvacetiletý Ruud sice není ve finálových bojích neporažen, nicméně má skvělou bilanci 7-2 a posledních šest vyhrál. Jen jednou však o titul usiloval mimo antukové dvorce (loňský triumf na hardu v San Diegu) a vůbec poprvé se dostal do finále na turnajích vyšší kategorie než ATP 250. Norsko se díky šampionovi letošního podniku v Buenos Aires stalo 33. zemí se zastoupením ve finále Masters. Rodák z Osla je prvním reprezentantem skandinávských zemí ve finále nejprestižnějších turnajů ATP od roku 2010, kdy v Paříži kraloval Robin Söderling.

Ruud má bez ohledu na výsledek jisté, že v pondělí vylepší své žebříčkové maximum a bude světovou sedmičkou, a to i v případě zvládnutého finále. Alcaraz se postupem do závěrečného kola posune na 12. pozici, pokud vyhraje i dnes, pak ještě o jednu příčku poskočí a na desátého Camerona Norrieho bude ztrácet jen 29 bodů.

O pět let mladší Alcaraz je zaslouženě favoritem, letos má lepší výsledky, formu i výkonnost a za sebou alespoň jedno větší finále, ve kterém smáznul Diega Schwartzmana. Navíc si loni v Marbelle, kdy ještě nebyl na takové úrovni jako v současnosti, s Ruudem, který loni na oranžové drti exceloval, poradil suverénně.

Oba aktéři nejspíše do svého největšího zápasu kariéry vstoupí nervózně, nicméně mladší z finalistů působí psychicky odolněji, takže by mohl roli favorita zvládnout. Ruud nicméně rozhodně není bez šance, v posledním roce totiž ukazuje, že už není antukovým specialistou a dokáže se na tvrdém povrchu měřit s těmi nejlepšími. V Miami s přehledem vyřadil Camerona Norrieho a vyšlápl si na Alexandera Zvereva a loni hrál semifinále Turnaje mistrů.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Aktuální forma
Alcaraz zářil už loni, kdy ovládl Umag a Turnaj mistrů pro mladíky, a ve fenomenální formě pokračuje letos. V aktuální sezoně má za sebou 19 zápasů a prohrál pouhé dva, a to ve třetím kole Australian Open v tie-breaku rozhodující sady s Matteem Berrettinim a v semifinále v Indian Wells s tehdy letos neporaženým Rafaelem Nadalem. Navíc v Rio de Janeiru získal svou největší trofej.

Cesta turnajem
V Miami ve skvělých výkonech pokračuje, bez ztráty setu přehrál Mártona Fucsovicse, grandslamového šampiona Marina Čiliče i světovou pětku Stefanose Tsitsipase. Ve čtvrtfinále zvládl parádní bitvu s rozjetým Miomirem Kecmanovičem v semifinále ve dvou tie-breacích zdolal obhájce titulu Huberta Hurkacze.

Historie na Miami Open
Na turnaji debutoval loni a vypadl hned v prvním kole po porážce s Emilem Ruusuvuorim.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Rio de Janeiro (T); Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells (SF)
Bilance: 17-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 11-2
Bilance proti hráčům Top 10: 3-2 (kariérní 6-6)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 2-0)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Carlos Alcaraz - Miami Open
Kariérní bilance:
5-1
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Indian Wells (SF)
Cesta turnajem: volný los, Fucsovics (6-3 6-2), (21) Čilič (6-4 6-4), (3) Tsitsipas (7-5 6-3), Kecmanovič (6-7 6-3 7-6), (8) Hurkacz (7-6 7-6)

Aktuální forma
Ruud měl na začátku sezony zdravotní potíže a musel vynechat grandslamové Australian Open. Na kurty se vrátil tím nejlepším možným způsobem, když v polovině února ovládl menší antukový podnik v Buenos Aires a získal svou sedmou trofej. V Indian Wells měl smůlu na los, už ve třetím kole narazil na rozjetého Nicka Kyrgiose.

Cesta turnajem
První letošní vítězné série na tvrdém povrchu se dočkal až v Miami, kde nedal šanci Henrimu Laaksonenovi, Alexanderovi Bublikovi, kterému oplatil porážku z Davis Cupu, ani Cameronovi Norriemu. Ve čtvrtfinále na třetí pokus našel recept na trápícího se Alexandera Zvereva a poprvé postoupil do semifinále hardového Masters. V něm zastavil překvapení letošního ročníku Miami Open Francisca Cerúndola.

Historie na Miami Open
V minulosti se na Floridě představil čtyřikrát a ani jednou nepřešel přes první kolo hlavní soutěže, dvakrát skončil v kvalifikačních bojích.

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Buenos Aires (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami (F)
Bilance: 13-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 8-2
Bilance proti hráčům Top 20: 4-1 (kariérní 18-26)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 7-2)
Grandslamy: Australian Open (-)

Casper Ruud - Miami Open
Kariérní bilance:
5-2
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Indian Wells (3K)
Cesta turnajem: volný los, Laaksonen (6-1 6-2), (30) Bublik (6-3 6-2), (10) Norrie (6-3 6-4), (2) Zverev (6-3 1-6 6-3), F. Cerúndolo (6-4 6-1)


• Finále čtyřhry žen •
- / V. Kuděrmetovová / E. Mertensová - / - L. Siegemundová / V. Zvonarevová | Stadium (21:00 SELČ)

Ženské deblové finále letošního ročníku Miami Open obstarají dvojice Veronika Kuděrmetovová, Elise Mertensová a Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová. Páry se potkávají poprvé.


Kuděrmetovová s Mertensovou jsou velmi úspěšným párem. Rusko-belgický tandem má bilanci 19-3, loni ovládl hned první společný podnik v Istanbulu, na Australian Open došel do semifinále (porážka s Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou) a v Dubaji přidal další triumf. Pro 24letou Kuděrmetovovou se jednalo o třetí titul, o dva roky starší Mertensová slavila už popatnácté. Obě se na akcích WTA 1000 minimálně jednou radovaly (Mertensová i v Miami), letos v Dauhá však ve finále prohrály.

Cesta turnajem
1K: Paoliniová/Zidanšeková (6-2 6-1)
2K: Hozumiová/Ninomijaová (6-2 3-6 10-8)
ČF: Rosolská/Routliffeová (6-3 3-6 11-9)
SF: (4) Gauffová/McNallyová (6-4 3-6 10-2)


Siegemundová se Zvonarevovou spolu nehrají pravidelně, ale pokud spojí síly, tak se jim daří. To potvrzuje bilance 24-7, předloňský triumf na US Open a letošní v Petrohradu. Dnes je čeká třetí společné finále. Čtyřiatřicetiletá Siegemundová má na dosah osmou trofej a první z podniků této kategorie, o tři roky starší Zvonarevová má ve sbírce 11 vavřínů, z toho jeden z WTA 1000.

Cesta turnajem
1K: Dzalamidzeová/Eikeriová (6-1 6-2)
2K: (6) Dabrowská/Olmosová (7-6 6-3)
ČF: Linetteová/Sorribesová (3-6 6-1 10-7)
SF: Alexandrovová/Z. Yang (3-6 6-2 13-11)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

85
Přidat komentář
Krisboy
Ruud už nemůže smile
Reagovat
Patik
Co sa Alcaraza týka je tam občas cítit v jeho hre Federerovsku ľahkosť a variabilitu.. V defenzíve mi pripomína celkom Djokovica..s Nadalom ma spoločne len toľko ze ma výraz jak neandrtal.
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt ubohý urážky, Nadal má naprosto normální výraz a žádný pitomec to není. Když tohle čtu, tak ty, co to píšou můžu jen politovat a je jedno, jestli to či ono řekneš ty, Forehand, Pe3k nebo někdo další smile
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Patik
No jo.. Hanbím sa za sebasmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jako malé děti, ty i Forehand a jak říkám i další, pořád tyhle stejné infantilní reakce. Že vás to všechny baví, to je jediné, co na to můžu a chci říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tvoj tatko sa za teba hanbi, ale zvládas to s bravúrou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer v 18r nebol este ani v prvej stovke :)

Alcaraz, Nadal a Djokovic su ako tinedzeri uplne ina liga a vyprosujem si, aby si ich daval do jedneho prispevku s tou chamraďou z Bazileja.
Reagovat
annah
Přeju výhru Ruudovi (je to taková Iga v mužském vydání), ale asi marně, vyhraje Alcatraz. Publikum je jeho jeden velký fanklub.
Od Rafy odkoukal hekání, naštěstí ale ne styl oblékání. Má mimořádně hezké triko. :-)
Reagovat
Ela-fon-isi
Vidím to stejně.smile
Reagovat
blixa
Ruud je Iga v mužském vydání ? Proboha v čem ? Já žádnou tenisovou podobnost nevidím smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Jedině snad ta čapka .... smile
Reagovat
annah
Nemyslela jsem podobnost tenisovou, ale v osobnosti, v chování. Působí na mě velmi přátelsky, skromně, jsou takoví nenápadní a pro mě o to víc sympatičtí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenápadný, do počtu, otloukánek. Druhá-tretia vlna forévr.
Reagovat
annah
Tak Iga zatím do počtu moc není...
Z Ruuda asi žádný velký šampion nebude, ale je mi prostě sympatický. Podobně jako třeba Izzy.
Hezky to řekl Alcaraz na ceremoniálu: "Důležitější než jaký je kdo tenista, je, jaký je člověk."
Poháry to samozřejmě nevyhrává, v zápase na kurtu má přednost to první.
Reagovat
blixa
Jo tak, rozumím smile
Reagovat
Pe3k
Škoda, že Ruud nemá servis, mohl vyhrát 6:2. Každopádně překvapilo mě, že má lepší fh než Alcaraz. Karlos bude první Španěl v historii co vyhraje Miami. Nadal to má ve finále 0:5 smile
Reagovat
Rafaeoli25
Že vás to s Forehandem a několika dalšími furt baví tyhle trapné posměšky nulové úrovně ať už se jedná o jednu nebo druhou z legend smile
Reagovat
Pe3k
Takže napsat fakt je posměšek nulové úrovně? S tím trollhandem máš pravdu, ten to skutečně dělá.
Reagovat
Rafaeoli25
Já to ale nedělám, nechodím sem vypisovat nějaké Federerovy horší statistiky v něčem a pochechtávat se tomu. Ne, to já fakt nedělám a nikdy dělat nebudu smile
Reagovat
Pe3k
Jo no ty se raději chováš jako dvanáctiletá holka na koncertu Kelly Family.
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt ubohý urážky, ok, když se chceš bavit takhle, tak můžeme. Já to tak nechci, ale nic s tím nenadělám.
Reagovat
Patik
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
90% Nadalových outfitů je prvotřídních, nevím o čem mluvíš.
Reagovat
Pe3k
To se ti stává často...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když někdo nemá pravdu nebo když s ním nesouhlasím, tak to řeknu a jak víš, tohle je běžná hovorová fráze. Proč zrovna do mě rýpeš? Myslel jsem, že se respektujeme..
Reagovat
Pe3k
Však já respektuju, že nemáš pravdu.
Reagovat
Rafaeoli25
No tak se ti taky nelíbí outfity Nikeu, no a co. Můžu já za tvůj vkus? smile
Reagovat
Pe3k
Já o Nike nic nepsal ani o svém vkusu...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v tomto okamžiku se bavíme o Nikeu. Jinak já nazývám často to, když s tebou nebo s jinými v čemkoli nesouhlasím jako odlišné stanovisko nebo jiný úhel pohledu. Ty máš potřebu se mi vysmát, ne jednat korektně. Ok, tvoje právo, já to samé dělat nebudu.
Reagovat
Pe3k
Problém je, že ten tvůj fanatizmus je vyloženě k smíchu a ty si to vůbec neuvědomuješ...Hlavně tu zas nepiš 100 komentářů denně.
Reagovat
Rafaeoli25
Fanatismus v čem?
Reagovat
Rafaeoli25
Já dokážu přiznat Nadalovy mínusy i chyby, stejně tak i jiných lidí. A samozřejmě i ty své. Tak opravdu fanatismus nevypadá.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, na stabilitu výkonu Igy by musel Casper ještě hodně přidat. Dokáže zahrát skvěle, i Carlose přetlačit, ale tu úroveń prostě neudrží. A ne poprvé.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Carlos je už teď prostě jiná liga, je rozený šampión, to je málo platné. On dokáže hrát top ve velké většině svých zápasů po celou dobu hry smile
Reagovat
smazaný uživatel
Carlos je jiná liga,
to on je něco jako Iga. ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, u chlapů je tohle složitější, aby se prosadili mladí, uvidíme, nakolik je dusila Big4, každopádně u holek je těch mladých a překvapivých vítězek GS a velkých turnajů relativně hodně. Ovšem podobně jako chlapi pak bojují s udržením úrovně a motivace. Také na ně soupeřky postupně nalézají recept.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže Carlos prostě výrazně vybočuje, takoví dravci Zverev, Tsip, Medvěd, Dimitrov a další nikdy nebyli. On zkrátka připomíná Nadala A Djokovice, taky už v osmnácti ví , co chce a i jak toho docílit. Proto je výjimečný.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hodně, hodně dělá vedení a to má nadmíru obětavé.smile
Reagovat
blixa
Škoda že se ten chlap nejmenuje "Alcatraz", to by bylo mnohem vtipnější ... smilesmile
Reagovat
vergus
Jen to ne, ten název by dost evokoval jeden pražský pánský klub smile
Reagovat
com
ze by stalej navstevnik? smilesmile
Reagovat
vergus
No, to raději ne, ale člověk časem v Praze pozná tolik "malebných" zákoutí, že to pak má svoje následky smile
Reagovat
Patik
Alcaraz by si to mal postrážiť s prehladom viacmenej..Masters však niesú premňa dôležité až tak..bez účasti big3 spraví finále kdejaký šulin..obzvlášť teraz keď je celá tenisová špička mimo formu..i keď je pre 18 ročného chlapca tisícka obrovský úspech..potrebujem poriadny úspech na grandslame ideálne keby postúpil aj do finále GS tam už nech mu nareže niekto z big3 ale budem cítiť že ten chalanisko má na tie najväčšie méty..prezatiaľ má nato vyhrať Masters ale nato tu má celá top20..čiže nothing special..prezatiaľ.
Reagovat
Rafaeoli25
Španělsko musí být v euforii až extázi letos. Nejdříve velkolepý návrat Nadala se vším všudy, pak obrovský nástup jeho pokračovatele, co se národnosti i kvality hry týče. A k tomu ještě výborná Badosa smilesmilesmile
Reagovat
Marduch
Carlito nejspis v klidu pohlida.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
bardunek666
Držím palce Casperovi smile
Reagovat
tommr
bude zajímavé i z hlediska našich hráček. Pokud by totiž vyhrály favoritky Kudermetova/Mertens tak se Mertensová dostane v deblovým žebříčku na druhé místo před Báru Krejčíkovou. A protože Bára i Katka jsou momentálně zraněný a nedá se čekat že by byly schopný v dohledný době debla hrát je tu velký nebezpečí že se Mertensová v létě dostane i před Katku na první místo ...
Reagovat
paddy
A na to se napijeme smile smile
Reagovat
blixa
To víš , ty prase vožralý, tobě taky stačí každá kravina aby ses nalil ! smile
Reagovat
peggy
Carlosi,držím palce.Jsi pro Španělsko Raficek.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Patik
"Milujem hrať veľmi agresívne s mnohými winnermi " vysvetlil v starom videu. "Môj štýl je viac-menej ako Federer, agresívne prichádzam k sieti a hrám drop shoty, snažím sa robiť to, čo Federer."
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je jasné, k čemu se hlásí víc, ale prostě je logicky brán jako následník Nadala, protože je Španěl. Bude milován Španěly podobně jako on, tady to musíme vnímat tak, že je to o národnosti. Prostě Španělé musí mít radost, jedna legenda bude postupně končit, druhá akorát nastupuje, co víc si mohli přát smile
Reagovat
Pe3k
To tady zřejmě někteří nechápou, jen proto, že je ze Španělska musí být další Nadal? Na tom jde dobře vidět jak moc je jednoduchý styl uvažování fanoušků Nadala...Krom toho, že má Karlos zcela jiný herní styl, Nadal ještě pořád hraje a mladý antukář, kterého hypuje Nadal, který by měl být jeho následovník je Munar.
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
V tom se pleteš nebo to spíš příliš zjednodušuješ. Já mezi takové určitě nepatřím. Jen říkám, že pro Španěly nehraje roli jakým stylem ten který z oněch dvou hraje, ale že jsou stejné národnosti a pro ně tedy ti nej. V jednom vidí svou legendu, v druhém potenciální, to je přece logické. Já jakožto fanda dobrého tenisu pak uznávám všechny velikány, od Lavera po potenciálně Alcaraze. To, že mám ke Španělsku jako k zemi, kterou mám rád blízko, se nijak netajím, to s tím ale nesouvisí. Kdyby byl ten samý Djoker Španěl a Nadal Srb, fandil bych i tak více Nadalovi, i kdyby Španěl nebyl.
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, že Nadal je mi nejbližší a vždycky bude, společně s Agassim předtím, to je dané. U Carlose se mi líbí ta dravost, není mi tak sympatický jako výše zmínění, ale určitě mu přeju, tenis takové hráče potřebuje.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak jak by mohl být následníkem hráč jako je Munar, který k tomu nemá žádné předpoklady? Následník Nadala na antuce vpravdě neexistuje, Alcaraz se mu může v budoucnu jen přiblížit. Na to určitě má.
Reagovat
Pe3k
Můžeš napsat 3 zcela zbytečné odstavce, nebo můžeš jednoduše napsat, že mám pravdu. Každopádně si zkus uvědomit alespoň jednu základní věc, ty nemluvíš za Španělsko ale jen sám za sebe...smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ještě jsem to v komentáři nahoře detailně zmínil - následník, co se národnosti a kvality hry týče. Z toho je tedy jasné, jak to alespoň já vnímám. Jinak jednoduchých jedinců je dost ve fanklubech všech hráčů, klubů, hudebních skupin atd. Tak to prostě je, za ty ale já určitě nemohu.
Reagovat
Amputace
Trotle, co je pro tebe tak těžkého k pochopení na tom, že Španělé ho prostě jako následovníka Nadala brát budou, protože (1) je rovněž Španěl, (2) má ze současných španělských tenistů největší předpoklady přiblížit se Nadalovým úspěchům. Že herně více připomíná Federera je průměrnému španělskému divákovi skutečně putna - ostatně podobně jako samotný Federer.
Reagovat
Pe3k
On se snaží hrát jako Federer, ale je následovník Nadala? smile
Reagovat
Amputace
Samozřejmě že pro španělského tenisového fanouška ano. Nehledě na to, že připomíná Nadala kariérním postupem - wonder kid, který je už jako náctiletý v topce.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, jeho příběh a vývoj vlastně kopíruje ten Nadalův.
Reagovat
Pe3k
Snaží se hrát jako Federer smile
Reagovat
Amputace
Řeč je o prizmatu španělského fanouška, mentále smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Pe3k
Takže ty si ten průměrný španělský fanoušek? Možná tak průměrný smile
Reagovat
Amputace
Sleduj trošku média a možná se něco dozvíš o tom, jak Alcaraze vnímají ve Španělsku. To je ale každému normálnímu člověku úplně jasné už jen na základě selského rozumu - že mladý španělský talent budou Španělé brát spíše jako následovníka nejúspěšnějšího španělského hráče v historii, než jako následovníka hráče, kterému se více podobá stylem.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Pe3k
Ty nemluvíš, za španěly a už vůbec za normální lidi...smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Amputace
Wow, teď jsi mi to dal. Petřík zpátky v životní formě - čili projev jako deb.il, argumentace nulová.
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Amputace
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Petricku, Amputka ťa zotrel jak suché houno z podrážky, nemusis sa na to ani moc snazit, nechytá sa, proste odpadne tak nejak samé..Ty motovidlo.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Laskavě se podívej na titulky a články většiny odborníků a novinářů - píše se nový Nadal, ne nový Federer, takže jsou skoro všichni i.ioti? Jinak kdo je jeho největším idolem? Myslím, že říká, že Nadal, bez ohledu na to, že hraje spíše stylem Federera.
Reagovat
Rafaeoli25
Až na poslední část poslední věty souhlas smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zatial neni pre Spanielsko ani Pere Riba :)

Nadal bude len jeden.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist