14. den na US Open: O titul se utkají Medveděv s Nadalem. Ženy budou bojovat o deblovou trofej

8. 9. 2019, 11:00
Previews 80
V rámci čtrnáctého hracího dne US Open se rozdají poslední trofeje. Letošní finále dvouhry mužů obstarají Daniil Medveděv, který je ve finále grandslamu poprvé, a trojnásobný šampion a největší favorit Rafael Nadal. Na programu je také finále čtyřhry žen, v němž se střetnou dvojice Viktoria Azarenková, Ashleigh Bartyová a Elise Mertensová, Aryna Sabalenková.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále dvouhry mužů •
Medveděv (5-Rus.) - Nadal (2-Šp.) | Arthur Ashe Stadium (22:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Azarenková/Bartyová (8-Běl./Austr.) - Mertensová/Sabalenková (4-Belg./Běl.) | Arthur Ashe Stadium (19:00 SELČ)


• Finále dvouhry mužů •
Daniil Medveděv (5.) - Rafael Nadal (2.) | Arthur Ashe Stadium (22:00 SELČ)
Rafael Nadal má dnes velkou příležitost stáhnout náskok rekordmana Rogera Federera v počtu grandslamových trofejí na rozdíl jediného titulu. Majitel 18 grandslamových trofejí, trojnásobný šampion US Open a největší favorit bude v dnešním finále čelit 23letému Daniilovi Medveděvovi, který si coby nejlepší hráč letošního US Open Series poprvé v kariéře zahraje finále grandslamu. Jediný dosavadní souboj ve finále nedávného Masters v Montréalu suverénně ovládl o deset let starší Nadal.

Medveděv si zahraje finále i při svém čtvrtém vystoupení v rámci US Open Series, během níž vyhrál 20 z 22 zápasů (12 výher v řadě) a v Cincinnati slavil premiérový triumf na Masters. Dále letos ovládl ještě halový podnik v Sofii. Ve své sbírce má celkem pět trofejí, bilanci ve finále má vyrovnanou 5-5 (letos 2-4).

Rodák z Moskvy je nejmladším finalistou závěrečného grandslamu sezony od roku 2010 (Novak Djokovič) a prvním ruským finalistou po 19 letech (Marat Safin, 2000). V neděli se může stát prvním ruským grandslamovým vítězem od roku 2005 (Safin, Australian Open, poslední ruský finalista grandslamu). Navíc je teprve třetím hráčem v open éře, jenž v rámci jedné sezony postoupil do finále ve Washingtonu, na Rogers Cupu (Toronto, nebo Montréal), Cincinnati i na US Open (Andre Agassi, Ivan Lendl).

Letošní vítěz French Open Nadal má ve finálových bojích na grandslamech bilanci 18-8, konkrétně na US Open 3-1. Dnes zaútočí na celkově 84. triumf, ve finále má kariérní bilanci 83-37. Letos bojoval o titul čtyřikrát a třikrát přebíral trofej pro vítěze (Řím, French Open a Montréal), neuspěl jen na Australian Open.

Nadal se nehledě na dnešní výsledek udrží na postu světové dvojky, v případě triumfu stáhne náskok Novaka Djokoviče na pouhých 640 bodů. Medveděv zítra vylepší své maximum na čtvrtou příčku. Pokud dnes zvítězí, stáhne o dalších 800 bodů náskok Big 3.

V dnešním finále je jasným favoritem Nadal. Na jeho straně jsou zkušenosti a hlavně fyzická kondice, se kterou Medveděv po velké porci zápasů na generálkách bojuje celý turnaj. Ruský mladík sice má hru na to, aby favorizovaného Španěla porazil, nicméně všechny okolnosti a jejich jediný dosavadní souboj nasvědčují tomu, že trofej pro vítěze převezme Nadal.

Tip: Nadal ve čtyřech setech

Aktuální forma
Medveděv je nejlepším hráčem letošní US Open Series. Třiadvacetiletý ruský talent se na všech třech turnajích dostal do finále. Zatímco ve Washingtonu ani na Masters v Montréalu neuspěl, v Cincinnati po skalpu Novaka Djokoviče ve finále porazil Davida Goffina a slavil premiérový triumf na Masters.

Cesta turnajem
V hlavní soutěži US Open si i přes vyčerpání poradil s Prajnešem Gunneswaranem, Hugem Dellienem, Felicianem Lópezem, kvalifikantem Dominikem Köpferem, bývalým vítězem Stanem Wawrinkou a Grigorem Dimitrovem. V rámci US Open Series vyhrál 20 z 22 utkání a momentálně má na kontě 12 výher v řadě.

Historie na US Open
Medveděv v hlavní soutěži US Open startuje potřetí. Při svém debutu v roce 2017 vypadl hned v prvním kole, loni ve třetím kole nestačil na Bornu Čoriče.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Cincinnati, Sofie (vítěz);  Montréal,  Washington,  Barcelona,  Brisbane (finále); Queens,  Monte Carlo,  Rotterdam (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Cincinnati (vítěz); Montréal, Washington, Brisbane (finále)
Bilance: 50-16
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na betonech: 29-7
Bilance proti hráčům Top 10: 6-5 (kariérní 7-13)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 2-4 (kariérní 5-5)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (1. kolo), Wimbledon (3. kolo)

Daniil Medveděv - US Open
Kariérní bilance: 8-2
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Washington (finále), Montréal (finále), Cincinnati (vítěz)
Cesta turnajem: Gunneswaran (6-4 6-1 6-2), Dellien (6-3 7-5 5-7 6-3), F. López (7-6 4-6 7-6 6-4), Köpfer (3-6 6-3 6-2 7-6), (23) Wawrinka (7-6 6-3 3-6 6-1), Dimitrov (7-6 6-4 6-3)

Aktuální forma
Nadal se po vyřazení v semifinále Wimbledonu před US Open rozehrál pouze na Masters v Montréalu, kde ve čtyřech zápasech ztratil jediný set a úspěšně obhájil loňský triumf z Toronta.

Cesta turnajem
Na US Open je zatím suverénní. Favorizovaný Španěl nedal šanci Johnovi Millmanovi ani kvalifikantovi Hyeon Chungovi, druhé kolo hrát po odhlášení Thanasiho Kokkinakise nemusel. V osmifinále až na ztracenou druhou sadu jasně přehrál bývalého vítěze Marina Čiliče, ve čtvrtfinále bez ztráty setu zdolal Diega Schwartzmana a v semifinále Mattea Berrettiniho.

Historie na US Open
Nadal si odbývá svou 15. účast v hlavní soutěži závěrečného grandslamu sezony, kde se od roku 2006 jen jednou neprobojoval do druhého týdne. Jeho maximem jsou triumfy z let 2010, 2013 a 2017. Ve finále je popáté.

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Montréal, French Open,  Řím (vítěz);  Australian Open (finále);  Wimbledon,  Madrid,  Barcelona,  Monte Carlo,  Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Montréal (vítěz); Australian Open (finále); Indian Wells (semifinále)
Bilance: 46-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na betonech: 20-2
Bilance proti hráčům Top 10: 6-4 (kariérní 168-89)
Bilance ve finále grandslamů: 1-1 (kariérní 18-8)
Bilance ve finále: 3-1 (kariérní 83-37)
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (vítěz), Wimbledon (semifinále)

Rafael Nadal - US Open
Kariérní bilance: 63-11
Nejlepší výsledek: vítěz (2010, 2013, 2017)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve finále: 3-1
Generálka: Montréal (vítěz)
Cesta turnajem: Millman (6-3 6-2 6-2), Kokkinakis (bez boje), Hyeon Chung (6-3 6-4 6-2), (22) Čilič (6-3 3-6 6-1 6-2), (20) Schwartzman (6-4 7-5 6-2), (24) M. Berrettini (7-6 6-4 6-1)


• Finále čtyřhry žen •
/ V. Azarenková / A. Bartyová - / E. Mertensová / A. Sabalenková | Arthur Ashe Stadium (19:00 SELČ)
Letošní finále čtyřhry žen obstarají Viktoria Azarenková s obhájkyní titulu Ashleigh Bartyovou a Elise Mertensová s Arynou Sabalenkovou, které jsou ve finále grandslamu poprvé. Jediný dosavadní souboj vyhrály letos v Miami Mertensová se Sabalenkovou.

Azarenková s Bartyovou se daly dohromady teprve letos a vznikl velmi silný pár. Dnes zaútočí na svůj druhý společný titul, v průběhu antukového jara triumfovaly v Římě. Bartyová si zahrála finále už na všech grandslamech, ale jediné dosavadní trofeje se dočkala až na loňském US Open. Azarenková je v grandslamovém finále čtyřhry počtvrté, titul ještě neslavila. Bartyová bude útočit na svůj 11. deblový vavřín, Azarenková na devátý.

Cesta turnajem
1K: Gasparjanová/Niculescuová (4-6 6-1 6-1)
2K: N. Kičenoková/Spearsová (6-3 3-6 7-6)
OF: Gauffová/McNallyová (6-0 6-1)
ČF: (1) Babosová/Mladenovicová (2-6 7-5 6-1)
SF: Kužmová/Sasnovičová (6-0 6-1)

Mertensová se Sabalenkovou spolu rovněž hrají od začátku letošní sezony, ale jsou o něco úspěšnější. Belgicko-běloruskému týmu se povedl Sunshine Double (triumf v Indian Wells i Miami). Mertensová i Sabalenková jsou ve finále grandslamu poprvé. Zatímco Mertensová už má na kontě osm titulů, Sabalenková bude útočit na teprve třetí trofej.

Cesta turnajem
1K: Blinkovová/Y. Wang (6-3 6-4)
2K: Muchová/Teichmannová (7-6 6-3)
OF: Golubicová/Sorribesová (6-3 7-5)
ČF: (12) Y. Duan/S. Zheng (6-4 6-3)
SF: Dolehideová/Kingová (4-6 6-3 6-4)

US OPEN 2019 - PROGRAM 14. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 19:00 SELČ)
1. Azarenková/Bartyová (8-Běl./Austr.) - Mertensová/Sabalenková (4-Belg./Běl.)
2. Medveděv (5-Rus.) - Nadal (2-Šp.) / nejdříve ve 22:00 SELČ
• LOUIS ARMSTRONG STADIUM • (od 18:00 SELČ)
2. Forejtek (4-ČR) - Nava (8-USA)
Kompletní program 14. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
baggik
Nemáte někdo pls stream? Předem děkuji.
Reagovat
Blondie
http://live.harleyquinnwidget.live/freelivematch/7254011487453820.html

Bacha, samozřejmě se k tomu otvírají okna s nemravným obsahem ;)
Reagovat
Patik
Som tu dlho nebol prerábam dom momentálne nemám internet ešte takže som nemohol reagovať ak ma tu niekto spomínal alebo menoval..nachvíľu som sa potešil že Benčičová vyhrala GS podľa fotky na TP a to ti je vlastne Andreescuová takže mi to je u prdele..mužské finále..nechce sa mi vymýšlať lacné hejty dneska tak nech vyhrá ten lepší aj keď viac to prajem asi mladému bolo by to fajn GS osvieženie po dlhej dobe..a hlavne impulz možno pre nextgen..a Medveď pred americkým publikom pozdvihne trofej rád by som si vychutnal tú atmosféru.
Reagovat
FulnekUltras
bučící ušáci v historických koncích ;-)
Reagovat
Patik
mám rád ameriku..ale...nemám rád ameriku.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Ereinion
Medvedev drop z původních 6 na aktuálních cca 4.7 ...
Reagovat
MarcelPersch
Ten Nava má lepší podání než Nadal, ale jakmile se jde do výměny Forejtek lepší.
Reagovat
MarcelPersch
Tak bohužel Forejtek první set ztratil, Nava má mnohem lepší servis a umí si pomoct FH, snad bude 2. set lepší.
Reagovat
tommr
jsou překvapivý, ale zasloužený deblový šampionky. Ve finále předvedly opravdu dobrej výkon ...
Azarenka hrála celej zápas skvěle, ale na mečbol předvedla neuvěřitelnou minelu ...
Reagovat
Carmelo
Všimli jste si, jak se na Nadalovi za ty léta projevily zakázané latky, co bral? Nemá žádné vlasy, ve tváři vypadá jak kdyby bral piko a potí se víc než Joshua? Velký to kontrast proti Fedexovi, který vypadá pořád stejně a zdravě...
Reagovat
kulhavej_kmet
tohle je to nejhloupejsi, co jsem tu kdy cetl, sorry jako :-/
Reagovat
Mayo
A ešte len bude brat zakázané latky ak by sa mu podarilo dnes zvíťaziť.
Reagovat
Alien
Já osobně v dnešním finále věřím 100% Danielovi M!
Reagovat
smazaný uživatel
Já si naopak myslím, ze nedávná prohra s Nadalem je pro Medveděva perfektni zkušenost. Není moc hráčů, kteří Nadala sejmuli hned v prvním vzájemném zápase.

Druhá věc je ta, jak bude Nadal hrát. S 50% first serve IN to bude mít dneska těžké. Samozřejmě nevíme, zda hrál cely turnaj vůbec na 100%.

Pokud je dosavadní výkon jeho maximum, tak nemusí vyhrát.

Rafa by mi jako GS vítěz nevadil, ale ani Medvedev ne. Jsem jeden z těch, který si přeje do tenisu trosku fresh blood, ty neustále honicky a řeči kolem bug3 mě od roku 2000-2001 začínají trosku nudit stejně, jako mě začal nudit Real Madrid po třech titulech v LM, nebo O?Sullivan, Ronaldo vs Messi atd.
Reagovat
FulnekUltras
jj, život chce furt nějakou změnu - a když nebude Medvěd, tak 20:19:16 má taky svůj potenciální půvab ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě.

Mě hlavně přijde ten tenis rivalitou big3 úplně posedlý. Jakoby to od čtvrtého místa žebříčku neexistovalo.

Přičemž příběhy Zvereva, Dimitrova, nebo i Khachanova jsou super. Dokud tady big3 bude tak se to ale nezmění. Však 90% příspěvku tady je o někom z big3

Už to začíná být jako mánie.
Reagovat
FulnekUltras
tripolární porucha ;-)
Reagovat
spaniel
:D
Nemam slov.
Reagovat
MarcelPersch
Ten servis se mu ještě snad nepovedlo v žádném zápase dostat nad 60% a to už to takhle hraje rok. Prostě je to jeho strop, je to daň za to, že to pro nej není přirozené.

Btw. Jak tě muže nudit O?Sullivan, vždyť typek psychicky labilní od začátku kariéry, ten měl tolik výpadku, odborníci se shodují, že kdyby měl normal hlavu, tak by ho nikdo neporazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Takoví šampioni jsou.

Představ si, ze jsi sportovec, každý zapas, celou kariéru od tebe lidi čekají výhry. Však to musí být na hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Reci o big3 ta nudia od roku 2000?..

Djokovic si v tom čase pinkal o stenu ako 13r, Nadal hrával challengery, a Federer bol tínedžer v rámci ATP samozrejme do počtu..

Ak ti vtedy ktosi hovoril o Big3, vyhladaj ho, ten človek je vzácny a isto sa volá Nostradamus.
Reagovat
smazaný uživatel
Přišel Federer, byl všude, přišel Nadal a zrodil se Fedal, pak přišel Djokovic a je to big3.

Táhne se to už hodně let. Mě už to vcelku nebaví, tebe asi ano, držím pěsti.
Reagovat
spaniel
Jj, jasne te to nebavi. Dokazujes to tady od prvniho dne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě
Reagovat
safi1313
Dnes moc není o čem polemizovat.. Rafa ve 3 a v suchým .. i když z Rafy leje už při klusani v šatně takže rafa ve 3 a v ?suchým?
Reagovat
FulnekUltras
hlavně pozor na hlavu ;-)))
Reagovat
paddy
Kdo vyhraje první míč, prohraje zápas. Ve Wimbledonu to tak vycházelo. Včera Serena začala krásným esem...
Reagovat
Krisboy
Díky, vsadím si live. Doufám, že ho vyhraje Nadal na returnu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
dost jsi mi usetril tim nervy a hlavne cas.

Ja totiz cekam hlavne na Elvise...jestli nam ho UFO vrati, celkem jsem napjaty. Takze, abych nemusel koukat na finalovou avantgardni pinkacku, kouknu na prvni fiftyn, a budu to mit rozseknute. Muzu v klidu vypustit zbytek... a tesit se uz v klidu rodinneho krbu na pondelni nej. break news XXI. stoleti...ktery asi zmeni smer (i tak trochu asi pofiderni) vyvoje lidstva.
Reagovat
paddy
všiml jsem si toho ve Wimbledonu, prý Goffin hraje výborně atp. a dopadlo to vždy naopak

na 1. místě je vítěz zápasu, 1. bod získal vždy poražený (=2), vítěz 1. bodu byl na servisu či returnu (S; R)

Wimbledon
Djokovic - Federer 2 S (poražený vyhrál 1. bod a byl na servisu)
Djokovic - Bautista 2 R
Djokovic - Goffin 2 R

US Open
Wawrinka - Djokovic 2 S
Medvedev - Wawrinka 2 S
Dimitrov - Federer 2 S
Andreescu - Serena 2 S

je pravda, že Nadal často vyhrál 1. bod (zároveň byl často na servisu), ale s Medveděvem to tak nebylo

Montreal
Nadal R. - Medvedev 2 R
Reagovat
smazaný uživatel
Debl to potvrzuje...
Reagovat
Elip13
Medvedev v 5 setech... Vic uz dnes nepotrebuju:))
Reagovat
sojka1
koukam, ze uz mas dost.... :-)))

(Taky by me z takoveho vysledku u srdce nebolelo.) ;-)
Reagovat
Elip13
Mi vzdycky prisel takovej ne uplne vyraznej oproti treba Tsitsipasovi nebo Felixovi, ale vlastne je to docela sympatak a preju mu to:)).
Reagovat
kulhavej_kmet
Muj tip : Rafa win ve trech setech 64 63 61

Vcera jsem tu psal ze Andreescu znici Serenu a vcelku to tak dopadlo, skoda jen toho zavahani Andreescu ve druhem setu.

Dnes Podobne znici Rafa Medveda. Tady skutecne neni o cem. Myslim ze Medovi na ty jeho placky velice nesvedci ty Rafovi topspinove a preliftovane udery. Medved tluce ty svoje placky, tim utluce vetsinu souperu, ale Rafa si s temito plochymi udery s prehledem dokaze poradit.
Rafova tenisova inteligence je o level vys nez Medvedova.
Reagovat
MarcelPersch
Podle mě, pokud Rafa vyhraje první set, tak to dnes bude na 5 setu a Rafa vyhraje, pokud Rafa opět ztratí servis hned na začátku jako vždycky, tak Medvěd získá první set a bude to chtít rychle ukončit, takže ve 4.

Věřím, nebo spíš doufám v to, že Rafa nebude tolik nervózní, vzhledem k tomu, že spolu nedávno hráli, že si bude pro body chodit, protože všichni víme, že pokud to nechá na Medvědovi, tudy cesta cesta nepovede.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Nadal bude hrat tak dobre, ako dokáže, tak vyhrá..

Ale hrala Serena včera tak, ako dokáže?...Zopakovala štandard?..

Kocky sú hodené, pre oboch je to rovnaké, každy pociťuje inú formu tlaku a koncept best of five je dost dlhý na to, aby stastie zohralo minimálnu úlohu a o vysledku rozhodli tenisové zručnosti..
Reagovat
spaniel
LOL
Reagovat
spaniel
Ty jsi ten nejpriposranejsi clovek, co znam. Ostudne.
Reagovat
dappe
Neskutečný fanatik hlavně. To tady podává, jak kdyby to pro něho bylo nejdůležitější na světě. Možná je, proto je tak priposrany.
Reagovat
MarcelPersch
Však vy byste se taky báli, kdyby proti Medvedovi byl ve finále Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Frustrát vyliezol z diery a prehovoril :)

Áno, som fanúšik a finále GS je pre fans vždy sviatkom. Ty pokryzevky ukazuješ na druhých. Ty dno.
Reagovat
dappe
Ty jsi v první řadě těžkej magor.
Reagovat
atptour
A ty ultra magor...
Reagovat
smazaný uživatel
Frustrovaný blbeček, ktorý s vytrčenou paprčkou čakal na ďalší Federerov záblesk, no nakoniec mu nezostáva nič iné, len sledovat vo finále tých druhých. Tradične, uz desatročie. Tých o ktorých velkohubo prehlásil, ze sa s ním v diskusiách o Goatovi nepočíta, kedze vyhráva len na antuke. Mimoň žijúci niekde vo fantazmagórii.
Reagovat
smazaný uživatel
Kocky sú hodené, alebo ked bude hrat Nadal dobre, tak vyhrá.

V čom konkrétne vidíš prip.osratosť, mongole?
Reagovat
spaniel
Jak pokazde, kdyz ma s nekym Nadal hrat, tak je to najednou nejnebezpecnejsi hrac na svete, avsak kdyz hraje proti jinym, tak je nymand. Ty tvoje priposrane kecy, jakoze Rafa vyhraje, kdyz bude hrat svuj nejlepsi tenis. To je stejne jako napsat, ze kdyz vyhraje 3 sety, tak vyhraje. Bud mu veris nebo ne. Rafa je taky priposranec, ale za toto byt ti i on propleskl ksich svymi zaprdenymi tangaci, ty bzrnte.
Reagovat
smazaný uživatel
Mongolek a jeho nepotláčenś agresia spojená s fekálnou, doteraz utajenou zálubou, konečne uzrelo svetlo sveta..Federer hrá h0uno a jeho fans si to zobrali za vlastné.

Konečne si to zo seba dostal von, frustráte.
Reagovat
spaniel
Zas opakujes, jak retardovany. Nebyl jsi to nahodou ty, kdo tady hykal blakem jak oslok, kdyz si tady vyleval Lapenc ty sve teple predstavy? Haf haf, posrance. Hlupacek, co nezna ani vyznam slova karmicky. Osobitna ZS Petrzalka jde davat rozumy.
Reagovat
smazaný uživatel
Brutvan ta drbal jak takú svoju kur.vičku a ešte si ho utieral do tvojho oblúneho plyšáka. Doteraz si sa z toho nespamatal, celý TP mal z toho šouku. Az mi ťa bolo ľúto, ako si sa nevedel bránit.

Apropos, podcenovat Medvedeva po takejto šnúre, len dokazuje ako sa nerozumieš tenisu.
Reagovat
spaniel
Cely TP tak akorat zasl, co je to za magora. Jediny kripl tomu fandil a to postizeny pokakanek ze sidliste v saku za 5? z cirkusantskeho blesaku a kruhma pod ocima jak pervitinova fetka z nadrazi.
Reagovat
smazaný uživatel
Brutvanova kurv*ička nezvláda a máva rukami nohami..

Celý TP mu vyjadril podporu, a keby vies čítať medzi riadkami ty lama, tak by si pochopil, ze mal z toho nedostojného súboja Davida s Goliášom srandu..Najlepšia obeť je hlúpa obeť..:)
Reagovat
spaniel
Lol. 10 lidi napise, ze je ujety a mimo a ty ctes mimo radky, ze mu fandi. Ty jsi mimoza, pokakance. Karmicka mimoza :D
Reagovat
MarcelPersch
To určitě ano, on ale má ve zvyku se začít sypat po par nevyuzitych šanci, on se vždycky postupem času rozjede (kromě soubojů s Federerem), ale to už taky muže prohrával 0:2 na sety a muže být pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je v kariére Nadala fackovací panák, a nič na tom nezmenili ani sviatočné GS Prehry..

Nadal bol pre Djokovica vzdy inšpiráciou a snazil sa ho v úspechoch napodobnit, a preto spravil z Federera aj svojho fackovacieho panáka.
Reagovat
MarcelPersch
Poslední roky to docela změnily, letos ve Wimbledonu začal hrát tak, jak by měl šanci až 2 gamy před koncem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, za posledné roky vedie Federer 2:1 :)

A celkovo debakel zmiernil na 9:4..
Reagovat
tommr
finále juniorů asi na Eurosportu nebude?
Reagovat
Krisboy
Kde jsou Petříček, Kamílek, mongiólek a další? Chystají se na večerní fandění? Užijí si zápas? Přežijí to? Otázek je před dnešním finále mnoho.
Reagovat
safi1313
Užijem :) 19GS téměř doma
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil vraj dorába dom, tento posledne dva roky ma nastastie dost času, kedze nedele sa Federera moc netýkajú..

Petrik, paitik, dappe, ipko a celá táto FFF úderka sa odpratala po QF a s pompou dorazia, len ak Nadal rupne. Sráči..
Reagovat
spaniel
Nemej obavy krysi gayboyi :)
Reagovat
rybicka
Na té fotce vypadá Nadal jako zombie.
Reagovat
Mayo
Kto vie či dnešné finále budú sledovať aj Egoista s Djokinom a komu budú fandiť :D
Reagovat
Krisboy
Egoista Nadalovi, páč jsou kámoši, Djokovič Medvědovi, páč chce být GOATem.
Reagovat
Alien
Prosím vás, co je to ten GOAT?
Reagovat
smazaný uživatel
Doteraz to bolo synonymum pre historicky najlepšieho a najúspešnejšieho hráča, ktorý bol držitelom toho najcennejšieho GS rekordu.

No ako sa začal Nadal s Djokovicom na Federera dotahovat s vízou, ze ho obaja predbehnú, fanusikovia Federera uz prisli s ideou, ze Goat vlastne nemusi byt najlepši, ze to je jedno, a Goat zostane Federer, bez ohladu na vsetko.
Reagovat
Alien
Děkuji, píšu si!
Reagovat
Marduch
Proc by jako Egoista mel fandit Rafovi? Aby ho ten za 8 mesicu vyrovnal? Zadne pratelstvi v pravem slova smyslu neni a nikdy nebylo.
Reagovat
Mayo
Azda to Rafael dnes zvládne.
Reagovat
MarcelPersch
Ajeje, Maykův polibek smrti, tak se dneska ani nemusím dívat :D
Reagovat
Krisboy
Aspoň si vsaď :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera nastala na centrálnom kurte symbolická výmena generácii, kedy hrajúca legenda musela prenechat vitazný turnajový vavrín hráčke narodenej v novom miléniu..

Dnes moze nastat obdobná situácia, kedy moze premiérovo uspet hráč narodený v 90r. Nemám zo zapasu dobrý pocit, ale snáď je to len klasická fanúšikovská nervozita prameniaca z očakávania.

Vsetci vieme, ze dolezitý bude zaciatok. Nadal ale v posledných rokocj nevstupuje do finálových zápasov s verbou býka, ako v rokoch 08-10..V súčasnosti úvody pripomínaju skor baránka, často je nervózny, neisty.

Platilo to samozrejme v Austrálii, kde skor ako to rozchodil bolo 0:3, ale platilo to napriklad aj v Paríži. Vo finále tohtoročného RG si Nadal prehral servis ako prvý a aj v predošlých finále mali BB šancu ako prví jeho súperi. Tá nervozita bola v úvode zápasu vždy badatelná. Ak dnes nastane, snad sa nebude postupom času, ruka v ruke s nepriaznivým skóre prehlbovat..Ak by Rafa uspel v prvom sete, situácia by sa mohla ukludnit.

Medvedev je tak trochu inžinier tenisu, rozumie ako si vybudovat výmenu, kedy treba ubrat, iedy treba pritlačit, vyuzíva kazdy centimeter kurtu, a čím lepší úder súper zahrá, tým vačší uhol vyčaruje z defenzívy. To očakávam aj dnes. Prajem si vsak, aby si udrzal tých 47% prvého servisu a okolo 10DF, ktoré uz byvaju pomaly standardom. Ak sa tak stane, Rafových 50- 55%, ktoré su bohuzial dnes uz standardné by nemusel byt klucovy problém.

Vamos
Reagovat
peggy
Něco mne říká,že Rafa ne.
Reagovat
kada.tom
Azarenka/Barty > Mertens/Sabalenka

Medvedev =< Nadal (3-6 6-4 6-7 6-4 3-6)

Ve finále fandím oběma, je mi jedno který vyhraje, budu spokojen tak jako tak :-)
Reagovat
mats23
fandím a verím Rafovi, ale Medvedev si titul tiež zaslúži...
Reagovat
FulnekUltras
Medvěd by si to zasloužil už jen proto, jak se dokázal vypořádat s nejnechutnějším publikem na okruhu.
Reagovat
Krisboy
Tak dojde už konečně Medardovi dech? Myslim, že ano. Rafa ho srovná jako neukázněného prvňáčka...
Reagovat
Cico93
Moje tenisové topky.
Verím, že ma dnes potešia.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist