15, 16 a 20. Do hlavní soutěže Australian Open se dnes probili Brenda Fruhvirtová, Bejlek i Svrčina!

12. 1. 2023, 06:11
Aktuality 117
AUSTRALIAN OPEN - Ve finále kvalifikace letošního ročníku Australian Open dnes uspěli všichni tři čeští zástupci. Brenda Fruhvirtová po obratu zvládla další neskutečnou bitvu při svém debutu na dospělých grandslamech, teprve 15letá Češka po bezmála třech hodinách přetlačila Jessicu Bouzasovou. Závěrečný kvalifikační zápas naopak suverénně vyhráli 16letá Sára Bejlek a 20letý Dalibor Svrčina.
Brenda Fruhvirtová (© Profimedia)

Brenda Fruhvirtová má za sebou první kompletní sezonu na dospělých turnajích a okamžitě se stala jednou z nejsledovanějších teenagerek. Patnáctiletá Češka ovládla osm antukových podniků kategorie W25, předvedla sérii 27 vítězství a vypracovala se až na 128. místo.

Díky výsledkům v předchozím roce a obrovskému vzestupu v žebříčku se letos zatím objevuje pouze na nejvyšším okruhu. Sezonu zahájila v Aucklandu, kam obdržela divokou kartu od pořadatelů, a v prvním kole dostala krutou a očividně velmi cennou lekci od grandslamové finalistky Leylah Fernandezové.

Při svém debutu na ženských grandslamech totiž prošla tříkolovou kvalifikací. V Melbourne Parku nejprve vrátila nedávnou porážku Nataliji Stevanovičové, pak předvedla famózní obrat z 5-7 1-5 proti Darje Snigurové a dnes po bezmála tříhodinové bitvě udolala 3-6 7-6(2) 6-4 Jessicu Bouzasovou.

Nasazená sedmadvacítka dělala v závěru úvodního dějství příliš mnoho chyb, jen jednou si podržela podání a o set se sama připravila. Od začátku druhé sady však byla lepší hráčkou na kurtu, a kdyby za stavu 2-0 nepřišla o náskok 40-0, mohla jej zakončit bez jediného ztraceného servisu. Takhle musela o srovnání skóre ještě pořádně zabojovat a zvládla to až v tie-breaku.

Přes hodinu trvalo i rozhodující dějství. Fruhvirtová v něm dvakrát vedla o brejk, jenže Španělce se pokaždé podařilo aktivní hrou manko smazat. Mladší z talentovaných sester však již poněkolikáté ukázala svou mentální sílu ve vyrovnaných závěrech, soupeřku za stavu 4-4 brejkla čistou hrou a utkání navzdory třem brejkbolovým hrozbám dopodávala.

Fruhvirtová se ve věku 15 let a 9 měsíců kvalifikovala na Australian Open jako pátá nejmladší v historii turnaje. Nejmladší byla před pěti lety Ukrajinka Marta Kosťuková, které tehdy bylo 15 let a 5 měsíců. Vůbec nejmladší účastnicí melbournského grandslamu byla v roce 1995 Švýcarka Martina Hingisová (14 let a 3 měsíce).

Premiéru v hlavní soutěži si Fruhvirtová odbyde proti Aliaksandře Sasnovičové, která letos ještě nevyhrála. A pokud 38. hráčku světa porazí, mohla by si zahrát se světovou trojkou Jessicou Pegulaovou z USA.

V hlavní soutěži úvodního grandslamu roku bude nakonec startovat 11 českých tenistek. České řady po Brendě Fruhvirtové rozšířila ještě Sára Bejlek. Šestnáctiletá rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou navázala na skalp nasazené jedničky Alycie Parksové a po skvělém výkonu přehrála 6-2 6-3 Rusku Eriku Andrejevovou.

Její soupeřka byla mírnou favoritkou na postup, ovšem česká hráčka jí nedovolila využít ani jeden ze čtyř brejkbolů, třikrát jí sebrala servis a slavit mohla za pouhou hodinu a půl.

Bejlek, která na Australian Open startuje poprvé a v posledních dvou letech ovládla antukovou W60 v Olomouci, prošla i svou druhou grandslamovou kvalifikací. Loni na US Open pak vypadla hned v prvním kole s Ljudmilou Samsonovovou.

V Austrálii se Bejlek utká o své první vítězství v hlavních soutěžích mezi elitou s nasazenou krajankou Barborou Krejčíkovou.


Svrčina si po senzačním skalpu poprvé zahraje hlavní soutěž grandslamů
Dalibor Svrčina začal hrát grandslamové kvalifikace teprve loni a neuspěl na French Open, ve Wimbledonu ani na US Open. Dvacetiletý Čech se poprvé vydal do Melbourne Parku a překvapivě tříkolovým sítem prošel.

Až na finále kvalifikace měl ale vždy namále, Paula Jubba zdolal až 6-4 ve třetím setu a proti Nicolásovi Kickerovi likvidoval dva mečboly, než mu soupeř vzdal. Nečekaně hladkou jízdu předvedl dnes proti Leandrovi Riedimu. Švýcara, který vyhrál 18 z posledních 19 zápasů, porazil za pouhých 65 minut 6-0 6-4.

Českému outsiderovi mohlo pomoct to, že jeho soupeř včera bojoval přes dvě hodiny. Za celý zápas mu nenabídl i přes svůj slabší servis jediný brejkbol, sám se dostal k šesti šancím a čtyři z nich proměnil. Zatímco úvodní dějství bylo jednoznačnou záležitostí, druhá sada už byla podstatně vyrovnanější a rozhodl ji jediný brejk.

V prvním zápase na grandslamovém turnaji Svrčina narazí na španělského antukáře Jaume Munara, který letos prohrál oba své zápasy a na Australian Open se jen jednou ze čtyř pokusů dostal do 2. kola. V případě úspěšného debutu by mohl čelit nasazenému Japonci Jošihitu Nišiokovi a v kole číslo tři by si teoreticky mohl zahrát s Rafaelem Nadalem.

V hlavní soutěži dvouhry mužů se představí tři Češi, Svrčina doplnil Jiřího Lehečku a Tomáše Macháče.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

117
Přidat komentář
hanz
Los:
Upřímně nic moc, Česky zase naházené k sobě a navíc na soupeřky štěstí neměly:
- Muchová: nerozehraná, navíc kousavá soupeřka, vidím to 50:50
- Sini: žádná šance, na AO žádný pořádný výsledek, navíc Korýsek si to pohlídá
- Brenda: dostala běhavku, co toho dokáže vrátit hodně, navíc umí přehazovat, variovat, malá šance na postup
- Krejča-Bejlek: jako už tradičně se naše vyflákají mezi sebou v prvním kole, upřímně nevím, čím by mohla česká Errani Krejču překvapit, vítězné údery nemá a s vracením si Krejča poradí, to má radši než hráčky typu Kýs
- Kvítí: pěkný kurz na soupeřku, i přes výsledky pojede dom, zase narazí na hráčku, která jí tenisově nesedí
- Plíškovic: vyfásla hratelnou Číňanku, ale při tý mizérii co hraje takovou dobu jsou šance vyrovnaný
- Martincová: ta už může po losu balit
- L. fruhvirtová: hratelná soupeřka, Furlisku moc neznám, pokud moc nekazí, tak bude mít Lindička problém, ta sází na chyby soupeřek
- Vondroušová: při současný konstelaci Riskeový by jí měla dát, ale známe jí, občas se USAčka umí utrhnout
- Mácháč: bez šance
- Lehečka: špatný los, taky pojede dom
- Svrčina: dojede na servis, jinak by byl vyrovnaným soupeřem
Reagovat
vavrinec
Je tato erupce pesimizmu pro tento týden již kompletní, nebo máme očekávat ještě nějaké další výlevy? smile
Reagovat
vergus
A navíc zapomněl na Marii.. ostudné smile
Reagovat
hanz
Ano, máte pravdu pane vergus, zapomněl, ale myslím, že tam to také žádné překvapení nestane, Andreescu se s ní párat nebude.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak znám Biancu, tak ta se naopak pokusí Marušku rozpáratsmile
Reagovat
hanz
Vždyť jsem to napsal.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dyť jsi napsal, že se s ní párat nebudesmilesmile
Reagovat
hanz
Andreescu s Bouzkovou
Reagovat
vavrinec
No měl byste si to ujasnit, pane Hanzi. Je tu spousta možností, bude ji párat, nebude ji párat, bude se s ní párat, nebude se s ní párat a určitě by se daly najít i další varianty. Je třeba si to všechno včas rozmyslet, jinak je lepší se raději nepouštět do větších projevů, protože to je na ..... takováhle práce! smile
Reagovat
Funferr
smilesmile
Reagovat
hanz
Pane vavřinec, to jen můj skromný pohled na celou věc, proč pesimismus?
Reagovat
Mark976
Český přístup, nic horšího Tě potkat nemůže:) Když náhodou někdo postoupí, tak prohraje v dalším kole:)
Reagovat
hanz
Dle mého reálný scénář. Samozřejmě může někdo překvapit, ale to se děje minimálně. Prostě chytli blbý los a někteří totálně z formy.
Reagovat
tommr
los našich je opravdu těžkej, ale snad jich pár do druhýho kola přeleze ...
Co se týče zápasu Krejčíková vs Bejlek tak bych ve světle momentálních výkonů obou hráček spíš favorizoval Sáru ...
Reagovat
Fredy
Soulas, Sara je v lepsi forme. Bara hraje pod svoje moznosti.
Reagovat
GaelM
Pěkný přehled.

Los není moc příznivý, ale máme tolik želízek v ohni, že snad někomu musí padnout karta smile

Největší šance vidím u Lindy nebo Markéty ve spodní části pavouka. Pokud Ons není 100%, může se to tam zajímavě pročistit a otevřít pro nenasazené hráčky. A slušný los má Karolína Plíšková, kdyby se jí náhodou podařilo někde rychle sehnat aspoň 10 gramů dobré formy... Nepravděpodobné, ale už jsme od ní viděli dobrý turnaj uprostřed absolutní bídy.

Ve druhém týdnu pravděpodobně bude už klasicky držet českou vlajku ženský debl. Sehranost KrejSi by měla platit na většinu soupeřek a chytit se může i duo Vondroušová+Kolodziejová. Tady doufám, že se nám tvoří nová stabilní dvojice. Hrály spolu úspěšně už v juniorkách a Markétě by vzhledem ke křehkému zdravotnímu stavu mohl v pokračování kariéry debl sedět víc, než single.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
10g dobré formy by jí v krvi určitě našlismilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dotaz,
...kdy budou publikovane clanky s losem AO?
Diky.:)
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja cekam na 2 clanky od Ondry s losem (muzi & zeny, matky, divky a deti) na AO:)
Reagovat
GaelM
Tušíte někdo, co je s Nikolou? Mezi ženami nikde nehraje a teď koukám, že se odhlásila i z juniorského AO... smile
Reagovat
makro99
Hraje juniorku v Blave, dnes 2.kolo. Je tam No. 1 nasazena..
Reagovat
GaelM
Aj, škoda :( U ní se ten kariérní progres trochu zastavil, min. s nejlepšími juniory by se měřit měla. Ale možná je to spíš finanční důvod než herní, přeci jen Melbourne vs Bratislava...
Reagovat
A211
Určitě finanční a časové, aklimatizační potíže.
Reagovat
r176
Los je docela brutální jak pro ženy tak i pro muže. Většina končí v 1 kole. smile
Reagovat
Semi
Kdepak máme pracanta Zdendu Koláře??? že by konečně zůstal v té své úžasné Bystřici??
Reagovat
Petra86
Ten hrál na turnaji v Thajsku vypadl v prvním kole, na kvalifikaci AO nemá žebříček.
Reagovat
baba
svrčina - Munar
asi nehratelnější soupeř, ale asi ne pro Dalibora. Jinak Lehečka i Macháč - to je docela brutal.
Reagovat
PaYaB
Macháč má šanci minimální, Lehečka nějakou šanci má, hru má celkově už docela na úrovni, jenom se mu vůbec nedaří porážet podobné soupeře.
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
Dobry-den
Ach jo. Ten český souboj byl jasný prostě no. smile
A ta Sasnovič taky není žádná výhra. Formu možná nemá, ale teď prohrála dvakrát jen těsně, pořád je to hráčka top 50...
Přitom tolik hratelných soupeřek tam bylo - 2 kvalifikantky proti sobě, Gadecki, Gibson, Rodina, Kučová, Juvan. smile

Aspoň nemají Garciu - tu dostala přemožitelka Lindy Noskové. Takže i na Lindu by vlastně čekal nejhorší los. smile
Reagovat
makro99
se Sasnovich ! wow, what a los! :)
Reagovat
Andrew89
juhu...to by šlo!!:)
Reagovat
makro99
a ve 2. kole Pegula :)
Reagovat
Andrew89
jj, ale to už je jedno:) Brenda má splněno :)
Reagovat
makro99
nemá - Sasnovich od léta vyhrála 2 zápasy - to je výzva :) a pak tu Pegulu už za odměnu :)
Reagovat
EllNino
Sasnovich by mohla dát :)
Reagovat
makro99
pokud by jí dala, tak je na dostřel 1. stovky a hlavně obhájí body za ty dva legendární tituly z Tucumanu :)
Reagovat
baba
Krejča s Bejlek - to je škoda!!!!
Reagovat
Andrew89
a Brenda?
Reagovat
makro99
ale máme 3. kolo :) pže ve 2.kole čeká Burel/Gibson..
Reagovat
EllNino
a ve 3. Petra smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Proc, proboha?

To je nahodou parada...nebot je velka sance, ze uvidime derby ve 3.kole a bude jistota pro CR, ze budou mit zastupkyni ve 4.kole. A vy rikate skoda?
Co byste psali, jak by dostala Garciu:)))

A sranda je, ze tam klidne muze byt i ta Sara v tom tretim kole:D
Reagovat
makro99
jj, pro Sáru je to naprosto netušená šance na 3.kolo, Bára po zranění a pak ty dvě...
Reagovat
EllNino
klidně i na 4. smile
Reagovat
makro99
To je taky fakt..
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky Sáře věřím.
Reagovat
GaelM
Do 4. kola se z téhle části pavouka klidně může prostřílet Vandeweghe z kvalifikace. Jestli má formu, je to rozhodně v jejích silách.smile
Reagovat
vavrinec
Sára WIN
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ma tazký zreb, už Draper alebo Nishioka su v jeho forme tricky oponents, Medvedev v najskoršej fáze v akej ho mohol dostat, este predtym Tiafoe. No proste muky.

Djokovic naopak, prechadzka ruzovou zahradou, uz tradične v Austrálii, po Pouillem a Karatsevovi bude zrejme dalsie kuriozne semifinále. Všetká sila este aj s Tsitsipasom a Felixom sa koncentruje hore, to je neskutočné aké žreby má tento clovek, speciálne v Melbourne a v Londýne, sanca ze sa to takto opakovane zide je na urovni, ze vam padne v kasine 20x za sebou červena :)

Jednym dychom ale treba dodat, ze Nadal ma taku formu, ze by sa do finále zrejme nedostal ani s Djokovicovym zrebom, to je bohuzial fakt.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Pe3k
Názory místního šášy pro zasmání smile
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal bezvýznamný rybár a vzápätí sa svižným krokom vybral na pracák do Ostravy :)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček Petržalko? smile
Reagovat
dako
Rafa to schytal hneď od začiatku. Draper má od začiatku roka solídnu formu, navyše hrá s výborným servisom a je ľavák. Môže to kľudne vystrieľať. Rafa má ťažký los, ako nasadená jednička, je to až skoro nereálne. Pravdou je, že do turnaja vstupuje už ako obvykle s tým, že ani poriadne nevieme, ako na tom je.
Nole ako 4., prechádzka ružovou záhradou. Snáď sa k nemu dostane aspoň Kyrgios.
Reagovat
wojtop
Na margo tych podla teba neskutocnych zrebov (netvrdim, ze to, co tvrdi autor videa, je na 100% pravda, skor mi ide o zhrnutie faktov do jedneho videa - nazor si kazdy urobi sam):
https://www.youtube.com/watch?v=B6UPa4l4Xns&t=56s
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
naopak, vraci se mamca Svitolina-Monfils
Reagovat
Mony
To bude o pauzach v zápasech ještě kojit, ne?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ma se vratit v tomto roce, tak to muze byt klidne az v lete, ....zacala uz ale pripravu:)
Reagovat
Dobry-den
Naše antukářky se teda pěkně vytáhly po těch výprascích z minulého týdne. Paráda smile

Teď uvidíme, jestli jim zase nalosují Češky. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Je tam snad jedina k dispozici... a pri tom poctu, nic zvlastniho:)
Reagovat
EllNino
Dve :) Muška a Krejča
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne ze ma LindaF skvely los, bude moct pomstit LinduN ve QF:)
Reagovat
Petra86
Koho by měla pomstít, tenis je individuální sport, kde každý hráč hraje sám za sebe.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadsazka, :)
Reagovat
makro99
Linda F - čtvrtfinále - grandslam - to nevidíš?
Reagovat
Petra86
Až se tam dostane, letos to u ní ještě nevidím. Myslím, že jednou bude vysoko v žebříčku, ale chce to postupovat pomalu, třeba Raducanu vylétla jak raketa a jak dopadla, samozřejmě časem se ještě může zvednout.
Reagovat
makro99
:) jj, myslím, že Lindu ve QF letos nevidíme nikdo..
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zase nekazme si radost a nechme predstavivost obcas plynout.:)

To, co je jiste, a 99,9% zichr, ze uvidime trhak turnaje - Pella vs. Cerundolo!:)
Reagovat
GaelM
To je s otazníkem. Při pomalém postupu je sice větší šance udržet se na okruhu déle a stabilní, ale zase nemusí nikdy dojít na větší úspěch. Příkladů nadějných juniorek co hrály slušně, ale nikdy neprorazily do úplně špičky, je spousta.

Raducanu má aspoň ten titul, do konce kariéry finanční zajištění a má spoustu času na to kariéru nějak restartovat, když bude mít motivaci.
Reagovat
tommr
Sára opět předvedla velmi dobrý výkon a po zásluze postupuje do MD. Dneska byla tou agresivnější hráčkou a Ruska se většinou jen bránila ... smile
O losu platí totéž co u Brendy: hlavně žádnou Češku do prvního kola ...
Reagovat
EllNino
ideálně Juvan, Gadecki, Gibson, Kučová, Rodina, možná i ta Trevisan by se dala
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja si myslim, ze to je uplne jedno...:)
Nekdy je lepsi mit atraktivni souperku jak Garcia, nez rupnout s nejakou Rodinou. Nebo lepsi kvalifikantkou, los je los.

Super los ma Tomas Machac, ma nejslabsi 2.turnaje AO za posledni dve dekady. Klidne ho muze porazit. A udelat aspon brutalni upset...a pokud ne, tak paradni zkusenost...lepsi nez se placat 4 hodiny s Mandarinkou a rupnout.
Reagovat
EllNino
Lepší je si s nimi zahrát až třeba ve 2. kole, vzhledem k nakladum atd., losbje sice los, ale letenky a servis ti nezaplati :)
Reagovat
Davor1
Už za samotnú účasť v MD, hoc aj s prehrou v prvom kole dostanú podobné PM, ako keby vyhrali 10 challengerov alebo nejakú menšiu 250tku. Takže s letenkami asi problémy riešiť nemusia...
Reagovat
Vlk-v-trave
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Lejvr jezdil kurde za takovych podminek, ze tihle jsou uz vsichni davno za vodou... nebo on musi spat na nadru jak Stosur? Spis asi ne...:)
Ruud do 2.kola by uz tak dobry los nebyl.
Reagovat
Davor1
Presne... dnes stačí byť v tenise len trošku nadpriemerný (v porovnaní s konkurenciou), občas vyhrať nejaký zápas na GS, občas vyhrať pár kvôl na lepšie dotovanom turnaji a udržať sa stabilne aspoň okolo tej stovky, a tí hráči sú totálne za vodou. Väčšina legiend ako Laver, Newcombe či dokonca Borg za celú kariéru nezarobili toľko, čo Veselý...
Reagovat
Davor1
A to nič proti J1rkovi, ja mu to rád doprajem, len je to pekný príklad toho, o koľko menej stačí vynikať v dnešnej dobe, aby sa zabezpečili v porovnaní s minulosťou...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo ja to chapu:)
Krom toho se jeste zapsal jak killer Djokovice, o cemz byl nedavno rozsahly clanek na Puntu... takze jak by chtel, tak jeste vydela na tomhle, ale myslim, ze to ma v pazi, ma se dobre a nema proc brblat.
Potom takove pripady jako Becker, tak to si pamatuji uz za doby, co hral, ze si Nemci rvali vlasy z jeho vztahu k penezum a akcim:) Ten byl uz tehdy dost v tomhle mimo...
Reagovat
Davor1
Becker bol exot no, on práve vychytal to obdobie, kedy sa PM začínali radikálne zvyšovať a keď ako pubertiak hneď zarábal na tú dobu tak veľké peniaze, v kombinácii s tou slávou mu to k nejakej psychickej vyrovnanosti asi nepomohlo smile

Tých hráčov ako Tomič už bude stále len viacej, na Slovensku sme mali podobného intelektuála Kližana a podobných, ktorým je tenis v podstate u prdele a hrajú ho len kvôli napakovanému účtu bude pribúdať...
Reagovat
Vlk-v-trave
Neni to ten, co na jednom AO vyhlasil (kdy tam byly ty extremni teploty, ze i v kurtech vznikaly diry, a hraci co na nich hrali chteli vic prestavek, nebo posunuti zapasu), ze pouze chlapci z Petrzalky vydrzi vsechno:)
Reagovat
Davor1
Jo, minulý rok dokonca kandidoval za starostu Petržalky smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
To je fakt expert:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Lejvr nevydelal dokonce za dobu, kdy jezdil jeste jako amater vubec nic:) Hraci meli pouze hrazene naklady na nocleh. Nebot na GS odmeny jeste nexistovaly, teprve v ere Open, ale i jak vzpomina BigMac, to bylo smesne malo v porovnani uz z erou Andreho, tam se to zacinalo dost menit, ted uz to je v ere kdy se Tomic chlubi, ze staci ucast v prvnim kole na GS a ma vydelano... to je uplny vysmech tomu, co GS drive prezentovaly... a to se kazdy rok porad prize-money zvedaji...
Reagovat
Davor1
V roku 2019 zarobil víťaz Wimbledonu 10x viac, ako v roku 1990 a dokonca vyše 100x viac, ako v roku 1980. Samozrejme že je tam nejaká inflácia, ale ten pomer je aj tak dosť extrémny...
Reagovat
smazaný uživatel
Je no. Mali trochu smolu sportovci okolo 80r, lebo okruh uz bol profesionálny a nebolo to len také pinkanie ako niekedy v 50r.

A co takí naši futbalisti za sociku, ktorí boli majstri Europy alebo vyhrali PVP, pripadne hokejisti?..Tí snáď po kariere museli mať civilne zamestnanie, futbalista Masný je na hrane bezdomovca snáď..

Naopak súčasna generácia tazi z faktu, ze zo sportu sa stal šoubiznis a šport ako segment generuje neskutočné peniaze, aj s prichodom internetu to ešte narastlo. Je to bezpochyby dobrá práca byť profi športovec, ale samozrejme kolko detí sa nimi naozaj stane?.:
Reagovat
Vlk-v-trave
V dnesni dobe ma mnohem vice deti tu sanci, nez ty, z te drivejsi generace, o ktere hovoris.

To, co se zmenilo je pohodlnost lidi a jejich styl zivota a jejich naroky na nej.

Dobry byl postreh Aguta, a jinych spanelskych hracu, jeden (nepamatuji si jmeno) jeho nej. uspech 1x nebo 2x byl v MD na GS... a psal, ze se zajistil z cele kratke kariery...a hlavne take diky GS, pochybuji, ze nekdo bude a nekdy znat jeho jmeno, ale jeho naroky na zivotni styl byly proste skromne, ale zajistil rodine co je potreba, a rozhodl se ukoncit karieru, aby delal to, co ho bavi, cestovat a psat o tom... otevrene psal o hracich/hrackach, kteri pravidelne na tom GS jsou, a nemuseji byt ani spec. dobri... vetsinou (ne vsichni, ale tendence tam takova pry je) pokrytci, rozmazlenci, absolutne mentalne mimo realitu, kdyz nemaji luxusni vanu, tak uz brblaji...proste psal, ze to zakulisi tam vubec nezkousl, a casto byl v soku z naroku tech hracu/cek... atd.

Agut - psal o necem podobnem, ze lide maji premrstene naroky na zivotni styl... pry je to obcas az komicke, jake naroky nekteri podprumerni hraci maji...

Dalsi postreh mel k tomu, co se deje, jak hrac dojde na GS do QF...a nedejboze ho jeste vyhraje. Pro nej bylo pokuseni, aby hned neprestal hrat... proste najednou se dostanes financne uplne nekde jinde. Pry se kazdy den sebe ptal, po tom Wimblu, proc by mel vlastne jeste hrat, kdyz jeho vnukove budou jeste vpohode...jednim SF zajistil rodinu i s vnukama....jasne, ale jeho naroky nejsou mit hotely, vily, jachty a nevim co jeste... mysli jinym zpusobem, nez plno hracu na okruhu...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A pak že je to Princeznasmilesmile
Reagovat
makro99
s výhledem na 2. kolo Gadecki nebo Maria; nebo ta Trevisan, kde čeká Giorgi/Pavlu..
Reagovat
EllNino
Po včerejší prohře s Vekic dneska porazila ve 3 setech Harriet Dart, která hrála na United Cupu v dobré formě :)

Tak nepojede do Melbourne bez výhry, snad Fourlis v 1. kole porazí :)
Reagovat
makro99
Tak to je dobrá zpráva! smile
Reagovat
makro99
Opravdu schůdnější los si Linda těžko mohla přát - Fourlis je 23letá ITFkářka; a ve 2. kole čeká vítězka Kanepi (Linda 2 prohry loni na jarní antuce) nebo Birell (tady by Linda F mohla pomstít tu nespravedlnost na Linde N:)) - každopádně lepší kombinaci pro první dvě kola těžko pohledat.
Až pak ve třetím Markéta :)
Reagovat
Vlk-v-trave
A mame deti v MD, to je hezke...:)
Reagovat
EllNino
A třetí je tam už bez nutnosti kvalifikace :)
Reagovat
EllNino
Brutální hra :)

11 Češek v MD, snad jich po 1. kole zbyde aspoň polovina
Reagovat
jirkomar
5,5?smile
Reagovat
GaelM
5 + Sára smilesmile
Reagovat
jirkomar
Taky mě to napadlo. smile
Reagovat
Dobry-den
Ale ta Linda tam hodně chybí. smile
Reagovat
HolyMotors
Brenda je neskutečná bojovnice, viděl jsem celý zápas, i když to vypadalo zle, ani na chvíli to nezabalila. Ale co tam teď předvádí Sára. To je jak z jiného světa. Úžasná agresivita.
Reagovat
Vlk-v-trave
warning... empajr krutas, dite se trochu zdrzi, a uz vytahuje warning,... chtel bych to videt jak je na kurtu Nadal s Djokem, jak tak aktivne warninguje:)
Reagovat
EllNino
Brendě ho dal taky, a ta tam hned šoupla dvojchybu z toho ... trochu taktu by občas nezaškodilo a nebo teda měřit všem stejně :)
Reagovat
Mony
Sára na mě už svoji kondici a přehledem dělá ještě větší dojem, než Brenda. Brenda skoro šlapala vodu, ale že Sary je citit klid a sebeduvera.. Asi je to tou kondicismile
Reagovat
EllNino
Ty Brendu teda dneska drtíš, to si snad ani nezaslouží
Reagovat
Mony
Včera jsem z ní byl nameko, i dnes smekamsmile, ale Sarasmile.. Na 16 let takhle vyspělá harcovnice! Prostě Česká Errani, méně od ní necekam
Reagovat
EllNino
já teda doufám, že se nemusí nikomu podobat, je to prostě Sára Bejlek :)
Reagovat
Mony
Má navíc hlavně skvělý přechod z defenzivy do protiútoku po lajne. Errani do toho neuměla prasknout vubec
Reagovat
Fredy
smilesmile
Reagovat
Mony
To víš, já jako marathonec mám rád fyzicky a mentálně vyspělé holky, které se díky fyzicce mohou soustředit jen na svoji hru a diky psychice vyhrabat z bahnasmile... Brendu taky žeru, akorát dnes po včerejším dramatu už těch sil v záloze moc nebylo a oddechl jsem si, že i dnes to zvládla. O Sare po pár odsledovanych gamech jsem nepochyboval
Reagovat
tommr
další epická bitva s dobrým koncem. Soupeřka přitom hrála nad očekávání dobře a o to je ta výhra cennější ... smile
Brenda postupem do MD vytřela zrak všem škarohlídům kteří tvrdili že je to jen antukářka a že na hardu nemá šanci ...
Ted by to ještě chtělo štěstí na los. Hlavně žádnou Češku do prvního kola ...
Reagovat
Alien
Epická?
Reagovat
zfloyd
Sára má zápas celkem pod kontrolou , vypadá , že Brendu doprovodí do prvního kola smilesmile
Reagovat
EllNino
Ježiši mlč smile
Reagovat
Blondie
Ale no tak!!! :D
Reagovat
Blondie
Nádhera, děcka!
Teď ještě Sára :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist