15. den na French Open: O titul si to rozdají Djokovič s Tsitsipasem. Krejčíková se Siniakovou budou hrát finále čtyřhry

13. 6. 2021, 06:00
Previews 238
V rámci 15. hracího dne letošního French Open se rozdají poslední trofeje. O Pohár mušketýrů se utkají vítěz ročníku 2016 a 18násobný grandslamový šampion Novak Djokovič se Stefanosem Tsitsipasem, který je ve finále grandslamů poprvé v kariéře. Barbora Krejčíková bude útočit na double, s Kateřinou Siniakovou ve finále čtyřhry vyzvou dvojici Bethanie Matteková-Sandsová, Iga Šwiateková.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (5-Řec.) | Court Philippe-Chatrier (15:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Matteková-Sandsová/Šwiateková (14-USA/Pol.) | Court Philippe-Chatrier (11:30 SELČ)


• Finále mužů •
Novak Djokovič (1.) - Stefanos Tsitsipas (5.) | Court Philippe-Chatrier (15:00 SELČ)
Vítěz letošního Australian Open Novak Djokovič jako první hráč v historii dokázal na French Open dvakrát porazit antukového krále Rafaela Nadala a dnes zaútočí na svůj druhý pařížský (2016) a celkově 19. grandslamový triumf, kterým by se přiblížil rekordmanům Nadalovi a Rogerovi Federerovi (20). Do cesty se mu postaví jeden z nejúspěšnějších hráčů letošního antukového jara Stefanos Tsitsipas, kterého ve finále největších turnajů čeká premiéra. Djokovič s Tsitsipasem se potřetí za sebou potkávají na antuce, loňskou semifinálovou bitvu v Paříži i tu letošní v římském čtvrtfinále, kde Tsitsipas podával na postup, vyhrál Djokovič a ve vzájemné bilanci vede 5-2.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič bude hrát své 29. grandslamové (bilance 18-10) a celkově 120. finále (úspěšnost 83-36). Letos o titul bojoval třikrát (triumfy na Australian Open a v Bělehradu, finálová porážka v Římě).

Dvaadvacetiletý Tsitsipas je letos ve finále už popáté, dvě zvládl, dvě prohrál. Ve finále se mu obecně moc nedaří (bilance 7-9). Tsitsipas je prvním řeckým grandslamovým finalistou. Navíc se stal nejmladším finalistou podniků velké čtyřky od Australian Open 2010 (Andy Murray), nejmladším finalistou French Open od triumfu Nadala v roce 2008 a může být nejmladším grandslamovým šampionem od US Open 2009 (Juan Martín Del Potro).

Djokovič bude bez ohledu na dnešní výsledek stále světovou jedničkou, jen může svůj náskok v čele žebříčku ještě zvýšit. Tsitsipas má jisté vylepšení svého maxima, v pondělí bude nejhůře čtvrtý. Pokud vyhraje i finále, pak se dostane ještě před Nadala a bude světovou trojkou.

Tsitsipas je určitě jedním z hráčů, kteří mohou Djokoviče na grandslamových turnajích značně ohrozit. Otázkou však je, jak řecký mladík psychicky zvládne své premiérové finále na grandslamových turnajích. Už v loňském semifinále měl ke skalpu Djokoviče velmi blízko, ale zápas nezvládl fyzicky a finále je úplně jiný zápas než semifinále. Djokovič má naopak s grandslamovými finále daleko větší zkušenosti, proti Nadalovi hrál od stavu 0-5 výborně, s Tsitsipasem vyhrál poslední čtyři souboje a je zaslouženým favoritem.

Tip: Djokovič ve čtyřech setech

Aktuální forma
Šampion letošního Australian Open Djokovič se po doléčení břišního svalu na kurty vrátil až s příchodem antukového jara a zpočátku se mu vůbec nedařilo. V Monte Carlu skončil již v osmifinále po šokující porážce s Danielem Evansem, v Bělehradu v semifinále prohrál parádní bitvu s kometou letošní sezony Aslanem Karacevem. V Římě to bylo o poznání lepší, až ve finále podlehl Rafaelovi Nadalovi. Před French Open se představil ještě na další domácí v Bělehradu, kde získal titul.

Cesta turnajem
Na French Open si bez problémů poradil s Tennysem Sandgrenem, Pablem Cuevasem i Ričardasem Berankisem. V osmifinále ovšem prohrál oba tie-breaky s fantasticky hrajícím Lorenzem Musettim. Od třetího setu však začal hrát daleko agresivněji, na kurtu dominoval a vyhrál 16 ze 17 následujících gamů, než mu italský teenager vzdal. Ve čtvrtfinále ve čtyřech setech přehrál Mattea Berrettiniho. V semifinále ve čtyřech setech v parádní bitvě utahal antukového krále a se 13 triumfy nejúspěšnějšího hráče turnaje Rafaela Nadala a připravil mu teprve jeho třetí porážku na pařížské antuce (Djokovič 2015 a 2021, Robin Söderling 2009).

Historie na French Open
French Open je pro Djokoviče suverénně nejhorším grandslamem. Titul na pařížské antuce slavil jen jednou, v roce 2016 zkompletoval kariérní grandslam. Letos si odbývá svou 17. účast a jen dvakrát nedokázal dojít do druhého týdne (2005, 2009), od roku 2010 vždy postoupil minimálně do čtvrtfinále. Loni ve finále jasně prohrál s Rafaelem Nadalem. Ve finále je celkově pošesté.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Bělehrad 2, Australian Open (vítěz);  Řím (finále);  Bělehrad 1 (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Bělehrad 2 (vítěz); Řím (finále); Bělehrad 1 (semifinále)
Bilance: 26-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na antuce: 17-3
Bilance proti hráčům Top 10: 6-1 (kariérní 221-101)
Bilance ve finále grandslamů: 1-0 (kariérní 18-10)
Bilance ve finále: 2-1 (kariérní 83-36)
Grandslamy: Australian Open (vítěz)

Novak Djokovič - French Open
Kariérní bilance: 80-15
Nejlepší výsledek: vítěz (2016)
Loňský výsledek: finále
Bilance ve finále: 1-4
Generálka: Řím (finále), Bělehrad 2 (vítěz)
Cesta turnajem: Sandgren (6-2 6-4 6-2), P. Cuevas (6-3 6-2 6-4), Berankis (6-1 6-4 6-1), Musetti (6-7 6-7 6-1 6-0 4-0), (9) Berrettini (6-3 6-2 6-7 7-5), (3) Nadal (3-6 6-3 7-6 6-2)

Aktuální forma
Tsitsipas patří k nejúspěšnějším hráčům letošního antukového jara. V Monte Carlu se dočkal své premiérové trofeje z Masters, v Barceloně měl ve finále mečbol proti Rafaelovi Nadalovi, pouze v Madridu se letos nepodíval alespoň do čtvrtfinále (porážka s Casperem Ruudem), ve čtvrtfinále v Římě podával na vítězství proti Novakovi Djokovičovi a na poslední generálce v Lyonu dominoval.

Cesta turnajem
Na French Open si bez ztráty setu poradil s Jérémym Chardym i Pedrem Martínezem, proti Johnovi Isnerovi už set ztratil. V osmifinále mu stačily tři sety proti Pablovi Carreñovi. Ve čtvrtfinále ve třech setech přehrál Daniila Medveděva a upravil s ním bilanci na 2-6. V semifinále ztratil vedení 2-0 na sety, ale Alexandera Zvereva nakonec zdolal.

Historie na French Open
Tsitsipas hraje své páté French Open a každým rokem se zlepšuje. Při své premiéře v roce 2017 vypadl v prvním kole, o rok později v kole druhém, předloni v osmifinále a loni v semifinále v pětisetové bitvě podlehl Novakovi Djokovičovi.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Monte Carlo,  Lyon (vítěz); Barcelona,  Acapulko (finále); Rotterdam,  Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo, Lyon (vítěz); Barcelona (finále)
Bilance: 39-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na antuce: 22-3
Bilance proti hráčům Top 10: 5-5 (kariérní 23-29)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 2-2 (kariérní 7-9)
Grandslamy: Australian Open (semifinále)

Stefanos Tsitsipas - French Open
Kariérní bilance: 15-4
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Madrid (osmifinále), Řím (čtvrtfinále), Lyon (vítěz)
Cesta turnajem: Chardy (7-6 6-3 6-1), Martínez (6-3 6-4 6-3), (31) Isner (5-7 6-3 7-6 6-1), (12) Carreño (6-3 6-2 7-5), (2) Medveděv (6-3 7-6 7-5), (6) A. Zverev (6-3 6-3 4-6 4-6 6-3)


• Finále čtyřhry žen •
/ B. Krejčíková / K. Siniaková - / B. Matteková-Sandsová / I. Šwiateková | Court Philippe-Chatrier (11:30 SELČ)
Barbora Krejčíková včera ovládla dvouhru letošního French Open a bude po boku Kateřiny Siniakové na pařížské antuce útočit na double, který se naposledy povedl v roce 2000 domácí Mary Pierceové. České duo, které antukový grandslam vyhrálo v roce 2018, se ve finále střetne s nebezpečnou dvojicí Bethanie Matteková-Sandsová, Iga Šwiateková. Páry se potkávají poprvé.


Krejčíková se Siniakovou letos ovládly generálku v Melbourne a Madrid a získaly svůj šestý a sedmý společný titul. Na grandslamech budou bojovat o třetí trofej (French Open a Wimbledon 2018), finále hrály také na letošním Australian Open. Pětadvacetiletá Krejčíková zaútočí na svůj devátý triumf, její stejně stará krajanka Siniaková má doma deset vavřínů.

Cesta turnajem
1K: Hesseová/Tanová (6-3 6-2)
2K: Heisenová/Peschkeová (6-4 6-0)
OF: Dabrowská/Fernandezová (6-3 3-6 6-3)
ČF: Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (6-4 6-4)
SF: Linetteová/Peraová (6-1 6-2)


Matteková-Sandsová se Šwiatekovou hrají svůj třetí společný turnaj a čeká je první finále. Šestatřicetiletá Matteková-Sandsová je velmi zkušenou deblistkou a vyhrála ve čtyřhře i mixu všechny grandslamy kromě Wimbledonu, domá má pět grandslamových trofejí ze čtyřhry (Australian Open x2, French Open x2 a US Open) a další čtyři z mixu, celkem má na kontě 27 titulů. Dvacetiletá Šwiateková, loňská vítězka dvouhry French Open, bude hrát své první deblové finále.

Cesta turnajem
1K: Droguetová/Janicijevicová (6-0 6-1)
2K: Friedsamová/Y. Wang (7-5 6-3)
OF: (1) S. Hsieh/Mertensová (5-7 6-4 7-5)
ČF: (11) Juraková/Klepačová (6-3 6-2)
SF: Beguová/Podoroská (6-3 6-4)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

238
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
11W 4UE vs 17W 11UE
Klíčem ke 3.setu byla ovšem hlavně nižší efektivita 1.servu Filosofa. Doufám, že ebyla ovlivněna zády, na která si teď vyžádal MTOsmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
mně to přijde, jak když Djokovič hraje svoje první GS finále, fakt špatný, takových chyb a špatných rozhodnutí, Stefanos naopak klobouk dolů.

už jsem si v poslední době poněkolikátý všimnul, že Djokovič nedokáže dopodávat set, ztrácí jasný vedení v servírovacích gamech, v tomhle se s věkem asi nějak zhoršuje, ale nevim, jestli to je pravda, to by asi věděli jeho fans.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To asi s věkem přichází skoro na každého...
Reagovat
smazaný uživatel
Keby hrava Djokovic svoje zapasy cez den a nie vylúčne v noci, mal by zhruba polovicu titulov.

Druha vec je, ze uplne pozabudol hrat Tsitsipasovi do BH, pretláča sa s nim vo FH výmenách. Keď to spozoruje, bude mat zas viac.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslené v Austrálii.
Reagovat
SydneyOpen
Djokovič u sítě smilesmile
Reagovat
paddy
Už je vypsaný kurz

500 value jak prase smile
Reagovat
Usm
Haluz by byla výhra dalšího "Wawrinky", který nemusel vyřadit Nadala, aby FO vyhral
Reagovat
Patik
to by dosť nasra.lo..a ešte nech dopadne jak Thiem že sa po zisku GS stratí na dve sezóny.
Reagovat
dappe
Tsitsipas má lepší celou antukovou sezonu, hraje lépe i na turnaji, takže z tohoto pohledu si to zaslouží zase on. Djokovič porazil rozlámaného Nadala.
Reagovat
Usm
Rozlámaného Nadala, který až do semifinále neměl sebemenší problem se soupeři?
Reagovat
Usm
Rozlámaného Nadala, který až do semifinále neměl sebemenší problem se soupeři?
Reagovat
paddy
A proto Djokovič porazil letos Tsitsipase na antuce v Římě smile smile
Reagovat
dappe
A? Tsitsipas má dva tituly, za chvíli snad tři, do toho ještě finále v Barceloně, kde byl centimetry od titulu nad Nadalem. Djokovič vyhrál Bělehrad s Molčanem. Kecy o tom, že si něco Djokovič více zaslouží, jsou totálně mimo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Patik
Djokovič je tak o 10 percent lepším hráčom na kurte..prvý breakol Tsitsipasa..potvrdenie breaku mu zobralo agresívne slnko a servis proti slnku..viackrát sa chytal za oči..vyviedlo ho to z miery..v tiebreaku stál Tsitsipas chrbtom k slnku a získal body navyše akonáhle sa postavil proti slnku aj on začal strácať..strany sa zase otočili a Tsitsipas so šťastím berie prvý set..inak Djokovič celkovo lepší niekoľko gemov 100 percent prvý servis..čisté hry..u Tsitsipasa sa bojovalo dosť cez zhody..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Andrew89
Ty se jdi lecit?onanisto
Reagovat
spaniel
smile kapsmileesnicek?
Reagovat
Mayo
Dnes už to nebude nuda? Už ťa zaujíma ten zápas?
Reagovat
Amputace
Ale že ho breaknul, když proti slunci podával Tsitsipas, už nezmíníš... Ano, Djokovič hrozně trpí - musí podávat proti slunci, nepěkně spadl, soupeři tam navíc padají přiriskované údery. Hrůza, jak je všechno proti němu.
Reagovat
Andrew89
A Tsisi ma prece hrozny stestismile
Reagovat
Patik
Rovnako tak aj Tsitsipas doplatil na slnko..akurát že som to spomenul len čo sa tiebreaku týka..neni nič proti nemu..zas to nepreháňaj..jediné v čom je problém je silné slnko..ktoré ovplyvňuje oboch hráčov
Reagovat
Amputace
Moc pěkně. Tsitsipas hraje s nebývalým klidem. Jeho výkon vůbec nepřipomíná hráče, který je ve finále GS poprvé v kariéře. Na big pointech (snad jen s výjimkou svého prvního setballu ta stavu 6:5, který zahrál příliš opatrně a Novak toho využil) se nebojí riskantních úderů, v TB byl jednoduše skvělý, odvážný a nebál se gradovat svůj tenis v těch nejvíce klíčových chvílích. Pokud tento standard udrží, mohl by mít Novak veliký problém, a dalo by se pak už říci, že RG je pro něj obdobně zakleté jako AO pro Rafu.
Reagovat
spaniel
Od zacatku na tour hraje strasne klidne v tezkych situacich. Hlavu ma dobrou a to je zaklad.
Reagovat
Usm
Hlavu má klidnou? ve 4. setu se Sašou pěkně drzkoval
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Zverevovi nemal po styroch setoch breakball, ktory by odvrátil. Neposobil psychicky silne.

Ale to bolo mozno tym, ze viedol 2:0, bol favoritom a ten mindset bol iny, nez v zapasoch, kde len "može".
Reagovat
Amputace
Jako z té next gen se dá říct... Nicméně to jsme si mysleli i o Medvědovi, že je kliďas a má na salámu a jak dopadl v Austrálii... Trochu jsem se podobného scénáře bál i dnes, ale zatím to vypadá, že bude Tsitsipas skutečně kousat.
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
spaniel
Djokovic je babrák smile
Reagovat
mahycek
Ale, přece jenom řek to dal !!
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic pobozkal šťastenu, pomiloval sa s ňou a na záver ju ešte ošukal do zadočku :)
Reagovat
Amputace
To je opravdu neuvěřitelný haluzák.
Reagovat
Amputace
Myslím samozřejmě Djokoviče.
Reagovat
Patik
musel si napísať že myslíš Djokoviča lebo vieš že Tsitsipas mal neuveritelné šťastie.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetko si uhral sám, mimoň.

Nole triafal standardne čiary a jeden fiftin sa zapise do zlatej kroniky svetovych kuriozit.

No nic, idem nalozit na Djokovica, teraz bude dobry kurz.
Reagovat
Amputace
Ano, protože zrovna v ten moment zahrál nádherný winner přímo do rohu a uvědomil jsem si, že několik exotů by to nemuselo pochopit. Nemýlil jsem se.
Reagovat
Pe3k
Jsi hrozný nepřející posera. Ovšem to se od fandy Rafy čeká smile
Reagovat
Amputace
Proč bych měl Djokovičovi přát? Rád ho nemám, navíc ohrožuje Rafovy rekordy. Ty mu samozřejmě také nepřeješ, ale budeš si tady pokrytecky hrát na mravokárce.
Reagovat
Pe3k
Aha, takže ti jde jen o rekordy.
No Rafa tak jak tak goat nikdy nebude...
Reagovat
Amputace
Tak samozřejmě přeji tomu, aby stál Rafa na konci kariéry nejvýš. Ty už u Federera víš, že to tak nebude, takže se mě tady nesnaž moralizovat za to, že nefandím hlavnímu rivalovi. Nebo ty jsi snad přál Nadalovi ve finále AO proti Wawrinkovi? Nechápu, co zkoušíš. Akorát ze sebe děláš deb.ila.
Reagovat
Pe3k
Federer je oficiálně GOAT or roku 2009 a zatím se na tom nic nezměnilo smile
Reagovat
Amputace
Federer jako goat neskončí. Oba jeho rivalové ho předeženou téměř ve všem. Goatem bude možná z tvého subjektivního pohledu, ale na základě měřitelných kritérií, jím nebude. Sám to víš moc dobře. Dnes Novakovi také nefandíš a přeješ Stefanosovi, ale budeš si tady hrát na bůhvíco. To je klasická přezíravost FFF, kteří mají pocit, že sežrali všechnu moudrost světa, přitom když přijde na nějakou diskuzi, jsou obvykle v koncích na samotném jejím začátku.
Reagovat
spaniel
Temer ve vsem? Nadal skoro v nicem, jen v antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Množinky, podmnožinky.

Federer v ničom, len v rokoch 04-07.
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k, suterén Tenisportalu.

Sám mu nepraje, ale teba zmoralizuje. Čo to je za cloveka?
Reagovat
sojka1
to ja jsem charakter a dnes se k vam pridam.... aji k certovi klidne.... :-))))
Reagovat
Patik
Tsitsipas..že ?
Reagovat
baggik
Asi se nedá superlativy vyjádřit Djokovičův výkon v prvním setu. Bravo No1e!smile Tsitsipas nastoupil do prvního finále bez bázně a hany, podával jako Esovič, na síti byl bezchybný a stejně mu to nestačilo.
Reagovat
spaniel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Patik
Prečo sa musí hrať za tak silného slnka..hlavne šport kde si nadhadzuješ loptičku smerom na slnko..
Reagovat
Patik
Tsitsipas ale že brutálne vyťažil z toho že hrá chrbtom k slnku..získa mu to set podľa mňa..Djokovič oslepol..vyviedlo ho to..
Reagovat
Kozoroh
No1e ustál svízelnou situaci v 10. hře a odměnou mu je zisk brejku!
Reagovat
Patik
hlavne to dopodávať
Reagovat
Patik
zlá strana proti slnku..
Reagovat
smazaný uživatel
Novak roloval jak zajícsmilesmile
Reagovat
Patik
chudák..padol jak do truhly..jak po nočnej do postele..
Reagovat
Amputace
Jj. Věřím, že nikdo na celém světě v tu chvíli netrpěl víc než on.
Reagovat
sojka1
:-))) ale levy kotnik se mu zbrkl a nic neprehraval... ;-)
Reagovat
Amputace
Překvapivě ne. Přitom ten moment byl pro něj jako dělaný.
Reagovat
Patik
stále ťa štve tá porážka..chápem..
Reagovat
Amputace
Psal jsem tu o tom už dlouho předtím. Nechápeš.
Reagovat
Patik
ale teraz to musíš zopakovať lebo si potrebuješ kopnúť.
Reagovat
Amputace
Měl jsem ho litovat jako ty, protože udělal bác?
Reagovat
Patik
Idemo Nole..
Reagovat
Patik
ak nepolaví ani jeden..tak tu budeme pekne dlho..
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile, jenže poleví
Reagovat
Patik
zatiaľ je to šachová partia..
Reagovat
Patik
čakal som že Tsitsipas bude hrať s trochou trémy a zlakne sa finálového zápasu..ale pôsobí namňa akoby to nebolo jeho prvé GS finále a hrá naozaj dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediny FFF na zemeguli, ktorý dnes tlačí Novaka.

Opat sa ukázalo že si mimoň.
Reagovat
Mayo
Neviem, on mi príde ako veľký Djokovičovec. Ale môže byť oboje no.
Reagovat
paddy
Nejnapínavější moment je už za námi smile

Myslíte, že se dívá? smile smile
Reagovat
majkl005
:D tak naše Plíška v Berlíně narazí ve druhém kole nejspíš znovu na Pegulu :D to už ani snad není možné, ne? v tom musí být nějakej podvod, jinak to není normální smile
Reagovat
Mony
Tréning trpelivosti
Reagovat
paddy
Po celonoční počítačové simulaci byly vyhodnoceny tyto scénáře

Základní scénář: 22-20-20 smile

Min: 21-20-20
Max: 23-21-20
Reagovat
Jan
Gratulace holkám. Double. Kdo to má ? smile Snový začátek prvního setu, soupeřky byly asi hodně nervózní, pak se hra srovnala, když začaly trochu chybovat i naše holky, ale nakonec první set vyhrály. Ve druhém jsem čekal tuhý boj, ale šlo to docela jak po másle. Katka chybovala na podání, ty dvojchyby srážely náš pár dolů, ale zase excelovala u sítě a ve výměnách. Bára držela svou úroveň, po brejku 2:1 a prolomení podání BMS už to šlo skvěle. V posledním gamu se mi soupeřky už zdály odevzdané. čekal jsem, že zejména Iga bude hrát lépe, že bude chtít urvat aspoň deblový titul, naštěstí se nestalo a holky mohly slavit. Divím se, že se nehrála hymna.
Reagovat
vergus
To raději, ať Frantíci nehrajou nic, než to, co pustili včera Báře...
Reagovat
tommr
tak soupeřky ten titul taky určitě chtěly ale naše hráčky jim toho dneska moc nedovolily ... smile
Jinak jsem zvědavej jestli si Poláci zase budou stěžovat na rozhodčí ... smile
Reagovat
paddy
Poláci šílí ze všeho smile

https://www.super.cz/762766-farar-zbygniew-czendlik-vyvolal-mezinarodni-rozruch-kdyz-pustil-pri-nataceni-do-kostela-psa-polsti-verici-sili.html#seq_no=3
Reagovat
Mony
A jakou hymnu by hráli, kdyby vyhrály soupeřky? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Obě naráz přecismile To zvládají perfektněsmile
Reagovat
budul
smilesmile
Reagovat
tommr
Bára je po dnešku nejúspěšnější česká hráčka GS. Má už celkem 7 GS titulů: 1 v singlu, 3 v deblu a 3 v mixu ... smile
V mezinárodním měřítku jsou z aktivních hráček lepší jen sestry Williamsovy ...

V deblovým žebříčku se po dnešku Bára dostala na 1.místo a Katka je se ztrátou pouhých 25 bodů druhá. V letošní Race jsou o parník první a účast na TM je už nemůže minout ... smile
Reagovat
capjar
Paráááda, debl je náš! smile* smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to krásnésmile Pro Katku motivace do singlu. Jinak to s ní nejde.smile
Reagovat
Pe3k
Ovládly tenistky z ČR, především Krejčíková. WoW. Gratulace. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
Katka překvapila a dopodávala! Upřímně řečeno nečekal jsem takhle hladký vítězství. Překvapila mě hlavně slabá hra BMS na který se už asi projevujou léta. Bára dneska jasně nejlepší na kurtu, Katka až na to podání taky dobrý ... smile
Reagovat
Matej4732
Neříkal si ještě před chvílí že Katka je dneska tragická?smile
Reagovat
tommr
říká se konec dobrej všechno dobrý a v tenise to platí dvojnásob. Nebudu Katku kritizovat po zápase ve kterým naše hráčky slavily triumf i když si o jejím podání myslím svý ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
gigin
Mi přišla nej Katka. Vem si, kolik šlo přes ní balónú. O hodně víc, než přes BK.
Reagovat
tommr
ztracený podání dneska:
Bára 0
Kaka 2
Swiatek 2
BMS 3
Reagovat
gigin
Ok, ale mi fakt přišlo, že to hrály všechno na Katku. Držela výměny fest.
Reagovat
blixa
Jo, určitě, a dost mě to překvapilo, protože logičtější by bylo tavit unavenou Báru. Je vidět, že psychika je mrcha a Bára začíná budit hrůzu u při nástupu na kurt smile
Reagovat
tommr
Katka ne Kaka ... smile
Reagovat
sojka1
ale tak ony se doplnuji, vzdyt jsou jak ohen a voda... :-)
Reagovat
gigin
Ty si přes ty kontrasty, jas :)
Reagovat
budul
Tady se určitě shoduji..
Reagovat
PetaM
Tak BMS k sobě potřebuje někoho, kdo jí podrží u sítě a pomžůe jí, když hraje zezadu. To Ize dneska moc nešlo. U sítě vypadala, že je tam snad poprvé. Jo, to Lucka byla jiný kalibr ...
Reagovat
zfloyd
Nádhera !!! a teď už jen smilesmilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Obrovská gratulace, naprosto snové 3 týdny smile
Reagovat
Jan
smilesmilesmile
Reagovat
Aussie
Tak je to doma! Gratulace!
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
budul
Poslední podání si Kačka uhrajesmile
Reagovat
budul
No super, že to klapne a ještě docela lehce jsem moc nevěřil.. paráda a gratulkasmilesmilesmile
Reagovat
Titan
Další game je jejich - podává Siniaková...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď říkal komentátor, představte si, jaké by bylo skóre, kdyby Siniaková přidala aspoň 20% prvních servisůsmile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
zfloyd
Kačka podává hrozně , ale zase kouzlí na síti
Reagovat
Matej4732
Přesněsmile
Reagovat
budul
Katko vyprdni se už na ty dvojchyby..
Reagovat
SydneyOpen
to je příšernej servis od Katky smile
Reagovat
budul
Nechápu kreténa lajnového, který zkazí pěknou výměnu zahlašením autu jasnou chytnutou lajnousmile
Reagovat
gigin
Omyl, chyba? Chápu tady na TP nemyslitelná věc.
Reagovat
budul
Myslel jsem to tak, že když je delší a pěkná výměna tak už si musí být sakra jistý..jak by to vypadalo kdyby hlásil rači furt a pak sorry,byla to chyba mo tak se to opákne.. asi tak umělče
Reagovat
gigin
Jj, jedna chyba za zápas. Je to šílené.
Reagovat
budul
Ale ta lajna byla vidět docela jasně.. zbytečně přerušení, tak se mohlo pokračovat v pěkné výměněsmile
Reagovat
gigin
Já tě chápu, ale on si určitě neříkal, kurwa, to je krásná výměna, tu musím přerušit stůj co stůj. Ale třeba to byl fakt kretén, jak píšeš...
Reagovat
budul
No to asi úmyslně přerušit nechtělsmileale mohl být sakra rozvážnější
Reagovat
spaniel
smile
Reagovat
budul
No ano tady byla jen jedna taková ale šlo mi hlavně všeobecně o hlášení takových lajn při pěkných výměnách.. stává se docela často
Reagovat
gigin
Jako mu je to třeba taky líto, ale aut je aut. Teda podle něj. Není tam nějaká jakože tolerance, jak třeba při ofsajdu ve fotbale.
Reagovat
budul
Joo, ale chybné hlášení u podání nebo riternu tak u diváka oko nezabolí jako u pěkné a delší výměny, která mohla klidně ještě nějakých 10 úderů pokračovat..
Reagovat
gigin
Ok, mohl to nechat, neudělal to. Já jsem spíš reagoval na to, žes ho tak hned vypičoval :)
Reagovat
budul
Nedalo mi tosmile
Reagovat
EllNino
není to poprvé :))
Reagovat
gigin
On je tu dlúho už? Nestíhám prostě :DD
Reagovat
budul
Zhruba měsíc pane, a že bych vypíčovával(vaše přirovnání) vícekrát jak tvrdí jedinec nad vámi o tom mi není známo..
Reagovat
gigin
Děkuji Vám za upřesnění. EllNino to upřesní víc?
Reagovat
EllNino
no už tu byly na Mušku nějaké kecy, teď lajnový :) Nesoudím, jen mám otevřené oči, toť vše ... že RG už stojí za starou bačkoru a nakonec bere Krejča titul :)
Reagovat
budul
To jsi asi špatně pochopil..psal jsem když to nevyšlo Petře díky kotníku a Mušce, když neměla zrovna svůj den zrovna když Sloane predvedla prd tak mi udělala neskutečnou radost Bára..co je na to podobné s příspěvkem lajnového opravdu nechápusmile
Reagovat
budul
Jo psal jsem, že jsem se chtěl už na RG vyprdnout ale Bára mě udržela a myslím, že jsem s tím nebyl jediný..
Reagovat
budul
Tim jsem Báru nijak neodepisoval do předu ale věřil ksem prostě více těm dvěmasmileasi tak..
Reagovat
budul
Za málo ale příspěvky čtu už déle tak už trochu znám a předpokládám povahu příspěvků..
Reagovat
budul
..že jsem obohatil lajnového o přízvisko kretén, tak to je poprvé nebo ti šlo o toho lajnovéhosmile
Reagovat
Titan
Bude podávat Siniaková, tenhle game můžeme odepsat...
Reagovat
zfloyd
To "špatný nadhazování" já už si teď myslím , že je to spíš součást taktiky než neumění ,protože když to nervuje lidi u TV , jak to teprve musí nervovat soupeřky
Reagovat
majkl005
ano, páč Barča, kdyby to nedělala schválně, by si určitě řekla "hele, Jardu u TV to nervuje, tak radši podělám podání, aby u TV lidi byli v poho" :D :D bože můj...samozřejmě, že soupeřky to nervuje, ale nedělá to podle mě naschvál...
Reagovat
tommr
ještě že ta Bára si to svoje odehraje ... smile
Reagovat
PetaM
Ale když má zahrát volej, tak promáchne, fakt super pomoc. :D
Reagovat
PetaM
Tak teď si Bára odehrála to svoje - všechno do hajzlu. :D
Reagovat
blax
Siniaková má stokrát lepší voleje ty ubohej šašku.
Reagovat
tommr
koukáš na ten tenis vůbec ty blbečku? To že občas zahraje dobrej míček na síti neomlouvá ty mraky chyb co dneska dělá ... smile
Reagovat
budul
Na síti je dneska zeď..
Reagovat
blax
Koukám a na rozdíl od tebe mu rozumím. Kolik volejů dneska Siniaková zkazila? Dva? Ty tlustý prase, který nikdy nic nedokázalo a umíš jen z gauče kritizovat.
Reagovat
tommr
hlavně že ses sám pochválil ty sprostej dobytku. Nemůžu ale za to že umíš počítat jen do dvou ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Občas? Katka byla dnes na síti skvělá!
Tommr opět za mimoně...
Reagovat
Patik
Veľakrát to chodí tak že niekto odstráni hlavného favorita no neskôr sám turnaj nevyhrá..toho sa dnes trošku bojím..
Reagovat
tommr
Katka je dneska prostě tragická ... smile
Reagovat
Titan
Hraje dobře, ale nesmí podávat...
Reagovat
blax
Co to meleš? Na podání ano, ale obranný i útočný voleje paráda. Je zajímavý, že ty X let sleduješ tenis (podle aktivity na tenisportalu) a pořád se v něm nevyznáš :D
Reagovat
com
souhlas, ale i tak jim to na vyhru zatim staci smile No ale Krejcikova jako cerstva GS sampionka a netrefi se do mice, to byl taky ulet smile
Reagovat
budul
To bych neřek smile
Reagovat
Matej4732
Jenom na podání se jí nedaří. Už s tou svou kritikou brzdismile
Reagovat
Frick
Dost luxus ramena. smile
Reagovat
gigin
se krásně pokládá do toho bh. Nádherné.
Reagovat
RF46
ty bys taky furt nejakou pokladal...smile
Reagovat
gigin
Neděla. Zástrčkový den.
Reagovat
brixner
Nemůžu si pomoct, ale Kačena je fakt kus!smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Njn, vždycky byla...
Reagovat
com
s tema cervenyma vlasama teda nebyla smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A jo, na tenhle exces jsem radši zapomnělsmile
Reagovat
majkl005
mohu se jen tak ze zvědavosti zeptat, kolik ti je let? :D
Reagovat
smazaný uživatel
málosmile
Reagovat
majkl005
ptám se brixnera, ne tebe :D
Reagovat
brixner
Čtyřicetvosumletítokcurvajakokrávamoresmile
Reagovat
com
takze za chvili budes nosit pliny smile
Reagovat
brixner
No jo, spratek vod nás z baráku šel pro pemprsky pro mladší ségru a na chodbě mi řek, že jednu se mnou vymění za žvárosmile No hajzlík jeden, kdyby mu nebylo pět járů, zboucham jo jako koněsmile Takže jojo, plenky se blížej...Hnus todlenctosmile
Reagovat
Blondie
:D :D :D
Ty jsi dacan :D :D
Reagovat
majkl005
takže můj předpoklad se potvrdil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky potřebuje trofej z RG21smile
Reagovat
com
no ale ten servis Siniakove ma bejt jako co smilesmile
Reagovat
zfloyd
na čtyřhry koukám jen občas a pořád přemýšlím co to je za rituál, že si po každém míčku spolu plácají rukama , chápal bych to po vítězném míči ,
ale po každém , dokonce i po dvojchybě to nějak nechápu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako u volejbalu, týmový duchsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
budul
Povzbuzenísmile
Reagovat
peRFect
Dnešních možných scénářů není mnoho,ale většina hovoří pro Novaka.Za mě:
- vyrovnaný první set vyhraje Novak,Stefanos se následně morálně položí a projede to 0:3
- Stefanos se hned od začátku pod tíhou finále morálně položí a projede to 0:3
- Stefanos zaskočí Novaka v prvním setu,poté Novak přepne na svůj GS finálový level a vyhraje 3:1
- velmi vyrovnaný zápas po řadě brejků a rebrejků vyhraje Stefan 3:1,či 3:2.
Reagovat
soloo
mozne vysledky 3:0 3:1 3:2 0:3 1:3 2:3 a skrec
Reagovat
blixa
Bára se nechává ošetřovat už před utkáním. Ta bude chudák pekelně zničená za ty poslední týdny, nějak si neumím představit, že za 14 dní nastoupí na Wimbledonu, ta je zralá spíš na měsíc do lázní.
Reagovat
tommr
dneska to našim asi nevyjde. Bára je vyčerpaná fyzicky i psychicky a Katka bude zase přemotivovaná a čekám že bude hodně kazit ...

Soupeřky budou naopak hrát jako o život ...
Reagovat
gigin
Takže 2:0. Ok, Boomer.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zdárek! Jak to, že Génius včera neodstřelil tu australskou kachnu? Už jí měl na mušce, ne?
Reagovat
gigin
Aj špatný kšeft, je kšeft ;)
Reagovat
mahycek
Na ČT 2 a Eurosport 1
Reagovat
gigin
Ty už se konečně nauč reagovat na příspěvky. Není to až tak složité.
Reagovat
paddy
Včera vypsali kurz cca 530 na DQ v ženském finále

Dnes už to nevypsali smile

Aspoň jeden prokopnutý reklamní panel by finále slušel smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jeden panel, aspoň dvě zlomený rakety a pět seřvaných diváků...
Reagovat
brixner
Dávají někde finále dámské čtyřhry?
Reagovat
gigin
Penthouse Gold.
Reagovat
brixner
A odkázek by nebyl?
Gigi, ty nadrženče!smilesmile
Reagovat
gigin
Byl ale nedám. Jinak čété 2, éčko. Nebo nějaký stream. Kde si teď? Myslím moře, ne wc.
Reagovat
brixner
Nene, jsem cu hauzesmile Takže mám možnost něco zkouknout, ale na Srba se dívat nebudu, to mě prostě neba.
Reagovat
gigin
Jas :)
Reagovat
smazaný uživatel
čt2
Reagovat
blixa
ČT2, Eurosport 1
Reagovat
brixner
Dík, chlapi! Už jsem to vyšťoural - "Včera večer poštou ranní..." No, vzpomínáte, ne?
Bára by to fakt mohla dát - tedy společně s Kačenou, bylo by to super!smile
Reagovat
miledus
ČT 2
Reagovat
paddy
Teď měli na ČT2 vysílat můj oblíbený Křesťanský magazín smile

Zasraný tenis smile
Reagovat
brixner
No, já bych si taky klidně dal Nedělní chvilku poezie...Fakt že jo, ten tenis mě taky seresmile
Reagovat
vergus
No pár modliteb se může hodit, až bude Petra hrát ve Wimblu smile
Reagovat
Frick
Bude v 13:45
Reagovat
Ela-fon-isi
Řekni Ultrasovi. Zarecituje:,,pro koho Lenin žil, všem lidem pro štěstí.".
Reagovat
smooke1
Podle mě ho tsitsipas pretlačí,djok nemá sílu na antuku ????
Reagovat
Pe3k
Přetlačí, ale důležité bude kolik při tom bude dělat chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
Pojď, Nole smile
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, Novak je stratég. Ten to rozlousknesmile
Reagovat
Blondie
Mně se líbí představa, že budou mít všichni tři top fešáci 20 GS.

A fanoušci se budou navěky užírat tím, kdo byl GOAT a roli v tom budou u některých zoufalců hrát i účesy, zaříznuté trenky, posílání srdíček či krása a věrnost manželek :D
Reagovat
sojka1
myslim, ze se seredne pletes, sveho GOATa uz totiz kazdy davno ma vyreseneho... :-)
Reagovat
Blondie
To je právě podstata problému :D

Ale jo, když se lidi baví na úrovni diskuze a přátelského štengrování, tak mě to baví. Ale občasné hejty fakt nechápu. všichni tři jsou prostě boží!
Reagovat
sojka1
tak ja konkretne reagovala na vyrok, ze se fanousci budou naveky uzirat - nebudou, maji jasno, takze zadny problem neexistuje a zdejsi diskuse je davno uz jen o diskutujicich... :-)
Reagovat
Pe3k
Dnes je opravdu čemu fandit.
Nejprve finále čtyřhry s naší účastí (nevím, ale když holky vyhrají nebude to náhodou nejúspěšnější grand slam pro ČR v historii?). Titul z juniorek, titul v ženách a titul ve čtyřhře. Tenis nesleduji tak dlouho a hlavně ten ženský, ale musí se jednat o nejúspěšnější gs pro nás ever.
Dále bude Felix Ožér (se) usilovat o zisk první trofeje a přerušení finálových proher (a že jich má 7), tam to bude pro mě také zajímavé, Čilič sice není ve formě, ale je zkušený na rozdíl od FAA.
A pak finále letošního RG mužské části. Djokovic hraje o double gs, o 19.gs o status goata a kdoví o co všechno se dnes hraje...Jen doufám, že finále bude na 4 nebo 5 setů.
Takže od 12 do 18 hod se bude fandit smile smile
Reagovat
gigin
Tu 18 hodinu bych možná ještě přehodnotil.
Reagovat
Pe3k
Nevím jak to myslíš, ale já osobně doufám v pořádný zápas, žádná demolice 3:0 smile
Reagovat
gigin
No dyť. 3 hodiny jsou málo.
Reagovat
Pe3k
Aha, no od 3 hodin výše budu spokojen...
Reagovat
spaniel
Doufam, ze dnes Tsitsi vyrobi Srdjanovi dalsiho nepritele, na ktereho bude zarlit.
Reagovat
Kozoroh
Je zajímavé, že Srdjan ti vadí, ale Gyros, který hejtuje No1eho a Rafu, tě nechává v klidu. Jo, protože neútočí na Rogera. Říká se tomu dvojí metr. smile
Reagovat
RF46
Ja doufam v krasny tenis. Na cihle spolu hrajou hodne vyrovnane a Tsitsi ma Dkokovi co vracet. Takze Tsitsi, respekt stranou a utocime!smile
Reagovat
peek
Já jen zopakuji to, co jsem psal před semifinále: Dnes prohraje Nadal a ve finále prohraje Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolega Marduch pisal, nech to tam Tsitsipas vyhrá celé. A kedze kolegu Marducha máme rádi, čo by sme pre neho neurobili.

Navyse ako vsetci vieme, titul z RG nemá hodnotu, kto by mal o takéto oriešky zaujem. Ako by povedal klasik.

"Jak pro veverku".
Reagovat
SydneyOpen
Dnes napodobíme Mary Pierce a Řecko bude mít nového boha smile
Reagovat
panzer.dragon
Drzim palce Djokovi, neskutečný tenista
Reagovat
steve79
Jestli dnes Djokovic vyhraje a ziska titul, tak budu muset sportovne priznat, ze bude nejlepsim hracem historie.
Reagovat
Blondie
Taky :)
Reagovat
Kozoroh
Velký den pro Djokera, může získat 19. GS titul a dvojitý kariérní GS. V prvně jmenované statistice se může přiblížit Fedalovi na dostřel jedné GS trofeje, v druhém parametru je dokonce předčit.

No1e dnes absolvuje své 29. GS finále, ale zároveň teprve 4. GS finále, do něhož nastupuje jako starší finalista. Nutno říci, že všechna 3 odehraná finále z pozice staršího hráče vyhrál - proti Delpovi na USO 2018, Thiemovi na AO 2020 a Medvědovi na AO 2021.

Očekávám, že to bude s Cicipasem komplikovaný zápas a filozof má šanci na to vyhrát. Poslední dva vzájemné antukové mače byly vyrovnané a zejména zápas v Římě mohl skončit v Sokratův prospěch. No1e je favorit, ale nesmí Cicipase podcenit, ten má skvělou formu a No1e narozdíl od střetů s Thiemem a Medvědem na AO nemá k dispozici psychologickou výhodu, že hraje ve svém obýváku.

Tak snad No1e dnes uspěje a Djokoland bude moci slavit další triumf.
Reagovat
gigin
Má sf win nad Býčkem. Není to lecjaká věc. Má psychicky nahoru. Jestli to viděl Pišta, tak musí být zesraný už teď. Nole ve třech, moc mu to přeju.
Reagovat
gigin
Samozřejmě, pokud nemá natržený nějaký sval, nebo tak něco ;)
Reagovat
EllNino
Uz jsi v Belehrade?
Reagovat
gigin
Šulíne.
Reagovat
soloo
kozoroch nezabudaj ze vtedy ked porazil Nadala titul mu vyfukol Wawrinka
Reagovat
smazaný uživatel
3:0.

Tsitsipas titul z RG vyhrá, ale urcite nie dnes s roztrasenými nohami. Ocakavam velke minely na big pointoch, ak sa k nejakym vlastne dostane.
Reagovat
gigin
Tak. Když hrál v pátek Saša trpělivě, trošku styl Nole, v pohodě Řeka přehrával. No v pohodě, prostě vyhrával. Pak sa mu ale zacuckovaly goldny na krku, musel je rozmotávat, to ho rozhodilo a bylo to v řiti. Nole nosí jen ten křížek na takovém provázku, takže ok.
Reagovat
Usm
Nezapomeň, že Saša mu tam třetí a čtvrtý set pálil na podání takový bomby, že tam se k brejku moc dostat nedalo:)
Reagovat
com
Tsitsipas smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist