15. den v Paříži: Djokovič má na dosah rekordní 23. grandslamový titul, Ruud se znovu popere o svůj první

11. 6. 2023, 05:00
Previews 158
V rámci 15. hracího dne letošního ročníku French Open se rozdají poslední trofeje. Novak Djokovič se může osamostatnit v čele v počtu grandslamových titulů, Srb bude o rekordní 23. vavřín z podniků velké čtyřky a třetí pařížský usilovat proti Casperovi Ruudovi. Nor si finále v areálu Rolanda Garrose zahraje znovu po roce a i tentokrát zabojuje o svůj první triumf na akcích vyšších než ATP 250. Na programu je také finále čtyřhry žen.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužů •
Djokovič (3-Srb.) - Ruud (4-Nor.) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (14:30 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
S. Hsieh/Xin. Wang (Tchaj-wan/Čína) - Fernandezová/Townsendová (10-Kan./USA) | Court Philippe-Chatrier (11:30 SELČ)


• Finále mužů •
Novak Djokovič (3.) - Casper Ruud (4.) | Court Philippe-Chatrier (14:30 SELČ)
Novak Djokovič má na dosah další historický milník a také návrat na post světové jedničky. V případě triumfu se totiž osamostatní na prvním místě v počtu grandslamových trofejí a třetím prvenstvím v areálu Rolanda Garrose by měl jako jediný na kontě alespoň tři tituly ze všech čtyř grandslamů. V cestě mu na pařížské antuce stojí už jen Casper Ruud, který si tady finále zahraje druhým rokem po sobě a opět zaútočí na svůj premiérový vavřín z akcí vyšších než ATP 250. Všechny čtyři předchozí souboje vyhrál Djokovič a neztratil v nich ani jeden set.

Šestatřicetiletý Djokovič odehraje rekordní 34. grandslamové finále. V závěrečném kole majorů má výbornou bilanci 22:11 a sedm z 11 nezdarů posbíral před startem sezony 2015. Konkrétně na French Open bude hrát finále posedmé a čtyřikrát v něm neuspěl, ovšem ve třech případech proti antukovému králi Rafaelovi Nadalovi. Devatenáctým rokem po sobě je ve finále antukového podniku velké čtyřky někdo z Big Three.

Ve finálových duelech disponuje úspěšností 92:39. Celkově bude útočit na 94. trofej, letos se radoval na generálce v Adelaide i na Australian Open. Rodák z Bělehradu je jediným srbským finalistou i šampionem French Open.

Čtyřiadvacetiletý Ruud je ve finále grandslamů potřetí, loni právě na French Open schytal výprask a kanára od nejúspěšnějšího hráče turnaje Rafaela Nadala a o pár měsíců později na US Open podlehl ve čtyřech setech Carlosovi Alcarazovi. I tentokrát bude čelit někomu z TOP 5. Se zástupci elitní desítky žebříčku má mizernou bilanci 10:22, ještě horší 3:14 se členy nejlepší pětky a s Big Three prohrál všech sedm soubojů.

Rodáka z Osla čeká 17. finále na nejvyšší tour. Jediné letošní vyhrál, když ovládl antuku v Estorilu a vylepšil svou finálovou bilanci na 10:6. Všech 10 titulů posbíral na akcích ATP 250. V historii je jediným norským finalistou French Open.

Djokovič má bez ohledu na výsledek jistotu návratu na post světové dvojky. Pokud by ve finále zvítězil, vrátí se na tenisový trůn, na němž strávil rekordní počet týdnů. Ruud se v případě porážky ani vítězství nikam neposune a zůstane na čtvrtém místě.

Djokovič mohl takto výrazně přepisovat historii také na US Open 2021. Ve finále s Daniilem Medveděvem útočil na kalendářní Grand Slam, jenže tíhu okamžiku vůbec nezvládl a s Rusem neuhrál set. V neděli na French Open ale asi nebude pod tak velkým tlakem, protože na Ruuda umí a bude si v souboji o titul tentokrát mnohem více věřit.

Ruud se v Paříži herně zvedl, ale jeho forma stále není ideální. V úvodních kolech ztratil set s Giuliem Zeppierim i Zhizhen Zhangem, v osmifinále ho potrápil Nicolás Jarry a ve čtvrtfinále i semifinále zvítězil jasně, jenže hlavně díky mizerným výkonům Holgera Runeho a Alexandera Zvereva. Navíc nastoupí i ve svém třetím grandslamovém finále proti velkému jménu a nejspíše se nervozitě nevyhne, ačkoli už má s těmito zápasy zkušenosti.

Očekává se, že Djokovič potvrdí roli jasného favorita. Na nepovedenou přípravu dal definitivně zapomenout, v Paříži úroveň své hry dle očekávání pozvedl a jen těžko si lze představit, že si nechá protéct mezi prsty jedinečnou šanci na pokoření dalšího historického milníku. Ledaže by ho svazovala nervozita nebo se objevil nějaký závažnější zdravotní problém (v semifinále s Carlosem Alcarazem si nechal ošetřovat pravou ruku). Tím samozřejmě nechceme Ruuda v žádném případě odepisovat, zkušenosti má a antuka je jeho nejsilnějším povrchem. Na papíře ale vše hovoří ve prospěch staršího z finalistů.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Aktuální forma
Djokovič měl nejlepší možný vstup do sezony. Po generálce v Adelaide nenašel přemožitele ani na Australian Open, úvodní grandslam roku ovládl už podesáté a 22. grandslamovým vavřínem dorovnal rekord. V následujících měsících se však trápil, v Dubaji přišel o sérii 20 vítězství a přípravu na French Open rozhodně neměl ideální. V Monte Carlu i Banja Luce ztroskotal i vinou zranění lokte už na druhém protivníkovi. Výkonnostně si mnohem lépe vedl v oblíbeném Římě, kde prohrál třísetové čtvrtfinále s Holgerem Runem.

Cesta turnajem
V Paříži vyhrál všech pět tie-breaků a nepovolil set Aleksandarovi Kovacevicovi, Mártonovi Fucsovicsovi, Alejandrovi Davidovichovi ani Juanovi Pablovi Varillasovi. Ve čtvrtfinále s Chačanovem měl pomalejší začátek a poprvé prohrál set, ale pak začal dominovat. V semifinálovém šlágru s favorizovaným Carlosem Alcarazem zvítězil hlavně díky lepší psychické odolnosti, o 16 let mladší soupeř dostal za stavu 1:1 na sety kvůli nervozitě křeče a už nevzdoroval.

Historie na French Open
V areálu Rolanda Garrose hraje už podevatenácté a ve druhém týdnu chyběl pouze v letech 2005 a 2009. Už počtrnácté za sebou prošel minimálně do čtvrtfinále a pařížský major v minulosti dvakrát vyhrál.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: French Open (F)
Bilance: 26:4
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 11:3
Bilance proti hráčům TOP 10: 4:2 (kariérní 244:109)
Bilance ve finále grandslamů: 1:0 (kariérní 22:11)
Bilance ve finále: 2:0 (kariérní 92:39)
Grandslamy: Australian Open (T)

Novak Djokovič - French Open
Kariérní bilance:
91:16
Nejlepší výsledek: triumf (2016, 2021)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve finále: 2:4
Generálka: Monte Carlo (OF), Banja Luka (ČF), Řím (ČF)
Cesta turnajem: Kovacevic (6:3, 6:2, 7:6), Fucsovics (7:6, 6:0, 6:3), (29) Davidovich (7:6, 7:6, 6:2), Varillas (6:3, 6:2, 6:2), (11) Chačanov (4:6, 7:6, 6:2, 6:4), (1) Alcaraz (6:3, 5:7, 6:1, 6:1)

Aktuální forma
Ruud má za sebou parádní sezonu, během níž hrál dvě grandslamová finále a byl jedinou výhru od postu světové jedničky. V té letošní ovšem absolvoval 11 turnajů a pouze na dvou z nich dokázal porazit více než jednoho soupeře, jmenovitě po cestě za triumfem v Estorilu a ještě na Masters v Římě, kde skončil v semifinále na raketě Holgera Runeho. Na poslední akci v Ženevě dohrál už ve čtvrtfinále, neobhájil titul a přišel o sérii 17 vítězství na švýcarské půdě.

Cesta turnajem
Moc přesvědčivý není ani v Paříži, ale dokonale využil selhání dalších favoritů nebo jejich slabších výkonů. Eliase Ymera přehrál snadno, ale pak ztratil set s Giuliem Zeppierim i Zhizhen Zhangem. V osmifinále sice nepovolil set svému poslednímu přemožiteli Nicolásovi Jarrymu, ovšem ve druhém i třetím doháněl manko brejku. Ve čtvrtfinále měl celkem štěstí, že Holger Rune našel svou hru až na začátku třetího dějství a skandinávské derby vyhrál ve čtyřech setech. V semifinále deklasoval mizerně hrajícího Alexandera Zvereva.

Historie na French Open
Hlavní fázi hraje pošesté a do druhého týdne se poprvé probojoval až loni, kdy právě ve finále schytal výprask a kanára od Rafaela Nadala.

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Estoril (T);  Řím (SF)
Největší úspěchy na antuce: Estoril (T); Řím (SF)
Bilance: 22:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 17:5
Bilance proti hráčům TOP 10: 1:1 (kariérní 10:22)
Bilance ve finále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:2)
Bilance ve finále: 1:0 (kariérní 10:6)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Casper Ruud - French Open
Kariérní bilance:
19:5
Nejlepší výsledek: finále (2022-23)
Loňský výsledek: finále
Bilance ve finále: 0:1
Generálka: Monte Carlo (OF), Barcelona (OF), Madrid (2K), Řím (SF), Ženeva (ČF)
Cesta turnajem: E. Ymer (6:4, 6:3, 6:2), Zeppieri (6:3, 6:2, 4:6, 7:5), Zhizhen Zhang (4:6, 6:4, 6:1, 6:4), Jarry (7:6, 7:5, 7:5), (6) Rune (6:1, 6:2, 3:6, 6:3), (22) Zverev (6:3, 6:4, 6:0)


• Finále čtyřhry žen •
/ S. Hsieh / X. Wang - / L. Fernandezová / T. Townsendová | Court Philippe-Chatrier (11:30 SELČ)
Su-Wei Hsieh si hned na prvním grandslamu po velmi dlouhé pauze zahraje o titul. Po boku Xinyu Wang nastoupí proti Leylah Fernandezové a Taylor Townsendové. Poslední jmenovaná může přerušit sérii tří amerických nezdarů, v tomto dějišti ve finále v posledních třech letech neuspěly Desirae Krawczyková, Bethanie Matteková-Sandsová ani Cori Gauffová s Jessicou Pegulaovou.


Hsieh s Wang spolu poprvé hrály až na poslední generálce ve Štrasburku a vypadly ve čtvrtfinále. V Paříži ovšem ztratily v pěti zápasech jediný set. Sedmatřicetiletá Hsieh, která se před necelými dvěma měsíci vrátila po dlouhé pauze trvající přes rok, má na kontě 30 deblových titulů a čtyřikrát triumfovala na grandslamech (Wimbledon 2013, 2019 a 2021, French Open 2014). O 16 let mladší Wang vlastní jen dvě trofeje, obě z podniků WTA 250, a poprvé v kariéře si zahraje finále grandslamu napříč všemi disciplínami.

Cesta turnajem
1K: Putincevová/Rachimovová (6:0, 6:3)
2K: (9) Mladenovicová/S. Zhang (6:1, 6:4)
OF: (5) Krawczyková/Schuursová (7:6, 6:4)
ČF: (15) Kuděrmetovová/Samsonovová (6:3, 6:2)
SF: (6) Melicharová-Martinezová/Perezová (6:2, 3:6, 6:3)


Také Fernandezová s Townsendovou jsou relativně novou dvojicí, spolupráci zahájily před třemi měsíci. Čeká je druhé finále, v Miami podlehly Cori Gauffové a Jessice Pegulaové, které tady vyřadily v semifinále. Dvacetiletá Fernandezová bude útočit na svůj první deblový titul. S finále grandslamů už zkušenost má, ale ze singlu (porážka na US Open 2021). Sedmadvacetiletá Townsendová dosud slavila tři triumfy a na první grandslamový zatím nedosáhla, na loňském US Open prohrála po boku Caty McNallyové s českým duem Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková.

Cesta turnajem
1K: Erraniová/Matteková-Sandsová (7:5, 7:6)
2K: Neelová/F. Wu (6:2, 6:1)
OF: (8) Dabrowská/Stefaniová (6:4, 4:6, 6:2)
ČF: (14) H. Chan/L. Chan (6:3, 6:3)
SF: (2) Gauffová/Pegulaová (6:0, 6:4)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

158
Přidat komentář
Orgasmator
Gratulace nejlepšímu hráči historie!!! smile Kalendářní GS stále je ve hře, ale postupně...
400 týdnů No.1 taky snad bude a gender gs rekord taky není daleko! smile smile
Reagovat
jackiec
aktualizace zbytečná, prostě je nejúspěšnější a tím pádem GOATem.
Reagovat
Kozoroh
Přepište dějiny!!!!! 23 a trojnásobný kariérní GS!!! smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
RFanousek
Djokovic ve 34-36 letech vyhrál šest z osmi posledních GS které hrál.
Fenomén, ale je to taky trochu ostuda mladé generace, že se nejsou schopni vyrovnat staříkovi.
Roger v jeho věku se musel rovnat s Nadalem a Djokem v nejlepších letech.
Reagovat
RFanousek
Jestli pak bude Djokovic v GS titulech překonán ještě za našich životů. smile
Reagovat
Nola
v 3.sete perfektny, jeden winner za druhym, resp. vynutene chyby od Caspera, Casper dnes ale zohral skvely zapas, Casper uhral iba 5 lopticiek na prijme tusim, je to kral
Reagovat
zfloyd
Djokovic rekord -pěkné , ale nebylo to dámské finále i semifinále zajímavější a hezčí ???
smilesmilesmile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
farr
3:0 Suchy trikosmile
Reagovat
jackiec
Dle předpokladů.
Reagovat
RFanousek
Tak tyhle dva gamy byly nejlepší čeho je Djokovič schopen. Nehratelný.
Reagovat
RFanousek
Nechápu co za dementy tam musí pořád řvát
Reagovat
com
dementi Djokofans smilesmile
Reagovat
Nola
:D to urcite, rozhodit svojho hraca smile
Reagovat
Mantra
kdo ho mohl, měl a už to vypadalo, že snad přetlačí, byl Alcaraz a pak přišla křeč. smile
Reagovat
Maisterstich
Ruud vám ještě všem ukáže
Reagovat
Mantra
moc ti to nejde smile
Reagovat
Patik
Už je asi hotovo..byt Ruudom asi by som hral údery mimo svoju komfortnú zónu..cisty vabank bud alebo dropshoty bomby na čiaru servis volej .. Ci už uhrá jeden alebo dva gemy už je to fuk.
Reagovat
ladinec
Ještě jeden set...
Reagovat
Maisterstich
Takticky zatím výborně odehrané od Ruuda. Dal Djokovicovi náskok a teď ukáže své pravé kvality a velkolepě to otočí!
Reagovat
com
tak jeste 3 sety a Ruud vyhraje smilesmile
Reagovat
jackiec
nudné finále, bez zápletky s předem jasným koncem, rudiček na velké kluky nemá, přepínám na nemocnici na kraji města, to je zajímavější smile

23smilesmile
Reagovat
aape
opravdová nuda, ten hodnej chlapec si nic nedovolí, na to by stačily i dva sety
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
*soupeř mu nic nedovolí
Reagovat
aape
to si nemyslím, dnes tam prostor je, ale Ruud je takový slušňák s hrou, která je ještě nudnější, než co předvádí Srb
Reagovat
RFanousek
a tři lehké nevynucené chyby v řadě. A o tom to je.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nejenom že Nadal selhal v tom být nejlepším hráčem. Ale jeho akademie selhala v tom, aby vychovala mentálně stabilní hráče. Zákeřný způsob, jak zůstat na výsluní. Pozvu si největší talenty světa do údajně nejlepší akademie (Potěmkinova vesnice) a tam je zmanipuluji a udělám z nich poslušné cuckoldy (Ruud), kteří neohrozí další hráče.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak to vypadá, že se smeče v akademii Rafy Nadala moc nevyučují. :)
Reagovat
Maisterstich
Ruud to úplně v pohodě otočí, nemám obavy...
Reagovat
panzer.dragon
dostaneš BAN!
Reagovat
Maisterstich
docela bych chtěl vidět, za co přesně smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jsi gambler. To bohatě stačí.
Reagovat
Maisterstich
já sem v životě nevsadil ani korunu, ale to je asi jedno co? smile
Reagovat
Pe3k
typický gembler
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Popírání je typický příklad problémů s gamblerstvím. Díky.smile
Reagovat
Maisterstich
smile vlastní zkušenosti evidentně smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tvá snaha o odvedení pozornosti od tématu falešným pseudo zrcadlením je už pouze jenom zoufalým potvrzením tvého problému s gamblerstvím a poslední křečí na úrovni čopů Caspera Ruuda. :))
Reagovat
Maisterstich
smile
Reagovat
Kozoroh
Nyní Serbinátorova hra oplývá úderovou jistotou, razancí a skvělou předvídavostí. smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Jo, Muchová může být ráda, prohrála jen jedno finále GS, to Ruud je jinej kalibr.smile
Reagovat
RFanousek
Andy Murray se dočkal až na pátý pokus. smile
Reagovat
aape
tak Casper je taková ovečka, mentálně se dá snadno přetlačit
Reagovat
RFanousek
Vždycky když Ruud začne slajsovat tak tu výměnu prohraje. Jeho slajsy naprosto postrádají délku a obecně kvalitu. Neměl by je vůbec hrát.
Reagovat
jackiec
Ano hlava, je to o hlavě smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Když Nole hraje uvolněně..... Tak je Ruud bez šance.

Skvělý adjustment ten vysoce preliftovany BH z obrany...... Génius a mág že Srbska.smile
Reagovat
Maisterstich
Novak Kopcovic jede
Reagovat
com
se tam chova jak spratek.. Kdyby tak chtel prohrat smile
Reagovat
annah
Neprohraje ani omylem, nasadil nejvyšší stupeň a jede si pro 23. Ruud mu tam uz jen sekunduje.
Škoda, že je to tak nesympaticky chlap. Horší je už jen Medvedev .
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
NeNadálek tohle hraje celou kariéru.

Jen pokračuj, tvé slzy jsou vodou na Srbův mlýn. Hihihihihii jajahahajahaha.
Reagovat
Kozoroh
První set je doma!! No1e v žádném z TB, které letos na RG, nezahrál žádnou UE a potvrdilo se to i v 1. setu! smilesmile
Reagovat
Patik
To naštve.. Ruud po väčšinu setu produkuje viacmenej svoj herny strop a stále to nestačí na Djokovica ktorý hrá miestami pod úroveň a vyhodí každú druhú loptu do outu..to je ta nekonzistentnost Ruuda ze aj napriek tomu ze vyťahuje vysoké uderove kalibre nevie ich proste vtesnať do vhodných okamzikov..a teraz co.. Prehral set aj napriek tomu ze bol lepším hráčom aký mindset nastavíš do ďalšieho setu keď už v prvom si hral viacmenej maximum.
Reagovat
jackiec
Zápasy nevyhrávají lepší hráči ale ti co získají více setů.smile
Reagovat
Patik
Je to tak.. Niekedy je to až nespravodlivé ale.. Bohužiaľ no.
Reagovat
Pe3k
Victory belongs to the most Tenacious
Reagovat
annah
Viz Wimbledon 2019. :-((
Reagovat
Patik
Och nespomínaj to.. Trvalo roky než sa zahojili moje rany..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Také vám přijde, že občas mají solidní začátek jako Ruud, ale jak zápas (diskuse) pokračuje, tak uvadají jako erekce 80tileteho seniora z NDR? ;)

No čo už... Aj taký je zivoť a šport. Cuckoldem na kurtu i na diskusi. Hihihihi.

Chci aby sis tenhle set a hlavně ty zkažené smeče pamatoval Amputko. Mua. Pac a pusu.smile
Reagovat
ladinec
Děkují za link.ještě dva sety od zápisu......
Reagovat
RFanousek
Djokovič ty TB umí neskutečně. Vždycky v nich hraje líp než zbytek zápasu.
Reagovat
Mayo
Novak Tajbrejkovič.
Reagovat
Pe3k
smečovat neumí, ale tiebreaky mu jdou
Reagovat
Kozoroh
Dvě smeče mu nevyšly, pak si na ty smeče nevěřil, např. ten bod za stavu 4:5 a 0:15 měl ukončit smečí, ale zahrál volej, který mu Casper doběhl a získal bod. smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Je to sympatak, pracovitý hráč, ale nemá prostě hlavu na velké zápasy proti velkým hráčům... tak to bylo je a bude...
Reagovat
Maisterstich
smilesmile hraje vyrovnaně s nejlepším tenistou všech dob...
Reagovat
hanz
A k ničemu mu to není...
Reagovat
Maisterstich
já jsem zapomněl, že se hraje finále na jeden set smile
Reagovat
jackiec
To hrála i Muchová a co z toho, počítá se jen titulsmile
Reagovat
hanz
Tak tak, pravda. smile
Reagovat
Mantra
to s balkáncem mají všichni - až na Iva Karloviče - dojde do tb, celý set mírně lepší v dlouhých výměnách a v tb papa - hlavu a focus má srb nejlepší smile
Reagovat
TheRoyalBlue
Aj by som dufal, ze vsetkych co tvrdia ze Ruud nema ziadnu zbran, uz presvedcil o opaku (aj keby uz nevyhral ziadny game). Ale moje dufanie je asi marne lebo pravdepodobne vobec nepozeraju tenis.
Reagovat
Maisterstich
Ubohá srbská kreatura se opět na kurtu chová jako psychopat. Neunáší, že je na druhé straně kurtu lepší tenista.

Djokovic je ztělesněným všeho, co do profesionálního sportu nepatří.
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Také vám přijde, že občas mají solidní začátek jako Ruud, ale jak zápas (diskuse) pokračuje, tak uvadají jako erekce 80tileteho seniora z NDR? ;)

No čo už... Aj taký je zivoť a šport. Cuckoldem na kurtu i na diskusi. Hihihihi.smile

Chci aby sis tenhle set a hlavně ty zkažené smeče pamatoval Amputko. Mua. Pac a pusu.smile
Reagovat
Amputace
Zato ty napíšeš nějakou chujovinu obvykle hned v první větě, viz fair play Djokovič, Nadalovi jsem zranění nepřál atp. Vlastně je to z tvé strany velmi ohleduplné ke čtenáři, který alespoň nemusí číst ty tvoje žvásty až do konce.
Reagovat
farr
Bruh tady spis nekdo neunasi, co bude neodvratně nasledovat. 23. titul po právu. K tomu jak na rozhodčího trochu zastekal smile, úplně bylo vidět jak se potrebuje nahodit, pak odpodával takřka dokonaly gem a TB totální demolicesmilesmile.
Reagovat
Kozoroh
Casper svým FH dostává Novaka do úzkých, taky má překvapivě převahu v delších výměnách, což je ale ovlivněno začátkem setu, kdy Casper skoro nechyboval. No1e zpočátku hodně chyboval a přišel o servis, poté hru zpřesnil.
Reagovat
Patik
Stále mi príde jeho hra nejaká vyšťavena..bez energie ťažkopádne údery.
Reagovat
Maisterstich
On si fakt někdo myslí, že Djokovic má dneska šanci proti norskýmu stroji jo?
Reagovat
Patik
Djokovic urobí v jednom sete snáď viac chýb ako za celý Roland Garros..aj moja babka dáva lepšie smece ako Djokovic..
Reagovat
RFanousek
Poslední výměna krásně ilustruje že Ruud nemůže vyhrát.
Reagovat
Pe3k
Ruud chtěl jen ukázat, že umí smečovat jako DjokoBitch smile
Reagovat
Mantra
Balkánce v lásce, ale popravdě nevidím Ruuda jako velkého vítěze a ani si nemyslím, že vůbec vyhraje. Škoda, že to bude velký trumf balkánu, paradoxně na antuce smile
Reagovat
Patik
Aj keby Ruud vyhrával 2:0 na sety a v treťom 5:0 a 40:0 pri svojom servise stále si myslím ze by to Djokovic v pohode otočil.
Reagovat
Mantra
takže ty máš v lebedě taky pěknej vítr smile
Reagovat
Pe3k
Fanoušci Nadala vylízají z děr. Nehledě na to co se stane, bude tady nablito smile
Reagovat
Amputace
A ty jsi co za fanouška? Fandíš Djokovičovi jen proto, že potřebuješ nějakou platformu k hejtu Nadala. Kdyby stále hrál Federer, píšeš úplně jinak. Já alespoň Djokoviče hejtuju už přes deset let. Na druhé straně: ty mu fandíš odkdy?
Reagovat
Pe3k
Jak si přišel na to, že fandím DjokoWitchovi?
Nepsal si před chvílí, že Djoko vyhraje 3:0?
Být ve všem mimo, je klasický znak fandů Rafy smile
Reagovat
Amputace
Však ty nefandíš Djokovičovi, ty jen fandíš proti Nadalovi. U tebe šlo celou dobu primárně o tohle.

Napsal. Tak to bude 3:1. Co se mění? A i kdybych se mýlil: co se mění?
Reagovat
Pe3k
Nemění se nic, ty budeš furt mimo, ale co čekat od někoho kdo hejtuje Djokovice přes 10 let smile smile
Reagovat
Amputace
:D Ty jsi vážně šašek.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hater, krásně jsi se popsal. Vodis Forehandovu smyšlenou dcerku na tréninky do haly v zimě? A držíte se při tom za ruce jako dva registrovaní partneři? :))
Reagovat
Amputace
Já se tím ale netajím, že Djokoviče hrozně nemám rád, píšu to tady roky, co tys ještě ani nevěděl, že TP existuje a co Djokovič nebyl ještě zdaleka v boji o nějakého goata. Nemám potřebu například někomu přát zranění a pár týdnů na to popírat, že jsem to napsal. Ty hater Nadala nejsi, nebo co chceš tímto příspěvkem říct?
Reagovat
IngStavinoha
;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Amputace
Ty smeče má Novak stále exkluzivní. Já prostě nechápu, jak si někdo může myslet, že hráč, který nedokáže na síti zahrát normální úder, může být nejlepší tenista všech dob.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jojo.... A i přes tento OBČASNÝ handicap to stačí na toho tvýho steroidy vykastrovaného Šmoulu z Manacoru a Rogera pana smečí. To jen dokazuje, že Djokovič je nejlepší. Hihihihi
Reagovat
Kozoroh
Nikdo netvrdí, že je No1e dokonalý tenista. Být nejlepší a dokonalý nejsou synonyma.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
Pe3k
přesně peRFection se pojila jenom k Federerovi smile
Reagovat
Hector17
Nováček na eurosportu je na poblití. "Ano, ano" nemám vlastní názor, jen to zopakuji po komentátorovi.
Reagovat
Pavol
Len tak ďalej. Dúfam že sebavedomie stúpa nekam vzhúru. smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Umelá inteligencia nemenovanej stávkovej kancelárie už začína ponúkať výhodné ponuky na odkúpenie tiketu. Ale Ja to vypínam a idem na huby. Že vraj už rastú. smile
Reagovat
Pe3k
tak val rybár smile
Reagovat
Orgasmator
mladého nového "Nadala" hyper-super talenta už porazil... no smile
Reagovat
Berny
Muzu poprosit o link na finale? Diky moc
Reagovat
Pe3k
https://cnnlivestreams.com/tennis-1p/
Reagovat
Liverpool22
tady to máš. smile Jinak to vysílá Eurosport

https://jokeristhebest.live/842c68dd/3e4a4f1d/32206f38
Reagovat
Pe3k
špatná kvalita smile
Reagovat
Liverpool22
OK - ale je dobré mít kromě Eurosportu cca 3-4 linky. TY Tvoje mám taky smile
Reagovat
Pe3k
a co tyhle?

https://newerastreams.com/tennis-live-streams
Reagovat
Liverpool22
jo ten mám taky, ale díky smile
Reagovat
jackiec
Já sleduju tenis tady

sportshub.stream
Reagovat
Pe3k
indoor?
Reagovat
hanz
Jo, B. Strýcová, takhle se navrací k tenisu...
Reagovat
paddy
Dnešní program

Fejkovič - korunovace
Kašpar - poprava

Prosím o minutu ticha.

Kdo nechce ztrácet čas dnešním ceremoniálem, tak doporučuji v 15:30h na ČT2 dokument Alžběta II., nepřekonatelná královna - v popisku označovaná jako legenda či neporazitelná. Můžete si být jisti, že při osobním setkání by se jí poklonil i Djokovič. Ona je ten skutečný a jediný GOAT. smile

Djokovičovi letos hrálo vše do karet. Hlavní soupeř Alcaraz efektivně vynechal oba GS a Nadal po dlouhodobých problémech nehrál RG.

S výhledem na blížící se Wimbledon můžeme poznamenat, že nastupující generace nebezpečných mladíků na trávě odehrála jen okolo 10 zápasů, takže nezkušenost s povrchem je obrovská. A starší hráči jsou nekonkurenceschopní. Z historického pohledu leží titul ve Wimbledonu opravdu velmi nízko. Dříve byli ze druhého sledu nebezpeční známí servismani, teď tam není nikdo. Hlavní favorit je jasný a potrápit ho může jedině Alcaraz, u něhož by se dalo zkusit vsadit na překvapení v kurzu 5. Příští rok by mohl být i v roli favorita, pokud ho jeho přehnané ego neutaví.

Prosím ještě o pomoc u křížovky, kterou teď luštím. Fackovací panák na čtyři, končí na "d". smile
Reagovat
Krisboy
ČSSD.
Reagovat
Pe3k
Berd
Kord
Reagovat
hanz
Zajímavý byl koment komentátora, který řekl, že Ruud nevyhrál žádný zápas na GS s TOP10 do výhry nad arogantem Runem. Na to, že je Ruud už nějakou dobu na GS a je potřetí! ve finále GS tak je to hrozná bilance. Je vidět, že se tam vždycky dostal přes nějaké slabochy.
Reagovat
George_Renel
Co je na tom hrozného, že ti údajně silní vypadli se slabými dříve?
Reagovat
Kozoroh
Spodní půlka byla slabší, zvlášť když Medvěd a Sinner vypadli v 1., resp. 2. kole. To pootevřelo Ruudovi dveře.
Reagovat
George_Renel
No a co to jako mění na tom, co jsem před chvílí napsal?
Reagovat
Kozoroh
Vyvstává totiž otázka, zda by Ruud dokázal dosáhnout GS finále s těžším losem. Ano, tentokrát porazil dva hráče TOP 10, ale ruku na srdce: Rune je nezkušený mladík a Zverev sám má jen jednu výhru nad tenistou TOP 10 na GS. Pokud by však dnes porazil Djokera, Casper by všechny pochybnosti smetl ze stolu. Na kontextu záleží.
Reagovat
paddy
Zverev je teď mimo top10 a navíc nastupoval do SF zraněný, takže místní chvály na Ruuda ukazují, jak moc jsou ti "odborníci" mimo smile

Stubbs např řekla, že duel Ruuda se Zverevem bylo úplně fuj
Reagovat
hanz
Alespoň neříkám fuj jen já.smile
Reagovat
Kozoroh
Máš pravdu, Zverev je nyní mimo TOP 10, dokonce mimo TOP 20, o to víc vyniká zjevná skutečnost, že Ruud využil slabší půlky pavouka a výpadku favoritů.
Reagovat
George_Renel
Podle mě je ta hypotetická otázka naprosto hloupá, až stupidní. Neuznávám žádné prvo a druhořadé výhry na GS či cesty k nim.
Podle tvého uvažování by finále Berdycha, který cestou porazil, jestli si dobře vzpomínám, Djokoviče i Federera bylo více než leckterý titul. A to je přece hloupost.
Reagovat
Mayo
Buh vi či bude finále pozerať aj legendárny Ole Einar.
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic 23. Na Wimby to bude Kobeho číslo 24 a na USO zavŕši kalendárny GS. smile
Reagovat
turista
Nevím, zda se Novakovi podaří vyhrát kalendářní GS. Jeden pokus už ho semlel. Ale pokud by se dostal na 24 tak už návrat Nadala na kurty bude mít pouze symbolický význam z jediného důvodu. Bude už moc starý na výhry GS.
Reagovat
jackiec
I kdyby to bylo pořád 22-22 tak bude návrat symbolický, nadal už jinde krom RG nemá šanci, oproti tomu Srb může vyhrát kdekoliv a né jen letos.
Reagovat
turista
Nadal už nebude s to ve 38 letech vyhrát ani to RG. Maximálně nějakou Barcelonu nebo Estoril.
Reagovat
Mayo
Ruže bude dnes opäť ponížený a očakávam ako vlani od El Matadora nejaký kanarik. Je to smola byt dvakrát za sebou vo finále FO a schytat druhého najlepšieho a najlepšieho hráča všetkých čias. Ale aj taký je športsmile
Reagovat
hanz
Taky připomeň, že byl vždycky nalosovaný do té slabší poloviny... jinak by ve finále ani nebyl...
Reagovat
Mayo
Ruud
Reagovat
Pe3k
Mayo se nám vrátil smile

Jinak nesouhlasím s tím co píšeš. Loni hrál proti svému idolovi a byl nezkušený super outsider. Dnes už je ve 3 finále gs a hraje proti Djokovicovi, který je sice favorit, ale jeho idol rozhodně není...Ruud si navíc zvedl sebevědomí v semifinále kde smetl řetězova teda Zvereva. To co chci říct je, že to nebude demolice jako loni, žáden kanár.
Reagovat
hanz
Haha... stačí kouknout na bilanci s Djokem a je to jasný...smile
Reagovat
Pe3k
Nejdominantnější set zatím mezi nimi byl 6:2 a bylo to na hardu. Casper bude kousat, jestli do trofeje to nevím, ale pro Djokovice je to hodně těžký zápas protože hraje o historický milník 23 gs. V posledním takovém zápase selhal a dostal 0:3 i když tam to měl těžší protože hrál o kalendářní gs.
Reagovat
hanz
Djoko má z určitých hráčů fackovací panáky... Ruud je jedním z nich, těžko může nějak změnit styl hry... Djoko ví, co čekat... prostě mu ten jeho styl vyhovuje...
Reagovat
Kozoroh
Kalendářní GS, Medvěd na HC > Ruud na antuce, těžký zápas se Zverevem v SF. No1e bude v dnešním finále v lepší rozpoložení než na USO. smile
Reagovat
Nola
brzdi, Novak moze mat v hlave prekonanie historickeho rekordu a to ho moze zvazovat, je to podobna situacia ako s tym Medvedom, Medvedov najlepsi povrch je hard a Casperov antuka
Reagovat
Kozoroh
To není podobná situace, tentokrát No1e není vyšťavený, jak byl po mači se Zverevem. Medveděv dokázal před USO Novaka několikrát porazit, Casper mu nevzal ani set. Casper nemá žádný titul nad 250, Medvěd naproti tomu má několik Masters titulů.
Reagovat
farr
6:3 6:3 6:1 furt tu řešíte sragoroviny. Novak není retard aby si tohle nechal vzit, Ruudik takovej hošík bez gulí ho těžko upinká bruh volove ne přece smile...
Reagovat
turista
Je tu jeden velký rozdíl. Tohle finále bude chtít Ruud vyhrát zatímco to minulé proti Rafovi Nadalovi, který byl pod injekcemi snad Casper ani vyhrát nechtěl.
Reagovat
Amputace
To jsou zase kecy. 3:0 a není co řešit.
Reagovat
Pe3k
Jo pro Ruuda smile
Reagovat
Bretanol
Polední zápas Roland Garros. Cítím masakr na pět setů.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Snad ne, zítra vstávám do práce. Zápas u nás začíná ve 23:00 místního času.
Reagovat
Bretanol
Fakt? A kde se nacházíš?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Cairns.
Reagovat
hanz
Bude to nuda jako obyvkle... Rudík vykape hned...
Reagovat
RFanousek
Tak kolik gamů? smile
Reagovat
QacO
Podľa predpovede by poobede v Paríži malo pršať som zvedavý ci zatiahnu strechu vopred alebo budú čakať a potom prerusovanie atď...
Reagovat
Marduch
Jj, od 2 do 4 vydatný chcanec.
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
Hector17
Tady jde o několik milníků. Djoko může vyhrát 23. grandslam, čímž by se definitivně odpoutal od Nadala. Každý z grandslamovů by měl alespoň 3x, což u Nadala ani zdaleka nehrozí. Proto je FO nejdůležitějším GS aktuálně. No a hlavně Forehand by si vyškrábal oči, pokud by dnes Srb vyhrál.
Reagovat
Bretanol
Pokud vyhraje RG, tak bude mít opět skvělou šanci se přiblížit k sezonimu grandslamu. Na US Open mu to asi nevyjde, ale Wimbledon bude největší favorit suverénně.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ten už si je vyškrábal dávno poté, co zde dostal permanentní ban, jelikož ačkoli si tu vymýšlel svou smyšlenou rodinu a život, tak TP byl jeho jediným smyslem života. Po banu ztratil všechno. Djokovič je dávno GOAT, tohle (nebo Wimbledon) bude pouhou symbolickou tečkou. :))
Reagovat
QacO
Tak ďalšie veľké finále pred nami verím ze to djoko zvládne a večer dáme oslavné tanecky a zopár panackou....smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist