16letá Valentová US Open juniorek nevyhrála. Ve finále podlehla zkušenější Američance Huiové

10. 9. 2023, 09:37
Aktuality 7
Tereza Valentová (16) juniorský titul ve dvouhře na US Open nezískala. Turnajová devítka prohrála ve finále s domácí Katherine Huiovou (18) o dva roky starší Američance podlehla i přes šest odvrácených mečbolů dvakrát 4:6. Hráčka TK Sparta Praha přišla o šanci získat první juniorský grandslam v kariéře a navázat v New Yorku na triumf Marie Bouzkové z roku 2014.
Profily hráčů
Katherine Huiová a Tereza Valentová

Duel mezi Valentovou a Huiovou byl hned v úvodu prvního setu za stavu 1:1 přerušen kvůli nepříznivému počasí. Po návratu na kurt přišla česká juniorka třikrát o servis a úvodní sadu ztratila za 47 minut.

Ani ve druhém setu se Valentové dlouho nedařilo a brzy prohrávala 0:4 a 1:5. Přesto česká tenistka zvládla finále ještě zdramatizovat. Vyhrála tři hry po sobě, snížila na 4:5 a odvrátila šest mečbolů. Huiová ale nakonec při svém servisu sedmou možnost na ukončení zápasu využila.

Valentová doplatila v utkání na 37 nevynucených chyb. Její soupeřka jich měla ještě o tři více.

Vedle Bouzkové se ve Flushing Meadows radoval z juniorského titulu Dušan Lojda v roce 2006. Před čtyřmi lety uspěl také Jonáš Forejtek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
A211
Musí začít hrát co nejvíce s ženami přiměřené výkonosti,jen tak dál a přidávat.smilesmilesmile
Reagovat
tommr
ve finále se Tereze moc nedařilo a nebyla v něm schopná zopakovat semifinálovej výkon proti Jamrichový. Finále GS je ale velkej úspěch ... smile
Reagovat
GaelM
Já bych řekl, že SF i F hrála velmi podobně. Rozdíl byl v soupeřkách, Jamrichové je taky jen 16 a měla ve druhém a třetím setu obrovské potíže s vlastním podáním. Hui se oproti oběma holkám mohla opřít o zkušenosti a větší konzistentnost.

Každopádně Tereza má před sebou ještě dva juniorské roky. Pokud se na juniorské GS nevykašle předčasně jako jiné mladé hvězdičky, tak na nějaký ten titul má velkou šanci.
Reagovat
Mony
Ve slabším podání Sabalenka vs Gauff. Americanka mi hodně připomínala klidnou a vyzrálou Knutson. Také obě se vrhly do tenisu až po škole,i kdyz Američanka o hodně dřív. Myslím, že se obě chytnou..U Terky byl znat jen ten 2 roční handicap, jinak se také neztratí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po škole?smile To myslíš po základce?smile
Reagovat
Mony
V 18 má už asi tu jejich high school, což je ale naše stredni
Reagovat
GaelM
Je to tak, prý teď má nastupovat na Stanford University.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist