17letá Fruhvirtová v Charlestonu i potřetí zvládla úvodní kolo, letos vyřadila Teichmannovou

3. 4. 2023, 18:27
Aktuality 32
WTA CHARLESTON - Linda Fruhvirtová na úvod turnaje WTA 500 v Charlestonu porazila 6-2 3-6 6-2 čtrnáctou nasazenou Švýcarku Jil Teichmannovou a také potřetí na netradiční zelenošedé antuce v Severní Karolíně zvládla své úvodní vstoupení. O osmifinále si 17letá Češka zahraje s Němkou Lisickou, nebo domácí Dolehideovou.
Linda Fruhvirtová (© Profimedia)

Linda Fruhvirtová před dvěma lety v Charlestonu debutovala na okruhu WTA a na turnaji kategorie WTA 250 došla do čtvrtfinále. Loni už startovala ba podniku kategorie WTA 500 a vypadla ve druhém kole s pozdější šampionkou Belindou Bencicovou. 

Letos se na netradiční zelenošedou antuku v Severní Karolína vrátila potřetí a opět odstartovala vítězstvím. V zahajovacím utkání na centrálním kurtu si s 31. hráčkou světa Jil Teichmannovou ze Švýcarska poradila navzdory šesti prohraným servisům 6-2 3-6 6-2.

"Ve druhém setu jsem byla zbytečně pasivní. Ve třetím jsem se mi ale podařilo vstoupit víc do kurtu a také mi pomohlo neustále povzbuzování z mého trenérského boxu," usmívala se po zápase Fruhvirtová, která pár týdnů spolupracuje s věhlasným trenérem Svenem Groenevaldem.

"Jsem šťastná že jsem se potřetí vrátila do Charlestonu a mohla si zahrát na tomto krásném kurtu," dodala talentovaná Češka v pozápasovém rozhovoru.




17letá Fruhvirtová zvládla vstup do turnaje na páté ze šesti posledních akcí. O druhou letošní minisérii dvou výher po sobě si zahraje se zkušenou Němkou Sabinou Lisickou, nebo s domácí Caroline Dolehideovou.

Z českých tenistek v Charlestonu zahájí antukovou část sezony ještě Marie Bouzková, jež se v úterý v prvním kole utká se Španělkou Cristinou Bucsaovou.

Třísetovou porážkou se půl roku po narození dcery vrátila bývalá světová trojka Elina Svitolinová, Kazašce Julii Putincevové z Kazachstánu Ukrajinka podlehla 7-6 2-6 4-6. O postup do druhého kola bojovaly dvě a tři čtvrtě hodiny.

Když osmadvacetiletá rodačka z Oděsy vstupovala na kurt a diváci ji bouřlivě vítali, měla husí kůži. "Ani fyzicky to pro mě nebylo vůbec jednoduché. A ukázalo mi to, že na tom nejsem nejlépe, ale pomalu se do toho dostávám," řekla Svitolinová, jež má s francouzským tenistou Gaëlem Monfilsem dceru Skaï. Ti během jejího návratu na kurt byli doma v Monaku.

Ukrajinka Svitolinová už byla bez dcery týden v únoru, když na rodné Ukrajině sužované ruskou invazí navštívila babičku a další příbuzné a věnovala se charitě pro děti. Rozhodnutí pořadatelů Wimbledonu v létě umožnit tenistům z Ruska i Běloruska na nejslavnějším turnaji startovat označila za smutné.



Nejvýše nasazenými jsou domácí světová trojka Jessica Pegulaová, Tunisanka Ons Džabúrová, šampionka z roku 2017 Darja Kasatkinová a švýcarská obhájkyně titulu Belinda Bencicová. Po mateřské pauze se na kurty vrací Ukrajinka Elina Svitolinová.

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Severní Karolína, antuka, 780.637 dolarů
pondělní výsledky (03. 04. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
L. Fruhvirtová (ČR) - Teichmannová (14-Švýc.) 6-2 3-6 6-2
Grabherová (Rak.) - Shuai Zhang (10-Čína) 6-4 1-6 6-3
Kalinská (Rus.) - Kalininová (11-Ukr.) 7-6(6) 6-4
Beguová (15-Rum.) - Gálfiová (Maď.) 6-1 7-5
Brengleová (USA) - Kanepiová (Est.) 6-3 6-4
Curenková (Ukr.) - Ormaecheaová (Arg.) 6-1 6-1
Putincevová (Kaz) - Svitolinová (Ukr.) 6-7(3) 6-2 6-4
Stephensová - Chiricová (USA) 3-6 6-1 6-2
Blinkovová (Rus.) - Bondárová (Maď.) 7-6(7) 6-2
Sebovová (Kan.) - Davisová (USA) 4-6 6-1 6-2
Vickeryová (USA) - Dayová (USA) 6-4 6-2
Cornetová (Fr.) - Crawleyová (USA) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Giant
Ať už se nevrací...
Reagovat
makro99
Mugu?
Reagovat
aligo
Svito?
Reagovat
makro99
ta už je vrácená :)
Reagovat
aligo
Když se to psalo, nebyla.
Reagovat
makro99
Brenda se odhlásila, pže měla včera v Charlestonu birthday party :) Říkal teď ten týpek ve studiu při rozhovoru s Lindou.. a přál jim, ať mají co slavit po celej týden :)
Reagovat
tommr
no narozeniny snad mohly počkat ale pořád je to lepší důvod k odstoupení než nějaký zranění ... smile
Reagovat
makro99
tak řekněme, že v tom možná bylo od obojího kousek...:)
Reagovat
com
predpokladam, ze nechlastala.. tak to se jako prejedla dortem? smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tynda prsty do větráku

Kája zápěstí kdovíkam

Maruška palec pod raketu

Muška se potrhala smíchy

Maky se moc klátila a upadla jí ruka

Kvítí zakopla na tiskovce

A Brenda uklouzla po dortu...smile
To se nám to rozrůstá smile

Brendě všechno nej k narozeninám! Doufám, že se Linda s dárkem vytáhne.
Reagovat
Mony
Terka nakopala toho svyho

Katka savlovala s mouchama
Reagovat
EllNino
Terka s nim je stale
Reagovat
Mony
nakopat ho ale může
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pravda, u Katky by se určitě taky něco našlosmile
Reagovat
Mony
Terka zápasila s kolenem
Reagovat
tommr
a co Bára? smile
Reagovat
EllNino
Mysím, že Charleston jí sedí podmínkami i prostředím, něco jako Maruška v Mexiku :)

Tak doufám na generační souboj s Bine ve 2. kole :)
Reagovat
makro99
Tak tak, tohle je Lindin turnaj :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že by jí ukázala, jak má servírovat?smile
Reagovat
tommr
Linda dneska příjemně překvapila. Před zápasem jsem jí moc nevěřil hlavně s ohledem na její špatné podání. Podání jí moc nešlo ani dneska ale soupeřka naštěstí v tomhle ohledu nebyla o moc lepší. A na returnu a ve výměnách si Linda vedla skvěle ... smile
Hratelné je i další kolo i když v něm Linda narazí na ranařku. Dolehide by asi měla být schůdnější ale případnej skalp Lisický by byl zase cennější. Linda už má ale každopádně obhájeno a může už jen získat takže by mohla hrát uvolněně a znovu překvapit ...
Reagovat
makro99
dneska Linda na poměry docela hodně winnerů.. neviděl jsi tam statistiky celýho zápasu?
Reagovat
tommr
já na to koukal na O2TV a ti vždycky přenos odstřihnou po posledním míčku ... smile
Reagovat
makro99
no to ti amíci taky, statistiky tam zůstaly jen za druhej set a ten zrovna Linda projela.. 17% úspěšnost druhýho servisu, mj...
Reagovat
tommr
Linda vs Teichmann:

A = 1 x 1
DF = 9 x 6
W = 22 x 28
UE = 25 x 41
BPW = 8/11 x 6/9
TPW = 89 x 70
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, Jil jistě ví, proč prohrála smile
Reagovat
makro99
jo, 22, to sem přesně odhadoval :) v tom 2. setu jich měla 6; tak sem odhadoval 1. a 3. set tak po 8 winnerech, že mohlo být..
Reagovat
makro99
a o Timey Babos na O2 neříkali nic? 2x jí tam zabírali a evidentně povzbuzovala hráčku na kurtu; sem myslel, že to je na Švýcarku, ale Tracy říkala, že sedí v zóně, jak jsou treněři Fruvirtové... koukal sem na debly a nehraje ani s jednou, tak mě nenapadá, žádná pravděpodobná vazba... tentokrát hrající trenér-ka? :)
Reagovat
tommr
taky by mě to zajímalo. Je fakt že Fruhvirtovky nutně potřebují pořádnýho trenéra. Že by to ale měla být zrovna Babos která má problémy sama se sebou? smile
Reagovat
Astarin
V prvním setu jsem si říkal, že podání celkem zlepšila. Myslím, že jen 2 DF, ale od druhého už zase naskakovaly. První podání pokud trefí, tak celkem super, ale pokud netrefí, tak to bylo v háji.
Nechápu proč má takový problém s druhým, když to první jí docela jde. Nejsem tenisový odborník, ale to se tak bojí? Do prvního dá pěknou ránu a do druhýho to tak jemně pinkne, že to sotva doletí k pásce...
Reagovat
makro99
v rozhovoru říkala, že ve třetím setu dobře servírovala :)
ale jo no, včera esa/DF:
1. set: 1/2
3. set 0/1
ale ten 2. set byl 0/6
Reagovat
makro99
jinak je to kombinace chyb v technice a momentální úrovně sebedůvěry..
Reagovat
makro99
interview ve studiu bylo tradičně obsáhlé, obsažné, neklišoidní, zajímavé.. Linda říkala, že se snažila hodně soustředit na začátek třetího setu, pže v těch třísetových zápasech v poslední době neměla úplně nejlepší bilanci :) a že si věřila na příjmu, pže celou tuto sezónu dobře returnuje...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist