17letá Havlíčková v Trnavě vyhrála souboj vítězek dívčích grandslamů a zahraje si o první titul

11. 3. 2023, 20:35
Aktuality 2
ITF TRNAVA - Lucie Havlíčková na halovém turnaji ITF W60 v Trnavě porazila v duelu vítězek juniorských grandslamů 7-6 6-1 o tři roky starší Ukrajinku Darju Snigurovou a postupem do finále vyrovnala své kariérní maximum z loňského ročníku. O premiérový titul si sedmnáctiletá Češka zahraje s Francouzkou Océane Dodinovou.
Lucie Havlíčková (© Profimedia)

Lucie Havlíčková loni zářila mezi juniorkami. Na dívčím Roland Garros vyhrála dvouhru i čtyřhru, na US Open si zahrála singlové finále a triumfovala v deblu a na konci sezony byla vyhlášena nejlepší juniorkou roku. 

A na podzim se začala prosazovat i mezi ženami. V říjnu odehrála dva povedené halové turnaje ITF v Trnavě, kde se poprvé dostala do semifinále a o dva týdny později si poprvé zahrála finále. 

A nyní se české teenagerce v Trnavě daří znovu. Na podniku ITF W60 vyhrála včetně kvalifikace šest zápasů v řadě a podruhé v kariéře postoupila do finále. V boji o něj si dnes poradila s vítězkou wimbledonské juniorky z roku 2019 Darjou Snigurovou. O tři roky starší Ukrajinku zdolala 7-6 6-1. 

17letá Havlíčková v první sadě dvakrát smazal manko brejku a za stavu 6-5 nevyužila dva setboly. V tie-breaku sama jeden setbol odvrátila a na celkově čtvrtý pokus dějství ukončila. Ve druhém setu už dominovala. Od stavu 2-1 ztratila už jen pět míčků a po 80 minutách se mohla radovat z postupu do druhého a dosud největšího finále.

345. hráčka světa Havlíčková vylepšila svou skvělou letošní bilanci na 15-4 a zajistila si premiérový posun do Top 300 žebříčku WTA. O titul si zahraje den před svými 18. narozeninami s bývalou členkou elitní padesátky Océane Dodinovou z Francie, jež aktuálně figuruje na 102. místě.

• ITF W60 TRNAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 03. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Havlíčková (ČR) - Snigurová (4-Ukr.) 7-6(7) 6-1
Dodinová (3-Fr.) - Minnenová (6-Belg.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
To bude velmi těžký oříšek
Reagovat
SpacialRecognition
To bude velmi těžký oříšek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist