17letá Kanaďanka Fernandezová si v Acapulku zahraje poprvé ve finále

29. 2. 2020, 10:41
Aktuality 0
WTA ACAPULCO - Sedmnáctiletá Kanaďanka Lleylah Fernandezová, jež na okruhu WTA vyhrála jediný zápas, tento týden v Acapulku vyřadila už čtyři soupeřky. Při premiéře v semifinále přehrála domácí Renatu Zarazúaovou a včetně kvalifikace tak vyhrála již šest zápasů bez ztráty setu. O titul si zahraje s Britkou Heather Watsonovou.
Leylah Fernandezová (© AFP)

Leylah Fernandezové měla před turnajem na kontě jedinou výhru na okruhu WTA, v Acapulku však vyřadila už čtyři soupeřky a včetně kvalifikace neprohrála již 6 zápasů a 12 setů v řadě.

V semifinále sedmnáctiletá Kanaďanka zastavila domácí divokou kartu Renatu Zarazúaovou, jež hrála semifinále turnaje WTA jako první Mexičanka po 27 letech. O pět let starší soupeřku porazila navzdory třem ztraceným servisům 6-3 6-3.

"Dnes to nebylo jednoduché. Jsem ráda, že jsem bojovala a snažila se hrát na maximum, abych vyhrála. Dnes mi paradoxně pomohlo publikum, i když většinu času povzbuzovalo Renatu. Z fanoušků jsem čerpala energii a dokázala jsem se soustředit," komentovala Fernandezová.



Vítězka loňského Roland Garros juniorek Fernandezová si v Mexiku zajistila posun do Top 130 a pokud by dokázala vyhrát i finálový zápas, bude mít na dosah elitní stovku.

"Je to skvělý pocit. Vůbec by mě nenapadlo, že si tu zahraju finále. Fanoušci dnes byli skvělí. Teď doufám, že zítra přijdou znovu a budou fandit mě, místo proti mě," dodala Fernandezová, jež v předchozích kolech vyřadila Srbku Stojanovičovou, Japonku Hibinovou a Rusku Potapovovou.

O titul se Fernandezová utká se sedmou nasazenou Heather Watsonovou (h2h 0-2). Sedmadvacetiletá Britka v pátek přehrála 6-4 7-6 osmnáctiletou Číňanku Xiyu Wang, jež byla v semifinále poprvé v kariéře.

69. hráčka světa Watsonová bude usilovat o svůj celkově 4. titul. Všechny předchozí trofeje získala rovněž na tvrdém povrchu, naposledy triumfovala před čtyřmi lety v mexickém Monterrey.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 275.000 dolarů
páteční výsledky (28. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Watsonová (7-Brit.) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 7-6(6)
Fernandezová (Kan.) - Zarazuaová (Mex.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist