17letý Menšík zvládl hned své první finále mezi muži! Premiérový titul slaví v Německu

4. 9. 2022, 17:45
Aktuality 0
ITF ALLERSHAUSEN - Jakub Menšík zvládl hned své první finále na dospělých turnajích. Sedmnáctiletý český talent, který hrál v lednu finále juniorského Australian Open, dnes na antukovém podniku ITF s dotací 15 tisíc dolarů v německém Allershausenu porazil 7-5 3-6 6-1 domácího Petera Hellera.
Profily hráčů
Jakub Menšík

Jakub Menšík byl v prosinci v anketě Zlatý kanár vyhlášen Talentem roku a v lednu zazářil postupem do finále juniorského Australian Open, kde se mohl stát prvním českým šampionem chlapeckých grandslamů od US Open 2019.

O necelý měsíc později zahájil svou první kompletní sezonu na profesionálním okruhu. A vede si velmi dobře, v květnu dosáhl na své první čtvrtfinále, před týdnem v Praze prošel až do semifinále challengeru a skvělou formu potvrdil v tomto týdnu na akci ITF s dotací 15 tisíc dolarů v Allershausenu.

Na německé antuce porazil krajana Daniela Siniakova (#1289), Francouze Amauryho Raynela (#880), nasazenou jedničku Alexise Gautiera z Francie (#430), Rakušana Sandra Koppa (#551) a domácí nasazenou osmičku Petera Hellera (#673).

Do svého prvního finále na dospělých turnajích nevstoupil dobře, prohrával už 1-4 a čelil brejkbolům. Parádní obrat v úvodním dějství mu však nejspíše zajistil celkové prvenství. Ve druhé sadě totiž uhrál pouze tři gamy, ačkoli ji odstartoval brejkem. V rozhodujícím setu už 30letému soupeři povolil jen jednu hru a na servisu dohromady ztratil dva fiftýny.

Český talent, který před třemi dny oslavil 17. narozeniny, se díky svému premiérovému titulu posune ze 676. místa pořadí zhruba o 100 příček někam k 580. pozici. Za triumf na podnicích kategorie M15 se do žebříčku uděluje jen 15 bodů.

Úspěšnou neděli má za sebou také Michael Vrbenský, 22letý Čech nenašel přemožitele na M25 v maďarském Szabolcsveresmartu a po třech letech na jednom turnaji ovládl dvouhru i čtyřhru. Ve finále porazil 6-1 7-6(6) Švéda Dragose Nicolaeho Madarase a získal třetí titul během dvou měsíců. Celkově do své sbírky přidal 7. singlovou trofej.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist