18letá Fernandezová v Monterrey vyřadila šampionku z Guadalajary a zahraje si o první titul

21. 3. 2021, 10:49
Aktuality 3
WTA MONTERREY - Leylah Fernandezová v semifinále turnaje WTA 250 v Monterrey porazila španělskou šampionku z Guadalajary Saru Sorribesovou a podruhé v kariéře a znovu v Mexiku postoupila do finále. O první titul si 18letá Kanaďanka zahraje se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.
Leylah Fernandezová

V talentované Leylah Fernandezové je ukrytý velký potenciál. Mezi ženami ho 18letá Kanaďanka prodává zatím jen na turnajích v Mexiku, kde si zahrála všechny tři čtvrtfinále na okruhu WTA.

A podruhé to dotáhla až do finále. I když na čtyřech letošních turnajích vyhrála dohromady jen tři zápasy, tento týden v Monterrey neztratila ve čtyřech duelech ani set.

Postupně vyřadila Coco Vandewegheovou, Kristínu Kučovou, Viktórii Kužmovou a v semifinále zastavila i sedm zápasů neporaženou Saru Sorribesovou. O šest let starší Španělku, která minulý týden v Guadalajaře proměnila své první finále v premiérový titul, porazila po velmi dobrém výkonu 7-5 7-5.

"Byl to velký boj. Bojovalo se skoro o každý fiftýn, ona hrála neuvěřitelně. Je to těžká soupeřka, minulý týden vyhrála v Guadalajaře, takže si věřila a já se jen snažila hrát na maximum. Jsem šťastná, že jsem nakonec vyhrála," komentovala více než dvouhodinové semifinále Fernandezová, jež ukončila oba sety povedeným volejem.

"Dnes jsem měla ofenzivnější plán, tlačit se více k síti. Myslím, že se mi to docela dařilo a jsem šťastná, že je výhra na mé straně," dodala kanadská teenagerka, která nastřílela celkem 35 winnerů.


Fernandezová mezi ženami slavila jediný titul předloni na domácím turnaji ITF W25 v Gatineau. Na okruhu WTA byla ve finále loni v Acapulku, kde podlehla Britce Heather Watsonové.

Druhý pokus na premiérový triumf na okruhu WTA bude mít v Monterrey proti Viktoriji Golubicové. 28letá Švýcarka v semifinále porazila 6-2 6-4 o osm let mladší Američanku Ann Liovou a včetně kvalifikace neprohrála 12 setů v řadě.

"Snažila jsem se soustředit na svůj servis, protože jsem věděla, že ona dokáže dobře podávat a pak dominovat. Jen jsem se snažila udržet svůj servis a využít své příležitosti na returnu," řekla Golubicová.


102. hráčka světa Golubicová, jejímž maximem ve světovém žebříčku je 51. příčka, má letos skvělou formu. Zápasovou bilanci vylepšila na 25 výher a 4 porážky a už počtvrté postoupila do finále. Dvakrát si ho zahrála na turnajích ITF, minulý měsíc v Grenoblu ho přetavila v titul. 

Na okruhu WTA se Golubicová dostala do finále počtvrté v kariéře a na druhém turnaji po sobě. Před dvěma týdny se do něj dostala v hale v Lyonu rovněž jako kvalifikantka a také v něm čelila 18leté soupeřce, Dánce Claře Tausonové tehdy podlehla ve dvou setech. 

Jediný titul švýcarská tenistka slavila na domácí antuce ve Gstaadu 2016.

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (20. 03. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Fernandezová (Kan.) - Sorribesová (7-Šp.) 7-5 7-5
Golubicová (Švýc.) - Liová (8-USA) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
dadaft
((( come on Leylah )))
Reagovat
tommr
jsem rád, že aktivní útočnej tenis vyhrál nad zarputilou defenzívou ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist